největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 851
–
2 880
/
5 042
První strana
Předchozí strana
90
94
95
96
97
98
100
Následující strana
Poslední strana
Svatomartinská husa chce vhodné Svatomartinské víno
Upečte si dokonalou svatomartinskou husu a uvařte k ní nejlepší zelí a tradiční lokše. To vše snadno a rychle s naším fotonávodem. Vinař navíc doporučí k huse vhodné Svatomartinské víno.
Redakce
10. 11. 2016
Test rychlovarných konvic: některé ani neumí pořádně uvařit vodu
Test
Řeklo by se nic těžkého, ale některé konvice vodu zbytečně převařují. Další špatně filtrují vodní kámen, nadměrně zahřívají některé části přístroje a hrozí u nich popálení. V některých případech vaření doprovází plastový zápach.
Redakce
10. 11. 2016
Proč je zdravější pečivo dražší
Čeští pekaři představili pekárenské trendy: méně lepku, více tradice a vyšší nutriční hodnoty. Jak ale poznáte, že jde o skutečně celozrnný výrobek, a proč se jako kvasný chléb může označovat cokoli?
Petr Havel
9. 11. 2016
Hygiena úřadovala na festivalu Polívkování a guláše
Aktualita
Kontroly se nevyhýbají ani festivalům. Z toho posledního, který se konal během posledního říjnového víkendu na Hořejším nábřeží v Praze, ale odešli hygienici s prázdnou. Proč?
Redakce
8. 11. 2016
Jak vyrobit zázvorový sirup a kandovaný zázvor?
Recepty
Vyrobit zázvorový čaj zvládne každý, nakrájíte zázvor na plátky a zalijete jej horkou vodou, ale což takhle inovovat klasiku a vyrobit si zázvorový sirup? Nebo dáte přednost zázvoru kandovanému?
Redakce
8. 11. 2016
Co nejhoršího jste v životě snědli?
Jsou jídla, na která vzpomínáme s láskou a chutí jakoby ještě na jazyku, a pak taková, u kterých se žaludek při vzpomínce sevře. Zeptali jsme se výživových poradců, co nejhoršího kdy snědli.
Veronika Řeháková
8. 11. 2016
Mák v ČR obsahuje příliš morfinu
Podle hodnocení odborníků by polovina máku prodávaného na trhu v České republice ze zdravotního hlediska neprošla.
Redakce
7. 11. 2016
Jaké nemoci hrozí, když jíme špatně upravenou rybu
Konzumace ryb je všemi odborníky doporučována, ani my vás od ní nebudeme zrazovat. Dejte si ale pozor na to, aby ryba byla správně skladována a dostatečně tepelně upravena.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2016
Vejce pro vegany? Veganský festival nabídl i další náhražky
Nabídka obřího veganského festivalu se dělila na přirozeně veganské pokrmy a na náhražky živočišných produktů. Nešlo tu ale jen o samotné jídlo, ale také o otázky, proč je konzumace masa společensky přijatelná a naopak veganství je považováno za abnormalitu.
Jana Kuklová
7. 11. 2016
Čeští veterináři budou učit Čínu, jak na bezpečnost potravin
Aktualita
Experti Čínské lidové republiky mají přijet do laboratoří Státní veterinární správy. Zajímá je zejména problematika BSE (nemoc šílených krav).
Redakce
4. 11. 2016
Sóju není třeba démonizovat, ale rizika představuje
Sóju a výrobky z ní v minulosti propagovali zejména vegetariáni coby náhražku masa. Spotřebitelům bylo a je doporučováno také sójové mléko, potravinové doplňky na bázi sóji nebo sojový chléb či jogurty. Častá konzumace produktů ze sóji přitom může mít negativní vliv na děti i dospělé.
Petr Havel
4. 11. 2016
5 druhů chilli papriček, které na podzim nejlépe zahřejí
Místo horkého čaje vyzkoušejte chilli papričky. Zahřejí jako máloco. Začněte s těmi slabšími, např. rawit, a pokračujte, co vám hrdlo dovolí, klidně až k nejpálivější papričce na světě – Carolina Reaper.
Redakce
3. 11. 2016
Nejzajímavější sortiment nabízí Čína, říká dovozce exotického ovoce
Rozhovor
Majitel Titbitu Vojtěch Havránek ví, kdy a kde je exotické ovoce nejchutnější i za jakou cenu ho dokáže dovézt do České republiky. Mnohdy ale narazí na požadavky řetězců, které se neslučují s tím, co by chtěl Titbit prodávat.
Kateřina Čepelíková
3. 11. 2016
Co pomůže na žlučník
Prudká a intenzivní bolest v pravém podžebří často značí potíže se žlučníkem. Jako první pomoc se doporučuje přiložit ručník namočený ve studené vodě. K prevenci pak patří dodržování tzv. žlučníkové diety. Pomohou i některé léky a byliny.
Helena Singerová
3. 11. 2016
Sklizeno, Náš Grunt a MY FOOD jsou nově jedna firma
Aktualita
Největší sítě, které na českém trhu prodávají farmářské potraviny, se sloučily v jednu silnou firmu. Pod taktovkou Petra Borkovce prý nabídnou širší sortiment a dostupnější a levnější kvalitní potraviny.
Redakce
2. 11. 2016
Objednali jsme si nevzhlednou zeleninu na Rohlik.cz. Jaká byla?
Galerie
Nakoupili jsme u online prodejce potravin Rohlik.cz nevzhlednou zeleninu, která by se jinak zaorala. Liší se mrkev, brambory a česnek jen cenou?
Redakce
2. 11. 2016
V obchodech budou rajčata pěstovaná bez půdy
Komentář
Hydroponie je způsob pěstování a možná cesta, jak zvýšit soběstačnost ČR v produkci zeleniny. Jaké jsou výhody a nevýhody této metody?
Petr Havel
2. 11. 2016
Pro děti jídla bez náhražek a polotovarů
Školní jídelny v Česku už nechtějí vařit z náhražek a polotovarů. Současná pravidla stravování jim nevyhovují.
Redakce
1. 11. 2016
Test: co vás čeká, když si objednáte „food delivery“
Test
Vyberete si z nabídky, domů dostanete všechny suroviny včetně podrobného receptu a jídlo si sami uvaříte. Jak funguje britský model food delivery Gousto a proč se v Česku této službě – aspoň zatím – nedaří?
Jana Kuklová
1. 11. 2016
Globus vydával polská jablka za česká, navíc byla plná pesticidů
Aktualita
Český ministr zemědělství Marian Jurečka nás neustále nabádá ke konzumaci českých potravin. A když už naše zemědělce podporovat chceme, zjistíme, že to české může být klidně polské. Tak jako se to stalo v Globusu. Co na nález říká samotný řetězec?
Kateřina Čepelíková
31. 10. 2016
Tina je doma: Blogerka superpotravinám nefandí
Blogerka, jejíž kuchařské počínání v kuchyni sleduje na čtyřicet tisíc lidí, nám prozradila, jaké podzimní jídlo je v její kuchyni nejoblíbenější. A přidala i recept.
Kateřina Čepelíková
31. 10. 2016
Tipy, jak nastartovat metabolismus
Fyzická aktivita zrychluje metabolismus, naopak sedavé zaměstnání je doslova „morem“ dnešní doby. Na rozproudění metabolismu má také vliv jídlo, pití i určité koření.
Veronika Řeháková
31. 10. 2016
Ředitel veterinární správy: Garantuji, že hormony se nepoužívají
Rozhovor
Tihle veterináři neléčí pejsky, ale dohlížejí na bezpečnost našich potravin. Jak se jim to daří, proč se nelze zcela zbavit antibiotik v chovech i jaký je smysl pokut, papírování a prevence, vysvětluje v rozhovoru ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.
Lenka Krbcová
26. 10. 2016
Salmonela: Řetězce stahují milióny rizikových vajec. Nemáte je doma?
Aktualita
Veterinární správa nařídila stáhnout z trhu velké množství polských vajec kvůli nebezpečí obsahu salmonel. Mezi příjemci v ČR bylo i několik maloobchodních řetězců, milióny rizikových vajec mohou být ještě ve skladech či v prodeji.
Redakce
25. 10. 2016
Atlas jablek: 16 oblíbených odrůd
Podzim patří jablkům, která jsou u nás snad nejpopulárnějším ovocem. Odrůd je více než dvacet tisíc, společnost Tesco připravila praktický přehled alespoň těch nejčastějších a nejoblíbenějších odrůd ze svého sortimentu. Některá jablka se více hodí k přímé konzumaci, jiná na pečení či do salátů. Seznamte se.
Redakce
25. 10. 2016
Penny Market podporuje české potraviny
Maloobchodní řetězec Penny Market chce ještě více než dosud zvyšovat podíl potravin od tuzemských dodavatelů.
Redakce
25. 10. 2016
Topinambur – sladší a jemnější než brambory
Topinambury jsou hlízy slunečnice. Říká se jim také židovské brambory nebo jeruzalémské artyčoky. Slaví návrat do našich kuchyní, odkud je kdysi brambory vytlačily.
Lucie Šimíková
25. 10. 2016
3 tipy, jak omezit sodík v jídle
Pro náš organismus jsou největším zdrojem sodíku průmyslově zpracované potraviny, uzeniny, některé sýry, instantní polévky a omáčky, kořenící směsi a všechny druhy polotovarů. Jak sůl snadno omezit?
Susan Bowermanová
24. 10. 2016
Padl rekord: Na jednom místě se sešlo 102 druhů chleba
Galerie
Z kvasu i droždí, s chia i ořechy, semínkové i celožitné, řemeslné, podmáslové, kmínové, staročeské i cechovní, takové chleby byly k vidění na oslavách dne chleba, kde padl rekord – sto dva druhů chleba na jednom místě.
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2016
Testujeme v Tescu: Je nákup se skenerem rychlejší než bez něj?
Test
V Tescu spustili nový systém nakupování s pomocí skeneru. Nákup si skenujete přímo v obchodě položku po položce, ukládáte ho rovnou do tašek ve vozíku a nestojíte fronty u pokladen. Opravdu ušetříte čas?
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2016
2 851
–
2 880
/
5 042
První strana
Předchozí strana
90
94
95
96
97
98
100
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji