největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 401
–
2 430
/
5 021
První strana
Předchozí strana
70
79
80
81
82
83
90
Následující strana
Poslední strana
Některé plody loupete úplně zbytečně
Loupeme ovoce a zeleninu, kterou bychom ani loupat nemuseli. A tu, o jejímž zpracování nic nevíme, si raději ani nekoupíme. Vybrali jsme pro vás osm druhů, u kterých často nevíme, jestli jim slupku nechat, nebo se jí zbavit.
Kateřina Čepelíková
24. 10. 2017
iTesco, Košík, Rohlík: porovnání online supermarketů
Test
Vzhledem k vývoji a změnám, které se udály v oblasti online supermarketů, je vhodný čas udělat si přehled o tom, kde, jak a za kolik lze nyní na internetu nakupovat potraviny.
Jana Kuklová
23. 10. 2017
Zákulisí restaurací: tyhle radši zavřít, než otráví zákazníky
Galerie
Bez jedné sto třicet. Tolik provozoven již mělo letos tak vážné problémy s bezpečností a hygienou, že je inspektoři museli uzavřít.
Redakce
21. 10. 2017
5 chlebových paradoxů
Komentář
Pekař nepeče, ale rozpéká. Při zdravé výživě zapomínáme na zdravý chléb. Ceny rostou, chleba stojí stejně nebo míň. Vzýváme kvasový chleba, jíme drožďový…
Petr Havel
20. 10. 2017
dTest: Které sušené výživy pro batolata obsahovaly karcinogeny?
Máte doma batole a kupujete mu instantní mléčnou výživu? Pak dobře vybírejte, některé sušené směsi obsahovaly monochlorpropandioly, což jsou látky, které mohou vznikat při výrobě a zpracovaní rostlinných olejů, jež jsou považovány za karcinogeny.
Redakce
19. 10. 2017
Proč mají chipsy tak nafouklé sáčky?
Obří sáček chipsů je nafouknutý k prasknutí a po otevření je pln jen z poloviny. Zákazník se cítí podveden, ale výrobce se hájí. Je to pro dobro vás i chipsů.
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2017
Karolína Kamberská: Striktně se receptu držím, jen když peču
Rozhovor
Karolína Kamberská je domácí kuchařka, která nás na televizních obrazovkách znovu učí vařit domácí jídla v moderním hávu. Nejvíce ji baví česká kuchyně a na experimenty, na ty moc není.
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2017
Test: Kde koupíte skutečně celozrnné pečivo
Test
Nejčastěji se plete celozrnné a vícezrnné či cereální pečivo. Rozdíl mezi nimi je přitom velký. Po čerstvém celozrnném pečivu musíme většinou pátrat a v supermarketech ho běžně nemají.
Veronika Pourová
18. 10. 2017
Nejprodávanějším chlebem je Šumava. Jak se vyrábí?
Přestože je dnes na trhu nepřeberná škála chlebů od světlých gumových po celozrnné se správně vypečenou kůrkou, na špici prodejů se stále drží klasická Šumava. V čem spočívá její kouzlo?
Redakce
17. 10. 2017
Historie kojení: Eskymačky kojily děti do puberty, královny nikdy
Skutečně kuriózně mohou dnes působit příběhy kojení z dávné i nedávné minulosti. Těžko však soudit, jak náš současný přístup ke kojení budou vnímat další generace.
Taťána Kročková
17. 10. 2017
Kuře s broskví? Nuda. Zkuste radši kuře s kaki
Exotické ovoce kaki churma má mnoho názvů a mnoho způsobů využití. Pro všechny platí, že kaki obsahuje řadu prospěšných látek. Naučte se jej nakupovat a zpracovávat.
Petr Havel
17. 10. 2017
Viděla, jak se pěstují banány s obrovským množstvím pesticidů
Rozhovor
Vypěstovat co nejvíce a co nejlevněji. Bez ohledu na kvalitu, šetrný přístup k přírodě a lidem. Ti pracují bez ochranných pomůcek a i tehdy, když letadla postřikují banánové plantáže hnojivy. Tak popisuje Pavla Kotíková převažující produkci banánů. Jsou to ty, které si pak koupíme za pár korun v akci.
Kateřina Čepelíková
16. 10. 2017
Víte, proč na některých potravinách není uveden výrobce?
Aktualita
Také už se vám stalo, že jste na obalu svého oblíbeného jídla hledali výrobce, ale marně? Víme, proč tomu tak je, i jestli se to v budoucnu změní. Odpovědi poskytl ministr zemědělství Marian Jurečka.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2017
Stejné obaly, zcela jiné složení potravin. Vyřešme to jednou provždy, hřímá ministr
I ve druhé fázi testování kvality potravin se potvrdilo, že české potraviny mají obdobný obal, ale zcela jiné složení než ty zahraniční. Pozor ale, ne vždy je na tom Česká republika nejhůř, v ojedinělých případech máme lepší výrobek než Německo.
Kateřina Čepelíková
13. 10. 2017
Závan kolem drůbežárny
Před pár lety jsem se dostala do zázemí Vodňanské drůbeže. Několik věcí bylo předem jasných. Jedná se o velkovýrobu, takže žádný dvorek s panímámou a žluťoučkými kuřátky. Jedná se o výrobu živočišnou, takže „krev a slzy“ budou. Jedná se o akci pro novináře, takže uvidíme a uslyšíme jen to, co máme vidět a slyšet.
Lenka Krbcová
12. 10. 2017
Nejoblíbenější jídla prezidenta Masaryka? Ta nejobyčejnější
Přestože zastával funkci nejvyšší, jeho stravovací návyky a chutě byly velmi střídmé. Nejvíc si pochutnal na nejobyčejnějších jídlech; na kyselu, švestkových knedlících nebo jedné slovenské specialitě.
Petr Havel
11. 10. 2017
Opět potvrzeno: nadnárodní výrobci potravin dělí zákazníky EU na dvě třídy
Aktualita
Dvojí kvalita potravin byla znovu potvrzena, a to při dalším srovnávacím testu, který si nechala odborně zpracovat Slovenská republika. Které výrobky se nejvíce liší?
Kateřina Čepelíková
10. 10. 2017
Jak skladovat brambory, aby nevyklíčily
Brambory k uskladnění patří do sklepa. Co když ho nemáme? Jaké zajistit podmínky skladovaným bramborám a jsou ty naklíčené nebezpečné?
Tereza Víchová
10. 10. 2017
Rebarbora je většinu roku škodlivá
Příjemně kyselá, na koláči neodolatelná, v obchodech k mání prakticky celoročně. Proč tedy rebarboru na podzim a vlastně ani v zimě a na jaře nejíst? Radili jsme se s odborníky.
Kateřina Čepelíková
9. 10. 2017
Hermelín je nejlepší dvacet dnů před koncem
Rozhovor
Hermelín za celou dobu, kterou stráví ve vaší chladničce, projde několika stádii zrání. „Ideální je jíst ho kolem desátého až dvacátého dne před expirací,“ tvrdí technolog.
Redakce
7. 10. 2017
3 důvody, proč zdravě snídat
Jaké ráno, takový celý den. Dopřejte si dobrou a zdravou snídani, která vám pomůže vykročit do dne pravou nohou.
Susan Bowermanová
6. 10. 2017
Když těsto na pizzu kyne čtyři dny, je prostě lepší
Připravit pizzu umí dnes kdekdo. Připravit ale dobrou pizzu, jejíž těsto není tenké jako papír, nebo naopak tlusté jako buchta, to už je kumšt. Základem je dobrá mouka a velmi dlouhé kynutí. Ideálně čtyřdenní.
Kateřina Čepelíková
5. 10. 2017
Kolik druhů dýní poznáte? Otestujte se
Galerie
Zkuste si v naší fotogalerii vyzkoušet své znalosti, máme pro vás celou řadu roztodivných dýní a dalších tykvovitých rostlin, které možná vůbec neznáte. Nebo ano?
Redakce
4. 10. 2017
Žena v přechodu přibrat nemusí. Pozor na zadržování vody
Rozhovor
Metabolismus ženy v přechodu se zpomaluje, věkem ubývá pohyb a ženský hormon estrogen. Jeho nedostatek může za to, že kila jdou více do břicha než do boků. „Pokud se budeme hýbat, jíst kvalitně a pravidelně, není důvod v klimakteriu nabírat,“ tvrdí však Věra Burešová.
Lenka Krbcová
4. 10. 2017
Máslo zdražilo, cukr by měl zlevnit. Víme proč
Komentář
Končí cukrové kvóty. Konec regulace trhu s cukrem v Evropské unii by měl snížit jeho cenu, a ne naopak, jak se občas tvrdí.
Petr Havel
4. 10. 2017
Mezi moštem a ovocným nápojem je propastný rozdíl
Podzim je sezónou moštování jablek. Slovo „mošt“ běžně používáme, přesně vzato ale jde o ovocnou šťávu. V čem se liší od ovocného nápoje a jak je to se značením moštů? Jakou by měl mít tento nápoj barvu, chuť a vůni? V čem ho skladovat a jak poznat ten kvalitní?
Redakce
3. 10. 2017
Budeme místo mlsání olizovat elektrody?
Představte si speciální povrch, který by vám při olíznutí pomocí elektrického dráždění simuloval v ústech různé chutě. Chytré systémy umí elektrickými impulzy napodobit i další zážitky související s jídlem, včetně kousání a žvýkání.
Pavel Houser
3. 10. 2017
Kvůli fipronilu stáhl Kaufland z prodeje slovenské sušenky
Aktualita
Opět se o slovo hlásí pesticid fipronil. Tentokrát jej našli slovenští inspektoři ve známých sušenkách. Prodával je i český Kaufland.
Redakce
2. 10. 2017
Vozí k nám banány bez chemie, poznáte je podle nálepky
Rozhovor
Pěstovat banány tak, aby to bylo fér vůči lidem i přírodě, není moc snadné. Marcelo Matute a Yhony Yanzaguano to v Ekvádoru zvládají už devatenáct let. Přestože mají výrazně nižší výnosy, už by se ke konvenčnímu pěstování nevrátili.
Kateřina Čepelíková
2. 10. 2017
Kde nesbírat houby a proč?
Aktualita
Houbařská sezóna je v plném proudu. Je jedno, jestli máte raději praváky, nebo jedlé holubinky, záleží ale na oblasti, v níž houby sbíráte. Nejrizikovější jsou Orlické hory a Jeseníky.
Redakce
29. 9. 2017
2 401
–
2 430
/
5 021
První strana
Předchozí strana
70
79
80
81
82
83
90
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji