největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 071
–
2 100
/
5 042
První strana
Předchozí strana
60
68
69
70
71
72
80
Následující strana
Poslední strana
Test hořčic: nejlevnější mají stejnou kvalitu jako ty drahé
Test
Složení hořčic je celkem jednoduché a nevyžaduje žádné emulgátory. Přesto je někteří výrobci používají. Nicméně plnotučné hořčice obsahují méně éček než za totality, ukázal test dTestu.
Redakce
10. 8. 2018
Bude na světě víc vody, když přestaneme konzumovat maso?
Komentář
Je horko, je sucho. A na výrobu kilogramu hovězího masa padne 15 000 litrů vody. To je podle novodobých spasitelů důvod ke snížení produkce a spotřeby masa všeho druhu. Jenže spasitelé se mýlí, taková opatření planetu od rizik nedostatku vody nezachrání.
Petr Havel
10. 8. 2018
Kolik masa obsahuje hot dog z IKEA? Žádné
Po klasickém hot dogu přichází IKEA na trh s nemasovou variantou. Víme, co obsahuje masová i vegetariánská verze, kolik stojí i kolik se jich ročně prodá.
Kateřina Čepelíková
9. 8. 2018
Valašské frgály: nepovedené koláče, které chutnají božsky
Valašský frgál se oficiálně může prodávat jen na Valašsku, ale to neznamená, že si ho pro vlastní spotřebu nemůžete vyrobit i doma. Máme originální recept i řadu rad od pekařky, která valašské frgály peče denně už deset let.
Kateřina Čepelíková
9. 8. 2018
Fit i na cestách: Jak se udržet ve formě?
Bojíte se, že na dovolené přiberete, že neovládnete svou chuť? S pomocí malých triků a tipů svou postavu neohrozíte, a ještě si budete moci zamlsat.
Samantha Clayton
8. 8. 2018
Strach z lesních borůvek: Už ani jednu bez umytí?
Čas od času narazíme na různé varovné až poplašné zprávy. Několikrát se dostaly na tapetu i borůvky. Sběrači a nadšení konzumenti sametově tmavých plodů jsou prý ve velkém ohrožení, a to kvůli infekci šířené tasemnicí liščí. Opravdu? Podívali jsme se, co říkají fakta.
Helena Urbanová
8. 8. 2018
Instantní extrudovaná kaše může a nemusí být zdravá. Pozor na dětské křupky
Extrudované výrobky jsou v módě – jde o zdraví prospěšné produkty plné vlákniny, nebo jen o další marketingový tah? Extruze je způsob úpravy potravin a jako taková není vyloženě zdravá či nezdravá. Záleží na tom, z čeho je extrudovaná potravina vyrobena a co je pak do ní přidáno.
Veronika Pourová
8. 8. 2018
Letní jídla ve stáncích na koupalištích a ve městech: jak se vyhnout největšímu zlu
Párky v rohlíku, klobásy, smažené langoše a hranolky, sladké zmrzliny a limonády… Nabídka stánků s občerstvením je bídná. Pro jednou se jistě svět nezboří, ale i na koupališti se můžeme stravovat zdravě.
Věra Burešová
7. 8. 2018
Lidé mi do cukrárny chodí kvůli paštice, směje se Katka Antošová
Vyrobila čokoládové minidortíky – koule, nad kterými srdce zaplesá, ale na Hithitu s nimi propadla. Neúspěch v kampani ji však neodradil, svému produktu věřila, a tak dnes vlastní útulnou cukrárnu a koulí koule o sto šest. A k tomu pořádá kurzy a servíruje paštiku s Proseccem.
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2018
Koláčkova pekárna přišla o značku kvality a výjimečnosti
Aktualita
Vyhlášená Koláčkova pekárna ze severu Čech peče regionální koláč z italských jablek a nepřijde jí to divné. Odporuje to ale pravidlům soutěže, do které se přihlásili.
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2018
Halloumi: sýr na grilování, kterým nahradíte maso
Jeho struktura a konzistence je tak nezaměnitelná, že vám bude stačit jediné sousto, abyste si ho navždy zapamatovali. Buď jako ten nejskvělejší sýr pod sluncem, nebo jako ten divný vrzavý maso-sýr. Zkusíte halloumi?
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2018
Voda s citronem a další letní potraviny, které škodí zubům
Dokonce i takové potraviny, které považujeme za zdravé, mohou poškodit náš chrup.
Redakce
5. 8. 2018
Jaké mléko patří na náš stůl?
Výzkumy prokázaly, že lidé, kteří dlouhá léta mléko pijí, méně často trpí některými závažnými onemocněními. Existují však i odpůrci mléka, kteří varují před zahleněním, laktózovou intolerancí či alergií vyvolanou konzumací mléka.
Iva Šmrhová
4. 8. 2018
dTest: Mléčné tyčinky mají k dokonalosti daleko
Aktualita
dTest hodnotil mléčné tyčinky, které najdete v chladicích pultech supermarketů. Zajímalo ho, kolik obsahují tuku, cukru, bílkovin, ztužených tuků, konzervantů a zda jsou slazené glukózo-fruktózovým sirupem.
Redakce
3. 8. 2018
Lidl stahuje krájená rajčata. Mohou v nich být plasty
Aktualita
Společnost Lidl preventivně stahuje krájená rajčata v plechu. Není vyloučeno, že by se v nich mohly vyskytovat plastové částice.
Redakce
3. 8. 2018
Evropa dává GMO a moderní zemědělské technologie do klatby
Komentář
Plochy GMO se ve světě dále rozšiřují, a to i přes snahy odpůrců geneticky modifikovaných organismů. Evropa se novým technologiím v zemědělství stále brání. Tato pozice je ale dlouhodobě neudržitelná.
Petr Havel
3. 8. 2018
McDonald's oslavuje Big Mac. Je mu už padesát let
Aktualita
Vůbec prvním burgerem fastfoodového řetězce McDonald's byl Filet-O-Fish, plátek smažené ryby v housce. Big Mac, asi nejznámější burger tohoto řetězce, se začal prodávat až o tři roky později, tedy před padesáti lety.
Redakce
2. 8. 2018
Jak poznat zmrzliny „vylepšené“ éčky a želatinou
Smetanová nebo mléčná zmrzlina bývá nejdražší, ale neskrývá žádný rostlinný tuk. Ovocné s vysokým obsahem vody jsou zase „vycpané“ želatinou. Vybrat nejlepší zmrzlinu je alchymie.
Tereza Víchová
2. 8. 2018
Originální zalitá polévka s houbami má ke kulajdě daleko
Našli jste houby? Tak si udělejte „zalitou“ polévku, specialitu z Vysočiny. Nesmíte se ovšem nechat zmást recepty, které tyto polévky zaměňují a pletou dohromady.
Petr Havel
31. 7. 2018
Klikni+Vyzvedni – jak funguje online služba od Tesca
Rozhovor
Tesco nabízí už několik let na našem trhu zatím unikátní službu Klikni+Vyzvedni. Není zdaleka tak známá jako online nákup potravin u této společnosti. V čem tkví její výhody a úskalí?
Lenka Krbcová
30. 7. 2018
Alkohol a hubnutí: to nesmím ani víno?
Alkohol je obecně velmi kalorický, a tudíž jej výživoví poradci v rámci redukce tělesné hmotnosti obecně nedoporučují. Ale co když přeci jen neodoláte?
Redakce
29. 7. 2018
Nepřemýšlejte, co se dá grilovat, ale přemýšlejte jak
Rozhovor
Češi milují dvě americké věci – grilování a country. Ani jedno nedělají správně, říká šéfkuchař David Izák. A poradí, co s tím.
Redakce
28. 7. 2018
Sodíková pravidla při sportu
Ve stravě běžného člověka je sodíku nadbytek, a tak by měla většina lidí příjem této minerální látky výrazně omezovat. V případě sportujících osob je však situace trochu odlišná.
Pavel Suchánek
27. 7. 2018
Proč je ve špekáčcích málo masa? Protože se to smí
Komentář
Případ nekvalitních špekáčků z Masozávodu Krahulčí vede nejen k tomu, že uzeninu z Agrofertu obchodníci stahují ze své nabídky. Nabízí se hlavně otázka, zda není na místě změna vyhlášky. Podle té současné jsou totiž podobné výrobky v pořádku.
Petr Havel
27. 7. 2018
Žít nezdravě se prodraží. Dělejte s tím něco, vzkazují Britové
Velká Británie uvažuje o zvýšení daní za zdravotní služby, stejně jako o jejich větší regulaci. Důvodem je povzbuzení obyvatel, aby se snažili být zdravější.
Kristina Vacková
27. 7. 2018
Chcete něco extra? Navštivte minimlékárnu
Jiné produkty a jinou kvalitu než v běžných prodejnách najdeme přímo v hospodářstvích. Máme pro vás tipy na malé mlékárny, kde si můžete nakoupit.
Petr Havel
26. 7. 2018
Ovesné vločky, jak je neznáte: na slano, coby zdroj energie i tajná zbraň při hubnutí
Oves nejčastěji jíme v podobě ovesných vloček, do müsli, granoly či ovesných kaší. Tedy coby samostatná jídla. Nejde sice o klasickou přílohu, ale díky svým vlastnostem se ovesné vločky začínají prosazovat i coby součást řady nesladkých pokrmů.
Veronika Pourová
25. 7. 2018
Který sýr se (ne)hodí na grilování
Grilovat sýry neznamená kupovat jen ty, které jsou pro tepelnou úpravu předurčené. Když víte, jak na to, tak můžete grilovat i sýry s modrou plísní nebo i rozkrojený hermelín.
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2018
Jak v létě odlehčit trávicímu systému
Jak si v létě nezkazit dovolenou zkaženým žaludkem? Stačí se držet několika málo rad. A když už žaludek volá o pomoc, je třeba se vyhnout semínkům, celozrnnému pečivu a luštěninám.
Redakce
23. 7. 2018
Tapiokový pudink obsahuje škrobové perly
Pudink plný škrobových kuliček a čerstvého ovoce vyrábí Hana Frantová už pět let. Inspirovala se v zahraničí, kde jsou produkty z manioku jedlého neboli tapioky běžné.
Jana Kuklová
23. 7. 2018
2 071
–
2 100
/
5 042
První strana
Předchozí strana
60
68
69
70
71
72
80
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji