největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 071
–
2 100
/
4 955
První strana
Předchozí strana
60
68
69
70
71
72
80
Následující strana
Poslední strana
Domácí klíčení: tipy výživových poradců
Rostlinné klíčky a výhonky jsou zdrojem celé řady zdraví prospěšných látek. Klíčení zvládnou i začátečníci. Zkusit můžete řeřichu, vojtěšku, mungo, čočku nebo čím dál oblíbenější pohanku.
Veronika Řeháková
21. 5. 2018
Aplikace ukáže, které potraviny jsou fér
Pomocí aplikace FÉR potravina snadno zjistíte, co přesně jste měli třeba dnes ke snídani. Možná se budete divit. Podívejte se i na další novinky týdne.
Lenka Krbcová
20. 5. 2018
Průšvih s potravinami: Sapě hrozí pokuta 50 miliónů
V Sapě byly opakovaně nalezeny prošlé či smyslově změněné potraviny. Jednalo se zejména o mořské plody a vejce nebo maso telat, které zřejmě pocházelo z nelegální porážky. Jaké úlovky inspektoři našli?
Redakce
18. 5. 2018
Optimální teplota při grilování a jak ji poznat
Co grilovat a na jakém grilu… to všechno je jistě důležité. Zásadní je však teplota a doba grilování. Je dobré vědět, že teplota uvnitř masa a na grilu se liší.
Petr Havel
18. 5. 2018
Léto za dveřmi: Jak se dostat co nejrychleji do formy?
Do léta už mnoho času nezbývá, ale pokud nemáte morbidní obezitu, pak ještě na postavě i celkovém životním stylu zvládnete zapracovat. A ani to nebude moc bolet.
Samantha Clayton
17. 5. 2018
Ale paninko, za sto padesát tisíc kuchyň nepořídíte
Kolikrát člověk plánuje kuchyň, dvakrát, třikrát za život? Takže chce, aby mu vydržela, dobře sloužila, aby se v ní neztrácel a měl dost pracovního prostoru. Stačí na to sto padesát tisíc?
Kateřina Čepelíková
16. 5. 2018
Test levných nákupů: Nejlevnější potraviny jsou u nás horší než jinde
Test
Drť místo tuňáka, toastový chléb bez másla a těstoviny bez žloutku. Srovnání levných nákupů z Německa, Rakouska, Slovenska, Polska a Česka ukázalo, že např. za Německem stále zaostáváme v nabídce i kvalitě.
Redakce
15. 5. 2018
Kukuřice z plechovky skutečně není vhodná příloha
Kukuřice jako příloha je dobrou volbou pro zpestření jídelníčku. Polenta, tortilla či kukuřičné chlebíčky mají své výhody, ale i nevýhody. U kukuřice z plechovky je pak problematický zejména značný obsah cukru.
Veronika Pourová
15. 5. 2018
Osudové setkání: český výrobce dělá čokolády z kakaa přímo od farmáře
V brněnské čokoládovně Ajala vzniká tak trochu jiná čokoláda. V roce 2014 Filip Teplý začal vyrábět čokoládu podobnými postupy, jako ji kdysi připravovali staří Mayové. Nyní našel v Ekvádoru i přímého dodavatele kakaových bobů.
Jana Kuklová
14. 5. 2018
V obchodech je chléb z cvrččí mouky
Diskontní řetězec Penny Market pro své zákazníky připravil jako první v České republice chléb s desetiprocentním podílem cvrččí mouky. Podívejte se i na další novinky týdne.
Lenka Krbcová
13. 5. 2018
10× o chřestu: Zelený, bílý, nebo fialový chřest?
V Čechách nejčastější je zřejmě příprava zeleného chřestu. Právě teď je jeho sezóna. Čerstvý chřest využijeme na vaření, ale máme pro vás i léčebné recepty.
Redakce
12. 5. 2018
Falšované maso v letákové akci nabízel i Kaufland
Inspekce se zaměřila na konzervovaná masa nabízená v letákových akcích. Za poslední měsíc našla už dvanáct falšovaných konzerv ve třech řetězcích. Poslední nález pochází z Kauflandu.
Redakce
11. 5. 2018
Jak uvařit italskou polévku: živé slávky nikdy nezmrazujte
Polévka z mušlí a jedlých slávek, označována obvykle jako „Zuppa di Pesce“, je zdravá středomořská specialita. Připravit si ji můžeme i doma.
Petr Havel
11. 5. 2018
Práce na směny? Je to jako zažívat jet lag
Pracovat na směny není dnes nic neobvyklého. Celá řada lidí se kvůli tomu potýká s narušeným biorytmem. Špatně spí, špatně jí a ještě tloustnou. Kdo je nejohroženější?
Redakce
10. 5. 2018
Polévkárny nabízejí oběd pod padesát korun. Stojí to za to?
Už pár let v Česku vznikají polévkárny. Podniky, kde se velmi rychle najíte za pár desetikorun. Jak to v nich chodí, jak jídlo chutná a co všechno kromě polévek najdete v nabídce? Vyzkoušeli jsme.
Kateřina Čepelíková
10. 5. 2018
Velký test salámu gothaj potvrdil, čeho jsme se báli
Test
Gothajský salám má z minulosti cejch dělnické svačiny a laciné uzeniny. Řada spotřebitelů ho považuje za salám nízké kvality. Nezávislý test dTestu to bohužel potvrdil, každý druhý gothaj propadl.
Redakce
9. 5. 2018
Plody sušené mrazem: Jaké je lyofilizované ovoce?
Která úprava ovoce je vlastně nejzdravější? Nejlepší je konzumovat ovoce v čerstvém stavu, protože jeho tepelnou úpravou se ničí vitamíny. Ale čerstvé ovoce nám přece dlouho nevydrží. Vyzkoušeli jsme novinku – plody sušené mrazem. Jaké jsou?
Taťána Kročková
9. 5. 2018
Jarní cibulku můžeme pěstovat i doma ve sklenici s vodou
Jarní cibulka je vitamínová bomba a právě teď je její sezóna. Co se z ní jí, jak ji vybrat a skladovat, poradí Lenka Bačinská. Přidá tip na domácí pěstování a oblíbený recept s jarní cibulkou, kterým je snadná domácí lučina.
Redakce
7. 5. 2018
Kuchařka Gastrokroužku – spojilo je jídlo
Je tu meníčko a novinky týdne: Na trh přichází Birell bez lepku. Máj je růžový v Costa Coffee. Košík.cz nabízí raw med. Superovocná, taková je UGO zmrzlina. A vychází neobyčejná kuchařka Gastrokroužku.
Lenka Krbcová
6. 5. 2018
Pasty z ořechů a semen: Už jste ochutnali oříškový krém?
Arašídová pasta, mandlový krém, tahini, slunečnicový, dýňový… Ořechové a semínkové pasty a krémy mají pestré použití, jen je zatím moc neznáme. V receptech lze využít jejich vlivu na zdraví, a to na slano i na sladko, kupované i domácí.
Lenka Formánková
5. 5. 2018
Tajemství dortu Pavlova
Nadýchaný dort Pavlova není zahalen pouze lahodnou šlehačkou, ale obestírá jej také několik záhad.
Jana Kuklová
4. 5. 2018
Čokoláda: nic míň, nic víc
Klesající prodeje čokolády vedly k tomu, že se výrobci snažili dokázat, jak je pro nás kakaová pochoutka zdravá. Manipulovali s výzkumy a médii, zatímco odborníci na výživu jen nevěřícně kroutili hlavami.
Kristina Vacková
3. 5. 2018
Změny složení: Vylepšují výrobci potraviny, nebo je šidí?
Jiná chuť výrobku nebo jiné složení automaticky neznamená, že nás výrobce šidí. To, že v jogurtu ubere tuk nebo v limonádě cukr nahradí sladidlem, může totiž dělat pro naše blaho.
Kateřina Čepelíková
2. 5. 2018
Je miso polévka skutečně zdravá? Musíte ji správně připravit
Miso polévka je tradiční japonský pokrm, který získává stále větší popularitu i u nás. Z čeho se vlastně vaří, co obsahuje a jak ji připravit, aby byla prospěšná našemu zdraví?
Daniel Mareš
30. 4. 2018
Nejoblíbenější zmrzliny se nemění, trendem jsou multipacky
Tesco předpokládá zájem o multipacky zmrzlin. Billa přichází s privátní značkou chřestu Česká farma. Novinka z Bageterie Boulevard: menu z Apulie v barvách italské trikolory. Alpro představuje letní tipy s chutí kokosu. Do Dlouhé na kremrole od Cukráře Skály.
Lenka Krbcová
29. 4. 2018
Kolik zeleniny je akorát? 2× více než ovoce
Zelenina je nenahraditelná. Nutriční terapeutka a vrchní sestra Oddělení léčebné výživy FN Brno vysvětlí, čím je vlastně zelenina tak zajímavá, jaké množství nás „posílí“ a jak se zeleninou správně nakládat.
Kateřina Ondrušová
29. 4. 2018
Maso v akci je opět šizené. Tentokrát ho nabízel Lidl
Aktualita
Potravinářská inspekce zjistila závažné falšování u potravin nabízených v letákové akci řetězce Lidl. Šlo o masné produkty z Polska, stejný výrobce měl nedávno problémy s obsahem masa i ve slevové akci Penny Marketu.
Redakce
27. 4. 2018
Upečte si bábovku z kozího žervé
Počet chovatelů koz stoupá a s ním roste i produkce kozího mléka. Díky tomu se zvyšuje nabídka potravin z této suroviny v tuzemských obchodech, a především přímo u chovatelů koz.
Petr Havel
27. 4. 2018
Hořká pravda nejen o hořké čokoládě
O čokoládě toho bylo napsáno mnoho. Mnoho kontroverzního, především ze zdravotního hlediska. Jisté je to, že čokoláda a její chuť, když se rozplývá na jazyku, nám dává pocit štěstí. Je pro nás ale čokoláda skutečně dobrá?
Kristina Vacková
26. 4. 2018
GMO pivo se obejde bez chmele. Na chuti to prý není znát
Geneticky modifikované suroviny k výrobě potravin mohou vést i k ukončení pěstování chmele, který je tak důležitý pro naše tradiční pivo.
Petr Havel
25. 4. 2018
2 071
–
2 100
/
4 955
První strana
Předchozí strana
60
68
69
70
71
72
80
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji