největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 461
–
2 490
/
5 042
První strana
Předchozí strana
80
81
82
83
84
85
90
Následující strana
Poslední strana
Lidl spustil e-shop pro všechny. Jídlo v něm ale nekoupíte
Společnost Lidl dnes sputila svůj dlouho čekávaný e-shop. Kdo by ale čekal, že v něm najde především jídlo, ten by se mýlil. Prodává zde jen spotřební zboží.
Redakce
20. 9. 2017
Ztratí veterináři kontrolu nad antibiotiky v chovech?
Komentář
Antibiotika u zvířat určených ke konzumaci mají nyní pod kontrolou veterinární lékaři. Novela to chce nesmyslně změnit, amatérským „veterinářem“ by se mohl stát každý absolvent desetihodinového kurzu.
Petr Havel
20. 9. 2017
Polské vepřové maso Delux obsahovalo modrou fólii
Aktualita
Chalupářské vepřové maso Delux, které v obchodech patří mezi dražší konzervy, obsahovalo modrý plast. V obchodech už by být nemělo, ale doma ho mít ještě můžete. Jeho trvanlivost je totiž až do roku 2020.
Redakce
19. 9. 2017
Naše Toustárna: Zaměřujeme se na čerstvé jídlo do stovky
Rozhovor
Potřebujete lehký oběd, větší sváču, nebo vám jen docházejí zásoby v chlebníku? Zkuste podnik Naše Toustárna, kterou před dvěma lety založil Honza Demuth. Přestože dlouhá léta vlastnil reklamní agenturu, dnes je z něj holešovický pekař, který peče i toustový chleba.
Kateřina Čepelíková
19. 9. 2017
Na český trh se dostává svinstvo coby zdraví prospěšná potravina, říká odborník
Goji neboli kustovnice čínská může zdraví poškodit, a ne zlepšit. Problém není v goji jako takové, ale v kvalitě, či lépe řečeno nekvalitě potraviny, dovážené do ČR.
Redakce
18. 9. 2017
Také si pletete kebab a gyros?
Jaký je rozdíl mezi gyrosem a kebabem? Proč si je pleteme a chutnají stejně? Kolem řecké i turecké kuchyně kolují nejasnosti. Ano, takhle je to vážné.
Helena Singerová
18. 9. 2017
Používáte alobal? Nebalte do něj svačinu, kyselé ani slané
Test
Hliníkové fólie se používají k pečení, grilování i balení potravin, dětské svačiny nevyjímaje. Z testu alobalů vyplývá, že riziko hrozí při jejich nevhodném použití. Víte, jaké to je?
Redakce
16. 9. 2017
Bruselské potravinové pověsti aneb Co nám EU zakázala jíst
Zlý Brusel nám prý zakazuje hranolky, kávu, křivé banány, pomazánkové máslo, nebalené pečivo i zabijačky… Podívejte se s námi na stručný přehled nejčastějších euromýtů, které mezi lidmi kolují.
Redakce
15. 9. 2017
Chceme být jednička ve stravování, říká Makro. Podívejte se, co se změnilo
Nový koncept prodejny Praha-Stodůlky, rozšířená nabídka lokálních dodavatelů a 3500 novinek v sortimentu. To jsou jen některé změny, které představila společnost Makro.
Lenka Krbcová
15. 9. 2017
Patizon je druhem dýně, má ale příjemnější chuť
Dýně jsou už pár let hit. Pokud vůbec známe jejich příbuzné – patizony, pak většinou především bílé, případně oranžové odrůdy. Česko teď začínají dobývat zelené patizony.
Petr Havel
15. 9. 2017
V Čejkovicích roste radost
Reportáž
Je to už pětadvacet let, co česká odnož rakouské firmy Sonnentor na jihu Moravy vyrábí bylinné čaje. A takové výročí si rozhodně zaslouží pořádnou oslavu.
Jana Kuklová
14. 9. 2017
Výživa po úrazu: co se od lékaře nedozvíte
Jedla jsem a jím rozumně. Stal se mi však úraz – mnohonásobná zlomenina kostí s nutností několika operačních výkonů – a vše bylo jinak.
Hana Mojžíšová
13. 9. 2017
V Brně otvírá unikátní tržnice s potravinami
Že to poslední dobou na brněnské gastronomické scéně pořádně žije, ví už snad každý. Nyní má ale Brno unikát, kterým se žádné jiné české město nemůže pochlubit.
Jana Kuklová
12. 9. 2017
Chronické záněty v těle: může pomoci konopí?
Kvůli omamným účinkům bývá konopí zneužíváno jako droga, proto je v ČR legální pěstovat pouze rostliny s nízkým obsahem THC. I ty však mohou být lidskému zdraví velmi prospěšné. Díky látce CBD mají výrazné protizánětlivé účinky.
Lenka Čejková
11. 9. 2017
Inspekce našla goji s pesticidy. Opět u stejného dovozce
Aktualita
V květnu i v červenci u nás inspekce objevila plody goji s obsahem pesticidů. Teď upozorňuje na další nález. Tentokrát jde o devět tun závadné potraviny.
Redakce
8. 9. 2017
Zlaté věnečky – insekticid z vajec nepotvrzen
Aktualita
Už od srpna hýbe celou Evropou kauza fipronil, kdy se tento insekticid, určený mimo jiné na hubení blech, dostal do vajec. Aktuálně se kauza otevřela znovu, když vzniklo podezření, že fipronil obsahují sušenky Zlaté věnečky.
Redakce
8. 9. 2017
Nákupy bez igelitek: v supermarketu a teď i na farmářském trhu
Igelitkám při nákupech zvoní hrana. Ekologickému nakupování se věnují jak malé organizace, tak k němu přistupují i nadnárodní řetězce. V Praze nyní otvírá první farmářský trh bez igelitek.
Petr Havel
8. 9. 2017
Zmatky kolem fipronilu: Chtějte jen vejce z českých chovů
Situace kolem vajec s obsahem látky fipronil se stává značně nepřehlednou. Jak se vyhnout toxickým vajíčkům a výrobkům z nich?
Redakce
7. 9. 2017
Mají Chutnej fast food s pořádnou trávou
Je vůbec možné, aby burger, který neobsahuje živočišné složky, nebyl jen hnědou, rozbředlou plackou bez chuti? Možná vás to překvapí, ale i čistě rostlinný burger či pizza můžou pěkně vypadat, a navíc i chutnat.
Kateřina Čepelíková
7. 9. 2017
Domácí máslo – odpověď na drahé máslo v obchodech?
Komentář
Máslo nedávno výrazně zdražilo a internet se teď hemží recepty na domácí máslo. Je jeho výroba řešením pro spotřebitele?
Petr Havel
6. 9. 2017
Jak to včera vypadalo na F.O.O.D. pikniku v Praze?
Včera se v Praze konal sedmý ročník F.O.O.D. pikniku, co přinesl, kde byla největší fronta a v čem organizátoři musí ještě přidat?
Kateřina Čepelíková
4. 9. 2017
Jezte vejce, ale ne smažená a s uzeninami
Vejce jsou významným zdrojem vitamínu D. Při typickém českém jídelníčku dokonce nejvýznamnějším zdrojem z potravin. Každý z nás sní v průměru dvě stě padesát vajec za rok. Je to moc, nebo málo?
Redakce
1. 9. 2017
Sója je lepší kvašená. Zkuste tempeh, natto nebo miso
Pokud chcete zařadit do svého jídelníčku sóju, vězte, že vyšší nutriční hodnotu mají produkty, které prošly fermentací. Tempeh, sufu, miso nebo natto jsou potraviny z kvašených sójových bobů.
Petr Havel
1. 9. 2017
Pozor na ovesné vločky: vypadají stejně, ale jsou jiné
Chtěla jsem ovesné vločky jemné, ale koupila jsem ovesné vločky instantní. Rozdíl poznáte hned, jak si uvaříte kaši. Je sice hotová rychleji, ale chutná jako bešamel a moc vás nezasytí. Víme proč.
Kateřina Čepelíková
31. 8. 2017
Kdo by na vesnici nakupoval rohlíky
Komentář
Malé prodejny potravin mizí. Jejich udržení do budoucna je důležité, ale dotace ani regulace supermarketů nepomohou.
Petr Havel
30. 8. 2017
Z Kolonial.cz bude Košík.cz: Online prodejny potravin se slučují
Aktualita
Dva významné zástupce mezi e-shopy s potravinami, Kolonial. cz a Košík.cz, najdete od září pod jednou značkou. Jak se změna dotkne zákazníků?
Redakce
29. 8. 2017
Kvalitu potravin našich předků si idealizujeme, říká historik
V tuzemských jídelníčcích 19. století dominovala moučná jídla. Strava venkovanů byla jednotvárná s velkým podílem konzervované potravy. Na druhou stranu se již tehdy objevovaly módní trendy, stejně jako dnes spojené s pojetím zdravé výživy. Co všechno Češi jedli?
Daniel Mareš
29. 8. 2017
Pořad A DOST! varuje před chia semínky s pesticidy
Aktualita
Že jsou chia semínka zdravá, o tom už dnes nikdo nepochybuje. Jenže když obsahují insekticid fipronil, tedy látku na hubení hmyzu, kvůli které nedávno Evropa stahovala miliony vajec, tak už asi tak moc zdravá nebudou.
Redakce
28. 8. 2017
Čím to, že prodejcům brambory neklíčí? Využívají chemii
Skladovat dnes brambory na balkoně nebo ve sklepě nemusíme, celoročně si je můžeme koupit v obchodě. Jak je ale možné, že erteple během zimy bramborářům ve skladech nevyklíčí?
Kateřina Čepelíková
28. 8. 2017
Jak nasušit křížaly a další úrodu ze zahrádky
Domácím sušením ovoce lze ušetřit peníze i obohatit jídelníček. Pro klasické křížaly z jablek či hrušek i další druhy ovoce či zeleniny platí několik důležitých pravidel.
Petr Havel
25. 8. 2017
2 461
–
2 490
/
5 042
První strana
Předchozí strana
80
81
82
83
84
85
90
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji