největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 131
–
2 160
/
4 955
První strana
Předchozí strana
60
70
71
72
73
74
80
Následující strana
Poslední strana
Romana Šafránková: Vaří nejlepší marmeládu na světě. Tak trochu náhodou
Uvařit marmeládu dokonalé chuti se někomu nepodaří za celý život, Romaně Šafránkové se to podařilo po měsíci testování a ochutnávání. Své marmelády poslala do britské soutěže a vyhrála na plné čáře v celosvětové konkurenci. Od té doby ji marmelády živí.
Kateřina Čepelíková
4. 4. 2018
Internet je plný zdravých receptů na bulgur
Bulgur má pověst typicky zdravé přílohy, a tu si i právem zaslouží. Jde totiž o nalámaná celá zrna pšenice. No a?
Veronika Pourová
3. 4. 2018
Test: V balených vodách jsou mikroplasty. Nikdo neví, kde se berou
Test
Testy nejnovějšího výzkumu, provedeného ve Velké Británii novinářskou organizací Orb Media, zkoumaly nejrůznější světové značky balené vody. Výsledky bohužel ukázaly, že až na výjimky obsahují malé kousky plastu.
Kristina Vacková
2. 4. 2018
Proč je opečená palačinka z každé strany jiná
Palačinky se na první pohled zdají jako pokrm velmi jednoduchý na přípravu. V jednoduchosti se ale kromě krásy často skrývají také záludnosti. Pro mnoho domácích kuchařů tak dobře usmažená palačinka představuje nedosažitelnou metu.
Jana Kuklová
31. 3. 2018
7× o vejcích: Čím žlutější žloutek, tím lépe?
I když to vypadá, že o vejcích už není možné napsat nic nového, opak je pravdou. Vybrali jsme pro vás sedmero zajímavostí a rad, které zejména před Velikonocemi využijte.
Redakce
30. 3. 2018
Antibiotika v českých vejcích? Je to poplašná zpráva
Média obletěla zpráva o tom, že česká vejce obsahují antibiotika. Proti čemuž se striktně ohradila Českomoravská drůbežářská unie. Kontroly jsou ale zvýšené, a to jak u dovozových vajec, tak u těch českých.
Kateřina Čepelíková
30. 3. 2018
Co všechno děláme o Velikonocích špatně a pak je nám zle
Doba velkého hodování o Velikonocích je už za dveřmi. Nejde o odpočinek, ale o extrémní zátěž pro lidský organismus.
Šárka Kuželová
29. 3. 2018
Tradiční mazanec, to je hlavně mouka…
…a spousta práce s hnětením a kynutím těsta. Kdo si netroufá na kynutí, může upéct mazanec tvarohový, který je velmi populární. Anebo nakoupit v pekárně, i Tesco se letos chlubí ručně vyráběnými mazanci.
Redakce
28. 3. 2018
Další nesmysly o jogurtech: likvidují střevní mikroflóru a spouští zánět
Pravidelná konzumace jogurtů i sýrů je pro člověka přínosem. Nic na tom nezmění nesmyslná tvrzení, která se občas objeví.
Petr Havel
28. 3. 2018
dTest našel velikonočního zajíce z falešné čokolády
Aktualita
Jeden zajíc je čokoládový a druhý jen z kakaové polevy. Kterého si pro své ratolesti vyberete, když stojí prakticky stejně? dTest na trhu našel vzhledově podobné zajíce, ale každého s jiným složením.
Redakce
27. 3. 2018
Inspekce na lyžích: 6 ze 7 horských restaurací porušilo zákon
Aktualita
Inspektoři nasadili lyže a vyrazili do těžko přístupných horských oblastí u Rokytnice nad Jizerou. Provedli zde sedm kontrol, které skončily neslavně. Zejména pro provozovatele.
Redakce
27. 3. 2018
17 benefitů citronové vody podle vědců
Šťáva z citronu může být při každodenním užití stejně efektivní jako cvičení. Je zdrojem zdraví prospěšných látek a vědecké studie dokonce potvrzují, že je užitečná i v boji proti rakovině.
Kristina Vacková
27. 3. 2018
Jaké jsou možnosti léčby obezity? Některé hradí pojišťovna
Lidé, kteří potřebují zhubnout, mají šanci na pomoc zdravotní pojišťovny. Terapie obezity by ale vždy měla být komplexní a nutná je spolupráce pacienta. Vedle farmakoterapie a chirurgické léčby pro závažné případy zahrnuje redukční dietu, pohybovou aktivitu, případně podpůrnou psychologii.
Redakce
26. 3. 2018
Nejchudší je bílá rýže
Množství pro tělo užitečných látek ovlivňuje spíše způsob zpracování než odrůda rýže. Parboiled si uchová vyšší obsah vitaminů a minerálů, skvělá je rýže celozrnná. Roli hraje i to, jak ji uvaříte.
Veronika Pourová
26. 3. 2018
Zdravá strava je drahá, nemůžeme si ji dovolit. Pravda, nebo mýtus?
Často slýchávám, že si lidé nemohou dovolit jíst zdravě. Je to ale pravda, nebo stále opakované klišé? Podívejte se na ukázkový jídelníček s cenami.
Martin Škába
25. 3. 2018
Na trhu jsou falšované medy od neexistujícího výrobce
Aktualita
Pokud nemáte známého medaře, je koupě medu sázkou do loterie. Potvrzuje to i nález medů, u nichž laboratoř potvrdila falšování. Navíc výrobce uvedený na daňovém dokladu neexistuje.
Redakce
23. 3. 2018
Kontroly na farmářských trzích 2017: padaly pokuty za statisíce
Loni na farmářských trzích provedli inspektoři přes tři sta kontrol, a přestože tam zákazník očekává vyšší kvalitu produktů, inspektoři našli celou řadu pochybení. Nejčastěji šlo o nedostatky v označování potravin a prokazování jejich původu.
Redakce
23. 3. 2018
Pěstovat ředkvičku kvůli ředkvičce považuji za blbost, říká michelinský bylinkář
Vít Janouš je samouk, který kašle na chemii a proti škůdcům bojuje přírodou. Před sedmi lety si pronajal skleníky, ve kterých dle svých slov pěstuje jedlou bižuterii. Plody, lístky i květy pak dodává do těch nejlepších restaurací.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2018
Příznivý efekt česneku na rakovinu, cukrovku, kůži i obezitu
Zatímco česnek je dnes považován zejména za běžnou surovinu do kuchyně, v dobách minulých byl vysoce ceněn především díky četným, zdraví prospěšným vlastnostem. I když si to dnes tolik neuvědomujeme, česnek je všelék.
Kristina Vacková
22. 3. 2018
Potraviny proti jarní únavě
Zatočte s jarní únavou – načerpejte energii ze správných potravin.
Susan Bowermanová
21. 3. 2018
Co se stane, když zavedete vysoké daně za sladkosti
Pokud chcete sladký život, v Norsku vás momentálně nečeká. Země zavedla „daň z cukru“. Velká Británie ji bude v dubnu následovat. Je to dobrý nápad?
Kristina Vacková
20. 3. 2018
Ryby z „rybích továren“ jsou kvalitnější než ty z přírody
Komentář
Poptávku po rybách z farem omezují různé mýty. Například, že maso ryb z intenzivních chovů „pod střechou“ je méně kvalitní nebo že jsou ryby krmeny nepřirozeným způsobem. Pravdou je ale úplný opak, alespoň u nás.
Petr Havel
20. 3. 2018
dTest: Proč je lepší mýt nádobí v rukavicích?
Aktualita
Ve dřezu plném bublin denně smáčíme ruce a vůbec netušíme, že saponáty určené k mytí nádobí obsahují kontaktní alergeny, které by mohly u citlivých osob způsobit podráždění pokožky.
Redakce
19. 3. 2018
Bio z Lidlu obsahuje salmonelu
Aktualita
Pokud jste zakoupili Golden Sun Bio Organic Amaranth v prodejnách společnosti Lidl, nepoužívejte ho. Obsahuje salmonelu. Vrátit ho můžete i rozbalený a bez účtenky.
Redakce
19. 3. 2018
Nejhorší přílohou z brambor jsou hranolky
Vařené, pečené a šťouchané brambory, hranolky, krokety, bramborové knedlíky i kaše. Brambory samy o sobě jsou zdravé, příloh z nich je celá řada, ale musíte vědět, jak je připravit.
Veronika Pourová
19. 3. 2018
Český chemik kdysi zavedl jednotku stupňovitosti piva
Přehled dění ze světa vědy: připomínáme 150 let od úmrtí významné postavy české vědy a pivovarnictví. V IKEMu provedli transplantaci vlastní ledviny. Prokázán efekt nové účinnější proton-borové terapie nádorů.
Pavel Houser
19. 3. 2018
Jsou morbidně obézní. Jídlo je zabíjí
Galerie
Televizní reality show Můj 300kg život ukáže osudy lidí, kteří nedokáží přestat jíst, přestože jim jejich posedlost ničí život.
Lenka Krbcová
18. 3. 2018
Věda potvrzuje babské rady: Česnek je všelék
Všestranně přínosné použití česneku se traduje z generace na generaci. Je využíván při domácí léčbě a znalosti o jeho blahodárných účincích na lidské tělo se předávají stovky let. Jednou z nejvýznamnějších složek obsažených v česneku je alicin.
Kristina Vacková
17. 3. 2018
6 druhů rýže: V čem se liší jasmínová a basmati? Která lepí a která se sype?
Nemusíme domů kupovat stále stejný druh rýže. Na trhu jich je celá řada a každá se hodí k jinému pokrmu. Naučíme vás připravit rýži basmati i jasmínovou a poradíme, k čemu se hodí rýže černá a červená.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2018
Medovina se pije ledová, ohřátá i v mojitu
Medovina pomalu získává na své dávné oblibě, pije se v létě řádně vychlazená, ale i v zimě tak akorát ohřátá. Nikdy ji ale neservírujte jako „panáka“, zaslouží si víc.
Redakce
15. 3. 2018
2 131
–
2 160
/
4 955
První strana
Předchozí strana
60
70
71
72
73
74
80
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji