největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 131
–
2 160
/
4 990
První strana
Předchozí strana
60
70
71
72
73
74
80
Následující strana
Poslední strana
Kolik zeleniny je akorát? 2× více než ovoce
Zelenina je nenahraditelná. Nutriční terapeutka a vrchní sestra Oddělení léčebné výživy FN Brno vysvětlí, čím je vlastně zelenina tak zajímavá, jaké množství nás „posílí“ a jak se zeleninou správně nakládat.
Kateřina Ondrušová
29. 4. 2018
Maso v akci je opět šizené. Tentokrát ho nabízel Lidl
Aktualita
Potravinářská inspekce zjistila závažné falšování u potravin nabízených v letákové akci řetězce Lidl. Šlo o masné produkty z Polska, stejný výrobce měl nedávno problémy s obsahem masa i ve slevové akci Penny Marketu.
Redakce
27. 4. 2018
Upečte si bábovku z kozího žervé
Počet chovatelů koz stoupá a s ním roste i produkce kozího mléka. Díky tomu se zvyšuje nabídka potravin z této suroviny v tuzemských obchodech, a především přímo u chovatelů koz.
Petr Havel
27. 4. 2018
Hořká pravda nejen o hořké čokoládě
O čokoládě toho bylo napsáno mnoho. Mnoho kontroverzního, především ze zdravotního hlediska. Jisté je to, že čokoláda a její chuť, když se rozplývá na jazyku, nám dává pocit štěstí. Je pro nás ale čokoláda skutečně dobrá?
Kristina Vacková
26. 4. 2018
GMO pivo se obejde bez chmele. Na chuti to prý není znát
Geneticky modifikované suroviny k výrobě potravin mohou vést i k ukončení pěstování chmele, který je tak důležitý pro naše tradiční pivo.
Petr Havel
25. 4. 2018
I dva roky po krachu firmy JSG se její falšované medy našly v obchodech
Ročně každý z nás sní skoro kilogram medu, jeho kvalita ale není vždy taková, jakou bychom si představovali. Zejména medy firmy JSG se dlouhodobě řadí mezi medy falšované či nejakostní. A to už firma JSG přes dva roky neexistuje.
Redakce
24. 4. 2018
Albert si na Chodově testuje, co na zákazníky platí
Pražská prodejna společnosti Ahold na Chodově se od ostatních tří set výrazně liší. Pokud se nový koncept osvědčí, inovace se představí i v dalších obchodech Albert.
Kateřina Čepelíková
24. 4. 2018
Meníčko: Botanické fermentované limonády zrají sedm dní
V ochutnávce novinek týdne tentokrát voní pochoutky z grilu a na osvěžení je tu hned několik tipů na přírodní limonády, ovocné drinky i detoxikační nápoje.
Lenka Krbcová
22. 4. 2018
Postarejte se, aby vaši zaměstnanci dobře jedli. Vyplatí se vám to
Firemní dny zdraví a programy na podporu vitality zaměstnanců – to je rostoucí trend roku 2018. Chytrý zaměstnavatel ví, že se mu vitální zaměstnanec vyplatí.
Martin Škába
21. 4. 2018
dTest: Nejlevnější německý salám je kvalitnější než český
dTest srovnával kvalitu levných potravin z pěti evropských států. Zajímala ho kvalita točeného a měkkého salámu, silných párků, rybích prstů, lahůdkového salámu, jahodového jogurtu a kysaného zelí. Jak si vedly české potraviny?
Redakce
20. 4. 2018
Splachujete potraviny do WC? Krmíte tak potkany
Zbytky potravin, které spláchnete do záchodu, nakrmíte potkany. Proč to vadí? Rozmnoží se, vylezou z kanálu a kousnou vás. „S potkany není radno si zahrávat,“ varuje deratizátor.
Helena Singerová
20. 4. 2018
Ne mleté, ale mělněné maso. Víme, proč se něco takového vůbec vyrábí
Na první pohled vypadají podobně, ale jinak se jmenují – tedy výrobky s názvem mleté maso a mělněné maso. Proč je ale jiný název používán a jaké rozdíly vlastně představuje?
Petr Havel
20. 4. 2018
Skyr není jogurt a skyramisu není tiramisu
Skyr je tu tisíc let, v ČR dva roky. Přestože se v mnohém podobá jogurtu, jeho výroba a složení se liší.
Jana Kuklová
19. 4. 2018
Pamlsková vyhláška bude sladší i tučnější. Krok kupředu, nebo zpět?
Komentář
Ministerstvo zdravotnictví říká: Podle naší vyhlášky se děti mohou stravovat jen velmi komplikovaně, je příliš restriktivní. Potravináři chtějí do škol vrátit kečup a majonézu. Chystají se velké změny.
Kateřina Čepelíková
18. 4. 2018
Pylové alergeny se kombinují s alergeny v potravinách
Na zhoršení stavu alergiků se podílejí nejen pyly, ale také jídlo, zvláště dojde-li ke zkřížené alergii, tedy reakci pylových alergenů a alergenů ze stravy. Které potraviny nebrat na piknik?
Petr Havel
18. 4. 2018
Nejíte pohanku? Velká škoda
Pohanku můžeme připravit jako skutečně zdravou přílohu nebo ji chytře přidat do řady jídel. Vždycky nám to jen prospěje. Její účinky jsou překvapivé a recepty jednoduché.
Veronika Pourová
17. 4. 2018
Piškoty a hořká čokoláda: častý dietní omyl při průjmu
Tradovaní pomocníci při průjmu, jako jsou piškoty, suchary či hořká čokoláda, nám vůbec pomoct nemusí, naopak. Jaká dieta je při střevních potížích nejúčinnější?
Daniel Mareš
17. 4. 2018
Jak si objednat tu nejzdravější čínu
K čínské kuchyni se váže řada mýtů, ale také mnoho fakt, která byla vědou potvrzena. Jedním z nich je přemíra soli ve většině pokrmů, které si v „číně“ objednáme, když chceme rychle zahnat hlad. Ale stačí pár drobných změn v objednávce a můžeme vše sami napravit.
Kristina Vacková
16. 4. 2018
Meníčko: Tesco a potravinová banka vaří Zbytkoládu
Ochutnávka novinek týdne: Prague Food Festival láká na 10 kulinárních trendů. Košík.cz posiluje nákupy na víkend. Jihočeské marmelády mají medaile z mistrovství světa. Nestlé vyrábí tyčinku s o třetinu nižším obsahem cukru.
Lenka Krbcová
15. 4. 2018
Běžný prášek do pečiva. Existují zdravější alternativy?
Kypřicí prášek bez fosfátů, z vinného kamene, jedlá soda… Se zdravým životním stylem se do kuchyně navracejí zapomenuté ingredience. Tento trend můžeme pozorovat i u receptů na sladké dobroty.
Lenka Formánková
14. 4. 2018
Prof. Vítek: Pozor na vysoký příjem bílkovin
Rozhovor
Nejen vrcholoví, ale i amatérští sportovci hledají informace o bílkovinách neboli proteinech. Narostou po nich svaly, pomáhají při hubnutí, podpoří lepší výkon? Expert na sportovní výživu před přehnaným příjmem proteinů varuje.
Lenka Krbcová
13. 4. 2018
Když necháte mungo naklíčit, násobíte jeho sílu
Fazole mungo v českém jídelníčku nemají ještě své pevné místo, přitom je snadné nechat je na klíčit, do běžných jídel přidat a získat tak významný zdroj manganu, draslíku a hořčíku.
Redakce
12. 4. 2018
Obézním hrozí rakovina, nejtlustší generací jsou mileniálové
Nová obsáhlá studie uvádí, že vliv nadváhy a obezity jako narůstajících faktorů na vznik rakoviny děsivě stoupá. Mladá generace přitom již je, nebo brzy bude tlustá jako snad nikdy dříve.
Kristina Vacková
12. 4. 2018
Nenáročná na pěstování a zpracování: Černá ředkev je dobrá syrová i pečená
Ve srovnání se svojí blízkou příbuznou červenou ředkvičkou je černá ředkev opravdovým ošklivým káčátkem. Lidé si ale tuto černě zbarvenou zeleninu oblíbili z mnohem důležitějších důvodů, než je její vzhled.
Jana Kuklová
12. 4. 2018
Proč jíst merlík čilský, když roste i český
Merlík bílý je vlastně plevel a jeho výhodou je, že roste všude. Merlík všedobr si zase můžete vypěstovat ze semen. Hodí se na saláty, lze jej upravit podobně jako špenát či použít v řadě dalších receptů.
Petr Havel
11. 4. 2018
Interspar to v Česku nezvládl. Ahold ho koupil a prosperuje
Prodejny Interspar a Spar před časem zmizely z České republiky, neboť zde dlouhodobě prodělávaly. Padesát provozoven odkoupila společnost Ahold a proměnila je v ziskové obchody. Jak se jí to podařilo?
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2018
Nechutné kakaové boby. Chtěli byste z nich čokoládu?
Galerie
SZPI ve spolupráci s Celní správou nevpustila na trh 22 tun plesnivých kakaových bobů.
Redakce
9. 4. 2018
V čem tkví zrada luštěnin
Čočka, fazole, hrách, cizrna… Všechny druhy luštěnin jsou zdravé, některé však nadýmají, jiné jsou náročné na přípravu, fazole v nálevu zase mohou obsahovat zbytečný cukr. Co s tím?
Veronika Pourová
9. 4. 2018
Podceňované souvislosti: Nezdravé potraviny a rozvoj deprese
Může dieta založená na nezdravých potravinách zvýšit riziko deprese? Prof. Ruprich upozorňuje na možné souvislosti.
Jiří Ruprich
7. 4. 2018
Zakázaný carbofuran opět v goji
Aktualita
Sušené ovoce goji je neustále pod drobnohledem inspektorů, opětovně v něm totiž nacházejí pesticid carbofuran, který je už v EU deset let zakázaný.
Redakce
6. 4. 2018
2 131
–
2 160
/
4 990
První strana
Předchozí strana
60
70
71
72
73
74
80
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji