Hlavní navigace

Zbavte se octomilek zaručenými radami

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
Octomilky osidlují naše kuchyně a člověk neví, jak by se jich jinak než tleskáním zbavil. Máme ozkoušené rady i konkrétní recepty na lapače.

Stačí si nevšimnout „ťuklého“ jablka a nahnědlého banánu na ovocné míse a už je máte nakvartýrované doma. Den co den jich přibývá, poletují kolem koše, chlebníku a špinavého nádobí… Octomilky prostě umí lidem „pít krev“. Zbavit se jich můžeme snadno, existuje celá řada „zaručených rad“, ale jen některé skutečně fungují.

Prevence mnohdy nestačí

Nenechávat zbytky jídla po bytě, denně vynášet koš a všude rozmístit hřebíček, který prý octomilky nerady, nemusí stačit. Octomilky se k vám vetřou, když větráte, a protože jim stačí i zbytky zapadlé v odpadu, rychle se u vás rozmnoží.

Vyrazíte-li do drogerie, najdete zde řadu domečků s přírodní náplní, které mají fungovat jako lapač. Tyto domečky stojí od třiceti do sta korun, ale jde to jinak, levněji a účinněji. Pokud není invaze octomilek příliš velká, stačí se chopit vysavače a malé mušky vysát, z vysavače se už nedostanou.


Autor: Depositphotos.com

Octomilek vás zbaví vysavač

Dobře funguje i ocet či víno nalité do skleničky, kterou uzavřete potravinovou folií, zagumičkujete, propiskou propícháte dírky a necháte návnadu v místě výskytu. Obdobně prý zabírá i ve skleničce uzavřený citron, rajče nebo banán.

Na octomilky platí i masožravky rosnatka kapská a mucholapka podivná. Osaďte jimi kuchyň a nechte práci čistě na nich. Vyzkoušet můžete i umístění rýmovníku do místa jejich výskytu.

Vůbec nejrychleji se jich ale podle vlastní zkušenosti zbavíte tak, že si do malé skleničky nalijete ocet, do něj kápnete kapku saponátu na nádobí a přidáte lžičku cukru, zamícháte a necháte na polici (ne na kuchyňské lince, tam skleničku zaručeně vylijete, někteří i několikrát denně…).


Autor: Vitalia.cz

Ocet, saponát, cukr: A do dvou hodin je hotovo

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).