největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
631
–
660
/
4 955
První strana
Předchozí strana
10
20
21
22
23
24
30
Následující strana
Poslední strana
Výhody a nevýhody privátních značek: komu se vyplatí?
Za pojmem privátní značka, privátka nebo private label se nemusí skrývat podřadné potraviny prodávané za nejnižší cenu. Někdy jde o produkty i vysoce prémiové, které kvalitou a cenou předčí ty značkové.
Kateřina Čepelíková
3. 5. 2022
Loňský rok byl noční můra. Z ceny masa si nejvíc ukrojí maloobchod, říká šéf chovatelů prasat
Rozhovor
ROZHOVOR – Drahé krmivo, energie i doprava. To vše se promítá do rostoucích cen potravin v supermarketech. Podle Jana Stibala, ředitele Svazu chovatelů prasat, mohou za vyšší cenu masa i marže obchodních řetězců, které za posledních devět let výrazně vzrostly.
Redakce
2. 5. 2022
Květák a dalších 6 věcí je letos levnějších než vloni. Co obchodníci zlevnili?
Ačkoli meziroční inflace dosáhla v březnu 12,7 %, najdou se i věci, které zlevnily. Server Podnikatel.cz porovnal data a našel 7 věcí, které stojí méně než před rokem.
Podnikatel.cz
2. 5. 2022
Proč tolik lidí tloustne? Prostředí je toxické a jídlo všude
Jídlo nás stojí nemalé částky. Další peníze vydáváme za snahu zhubnout. Máme hromadu informací, přitom se neumíme optimálně najíst. Kupujeme jak diví dokonalé sportovní oblečení a vybavení, přesto nám chybí dostatek vhodného pohybu. Paradoxy moderní doby vedou k tomu, že populace tloustne – a nemůžeme se tomu divit.
Lenka Krbcová
2. 5. 2022
Žabka zavedla obslužný pult. Nabízí hotová jídla i polévku za 39,90
Maloobchodní síť prodejen Žabka rozšířila nabídku služeb pro své zákazníky. Nyní si mohou ve vybraných prodejnách koupit i na místě sníst čerstvé lahůdky i teplé pokrmy.
Redakce
30. 4. 2022
Prodejna bez prodavačů po měsíci provozu: lidé nakupují hlavně před půlnocí a nikdo nekrade
V polovině března otevřela maloobchodní síť COOP vůbec první automatickou samoobslužnou prodejnu u nás. Po měsíci shrnuje zkušenosti s provozem obchodu ve Strakonicích a představuje plány do budoucna.
Redakce
28. 4. 2022
Kolik účtují restaurace za svíčkovou?
Svíčková na smetaně patří mezi pokrmy české tradiční kuchyně a je tak stálicí na jídelních lístcích v mnoha restauracích. V některých se cena blíží třem stovkám, zjistil server Podnikatel.cz.
Podnikatel.cz
28. 4. 2022
Jahodárna Vraňany otevírá vlastní prodejnu a bistro
Otevřením největší farmářské prodejny s bistrem v regionu Mělnicka zahájí v sobotu 30. dubna letošní sezónu jahodárna Vraňany. Ta se vzhledem ke každoroční expanzi a rozšiřujícímu se sortimentu pěstovaných a prodávaných produktů přejmenovala na Vraňany Farma Hanč.
Petr Havel
28. 4. 2022
Iceland v Česku zavírá své obchody. A uzavřel i e-shop
Aktualita
Britská společnost Iceland v tichosti zavírá své prodejny v Česku. Z jedenácti už jich zavřela pět.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2022
Lekce zdravé výživy: prvňáci vědí, kolik cukru je ve vodě a v čem jsou lokální potraviny lepší
Reportáž
Nasadit pytlíky na boty a můžeme vyrazit do 1. třídy základní školy na pražském Chodově. Už od začátku je zřejmé, že v téhle škole program Zdravé 5 dobře znají a jeho lektorky jsou tu vítány. A taky je patrné, že naše dnešní průvodkyně Nikola Pravdová to s dětmi umí. A dovede jim předat znalosti o tom, co jíst, pít i čemu se vyhnout, a to formou, která děti baví.
Lenka Krbcová
27. 4. 2022
Obyčejná petržel? Vypěstujete ji kdekoli a máte afrodiziakum a lék na srdce v jednom
Petržel, ať už kadeřavá, hladkolistá, či kořenová, zvýrazní chuť mnoha pokrmů. Navíc podpoří zdravé trávení i srdce, což potvrzují i vědecké studie. Jde také o známé přírodní afrodiziakum a zdroj vitamínů.
Kateřina M. Košutová
26. 4. 2022
Otevírací doba o svátcích: jak bude otevřeno v květnu?
Květnové svátky 1. 5. a 8. 5. připadají na neděle. U supermarketů jsou zákazníci zvyklí, že tu nakoupí i během víkendu po celý den. Jak tomu bude letos na Svátek práce a Den vítězství?
Redakce
25. 4. 2022
„Bez éček a technických šméček.“ Rakouská značka čajů a koření je 30 let na trhu v ČR
Výrobce biočajů a biokoření Sonnentor letos slaví 30 let v České republice. Značka pochází z Rakouska, ale zakládá si na stejné kvalitě a přístupu u nás: „Nejsme a nikdy jsme nebyli jen levnou dceřinou firmou z Východu,“ říká ředitel Josef Dvořáček.
Lenka Krbcová
25. 4. 2022
Máte doma výrobky Kinder s podezřením na salmonelu? Jak to poznat a jak postupovat
Společnost Ferrero stahuje část svých čokoládových výrobků značky Kinder. Některé šarže si ale z obchodů již odnesli zákazníci. Zjišťovali jsme, jak postupovat, když máte rizikovou cukrovinku doma.
Hana Válková
25. 4. 2022
Vyrábějí luxusní čokoládu a získali prestižní ocenění
Sladký byznys firmy Steiner & Kovarik, který si zakládá na kvalitě, posunul životní dráhy Silvie Steinerové a Petra Kovaříka do vysokých výšek. Propracovali se až k prestižnímu ocenění Great Taste Producer, kterým se v Česku jako výrobci čokolády pyšní jediní. Petr Kovařík byl hostem serveru Podnikatel.cz.
Podnikatel.cz
24. 4. 2022
5 špatných způsobů, jak hubnout
Řada lidí se při snaze zhubnout uchyluje k přísným redukčním dietám. Ty však mohou způsobovat nejen ztrátu hmotnosti, ale i únavu, ztrátu svaloviny, vypadávání vlasů, či dokonce deprese nebo snížení srdečního tepu. Odbornice na výživu vysvětluje, jak rozhodně nehubnout.
Redakce
24. 4. 2022
Potravinové banky potřebují jídlo pro lidi v nouzi. V sobotu proběhne celonárodní sbírka potravin
Aktualita
Potřeba potravin se zvyšuje nejen v souvislosti s válkou. Kvůli více než dva roky trvající koronavirové krizi výrazně narostl počet lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Obchodní řetězce rozšiřují své aktivity, poskytují logistické kapacity a navyšují průběžné i jednorázové dary. Do pomoci lidem v nouzi se může zapojit každý, a to nejen v sobotu 23. dubna, kdy se koná jarní sbírka potravin.
Lenka Krbcová
22. 4. 2022
Analýza zjistila olovo v polích u dálnice. Znamená to, že je v jídle?
Komentář
KOMENTÁŘ – Obsahují potraviny z plodin z tuzemských polí pozůstatky olova či jiné rizikové látky? S rizikem kontaminace z půdy to není tak jednoznačné, jak by se z některých aktuálních zpráv mohlo zdát.
Petr Havel
22. 4. 2022
Éra levných vajec končí, říká šéf drůbežářského podniku
Drůbežáři musí přestavět své klecové chovy, peníze na takové investice ale chybí a stát, který pomoc přislíbil, s ohledem na situaci ve světě couvá. Někteří drůbežáři tak s podnikáním končí. Jak to ovlivní soběstačnost ČR a cenu vajec?
Kateřina Čepelíková
21. 4. 2022
Farmáři z Brna: kousek od centra pěstují čerstvá rajčata i saláty
Rodinná Farma Ráječek pěstuje na dohled od Špilberku na polích i ve sklenících saláty, rajčata a další zeleninu pro firmy i zákazníky z Brna a okolí. Prodává také farmářské bedýnky plné lokální zeleniny.
Petr Havel
20. 4. 2022
Jak vařit českou klasiku zdravě
Česká kuchyně nemá pověst toho nejzdravějšího způsobu stravování – spíše si představíme tučné maso, cibuli chystanou na sádle nebo různé smetanové omáčky. Není se čemu divit, pro člověka starajícího se o hospodářství zajistil tento způsob stravování dostatek energie, aby svou fyzicky náročnou práci zvládl.
Veronika Pourová
20. 4. 2022
Hlávková, růžičková i kadeřavá: proč děláme chybu, když nejíme kapustu
Kapusta není příliš oblíbená zelenina, ale má v sobě řadu důležitých živin a umí si poradit s vysokým cholesterolem. Obsahuje například i více vitamínu C než pomeranč.
Kateřina M. Košutová
19. 4. 2022
Jarní očista pro vaši kuchyň
S příchodem jara máme tendence probírat věci na sebe, čistit spíž, zrevidovat své jídelní návyky, kila navíc. Napadlo vás ale někdy dopřát takovou jarní očistu i vaší kuchyni? Pojďme se podívat, zda něco takového vaše kuchyň potřebuje a co ji může jarní očista přinést.
Lenka Formánková
17. 4. 2022
Domácí medy, džemy a sirupy z jarních květů
Na zahradě, v sadu, na louce… všude se již brzy objeví květy nejen krásné na pohled, ale také skvělé na výrobu voňavých domácích dobrot – sirupů, „medů“ nebo džemů ze sedmikrásek, levandule, černého bezu, ale třeba i mladých smrkových výhonků.
Redakce
16. 4. 2022
Potravinářský průkaz se netýká jen pracovníků v potravinářství. Kdo ho musí mít a jak ho získat?
Potravinářský průkaz, správně zdravotní průkaz, je oficiální dokument, který musí mít všichni, kdo vykonávají epidemiologicky závažné činnosti. Zaručuje, že daný pracovník neohrozí koncového zákazníka potenciální infekcí. Vydává ho obvodní nebo závodní lékař na základě zdravotní prohlídky. Potravinářský průkaz musí mít i kadeřnice, maséři nebo tatéři a jeho pořízení není zadarmo.
zdraví.euro.cz
15. 4. 2022
Vědci porovnali kvalitu vajec od slepic v klecích a na podestýlce
Na původní národní plemena slepic se zaměřil výzkum českých vědců. V něm například sledovali, jaký vliv má způsob chovu a stáří slepic na kvalitu snášených vajec.
Lenka Krbcová
15. 4. 2022
Nový Kaufland sází na regionální potraviny a moderní technologie
Na pomezí Prahy-Křeslic a Čestlic v okrese Praha-východ byl v tomto týdnu otevřen nový Kaufland. Je již pátým maloobchodním řetězcem, který v tamní komerční zóně nabízí prodej potravin, přesto se od jiných liší. Podívejte se, co všechno zákazníkům nabízí.
Kateřina Čepelíková
15. 4. 2022
Mouka Babiččina volba: některá balení obsahují třísky, výrobce je stahuje z trhu
Aktualita
Pakliže jste si před Velikonocemi nakoupili mouku, zkontrolujte své zásoby. Babiččina volba, pšeničná mouka hladká, může být kontaminována malými třískami.
Kateřina Čepelíková
14. 4. 2022
Bobkový list můžeme bez problémů pěstovat doma i na zahradě
Oblíbené koření jsou listy poměrně statného stromu s názvem vavřín vznešený. Vypěstovat ale lze i zakrslý stromek, třeba v květináči na balkóně. Jak pěstovat, sušit a využít bobkový list?
Petr Havel
14. 4. 2022
Salmonela v Kinder: Ferrero rozšiřuje seznam výrobků stahovaných z trhu
Aktualita
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) spolu s Evropským střediskem pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) ve svém společném hodnocení uvedly, že zdrojem propuknutí salmonely v několika zemích byly čokoládové výrobky vyrobené společností Ferrero v její belgické pobočce. Společnost Ferrero proto stahuje další výrobky z trhu.
Redakce
13. 4. 2022
631
–
660
/
4 955
První strana
Předchozí strana
10
20
21
22
23
24
30
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji