největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 391
–
3 420
/
5 042
První strana
Předchozí strana
110
112
113
114
115
116
120
Následující strana
Poslední strana
Dita Pichlerová: Každý hubnoucí obézní by měl mít psychologa
Rozhovor
„Zhubnout není běh na krátkou trať, je to celoživotní maraton. Chcete-li zhubnout dvacet kilogramů, dejte si na to dva roky,“ radí obezitoložka Dita Pichlerová. Jak začít a kde hledat podporu?
Kateřina Čepelíková
17. 9. 2015
Burgerfest – nejmasožravější svátek roku
Pozvánka
Přijďte se o víkendu 19. a 20. září podívat na pražské Výstaviště v Holešovicích a ochutnat burgery, které připravují čeští mistři. Je tady čtvrtý ročník Burgerfestu.
Redakce
16. 9. 2015
Začínají podzimní výlovy rybníků
Kdy a kde se konají výlovy rybníků v roce 2015 a co vás na nich čeká? Ochutnávky jídel, mnohem pestřejší nabídka ryb, a navíc levnější nákup než v běžném obchodě.
Petr Havel
16. 9. 2015
Na Jiřáku už v pátek začnou Podzimní dny českého medu
Galerie
V pátek 18. (8–18 hodin) a v sobotu 19. září 2015 (8–14 hodin) bude na Farmářském tržišti Jiřák sladce, budou se tam totiž slavit Podzimní dny českého medu.
Redakce
15. 9. 2015
Jaroslav Zeman: Letošní sucho nejvíc odnesl květák
Předseda Zelinářské unie Čech a Moravy hodnotí horké a suché léto z pohledu zemědělců a ohlíží se o čtyřicet let zpět. Co se změnilo v českém zemědělství? Všechno.
Kateřina Čepelíková
14. 9. 2015
Kde se bere chemie v potravinách? Nejde jen o hnojiva
Všichni znají pesticidy. Prostředí pro výrobu potravin ale nezatěžují chemií jen chemická hnojiva, nežádoucích látek je víc – a z více zdrojů.
Petr Havel
11. 9. 2015
Na letních táborech došlo ke 100% nárůstu infekčních onemocnění
Aktualita
Ve srovnáním s loňským rokem hlásí krajské hygienické stanice stoprocentní nárůst v počtu infekčních onemocnění na letošních letních táborech. A co říkali hygienici na tábornickou čistotu a jídelny?
Redakce
10. 9. 2015
Nedávejte do lednice rajčata, meloun ani citrony
Pořádek v lednici vám ušetří čas při hledání, ale i energii. Víte, co do lednice patří a na jaké místo?
Redakce
10. 9. 2015
Lukáš Vokrouhlík: Na Expu letí smažený sýr
Lukáš Vokrouhlík alias Kajda, autor nové knihy i kuchař známý z pořadu Mňam aneb Prima vařečka, už potřetí vaří na světové výstavě Expo 2015. Hosty tu ohromují zvěřinovými hody, ale i českým smažákem.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2015
Nejlepší rajčatový protlak mají v Lidlu
Test
Rajčatové protlaky a pyré v testování časopisu dTest. Které jsou ty nejlepší?
Redakce
9. 9. 2015
Nové Farmářské trhy Petřiny začínají
Aktualita
V době největší úrody přichází pořadatelé farmářských trhů na Kulaťáku s novinkou – Farmářskými trhy na Petřinách. První jsou již tento čtvrtek.
Redakce
8. 9. 2015
Jak si vybrat v restauraci a neztloustnout
Stravujete se zdravě, jídlo si připravujete doma a vybíráte si, co bude součástí vašeho jídelníčku? Myslíte si, že jsou vám restaurace zapovězeným místem? Omyl.
Karolína Hlavatá
8. 9. 2015
Jíst pětkrát denně je zcela nepřirozené, říká Petr Havlíček
Víme, co je zdravé, co nám škodí, ale nechápeme proč. Proč jíme pětkrát denně a proč je nám po jídle pojídaném u počítače zle?
Kateřina Čepelíková
7. 9. 2015
Pozor na cizrnovou pomazánku. Je v ní jed, tvrdila inspekce
Aktualita
Inspektoři už netvrdí, že je v pomazánce jed, ale stejně pozastavili její uvádění na trh.
Redakce
4. 9. 2015
Recept na anglickou snídani? Hodně času a dobré suroviny
Kdo by neznal anglickou snídani? Někomu může připadat skvělá, jinému možná i nechutná. Angličan vám o ní řekne, že když se připraví dobře, může být tím nejlepším jídlem na celém světě!
Blanka Chocová
3. 9. 2015
Ministr dementuje zprávu o zavedení „tučné daně“
Aktualita
Experti se obuli do Svatopluka Němečka pro jeho údajný záměr více danit nezdravé potraviny a finančně zvýhodnit ty zdravé. Ministr se ohrazuje: Nic takového nechystám!
Lenka Krbcová
2. 9. 2015
Foodparade chystá na víkend ten nejlepší program
Galerie
Již 5. ročník festivalu jídla a pití Foodparade se koná 5. a 6. 9. 2015 v zahradách pražského zámku Troja. Návštěvníci se mohou těšit na menu nejlepších restaurací a pestrý doprovodný program, ochutnají delikatesy z celého světa, výběrovou kávu a lahodné nápoje v podobě prvotřídního vína a několika druhů piva.
Redakce
2. 9. 2015
Farmářské tržiště Jiřák zve na slavnosti bylinek, koření a čajů
Galerie
Sušené, zavařené, vylisované, ale i čerstvé plody letošní sklizně můžete ochutnávat, ovonět, prohlížet a zakoupit v pátek a v sobotu na náměstí Jiřího z Poděbrad.
Redakce
2. 9. 2015
Margit Slimáková: Za situaci ve školních jídelnách může ministerstvo školství
Rozhovor
Jak to chodí ve školních jídelnách a kde rodiče nejvíce chybují ve stravování dětí? Povídali jsme si o tom se specialistkou na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimákovou.
Kateřina Čepelíková
1. 9. 2015
Školáci by neměli vynechávat snídaně ani svačiny
Téma dne
Snídaně a svačiny dětí školou povinných jsou důležité. Jejich vynechávání nebo nevhodné složení vede nejenom k obezitě, ale má podíl také na špatných výkonech dětí.
Blanka Chocová
1. 9. 2015
Ministerstva zaspala, stále neví, jaké potraviny ve školách zakážou
Aktualita
Od prvního září měla začít platit novela školského zákona, která vyřadí ze škol nezdravé potraviny. Jenže ministerstvo stále přesně neví, co chce vlastně zakázat.
Kateřina Čepelíková
31. 8. 2015
Země živitelka je šancí na podporu českých potravin
Minulý čtvrtek začala každoroční přehlídka potravinářství a českých potravin, Země živitelka. Co může letos přinést nového a proč je téma dne mléko?
Petr Havel
31. 8. 2015
Proč se tuny české zeleniny zaorávají? Nejsou dokonalé
Rozhovor
Čeští zemědělci zasadí 25 tisíc květáků, aby jich z polí odvezli jen 15 tisíc. Zbytek obvykle zaorají, protože nenaplní standardy krásy, které udávají supermarkety. Není to škoda?
Kateřina Čepelíková
27. 8. 2015
Hygiena bude celý školní rok sledovat obědy malých dětí
Bezmála milion žáků I. stupně bude celý nadcházející rok v hledáčku krajských hygieniků, resp. ne oni, ale jejich obědy. Hygieniky bude zajímat i obsah soli v instantních pokrmech.
Redakce
24. 8. 2015
Nutrivigilance: Projekt za 60 tisíc, který nikdo nezná
Státní zdravotní ústav spustil projekt, který sbírá informace o negativních zdravotních účincích po konzumaci „nových“ potravin. Za sedm měsíců do něj přispělo přesně třináct lidí. Co tahle sranda stojí a proč bude dál fungovat?
Kateřina Čepelíková
21. 8. 2015
Brambory podraží. Přesto je jezte
Stane se z brambor luxusní příloha pro movitější? Byla by to velká škoda. Přestože kvůli suchu a neúrodě jejich cena pravděpodobně stoupne, nezatracujte je. Brambory za to stojí.
Petr Havel
20. 8. 2015
„Jedovaté“ babky opět na scéně
„Babky jsou jedovaté a způsobují rakovinu.“ Stanou se stokrát opakované nesmysly pravdou? Kdy jsou babky doopravdy jedovaté a jak je to s tou rakovinou?
Petr Havel
19. 8. 2015
Půst ani light potraviny vás kil nezbaví
O dietách panuje tolik mýtů, polopravd a pověr, že by to vydalo na celou knihu. My jsme pro vás vybrali pět nejrozšířenějších, kvůli kterým se vám do hubnutí ani nechce.
Kateřina Čepelíková
18. 8. 2015
Zmrzlináři nezvládají hygienu a používají nepovolené barvivo
Aktualita
Hygienici již letos zkontrolovali stovky prodejců zmrzlin. Šest jich bylo nuceno zavřít, desítky zmrzlinářů musely uklízet.
Redakce
14. 8. 2015
Salmonela ve špagetách nepochází z podezřelého chovu
Aktualita
Veterináři a hygienici nadále hledají zdroj nákazy salmonelou na Plzeňsku. Podezření na chov nosnic v Ústeckém kraji se nepotvrdilo.
Redakce
13. 8. 2015
3 391
–
3 420
/
5 042
První strana
Předchozí strana
110
112
113
114
115
116
120
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji