největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 391
–
3 420
/
4 955
První strana
Předchozí strana
110
112
113
114
115
116
120
Následující strana
Poslední strana
5 rad pro zavařování bez chemie a cukru
Vyrazili jste na samosběr ovoce a mrazák už praská ve švech? Tak ovoce zavařte. Věřte, že to jde i bez želírovacího cukru i hromady cukru krystalového.
Redakce
19. 6. 2015
Trend: Potraviny z výkalů. Nechutné?
Pitná voda z výkalů je projektem miliardáře Billa Gatese. A to projektem veskrze ušlechtilým. Zato káva ze sloního trusu – to je jiná káva. Fajnovka pro boháče. Ale i z ní profitují domorodci – a sloni.
Petr Havel
19. 6. 2015
Domácí hořčice je neskutečně jednoduchá
Recept
Hořčici si doma připravíte za chvíli a s minimální námahou. Příjemně štípe a stačí k ní jen tři suroviny. Co víc si přát?
Blanka Chocová
18. 6. 2015
Papírové stravenky budou nahrazeny plastovými
Aktualita
Papírové stravenky už jsou pomalu minulostí, ode dneška se začaly používat stravenky plastové. Jak to funguje a jaké přednosti novinka má?
Redakce
17. 6. 2015
Luštěniny a bez nadýmání
Luštěniny milují bylinky – a vás to zbaví plynatosti. Vhodné druhy umí stáhnout nadýmavé látky do sebe a jsou tak účinnou zbraní proti tvrdému břichu a „nadmutému“ trapasu.
Tereza Víchová
16. 6. 2015
Maso se salmonelou šlo výhradně do ČR. Jak ho poznáte?
Aktualita
Zásilka tří tun chlazeného kuřecího z Polska obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis. Maso se prodávalo výhradně v České republice a lidé ho ještě mohou mít v mrazáku.
Redakce
15. 6. 2015
Roman Vaněk má nejlepší kuchařskou knihu na světě
Aktualita
Roman Vaněk si v uplynulých dnech převzal v čínském Yantai cenu za nejlepší kuchařskou knihu, ocenění získala i Jana Florentýna Zatloukalová. O jaké knihy jde?
Redakce
12. 6. 2015
Melounové menu: Chystejte cukr i sůl
Recepty
Rozpůlit meloun, odříznout výseč, zakousnout se a nechat sladkou tekutinu stékat po bradě. Klasická ukázka konzumace melounu. Jde to ale i jinak, buďte odvážní, zažijte explozi chutí.
Redakce
12. 6. 2015
Intolerance na lepek: Devět z deseti pacientů neví, že má celiakii
Celiakii má prý jedno procento obyvatel. Skutečnost je ale zřejmě horší, neboť podle odhadu lékařů drtivá většina nemocných o tomto svém handicapu neví – údajně jde o devět nemocných z deseti.
Petr Havel
11. 6. 2015
Jak vybrat ideální gril? Horko těžko
Na trhu existuje nepřeberné množství grilů, ze kterých si každý vybere ten nejvhodnější pro svůj balkon nebo zahradu. Stačí vědět, co který gril umí a nač se před koupí zaměřit.
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2015
Mobilní aplikace najde obchody se špínou a myšmi
Inspekce se rozhodla zpřístupnit přehled provozoven, které byly uzavřeny pro závažná hygienická pochybení. Uvidíte je skrze interaktivní mapu v mobilní aplikaci Potraviny na pranýři. Jak to funguje?
Redakce
9. 6. 2015
Co se tvrdí o kažení potravin a není to pravda
Zkyslé mléko prý je delikatesa, zelenající chlupatý chleba či sýr stačí okrojit a u vajec na nějaké datum vůbec nehleďte. Podobné zaručené rady, jak zachraňovat zkažené potraviny, jsou medvědí službou.
Petr Havel
9. 6. 2015
Člověk by měl sníst denně dvě kila jídla
Víte, že váš jídelníček není správný, ale nevíte, jaká je ta správná cesta k nápravě? Nechte si poradit a inspirujte se zcela novou, snadno zapamatovatelnou pyramidou.
Kateřina Čepelíková
8. 6. 2015
10 potravin, které budou ještě lepší, když je zmrazíte
Recepty
Vyrobit z kvalitních ingrediencí lahodnou svačinu je snadné. Jednoduše vložíte vybrané jídlo do mrazáku a za třicet minut až hodinu můžete banán, avokádo, jogurt či burákové máslo snadno využít v některém z našich receptů.
Redakce
5. 6. 2015
Tyhle krávy dojí robot. Lidi jim nechybí
Vyrazili jsme do Českého středohoří na ekologickou farmu Ludvíka Eflera, který postupně přechází na robotické dojení. Jak si holky na robota zvykly, kopou ho nebo zbožňují?
Kateřina Čepelíková
3. 6. 2015
Kitchen story: Jak vaří manželé v kuchyni?
Rozhovor
Jejich food blog patří k těm nejlepším v České republice. To proto, že z něj sálá nadšení a voní už od první stránky. Nebo je v tom ještě nějaká jiná tajná ingredience?
Kateřina Čepelíková
2. 6. 2015
V kurkumě je salmonela
Aktualita
SZPI varuje před kurkumou s kontaminací salmonelou, která se objevila na našem trhu.
Redakce
1. 6. 2015
Marináda na grilování: patří na maso, ale nikdy ne na gril
Ještě jste nepřišli grilování na chuť? Možná nemáte v zásobě ty správné marinády, nebo jen nevíte, jak na to, aby všem chutnalo. Poradí nám pět zkušených kuchařů.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2015
Farmářské trhy Jiřák a Náplavka se přesunou na Výstaviště
Aktualita
Farmáři z Jiřáku a Náplavky budou tuto sobotu jako hosté na Výstavišti v Holešovicích.
Redakce
28. 5. 2015
Restaurace, kde byste nikdy nechtěli jíst
Galerie
Podívejte se, které restaurace již letos musela potravinářská inspekce uzavřít – a proč. Většina podniků byla po důkladném úklidu opět zprovozněna.
Redakce
28. 5. 2015
Nejvíce pesticidů mohou obsahovat jahody, pozor i na slupku citrusů
Rozhovor
Portfolio pesticidů je bohaté a proměnné. Objevují se nové druhy, některé se najdou v dovezených potravinách. „V praxi se sleduje kolem čtyři sta padesáti látek,“ říká profesorka Jana Hajšlová.
Richard Šedý
28. 5. 2015
Za zmatky kolem potravin může trh
Glosa
Přesněji specifika českého trhu. Myslíme to dobře, jen aby to nedopadlo jako vždycky… Glosa k zákonu o významné tržní síle.
Petr Baudyš
27. 5. 2015
Farmářské trhy v Praze: loni více než 90 nedostatků
Aktualita
Nová sezóna oblíbených farmářských trhů se již rozjela naplno. Stále více lidí na ně přivádí snaha zakoupit si čerstvé potraviny přímo z farem či od malovýrobců. Kontroly veterinární správy ukazují, že ne vždy je to dobrá volba.
Redakce
26. 5. 2015
Test: Když je zmrzlina jen vzduch, voda a chemie
Test
Točenou, kopečkovou nebo vaničkovou z obchodu? Kvalitní mohou být všechny, ale stejně tak dobře mohou stát všechny za starou belu. Na co si dát při výběru pozor, abychom si pochutnali?
Kateřina Čepelíková
25. 5. 2015
Zmrzlina se dá udělat téměř ze všeho, říká zmrzlinářka
Rozhovor
Zmrzlina z řapíkatého celeru, z hrášku, ale i černého piva nejsou pro Kateřinu Kočičkovou nic nezvyklého. Čím podivnější kombinace, tím větší chuť k její výrobě má zmrzlinářka, jejíž slaný karamel láme rekordy v prodeji.
Kateřina Čepelíková
25. 5. 2015
Český chřest se vrací na trh
Chřest byste po řadu let v našem maloobchodě hledali marně. A pokud jste na něj přece jen někdy a někde narazili, jednalo se obvykle o chřest dovezený ze zahraničí.
Petr Havel
22. 5. 2015
Proč ještě nekupujete potraviny online?
Podle samotných provozovatelů e-shopů s potravinami k tomu můžete mít hned několik důvodů. Podívejte se, které to jsou a jak vidí situaci a budoucnost tohoto byznysu veterán Potravinydomů.cz, Tesco, Rohlík.cz a benjamínek oboru Košík.cz.
Lenka Krbcová
21. 5. 2015
7 tipů pro grilování ryb
Receptů na grilování ryb je bezpočet, ale pro úspěch jsou důležité základní zásady. Chutná ryba je nasolená těsně před tepelnou úpravou a nikdy se nepokládá přímo na gril.
Redakce
20. 5. 2015
Dětská šunka, dětský kečup, dětské… Má smysl je kupovat?
Test
Potraviny „pro děti“ mnohdy nejsou o nic lepší než ty běžné. Liší se jen nápisy a obrázky, ale ne složením. Jejich kvalita je dokonce někdy i horší a najdou se mezi nimi i výrobky pro děti zcela nevhodné.
Redakce
20. 5. 2015
Zapomenuté potraviny: Vodní ořechy na vymření
„Vodní ořechy“, plody kotvice plovoucí, se dříve jedly stejně jako jedlé kaštany. Našli byste je skoro v každém rybníku. Dnes je kotvice kriticky ohroženým druhem. Kam zmizely oblíbené plodiny našich předků?
Blanka Chocová
20. 5. 2015
3 391
–
3 420
/
4 955
První strana
Předchozí strana
110
112
113
114
115
116
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji