Hlavní navigace

Kolik stojí vánoční menu v restauraci? I dva a půl tisíce

18. 12. 2015

Sdílet

 Autor: Shutterstock
Rádi byste ochutnali vánoční menu v restauracích? Předkládáme nabídku deseti podniků, a to i s cenovými nabídkami.

Vánoce nejsou jen o dárcích, ale především o společně strávených chvilkách s těmi nejbližšími a také vynikajícím jídle. A i když milujete maminčin bramborový salát a kapra nadevše, přeci jen se nic nevyrovná gastronomickému dobrodružství u vyhlášených šéfkuchařů. Nabízíme deset tipů na restaurace, kde si budete moci vychutnat tradiční vánoční pokrmy, nebo se nechat zlákat méně tradičními menu obsahující například šneky, dančí hřbet či kaštanovou polévku.

1. Malostranská beseda

Přímo v srdci Malé strany, na Malostranském náměstí, leží restaurace s českou kuchyní a vynikajícím plzeňským pivem. Malostranská beseda nabízí na štědrodenní odpoledne šneky, jako předkrm marinovaného lososa a dále tradiční rybí polévku, filet z kapra, nebo kachnu. Cena hlavního jídla s polévkou a předkrmem je zhruba pět set korun.

2. Chorvatský mlýn

Restaurace vonící Jadranem se nachází v Šáreckém údolí a užijete si v ní nejen skvělé jídlo, ale také dobré víno. Pokud chcete letos na svátky zažít něco odlišného od české klasiky, zkuste právě Chorvatský mlýn, který se zaměřuje na (jak už napovídá její název) středomořskou kuchyni. Navíc, tradici nijak neporušíte, protože na jídelním lístku bude především velký výběr ryb.

3. Ginger&Fred

Rozzářenou Prahu budete moci na Štědrý večer sledovat z nejvyšších dvou pater Tančícího domu. Ginger & Fred nabízí kromě skvostného výhledu nadmíru dobré jídlo a také excelentní rozlévané víno. Na Štědrý večer si pro své hosty připravili šestichodové menu, ve kterém vás např. nadchne Bisque z humra s kořenovou zeleninou a citrónovými těstovinami, nebo Bleu des Causses s fíkovou marmeládou ořechy. A nezapomíná se ani na víno. Menu pro jednu osobu stojí dva tisíce čtyři sta devadesát korun a vinné párování tisíc sto padesát korun.

4. Luka Lu

Oblíbený podnik na malostranském Újezdu vás potěší balkánskými specialitami a idylickou středomořskou atmosférou, díky které zapomenete, že za jeho dveřmi panuje zima. Vánoční menu se zde ponese v dalmátském duchu, mezi hlavními jídly si můžete vybrat mezi pražmou královskou na grilu, nebo telecí roládou plněnou sýrem a špenátem. Eventuální cena menu s aperitivem je kolem pěti set korun.

5. Konírna

Cenami ověnčený šéfkuchař Martin Slezák je tahákem Konírny i mimo svátky a vy si ho můžete v centru Prahy, kousek od Karlova mostu, užít právě i o Vánocích. V kuchyni Konírny převažují tradiční české recepty a v tomto duchu se nese i sváteční nabídka jídel. Osm hodin pečený vepřový bok na česneku a tymiánu, nebo hovězí loupané plece s bramborovými šiškami. Krom toho se i v Konírně dočkáte zapečených šneků.

6. Zlatá Praha

Nejen českou, ale i zahraniční kuchyni si můžete užít v luxusní pražské restauraci, která má místo na vrcholu hotelu InterContinental v Pařížské ulici, odkud je působivý pohled na město.

Kromě toho, že Zlatá Praha nabízí vánoční take-away, kdy si vybrané sváteční menu můžete odnést s sebou domů, si můžete oslavu Štědrého večera užít v krásných prostorách restaurace. Na výběr je mezi českým a mezinárodním menu a čtyři chody stojí na osobu tisíc osm set korun.

7. Argument

Restaurace s volným, otevřeným interiérem a příjemnou domácí atmosférou se zaměřuje na mezinárodní kuchyni a to především na přípravu masa a čerstvých ryb na lávovém grilu. Proto byste rozhodně neměli na Štědrý den opovrhnout jejich steaky, které jsou prostě neuvěřitelně dobré. Do této restaurace v pražských Dejvicích se pak budete chtít vracet nejen o svátcích.

8. La Bottega Tusarova

Pokud nemáte rádi komplikovanou obsluhu a o svátcích si chcete dopřát svěží, příjemné prostředí i kuchyni, tak rozhodně přijďte do již páté pobočky italského bistra La Bottega. Holešovická La Bottega pro vás má připraveny vánoční italské speciality. Cena jednoho menu je sedm set devadesát pět korun.

9. Le Grand

Brněnská restaurace se zimní zahrádkou uprostřed centra města leží jen kousek od vlakového nádraží a rozmazluje své hosty českou i mezinárodní kuchyní. Letos si na svátky její kuchaři připravili tradiční české sváteční menu o ceně šest set padesát korun, ve kterém si budete moci vybrat mezi smaženým kapřím filetem, nebo např. pečenou dančí kýtou.

10. Forhaus

Dobře jíst, často se smát a dlouho žít, to je motto brněnského Forhausu, pro které ho musíte vzít za slovo a rozhodně ho navštívit o těchto svátcích. Forhaus má svěží, čistý interiér a najdete ho v samém centru Brna, pod Šilingrovým náměstím. Letošní sváteční menu, dotýkající se jak české, tak i mezinárodní kuchyně, si můžete vychutnat spolu se selekcí vín za tisíc sedm set padesát korun na osobu.

Zdroj: Restu.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).