Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 451
–
3 480
/
4 722
První strana
Předchozí strana
110
114
115
116
117
118
120
Následující strana
Poslední strana
Jak darovat potraviny a nezaplatit za to
Metrák potravin. Takové množství vyrobených a nakoupených potravin vyplýtvá podle odhadu Evropské komise každý rok každý občan Evropy. Do roku 2020 by se přitom mělo uvedené množství podle plánů Unie snížit na polovinu.
Petr Havel
8. 8. 2014
Počet nových komentářů
1
Babica končí. No co, je tu Hruška
Aktualita
Jiří Babica svůj pořad vysílal šest let. Prý mu děkovaly hlavně divačky, že přivedl jejich muže k vaření. Nyní „dobroty“ opouštějí novácké obrazovky. Objeví se jinde?
Lenka Krbcová
7. 8. 2014
Počet nových komentářů
4
Češi si nejvíce stěžují na maso
Aktualita
Veterináři řeší každý rok osm set až devět set stížností zákazníků. Jednoznačně mezi nimi vedou upozornění na problémy s výrobou a prodejem masa a masných výrobků.
Redakce
7. 8. 2014
Hubený člověk by neměl jíst sladké
Rozhovor
Chcete-li zhubnout, máte tisíce možností, jak to udělat – začít s dietou, tvrdým tréninkem, změnou jídelníčku, návštěvou dietologa… ale co když chcete zdravě přibrat?
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2014
Počet nových komentářů
7
Kojení a kravské mléko? Co je dobré pro děti
Přechod z mateřského mléka na mléko kravské není pro děti moc snadný. Ani kombinace obou mlék se příliš nedoporučuje. Proč?
Kateřina Čepelíková
6. 8. 2014
Počet nových komentářů
1
Kupujete falšované džemy?
Galerie
Inspekce opakovaně zjišťuje falšované džemy a povidla. Nyní zakázala uvádět do oběhu hned několik výrobků. Obsahovaly méně ovoce nebo jiné druhy, než bylo uvedeno na obalu, a jiný obsah cukrů.
Redakce
5. 8. 2014
Vinotéky prodávaly vysoce nebezpečný sýr
Aktualita
Kontrola Státní veterinární správy odhalila sýr s velmi nebezpečným shigatoxinem. Několik kusů si již lidé nakoupili.
Redakce
5. 8. 2014
Fast food je hladové jídlo
Spěcháme, nestíháme… po cestě odněkud někam do sebe kopneme nějaký ten burger, k tomu hranolky, sladkou limonádu. Je to dobré, je to tučné. Ve fast foodu sníte hodně – a brzy máte stejně hlad.
Karolína Hlavatá
5. 8. 2014
Počet nových komentářů
7
Byl to podfuk na zákazníky, nebo ne? Knorr nelituje
Rozhovor
Chtěl Knorr spolknout Vitanu? Která je neoblíbenější instantní polévka v Česku? Byl projekt na podporu polévek z pytlíku bouda na zákazníky? Odpovídá manažer značky Knorr.
Kateřina Čepelíková
4. 8. 2014
Počet nových komentářů
24
Každý desátý prodejce zmrzlin dostal pokutu
Aktualita
Stejně jako loni i letos se hygienici zaměřili na kvalitu prodávaných zmrzlin. Zatímco loni padly pokuty za téměř 150 000 korun, letos je situace lepší. Zatím.
Redakce
1. 8. 2014
Rizikové potraviny k nám míří z celého světa, ne jen z Polska
Často chceme znát zemi původu nakupovaných potravin, abychom nakupovali ty české a vyhnuli se polským. Jenže rizikové potraviny k nám míří z celého světa a země původu je termín nejasný.
Petr Havel
1. 8. 2014
Jak v kuchyni využít maliny? Pečte je s bůčkem
Maliny nemusí být nejlepší jen červené a zobané přímo z keříku. Své uplatnění najdou i v omáčkách k masu, nanucích či zeleninových salátech. Máme pro vás osvědčené tipy i recepty.
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2014
Počet nových komentářů
1
Biopotraviny nejsou svaté
Kupujete potraviny v bio kvalitě, protože věříte v jejich kvalitu? Pak vás nepotěší zprávy o vysokých dávkách arzenu v biopotravinách i nevhodnosti omezení chemie při jejich pěstování.
Petr Havel
30. 7. 2014
Počet nových komentářů
6
Aféra s koňským masem má pokračování
Aktualita
Aféra s koňským masem před půl rokem zamávala i Českem. Od té doby proběhly stovky testování podezřelých potravin, ke kterým nyní známe výsledky. Máme se znovu obávat nedeklarované koniny?
Redakce
29. 7. 2014
Počet nových komentářů
2
Časy se mění: Jedno vejce denně je zdravé
Zatímco dříve jsme se cholesterolu ve vajíčkách báli jako čert kříže, dnes už se odborníci shodují na tom, že jedno vejce denně je zdraví prospěšné. Co se změnilo?
Blanka Chocová
29. 7. 2014
Počet nových komentářů
3
Máte po slaném chuť na sladké? Proč nás honí mlsná
Možná to znáte sami. Jen co doobědváte, přepadne vás chuť na něco sladkého. Přijdete domů a vaše první kroky vedou k ledničce. Proti stresu bojujete tabulkou čokolády či sáčkem gumových medvídků…
Eva Fryšarová
28. 7. 2014
Dobrá zpráva pro tlouštíky: Obezita může být zdravá
Straší vás lékař soupiskou nemocí, které vám hrozí, jestli okamžitě nezhubnete, a vy se přitom cítíte mnohem lépe než váš hubený známý? Možná patříte mezi čtvrtinu lidí, kteří jsou tzv. zdravě obézní.
Petr Havel
25. 7. 2014
Počet nových komentářů
5
V Jeruzalémě musíte kubbe spláchnout arakem
Rozhovor
Chystáte se na dovolenou do Izraele nebo Palestiny? Kuchař, který vaří v nejvyhlášenější restauraci Jeruzaléma, nám prozradí, co rozhodně musíme ochutnat, abychom poznali tamní kuchyni.
Kateřina Čepelíková
24. 7. 2014
Co je v cizině zdarma, za to v české restauraci zaplatíte
Rozdíl mezi českou a zahraniční restaurací je nebetyčný. Zatímco u nás nemalá část restaurací zpoplatňuje i služby, které v praxi nic nestojí, a šidí na míře, v zahraničí si hosta snaží zavázat.
Petr Havel
23. 7. 2014
Počet nových komentářů
35
Jíme nejméně ovoce a zeleniny z celé střední Evropy
V nedávném průzkumu European Food Safety Authority, který se zaměřoval na spotřebu ovoce a zeleniny, jsme zcela propadli. Hůř jsou na tom jen na Islandu a ve Švédsku.
Redakce
22. 7. 2014
Počet nových komentářů
7
Parcha vám zlepší sex a zvětší svaly
Ještě na zahrádce nepěstujete přírodní afrodiziakum a anabolikum zvané parcha? Pak přicházíte o jedinečnou bylinu, jejíž účinky jsou srovnatelné s ženšenem.
Hana Michalíková
22. 7. 2014
Domácí, nebo kupovaný džem? Zavařování stojí za to
Očekávala jsem pohromu v kuchyni a článek o nepovedeném džemu. Nic takového se k mému překvapení nekonalo a já se těším ze své historicky první zavařeniny.
Eva Fryšarová
22. 7. 2014
Počet nových komentářů
6
10 tipů, jak to mít hustý: Jíška není jediné zahušťovadlo
Zahušťovat pokrmy jíškou už není nezbytně nutné, na trhu je řada prověřených alternativ. Zkuzte kuzu, hrašku, pohankovou kaši nebo třeba zátřepku.
Kateřina Čepelíková
21. 7. 2014
Počet nových komentářů
14
Mýt, nebo nemýt maso? To je otázka
Rok co rok se objevují varování před mytím masa, zejména kuřecího. Přesto většina lidí maso před vařením, smažením či pečením umývá, jsme tak prostě zvyklí. Děláme chybu?
Petr Havel
18. 7. 2014
Počet nových komentářů
6
Rybí výrobky jsou šizené, zjistila kontrola
Aktualita
Veterináři se zaměřili na ověření deklarovaného obsahu výrobků z ryb. Inspekce proběhla ve Středočeském kraji a výsledek zákazníky nepotěší.
Redakce
17. 7. 2014
Divizna je léčivka, ovšem semena má prudce jedovatá
Vyroste i tam, kde se žádné jiné rostlině nedaří, její květy mají antiseptické účinky, které doceníte zejména v chřipkovém období. Pozor ale na její semena, jsou prudce jedovatá.
Hana Michalíková
17. 7. 2014
Počet nových komentářů
1
Jak jednou ochutnáte cupcake od Lany Libin Mayer, zamilujete se
Rozhovor
Procestovala celý svět, pekla v kuchyni s michelinskou hvězdou. Nakonec zakotvila v České republice, aby nám pekla cupcaky a dorty, bez kterých už bychom život neměli tak sladký.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2014
Počet nových komentářů
8
Farmářské trhy Karlovy Vary s mimořádnou nabídkou
Aktualita
Farmářské trhy v Karlových Varech se konají každý měsíc, ale jednou za rok jsou ještě slavnostnější. Tento pátek 18. července od 11 hodin mohou návštěvníci kromě běžného sortimentu ochutnat nejlepší produkty, které pocházejí od zemědělců z kraje a získaly ocenění „Regionální potravina“.
Redakce
16. 7. 2014
Býčí koule jsou libové a laciné
Jedli jste už někdy býčí žlázy? Pravda, konzumace jídel z této suroviny může lidem s fantazií činit potíže. Pokud nejste cimprlich, mají spíš jen samá pozitiva.
Petr Havel
16. 7. 2014
Počet nových komentářů
13
Farmářské trhy rozšíří loď Petra
Aktualita
Farmářské trhy na pražské náplavce doplní bývalá nákladní vlečná loď. Poskytne prostor pro zábavu i kvalitní občerstvení.
Redakce
15. 7. 2014
3 451
–
3 480
/
4 722
První strana
Předchozí strana
110
114
115
116
117
118
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Absces konečníku (Rektoanální absces)
Zácpa
Šedý zákal (katarakta)
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Astma
Revmatoidní artritida
Bolest na hrudi
Bradavice
Artróza
Všechny nemoci
PODCAST: Nebojte se první pomoci, dýchání z úst do úst není vůbec potřeba
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji