největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 451
–
3 480
/
4 955
První strana
Předchozí strana
110
114
115
116
117
118
120
Následující strana
Poslední strana
Přehled: Nejvíce se šidí čokoláda a cukrovinky
Aktualita
Státní zemědělská a potravinářská inspekce vydala svou výroční zprávu, ve které nás seznamuje s výsledky loňských kontrol. Tučné pokuty padaly zejména u prodejců.
Redakce
20. 4. 2015
U nás pracují prodavači, ne podavači, říká šéf nevšední masny
Rozhovor
Sklo, dřevo, zelená barva a designová dlažba. Člověk má pocit, že vstoupil do galerie a ne do řeznictví. Meat Point je nový koncept na českém trhu. Chce být jedinečný, nezaměnitelný a nabízet to nejlepší z českých chovů.
Kateřina Čepelíková
20. 4. 2015
V Česku je 10 tun polského masa se salmonelou
Aktualita
Bakterie rodu Salmonelly enteritidis způsobujících průjmové onemocnění nalezla inspekce v deseti tunách kuřecího masa, které k nám dorazilo z Polska. Právě probíhá stahování masa z tržní sítě.
Redakce
17. 4. 2015
Mýty a pravdy o popcornu z mikrovlnky
Pražená kukuřice, počeštěně popkorn, se připravuje zahříváním zrnek. Ta puknou, jakoby se „otočí naruby“ a dostanou charakteristický tvar. Právě fáze zahřívání je však potenciálně nebezpečná.
Kristina Vacková
16. 4. 2015
Proč nejsou v Karlíně farmářské trhy?
Na Karlínském náměstí v Praze bude probíhat dlouho plánovaná rekonstrukce, která možná znemožní konání farmářských trhů minimálně do konce srpna 2015.
Redakce
14. 4. 2015
Alergeny v restauracích nikoho nezajímají
Loni v prosinci se nejen v restauracích začaly objevovat seznamy alergenů obsažených v nabízených pokrmech a nápojích. Po průzkumu ministerstva zdravotnictví je jasné, že to vlastně nikoho nezajímá.
Redakce
14. 4. 2015
Revoluce ve včelařství? To se ještě uvidí
Geniální vynález pro stáčení medu! Podobné titulky informují o novém převratném mechanismu. Čeští včelaři jsou zatím v hodnocení opatrní.
Kristina Vacková
14. 4. 2015
Halal porážka u nás není zakázaná
Halal porážka je porážka podle islámské tradice podříznutím hrdla zvířete. Předmětem kritiky bývá způsob, kdy je zvíře zabíjeno bez předchozího omráčení. K tomu je u nás potřeba udělení výjimky.
Redakce
13. 4. 2015
Odborníci sledují vliv „nových potravin“ a „éček“ na zdraví
Aktualita
Objevila se u vás nežádoucí zdravotní reakce po konzumaci potraviny či potravního doplňku? Státní zdravotní ústav začal sbírat informace o negativních zdravotních účincích „potravin nového typu“.
Redakce
13. 4. 2015
Přesolený český národ
Kdyby na to přišlo, osolíme si i zmrzlinu. Přijímáme třikrát více soli, než je zdrávo, ale ne vždy si za to můžeme sami. Sůl je totiž prakticky v každé potravině.
Kateřina Čepelíková
13. 4. 2015
Snědli jste pomeranč? Nečistěte si zuby!
Zubní kaz je nejrozšířenější lidskou chorobou a postihuje až 80 % populace. Jak jim zamezit? Čistění zubů není vždy vhodné.
Redakce
9. 4. 2015
Ryby z farem: Lahůdka? Nebo další problém?
Kupujete lososy či jiné ryby z líhní? Ryby jsou zdravé, říká se. Platí to i pro chovné ryby? Nová zjištění zpochybňují, zda výhody převažují nad negativy.
Kristina Vacková
9. 4. 2015
Test margarínů: Čím méně tuku, tím více vody
Test
Čím méně tuku margaríny obsahují, tím více je v nich vody. O to více je také zapotřebí přídatných látek, které drží tyto dvě odpuzující se složky pohromadě. Jak dopadly roztíratelné tuky v podrobném testu?
Redakce
8. 4. 2015
Bylinky, zelenina a jahody na parapetu? Jde to
Rozhovor
Že bez zahrady nejsou rajčata a bez balkonu jahody? Anita Blahušová vás přesvědčí o opaku. I v paneláku můžete být zahradníkem.
Kateřina Čepelíková
8. 4. 2015
Nutriční terapeut vs. výživový poradce: Klíčový rozdíl tkví v kvalifikaci
Odborníků na výživu, kteří slibují zázračné i o něco pravděpodobnější zhubnutí, se objevilo jako hub po dešti. Je ale rozdíl mezi tím, když navštívíte nutričního terapeuta, nebo když si vás do péče vezme výživový poradce?
Blanka Chocová
7. 4. 2015
Restaurace na pranýři – a oprávněně
Interaktivní mapa
O tom, že je situace v mnohých tuzemských restauracích mnohem horší, než při prodeji potravin v maloobchodě, se vědělo dlouho. Proč hygiena neviděla, co pozná i laik?
Petr Havel
2. 4. 2015
Ode dneška se jinak značí maso. A není to apríl
Aktualita
Od 1. dubna 2015 musí výrobci povinně uvádět zemi původu u vepřového, drůbežího, skopového a kozího masa.
Redakce
1. 4. 2015
Pstruh, nebo kapr? Pokud jde o tuky, je to jasné
„Velikonoční kapr“? To není překlep, ryby tradičně patřily k Velikonocům. Půst dovoloval konzumaci rybího masa. Chudák kapr ale ze srovnání se svými sladkovodními kolegy nevychází nejlépe.
Petr Havel
1. 4. 2015
Na Velikonočním trhu bude beran s nádivkou
Galerie
Co vás čeká na Velikonočních trzích, které na Jiřáku startují už tento pátek?
Redakce
31. 3. 2015
Obsahují hamburgery z McDonald´s antibiotika?
Společnost McDonald´s v Americe začala pracovat na snižování antibiotik v kuřecím mase. Čeká to i Evropu?
Kateřina Čepelíková
31. 3. 2015
Pampeliškový med není med
Je tu jaro a s ním jeden z přetrvávajících zvyků vyrábět si z květů pampelišek a řepného cukru (sacharózy) vlastní „med“. O skutečný med ale vlastně nejde, účel osladit sice splní, ale jinak za moc nestojí.
Petr Havel
30. 3. 2015
Nejhorší potraviny před spaním
To, co jíme, ovlivňuje kvalitu spánku. Mnohé potraviny a nápoje nás ovlivní i na několik hodin předem. Které to jsou?
Kristina Vacková
27. 3. 2015
Test: Pravá čokoláda, nebo jen náhražka?
Blíží se Velikonoce a nákup výslužky pro děti i koledníky. Víte, jak vybrat kvalitního čokoládové zajíce a vejce?
Redakce
26. 3. 2015
Polívkování: Přijďte na Náplavku ochutnat všechny polévky světa
Aktualita
Už tuto sobotu 28. března se na Hořejším nábřeží na Náplavce uskuteční food festival se zaměřením na polévky. Polívkování. Za třicet korun tak ochutnáte celý svět.
Redakce
26. 3. 2015
Zapomenuté potraviny: Co jsou dřínky?
Málo známé dřínky se dají zavařovat a nakládat stejně jako olivy. Hodí se do zavařenin i omáček. Jsou plné vitamínu C a rostou pomalu na každé teplejší mezi.
Blanka Chocová
26. 3. 2015
Plzeňské farmářské trhy začínají šestou sezónu: „Revoluci nechystáme!“
Aktualita
V sobotu 28. března se letos poprvé sejdou milovníci fajnového jídla na náměstí Republiky v Plzni. Plzeňské farmářské trhy začínají.
Redakce
25. 3. 2015
Přehled uzavřených restaurací
Aktualita
SZPI od ledna 2015 dohlíží i na provozovny veřejného stravování. Ke kontrole tak státní potravinářské inspekci přibylo zhruba pětatřicet tisíc provozoven. Pustila se do toho s vervou.
Redakce
25. 3. 2015
Jak se obchody staví ke svým chybám?
Prodejny potravin ne vždy fungují podle našich představ, tu najdeme plesnivou zeleninu, tu prošlý salám. Stávat by se to nemělo, ale stává se. Jak na konfrontaci s pochybením reagují samotné obchody?
Kateřina Čepelíková
25. 3. 2015
Proč pěstujeme bylinky, když nás to nebaví?
Kde kdo má dnes na parapetu řadu květináčů plných bylinek, na balkoně pak truhlíky s jahodami a jablůňkou. Pěstujeme kde co, protože je to trendy, ale vlastně nás to nebaví.
Redakce
24. 3. 2015
Od chovatele můžete koupit max. 60 vajec
Aktualita
Od března tohoto roku platí pro prodej vajec nová pravidla. Jaká vejce a kolik jich můžete koupit od chovatele nebo na trhu?
Redakce
24. 3. 2015
3 451
–
3 480
/
4 955
První strana
Předchozí strana
110
114
115
116
117
118
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji