největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 331
–
3 360
/
5 042
První strana
Předchozí strana
100
110
111
112
113
114
120
Následující strana
Poslední strana
Paštika se sójou – Hamé stahuje více než padesát tisíc výrobků
Aktualita
Veterinární správa upozornila na pomazánku Svačinka, která obsahuje alergen – sóju, aniž by ji uváděla ve složení. Výrobce nyní výrobek stahuje z trhu.
Redakce
10. 11. 2015
Mléko do škol dává dětem nevhodné výrobky
Iniciativa Skutečně zdravá škola zjišťovala, zda ochucené varianty výrobků dotovaného programu Mléko do škol vyhovují doporučením Státního zdravotního ústavu (SZÚ) pro školní svačiny.
Redakce
10. 11. 2015
Retrosajrajt?
Glosa
Na předrevoluční dobu vzpomínají se slzou v oku jenom milovníci předešlého režimu. Tedy co se týká politiky; na to, co jsme jedli a pili, zavzpomíná s nostalgií snad každý z nás. A prodejci to moc dobře vědí a dokáží retro vlny využít.
Jan Handl
10. 11. 2015
Hradí zdravotní pojišťovny návštěvu nutričního terapeuta?
Zdravotní stav lidí s nadváhou může zlepšit dieta pod odborným vedením. Jenže to něco stojí… Pomůže s úhradou zdravotní pojišťovna?
Redakce
9. 11. 2015
Kde všude si budete moci připít Svatomartinským vínem?
Už tuto středu vypuknou na mnoha místech v České republice akce spjaté s prodejem a oslavou Svatomartinského vína. Už víte kam vyrazit? Nabízíme pestrou paletu více než třiceti akcí.
Redakce
9. 11. 2015
Krupicová polévka: klasika, která má množství variant
Základem krupicové polévky je nepřekvapivě krupice. Méně už se ví, kolik druhů této suroviny existuje, včetně její bezlepkové verze. Stejně pestré je množství variací samotné polévky.
Petr Havel
9. 11. 2015
Filipíny, Thajsko i Vietnam v sobotu na Kulaťáku
Na sobotních trzích na Kulaťáku se budou prezentovat kuchyně Filipín, Indonésie, Malajsie, Thajska a Vietnamu. Přijďte ochutnat rýži na všechny způsoby i omáčku z kvašených ryb.
Redakce
6. 11. 2015
Karlínské farmářské trhy znovu otvírají
Aktualita
Revitalizace Karlínského náměstí v Praze 8 je hotová a na své tradiční místo se tak mohou opět vrátit farmářské trhy.
Redakce
5. 11. 2015
Epidemii spustil puchýř u kuchařky v závodce
Ministerstvo zdravotnictví mimo jiné dohlíží na to, aby ve stravovacích zařízeních nepracovali nemocní lidé, kteří by dokázali spustit rozsáhlou epidemii. Co když ale hygienici o tyto pravomoci přijdou?
Kateřina Čepelíková
5. 11. 2015
Věda o výživě je velmi stabilní, amatéři se mýlí
Reakce
Široké a na první pohled obecné charakteristice oblasti metabolismu a výživy se laicky vytýká, že si mnohdy protiřečí a nutriční doporučení že jsou buď velmi vágní, nebo že si výrazně odporují a stále se mění. Je to jinak.
Zdeněk Zadák
4. 11. 2015
Jak poznat ryze český česnek? Země původu nic neřeší
Jako země původu je uvedena Česká republika, ale stejně ten česnek nevoní a nemá sílu. Proč? Jak poznat opravdu český česnek?
Redakce
4. 11. 2015
K falšování čokolád se používají i slupky
Brzy začneme nakupovat čokoládové figurky na Mikuláše a Vánoce, ale i pro běžný nákup platí: Co se nejmenuje čokoláda, není čokoláda. Kakao a výrobky z něj patří mezi nejčastěji falšované potraviny u nás.
Petr Havel
4. 11. 2015
Skutečně se snižuje spotřeba pesticidů? Jak kdy a jak kterých
Pokud bychom naložili nebezpečné chemikálie určené k ochraně rostlin mezi lety 2009 až 2013 na kamiony, každý rok by jich jelo zhruba dvě stě šedesát devět a vytvořily by přes pět a čtvrt kilometru dlouhou kolonu.
Richard Šedý
3. 11. 2015
Co obsahuje kloubní výživa a jak si ji vybrat
Přípravky pro kloubní výživu drží v prodejnosti mezi doplňky stravy neochvějně jedny z prvních příček. Bolestivé onemocnění kloubů – artróza – totiž postihuje čím dál více lidí nad padesát let věku. Význam mají i pro sportovce.
Tereza Víchová
3. 11. 2015
Hladolinky se rozšiřují. O co v letadlech přijdeme?
Galerie
Dvě letecké společnosti skoncují s podáváním bezplatných jídel v letadlech. O co už brzy přijdeme? Podívejte se do galerie.
Kateřina Čepelíková
2. 11. 2015
Červené maso a uzeniny – je jejich konzumace vážně taková katastrofa?
Nedávno zveřejněná zpráva WHO o škodlivosti „červeného“ masa a masných výrobků vyvolala poprask. Co jsme se vlastně dozvěděli? Přinášíme vám komentář prof. Jiřího Rupricha ze Státního zdravotního ústavu.
Jiří Ruprich
30. 10. 2015
Mohou děti houby?
Děti by měly jíst houby raději k obědu a ne jako samostatné jídlo. Co ještě byste měli vědět?
Redakce
30. 10. 2015
Nová restaurace vaří zcela bez lepku
Galerie
Restaurace Uhelna v Praze vychází vstříc celiakům a dalším lidem, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Jídlo bez lepku je tu automatické.
Redakce
30. 10. 2015
Jeden z nejčastějších podfuků? Čokoláda z automatu
Výrobci potravin či jejich prodejci, kteří v honbě za co nejnižšími cenami nebo co nejvyššími zisky klamou spotřebitele, to budou mít stále těžší.
Petr Havel
30. 10. 2015
Zelňačka – tradiční polévka pro sychravé dny
Recept na staročeskou zelňačku má mnoho podob, což jen dokazuje významnou roli této zdravé polévky pro zimní období v naší gastronomii.
Petr Havel
29. 10. 2015
Bariatrická léčba: Zašívají pacientům žaludek, ne pusu
Jak se žije člověku, který váží sto čtyřicet nebo téměř dvě stě kilo? Jak dlouho jde do třetího patra bez výtahu? O tom nám vyprávěli Kristýna a Petr, kteří dohromady zhubli sto dvacet osm kilogramů.
Kateřina Čepelíková
27. 10. 2015
Marián Jurečka: Usiluji o zvýšení potravinové soběstačnosti
Je třeba zapracovat na podpoře exportu a začít být soběstační v tom, co si můžeme v našich podmínkách vypěstovat a vyprodukovat, říká ministr zemědělství.
Redakce
26. 10. 2015
Nosíte si do práce oběd? Jste v menšině
Průzkum
Oběd v krabičce si do práce nosíme jen jednou či dvakrát do týdne. Pijeme hlavně kohoutkovou vodu a čtvrtina Čechů si nikdy neobjednává večeři skrze rozvozové služby. Jaká jsou další data z průzkumu?
Redakce
26. 10. 2015
Kuchařka ze Svatojánu: Za honorář z první knihy mám mlýnek na mouku
Rozhovor
Blog Evy Francové se stal fenoménem během několika málo měsíců, a to i přesto, že jsou její recepty prosté masa a mnohdy i vajec. Kdo je vlastně Kuchařka ze Svatojánu?
Kateřina Čepelíková
26. 10. 2015
Tip: Jak vybrat odšťavňovač
Využít maximum z ovoce a zeleniny pomohou moderní přístroje. Získáte díky nim více šťávy a nepřijdete o cenné živiny.
Redakce
22. 10. 2015
Mýty o jídle šíří nevzdělanci, média i lékaři
Kolem nás už lítá tolik mýtů o jídle, že už nám ani selský rozum často nepomůže. Zejména proto, že naprosto protichůdné informace padají z úst lékařů a lidí, kterým prostě věříme.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2015
Uvařte si dršťkovou polévku z kotrče
Co je typicky české (respektive rakousko-uherské)? Polévky, houbaření, dršťkovka. Když to dáme dohromady, dostaneme dršťkovou polévku z kotrče. Vyzkoušejte!
Petr Havel
21. 10. 2015
Každý Čech loni snědl čtyřicet kilo chleba za tisíc korun
V Česku je sedm stovek pekáren, které napečou milion pecnů chleba denně. Že chleba nejíte? Stejně jste ho dle statistiky loni snědli celých čtyřicet kilogramů.
Redakce
20. 10. 2015
Když už večer zobat, tak co určitě ne?
Večerní mlsání je stravovací zlozvyk. Zkuste na něj vyzrát.
Karolína Hlavatá
20. 10. 2015
Francouz snídá hlavně sladké. Alespoň hodinu
Rozhovor
Proč Francouzi snídají minimálně hodinu a proč si každý den kupují čerstvou bagetu? Ptali jsme se zcestovalého šéfkuchaře francouzské restaurace Pot-Au-Feu Jana Kracíka.
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2015
3 331
–
3 360
/
5 042
První strana
Předchozí strana
100
110
111
112
113
114
120
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji