největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 331
–
3 360
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
110
111
112
113
114
120
Následující strana
Poslední strana
Půst ani light potraviny vás kil nezbaví
O dietách panuje tolik mýtů, polopravd a pověr, že by to vydalo na celou knihu. My jsme pro vás vybrali pět nejrozšířenějších, kvůli kterým se vám do hubnutí ani nechce.
Kateřina Čepelíková
18. 8. 2015
Zmrzlináři nezvládají hygienu a používají nepovolené barvivo
Aktualita
Hygienici již letos zkontrolovali stovky prodejců zmrzlin. Šest jich bylo nuceno zavřít, desítky zmrzlinářů musely uklízet.
Redakce
14. 8. 2015
Salmonela ve špagetách nepochází z podezřelého chovu
Aktualita
Veterináři a hygienici nadále hledají zdroj nákazy salmonelou na Plzeňsku. Podezření na chov nosnic v Ústeckém kraji se nepotvrdilo.
Redakce
13. 8. 2015
Šťastná drůbež musí mít pohyb, poznáte to na chuti
Rozhovor
„Podmínky bio bych asi splnil,“ říká farmář Vlastimil Pitner, „ale nevidím v tom smysl.“ A tak chová šťastná kuřata a pěstuje zeleninu bez pesticidů bez ohledu na certifikáty. „Nechci být drahý.“
Andrea Pencová
13. 8. 2015
Hlavní hygienik: Pro bezpečnost potravin jsme nezbytní
V souvislosti s navrhovanou novelou zákona o potravinách se v poslední době opět rozvířila diskuze stran kompetencí dozorových orgánů v oblasti stravovacích služeb. Dovolte mi tedy přiblížit situaci z pohledu orgánů ochrany veřejného zdraví.
Vladimír Valenta
12. 8. 2015
Proč by se kvůli suchu nemělo zdražovat jídlo
Nižší úroda je vzhledem k počasí prakticky jistá. Přesto nebude mít vliv na růst cen potravin. Zdražení je pravděpodobné u jediné komodity, brambor. Mléko a vepřové by dokonce mohly zlevnit.
Petr Havel
12. 8. 2015
5 diet pohledem lékaře
Potřebujete shodit dvě kila do svatebních šatů nebo třicet do plavek? Pokud nehodláte změnit životní styl, ale jen na dva měsíce zatnout zuby, přečtěte si názor lékařky na pět známých diet.
Kateřina Čepelíková
11. 8. 2015
„Podvod“ jménem Ježkův statek? Normálka
Sociálními sítěmi se prohnala zpráva o Ježkově statku, který prý neexistuje, a přesto zásobuje farmářské prodejny Sklizeno mlékem a mléčnými výrobky. To je asi nějaká levá, ne?
Kateřina Čepelíková
10. 8. 2015
Zachraň svou hospodu, volají majitelé restaurací
Aktualita
Regulace, nařízení, nesmyslná pravidla a zákazy ještě více ztěžují naše podnikání, nelíbí se hospodským. Přišli proto s iniciativou Zachraň svou hospodu, s níž to chtějí změnit.
Redakce
10. 8. 2015
Kontroly restaurací: už zase se bojuje o kompetence
Nové a nové zákazy a povinnosti. Současná vládní garnitura v míře větší, než tomu bylo doposud, zatěžuje živnostníky a menší podnikatele. Nejvíc dopadnou zřejmě na majitele a provozovatele restaurací.
Petr Havel
10. 8. 2015
Sójový párek nebrat, radí vegetarián
Řadu let vedl jako šéfkuchař restaurace společnosti Country Life, vydal sedm knih. Proč mu jako ortodoxnímu vegetariánovi nevadí, že lidé v deset večer baští klobásu a zapíjejí ji pivem?
Kateřina Čepelíková
7. 8. 2015
Špagety carbonara jsou vždy riziko, pokud je nesníte okamžitě
Aktualita
Špagety à la carbonara, které nakazily Plzeň, nejsou zdrojem nákazy poprvé. Hygienici upozorňují na obecné riziko tohoto pokrmu.
Redakce
6. 8. 2015
Jak trhat borůvky? Hřebenem, nebo ručně?
Česání borůvek hřebenem jako takové není zakázáno, zákaz však – kvůli nájezdům profi borůvkářů – platí pro některé lokality. Jak dostat z keříků to nejlepší a nepoškodit je?
Petr Havel
6. 8. 2015
Sami zeleninu nejíme, ale dětem ji nutíme
Po dětech chceme, aby se vyhýbaly nezdravým jídlům, aby zapomněly, že existují chipsy a místo nich jedly jen ovoce a zeleninu. Ale vždyť my dospělí, ji také nejíme…
Redakce
5. 8. 2015
Zdeněk Pohlreich: Chováme se jak ožralí milionáři
Rozhovor
Zákaz kouření v restauracích mu nevadí, zato vnucování kohoutkové vody, značení všemožných diet a alergenů i kontroly bez účinných sankcí ho vytáčejí. Co říká Zdeněk Pohlreich na vměšování státu do podnikání v gastronomii a Babišovu EET?
Lenka Krbcová
4. 8. 2015
Trojnásobná doba sklizně a nejsladší jahody
Jahody s vysokou cukernatostí a odrůdy volené tak, aby byly čerstvé v prodeji mnohem déle, než je u nás zvykem. Jahodárna Vraňany odhaluje skryté rezervy tuzemského ovocnářství.
Petr Havel
31. 7. 2015
Kontroly potravin: neprošel každý osmý vzorek
Inspektoři, kteří kontrolují potraviny na našem trhu, vydali výroční zprávu, ze které je jasně patrné, jaké potraviny jsou na našem trhu nejčastěji řazeny mezi nevyhovující.
Richard Šedý
30. 7. 2015
Farmářské tržiště: Náplavka ožívá každou sobotu
Galerie
Farmářské tržiště zve k návštěvě a nákupům každou sobotu mezi 8 – 14.
Redakce
30. 7. 2015
Meloun by měl znít skoro jako zvon v kostele
Rozhovor
Jak děti malují meloun? Zelený půlměsíc, červenou pastelkou dužinu – a důležité poznávací znamení – černé pecky. Teprve pak je meloun melounem. Jenže to už neplatí. Lenka Doležalová ze společnosti Anecoop vysvětluje, jak se „dělají“ melouny bez pecek.
Lenka Krbcová
30. 7. 2015
Melounové recepty
Recepty
Pro vaření i přípravu nápojů je výhodnější bezpeckový meloun než jeho kolega s černými zrnky.
Redakce
30. 7. 2015
Ministr zemědělství konečně definuje, co je česká potravina
Aktualita
Dosavadní označování českých potravin je velmi nepřehledné až chaotické. Někteří potravináři situace zneužívají a odkazují na český původ, aniž by byla potravina aspoň v České republice vyrobena. Tomu je ale konec.
Redakce
29. 7. 2015
Co se stane celiakovi, když sní krajíc chleba?
Choroby, které souvisejí s působením lepku, lze shrnout pod pojem intolerance lepku. Je to hned několik nemocí s různými příznaky. Co udělá lepek nemocným, a nakolik je bezlepková dieta vhodná pro zdravé lidi?
Kateřina Čepelíková
29. 7. 2015
Příspěvky na bezlepkovou dietu: Celiaci berou pojišťovnu útokem
Aktualita
Na příspěvek pro celiaky láká největší zdravotní pojišťovna VZP. Lidé u ní na bezlepkovou dietu získali za tři týdny na příspěvcích více než za celý rok 2012.
Redakce
28. 7. 2015
Malí výrobci potravin bojují s hromadou formalit. Zjednodušení nestačí
Redukce údajů na obalech potravin, kterou navrhuje ministerstvo, je dobrý krok. Ale je to málo. Co může skutečně pomoci malým výrobcům potravin?
Petr Havel
28. 7. 2015
Rybí maso brzdí dopady jedovatého kadmia
Aktualita
Kadmium je kancerogenní látka. Do organismu se dostane například s vodou či rybím masem ze zamořeného prostředí. Paradoxně se ukazuje, že konzumace ryb může naopak také působit jako brzda dopadů vystavení organismu tomuto jedu.
Redakce
27. 7. 2015
Farmářské trhy: I na Kulaťáku to v létě žije
Galerie
Během celého léta se můžete zastavit na Kulaťáku na farmářských trzích. Otevřeno mají každou sobotu mezi osmou a čtrnáctou hodinou.
Redakce
23. 7. 2015
Pulpamen: lokální delikatesa světových chutí
Rozhovor
I když má vysokou školu a mohla by si sedět v teple kanceláře, zřídila v rodinném domě profesionální kuchyň a vyrábí v ní dobroty, kterým široko daleko rovno není. Jak Pavlína Havlíková vyrábí Pulpamen?
Kateřina Čepelíková
23. 7. 2015
Na trhu je nebezpečné nádobí s formaldehydem
Aktualita
Nemáte doma melaminové nádobí, ze kterého se uvolňuje nadměrné množství formaldehydu? Podívejte se.
Redakce
22. 7. 2015
Strašení TTIP: Nejcitlivější částí dohody mezi USA a EU jsou potraviny
Komentář
Neskutečně složitá evropská legislativa a administrativa zvyšují cenu potravin až o třicet procent. Obavy potravinářů a zemědělců z konkurence levnějších amerických potravin jsou proto na místě. Kdo se naopak bát nemusí, je obchod a spotřebitel.
Petr Havel
22. 7. 2015
Poznáte zčerstvělou rybu od čerstvé?
Při koupi mořských ryb se často setkáváme s názvy, které mohou být dost zavádějící, viz. zčerstvělá ryba. S tou čerstvou nemá nic společného.
Redakce
21. 7. 2015
3 331
–
3 360
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
110
111
112
113
114
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji