největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 421
–
3 450
/
5 022
První strana
Předchozí strana
110
113
114
115
116
117
120
Následující strana
Poslední strana
Malí výrobci potravin bojují s hromadou formalit. Zjednodušení nestačí
Redukce údajů na obalech potravin, kterou navrhuje ministerstvo, je dobrý krok. Ale je to málo. Co může skutečně pomoci malým výrobcům potravin?
Petr Havel
28. 7. 2015
Rybí maso brzdí dopady jedovatého kadmia
Aktualita
Kadmium je kancerogenní látka. Do organismu se dostane například s vodou či rybím masem ze zamořeného prostředí. Paradoxně se ukazuje, že konzumace ryb může naopak také působit jako brzda dopadů vystavení organismu tomuto jedu.
Redakce
27. 7. 2015
Farmářské trhy: I na Kulaťáku to v létě žije
Galerie
Během celého léta se můžete zastavit na Kulaťáku na farmářských trzích. Otevřeno mají každou sobotu mezi osmou a čtrnáctou hodinou.
Redakce
23. 7. 2015
Pulpamen: lokální delikatesa světových chutí
Rozhovor
I když má vysokou školu a mohla by si sedět v teple kanceláře, zřídila v rodinném domě profesionální kuchyň a vyrábí v ní dobroty, kterým široko daleko rovno není. Jak Pavlína Havlíková vyrábí Pulpamen?
Kateřina Čepelíková
23. 7. 2015
Na trhu je nebezpečné nádobí s formaldehydem
Aktualita
Nemáte doma melaminové nádobí, ze kterého se uvolňuje nadměrné množství formaldehydu? Podívejte se.
Redakce
22. 7. 2015
Strašení TTIP: Nejcitlivější částí dohody mezi USA a EU jsou potraviny
Komentář
Neskutečně složitá evropská legislativa a administrativa zvyšují cenu potravin až o třicet procent. Obavy potravinářů a zemědělců z konkurence levnějších amerických potravin jsou proto na místě. Kdo se naopak bát nemusí, je obchod a spotřebitel.
Petr Havel
22. 7. 2015
Poznáte zčerstvělou rybu od čerstvé?
Při koupi mořských ryb se často setkáváme s názvy, které mohou být dost zavádějící, viz. zčerstvělá ryba. S tou čerstvou nemá nic společného.
Redakce
21. 7. 2015
Ptačinec žabinec je mimořádná léčivá rostlina
Letní sérii o divokém koření završíme prostou, ale velmi ceněnou léčivkou. Ptačinec rozpouští hleny, podporuje krvetvorbu a hojí nemocnou kůži.
Simona Procházková
21. 7. 2015
Experiment: Ve Vodňanech začíná chov dravých ryb
Aktualita
V zemi rybníků se dravým rybám nedaří. Požírají se navzájem. To je jen jeden z důvodů, proč Jižní Čechy vidí budoucnost v intenzivním chovu ryb v halách.
Redakce
20. 7. 2015
Popenec: Pusťte si hluchavky do kuchyně
Popenec z čeledi hluchavkovitých se odedávna uplatňoval v kuchyni i v lidovém léčitelství. Je dalším druhem divokého koření, které se pyšní výraznými léčivými, hojivými a zkrášlujícími účinky.
Simona Procházková
17. 7. 2015
Šťovík se hodí do polévky i jako náplast
Pro někoho je to plevel, rostlina, která si roste tam, kde o ni nestojí. Mnohý „plevel“ je přitom chutný, léčivý a hojivý… To je i případ šťovíku, který otevírá seriál o divokém koření.
Simona Procházková
16. 7. 2015
Strava je pestrá i bez masa a vajec, tvrdí autorka Veganova průvodce
Rozhovor
Karolína Rathousová, neboli blogerka Dewii, vydala knihu Veganův průvodce, která má být příručkou, návodem a inspirací pro začínající i pokročilé vegany.
Kristina Vacková
15. 7. 2015
Prodávali kuřecí se salmonelou. Lidé ho mohou mít v mrazáku
Aktualita
Prsní kuřecí řízky prodávané v řeznictví tzv. na váhu obsahovaly bakterie salmonely. Podezření nyní potvrdily laboratorní testy.
Redakce
14. 7. 2015
Test: I dobré nanuky kazí šizená poleva
Test
Spotřebitelský časopis dTest se zaměřil na kvalitu zmrzlin s klasickými příchutěmi a poslal do laboratoře sedmnáct vanilkových a pět tvarohových nanuků. Zatímco tvarohové dopadly dobře, kvalita většiny vanilkových trpí hlavně tím, že obsahují velké množství kokosového oleje.
Redakce
14. 7. 2015
Dieta formou polohladovky slibuje zhubnutí a omlazení
Je to něco mezi dietou a půstem. Nová metoda má sloužit nejenom pro samotnou ztrátu kilogramů, ale i ke zpomalení stárnutí a dalších nežádoucích změn.
Pavel Houser
14. 7. 2015
Farmářské trhy: Letní den na Jiřáku
Galerie
Farmářské tržiště Jiřák patří k největším v Praze. Otevřeno má vždy ve středu, čtvrtek a pátek (8–18 hodin) a v sobotu (8–14 hodin).
Redakce
13. 7. 2015
Vysát, ale nezabít. Opravdu tak řetězce přistupují ke svým dodavatelům?
Vztahy mezi dodavateli a maloobchodními řetězci nejsou ideální, i když většinou obě strany zarytě mlčí, pro anonymní průzkum se někteří dodavatelé přece jen rozpovídali. Sdírají je řetězce z kůže?
Kateřina Čepelíková
13. 7. 2015
Budeme baštit polské borůvky? Už to děláme
Téma dne
Polsko chce Evropany přimět k vyšší konzumaci bobulovin, rozjíždí drahou kampaň a vyzdvihuje jejich zdravotní benefity.
Eva Fryšarová
10. 7. 2015
Za borůvkovou rodinu vlastně mohou komunisté
Téma dne
V zemědělství byla relativní svoboda, říká dcera polských farmářů. Její rodina propadla borůvkám v sedmdesátých letech a od té doby se plantáže rozrostly na desítky hektarů.
Eva Fryšarová
10. 7. 2015
Mořský ďas: Nejošklivější ryba má delikátní maso
Třetí z ryb, které mají tu nejlepší chuť právě v létě, je mořský ďas. Je tak škaredý, že ho hned po vylovení stáhnou z kůže. Ale ta chuť!
Redakce
9. 7. 2015
Jezte přeštické prase, zachráníte mu život
Přeštické prase je legenda a unikát. Maso přeštíků je chutnější a vyzrálejší, ovšem také dražší než maso z obyčejného pašíka. Chov geneticky cenného druhu je však ohrožen.
Petr Havel
9. 7. 2015
Deset jídel, která vás v horku ochladí
Ačkoli při pomyšlení na horké dny člověku vytane na mysli zmrzlina nebo pití s ledem, jídla a nápoje, která nás skutečně mohou ochladit, vypadají úplně jinak.
Anna Příhodová
7. 7. 2015
Jíte houby? Nejhorší je smaženice
Houby u nás sbírá každý druhý, je proto k nevíře, kolik nesmyslů se o konzumaci a přípravě hub traduje.
Petr Havel
7. 7. 2015
Místo smaženého sýra prodávají rostlinnou náhražku
Aktualita
Pokud restaurace láká na „smažený sýr“, musí se jednat o skutečný sýr, nikoli o levnou variantu bez mléčného tuku.
Redakce
3. 7. 2015
Velké srovnání potravin v ČR a SRN: Složení je ve třetině případů jiné
Test
Český spotřebitel nakupuje za německé ceny, ale odlišné zboží. Výzkum „totožných“ potravin odhalil používání jiných sladidel v nápojích, rozdílný obsah tuků či různé druhy použitého masa v masových konzervách. Vadí to?
Lenka Krbcová
3. 7. 2015
Slaná dieta: Rychle pryč
Myši na slané stravě nepřibíraly. I když teoreticky by to mohlo být obdobné u člověka, po delší době by populaci slanějších, byť třeba i štíhlejších jedinců zredukovaly infarkty a mrtvice.
Pavel Houser
2. 7. 2015
Takhle vaří nemocnice, ale ty zahraniční
Nemocniční strava nemusí být nutně blaf bez chuti, zápachu a barvy. Takhle se vaří v nemocnicích za našimi hranicemi.
Redakce
30. 6. 2015
Platýs má mít jasně viditelné tečky
Chcete ochutnat platýse v době, kdy je nejchutnější? Je to právě teď. Při nákupu v obchodě si všímejte klíčových indicií kvality.
Redakce
30. 6. 2015
Babiš má novou rafinerii. Jak dělá z řepky olej?
V Lovosicích se otevřely brány nové rafinerie na jedlé oleje. Jak se tu ze surového oleje nevábné vůně i barvy vyrobí olej, na kterém si doma usmažíme řízky? A proč bude cestovat na zabalení až do Maďarska a zase zpátky?
Kateřina Čepelíková
30. 6. 2015
Večeři nedávejte nepříteli!
Už vám někdo radil, že večeři máte dát svému nepříteli? Tak to rozhodně nedělejte. Jestli vás večer honí chutě, je to právě tím, že jste správně nevečeřeli.
Karolína Hlavatá
29. 6. 2015
3 421
–
3 450
/
5 022
První strana
Předchozí strana
110
113
114
115
116
117
120
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji