Hlavní navigace

Lidl končí s bedýnkami s levným ovocem a zeleninou. Nahradí je taškami

Sdílet

Projekt „S Lidlem šetříme jídlem“, zaměřený na prevenci proti plýtvání potravinami, se dál rozrůstá. Nově zahrnuje další druhy sortimentu, bedýnky s ovocem a zeleninou nahradí papírové tašky. Přemístěn byl také stojan, ve kterém budou tyto speciální tašky umístěny. Zákazníci jej nově najdou přímo na prodejní ploše v blízkosti pekárny.

Projekt „S Lidlem šetříme jídlem“ se dočkal dalšího rozšíření. Kromě směsi ovoce a zeleniny za 25 Kč zahrnuje i chlazené výrobky, maso a ryby, o spuštění tohoto pilotního projektu jsme vás informovali již v říjnu 2022. Lidl též začal prodávat pečivo z předchozího dne, do budoucna plánuje prodávat tímto způsobem také nebalené pečivo.

Bedýnek se prodalo více než jeden a půl milionu

Za minulý rok se prodalo cca 1 600 000 tříkilových bedýnek s ovocem a zeleninou, což odpovídá zhruba 4800 tunám zachráněného ovoce a zeleniny.

„Úspěchem bedýnek jsme nadšeni a moc nás těší, že se díky nim daří omezovat plýtvání potravinami. Jelikož se zaměřujeme i na praktickou stránku našeho projektu, rozhodli jsme se bedýnky nahradit papírovými taškami. Princip ale zůstává stejný – zákazníci za jednotnou cenu 25 Kč získají 3 kg různorodého ovoce a zeleniny,“ vysvětluje mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler.

Galerie: Lidl a jeho bedýnky za 25 Kč

Proč tašky? Kvůli pěším zákazníkům

Tašky jsou tvořeny z vláken Silphie, což je rostlina dříve využívaná výhradně k výrobě bioplynu. Nyní se její vlákna používají zejména pro obaly, které přicházejí do přímého styku s potravinami.

Využitím Silphie, která je obnovitelnou surovinou, Lidl chrání zdroje a šetří přírodu. Oproti bedýnkám jsou praktičtější a bez problémů si je mohou zakoupit také zákazníci, kteří do prodejny nepřijeli autem. Další změnou v prodeji fakt, že se tašky s ovocem a zeleninou budou nabízet ne za pokladnami, ale v prostoru u pečiva / ovoce, zeleniny.

Chléb ze včerejška už se prodává

Již nyní můžete zakoupit chléb z předešlého dne se slevou 70 procent. V dohledné době pak projekt doplní další pečivo, na které se bude také vztahovat sedmdesátiprocentní sleva a bude umístěno ve stejném stojanu jako tašky s ovocem a zeleninou. Pilotní projekt, v němž bylo tímto způsobem pečivo nabízeno, Lidl spustil již před několika málo měsíci.

Připravené sáčky budou vždy obsahovat několik kusů stejného druhu nebaleného pečiva a zákazníci je budou moci nakoupit do poledne následujícího dne.

Koupili jste si někdy bedýnky z Lidlu za 25 korun?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).