největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
1 261
–
1 290
/
1 569
První strana
Předchozí strana
40
41
42
43
44
45
50
Následující strana
Poslední strana
Slováci chtěli stlačit kvalitu Pražské šunky
Tzv. Pražskou šunku vyrábí řada výrobců v Evropě. Celý problém tkví v tom, že při udělení ochranné známky a ustanovení přísných parametrů již nebudou dále moci toto označení používat.
Petr Havel
5. 3. 2014
Pivo na ex je slabý odvárek. NekNominate už má oběti
Bojím se, kdy mě někdo vyzve: Exni pivo! „Hry“ šířící se na sociálních sítích, ať už Beer Challenge či NekNominate, jsou nebezpečná hloupost.
Kamila Krbcová
17. 2. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Kofein způsobuje dehydrataci
Pro ty, kdo usilují o redukci hmotnosti, je zvlášť důležité dodržovat pitný režim a vyhnout se dehydrataci. Lidé si často myslí, že ji způsobují kofeinové nápoje, káva, čaj nebo limonády.
Lenka Krbcová
12. 2. 2014
Jak zacházet se sektem a nespáchat zločin
Není všechno šampaňské, co se jako šampaňské tváří. Označujeme tak šmahem různé „bublinky“. První věc je správný výběr sektu či šumivého vína, druhá zacházení s nápojem.
Petr Havel
17. 1. 2014
100% džus je mrtvá tekutina
Limonády patří mezi nápoje, které nemusí obsahovat ovocnou složku. O něco málo lépe jsou na tom ovocné nektary a šťávy. Žádnou velkou výhru nepředstavuje ani 100% džus z koncentrátu.
Kateřina Čepelíková
3. 1. 2014
Manuál silvestrovského pijáka
Jak ušetřit na pořádání večírku, proč je lák od okurek důležitější než víno a výsměch znalcům čehokoliv. Ještě než se silvestrovské veselí naplno rozběhne, stojí za to se navnadit a o alkoholu si něco přečíst…
Pavel Houser
31. 12. 2013
V každé kávě je cítit hlína, léky i brambory
Říká se, že vůně kávy je opojná, možná proto, že jsou z ní cítit léky a kouř. Nevěříte? Zkuste si svou kávu otestovat dle kávového mistra.
Kateřina Čepelíková
31. 12. 2013
Originální koktejly pro silvestrovskou noc
Kateřina Čepelíková
27. 12. 2013
Vánoční přejídání se dá spláchnout pivem
Pokud se nevyhneme vánočnímu obžerství, tíhy v břiše se zbavíme pivem. Pomáhá zkrotit žaludek po smažených řízcích, kachně, dokonce i po čokoládovém dortu.
Kateřina Čepelíková
23. 12. 2013
Kardamom ochutí vánoční čaj, ale i kávu
Plody kardamovníku se obvykle používají jako koření. Části této původem indické byliny mají i léčivé účinky. Kardamom zklidní podrážděný žaludek a zvedne sexuální apetit.
Simona Procházková
20. 12. 2013
Podzimní čaje na prohřátí i pro zdraví
V chladu zahřejí. A nejen to: čaj pu-ehr odkyseluje organismus, zelený čaj dodává vitalitu a rooibos uklidňuje zažívání. Pomohou i s hubnutím a umí plno dalších věcí.
Simona Procházková
19. 11. 2013
Pivo z tanku je jako polévka z pytlíku
Sodapivo, nepivo, vyvoněný euroškopek, pivo bez tváře, bez charakteru. O pivu vyrobeném v cylindro-kónických tancích se mluví různě. Přezdívky si ale vysloužilo zcela právem.
Jaroslav Lebeda
8. 11. 2013
Doporučení ohledně pitného režimu jsou přežitek
Nevypijete dva litry vody denně, coby kardiak si neodpustíte kávu a před sportovním výkonem saháte po energy drinku? Nevadí, mnohá doporučení a zákazy týkající se pití neplatí.
Kateřina Čepelíková
9. 10. 2013
Tři ze šesti burčáků jsou falšované
Aktualita
Burčák je na každém rohu, proto i inspektoři vyrazili do ulic. Zkontrolovali 472 prodejních míst, odebrali 53 vzorků a mají první výsledky kontrol. Nejsou příliš povzbudivé.
Kateřina Čepelíková
8. 10. 2013
První česká limotéka nabízí 150 druhů limonád
První česká Limotéka otevře své brány už 2. října. Nabídne nepřeberné množství retro limonád, zahraničních limonád, ale i ovocných a hroznových moštů.
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2013
Káva na devět způsobů, ale espresso je jen jedno
GALERIE – Dáváte si stále dokola espresso nebo turka, protože se v ostatních druzích kávy nevyznáte? „Neexistuje žádné malé či velké espresso a už vůbec ne piccolo,“ říká odbornice.
Kateřina Čepelíková
20. 9. 2013
Jedna voda s bublinkami denně je maximum
Je to jeden z paradoxů současného stravování – ačkoli je známo, že oxid uhličitý je odpadní látkou lidského metabolismu, dodáváme si tento odpad do těla pravidelně a zcela dobrovolně sami.
Petr Havel
18. 9. 2013
Kvalita kávy je jedním z měřítek dobré restaurace
Stejně jako v případě jiných potravin je konzumace a příprava kávy zatížena celou řadou mýtů a chyb. To se týká jak u nás stále ještě hojně oblíbeného turka, tak modernějšího espressa.
Petr Havel
5. 9. 2013
Který z nich je přírodní? Cider, nebo cidre?
Rozdílů mezi ciderem a cidrem je jako mezi hodinkami a holinkami. Oba kvašené mošty se vyrábí z jablek, oba mají bublinky, ale jen jeden je bez aditiv a přidaného cukru.
Kateřina Čepelíková
27. 8. 2013
Domácí ice tea chce víc cukru než horký čaj
Nabízíme 130 let starý recept na domácí ledový čaj i ice tea podle současných trendů. Suroviny pro přípravu zůstaly vesměs stejné, rozdíly jsou hlavně v délce přípravy a množství cukru.
Kateřina Čepelíková
26. 8. 2013
Pozor, ve vínech jsou syntetická barviva
Aktualita
GALERIE: Falšování vín neustává. Inspekce upozorňuje na nové nálezy a nejčastější praktiky podvodníků.
Lenka Krbcová
21. 8. 2013
Vinařská turistika kvete díky moderním technologiím
Cesty po vlastech českých a moravských si můžete zpestřit relativně novou disciplínou zvanou winecaching. Jak se hledají poklady a získává vinná odměna, prozradí vinař Petr Marcinčák.
Kateřina Čepelíková
2. 8. 2013
To aseptická linka vyrobí trvanlivé mléko, ne chemie
Balené vody, ledové čaje, mléko, smetana, to jsou výrobky, které v uzavřeném obalu vydrží na krámě třeba půl roku. Jsou za tím kouzla a čáry, nebo jsou důvody mnohem prozaičtější?
Kateřina Čepelíková
31. 7. 2013
Vitamín D je v mléce přirozeně, přesto ho někteří výrobci ještě přidávají
Do mléčných výrobků se přidává vitamín D a někde dokonce i vápník. Zjišťovali jsme u výrobců, proč tak činí a jestli nám taková porce déček z jogurtů, mléka a ze sluníčka nemůže uškodit.
Kateřina Čepelíková
29. 7. 2013
Potravinářská komora zpochybnila kvalitu kohoutkové vody
Aktualita
AKTUALIZACE: „Kohoutková má za sebou možná pobyt v nekvalitním vodovodním řadu ve společnosti zbytků hormonů a léčiv, o její bezpečnosti si můžete nechat zdát,“ útočí Potravinářská komora.
Kateřina Čepelíková
23. 7. 2013
Lesní ovoce se hodí k přípravě letních nápojů i místo chemické kosmetiky
Lesní jahody, borůvky, ostružiny, maliny… drobné ovoce s velkým efektem. V létě ho oceníme nejen do osvěžujících nápojů, ale i jako zdroj prospěšných a léčivých látek.
Simona Procházková
19. 7. 2013
Za jak dlouho z těla odbouráte panáka vodky?
Léto patří k obdobím, kdy si více než kdy jindy dopřáváme alkohol. Sednout pak za volant je hra nejen s vlastním životem. Spočítejte si proto, kdy už vám v žilách nekoluje ohnivá voda.
Kateřina Čepelíková
10. 7. 2013
Káva s hřebcem už vaši erekci nepodpoří
Aktualita
Není káva jako káva, ta s bujarým hřebcem na obalu obsahuje zakázanou látku na podporu erekce. Kardiaci a lidé s vysokým tlakem by se před ní měli mít na pozoru. Nemáte ji doma?
Kateřina Čepelíková
9. 7. 2013
Co zobala polská kuřata? To nezjistíte
Když chovatel ví, jak na to, v masu poražených zvířat krmených antibiotiky se tyto látky nemusí vůbec odhalit. Dají se používat různé finty a spotřebitel i veterináři jsou nahraní.
Petr Havel
26. 6. 2013
Kohoutková, nebo kojenecká voda? Rozdíl tkví v dusičnanech
Pitná voda z kohoutku má jiné parametry než voda pro kojence. Podstatné rozdíly jsou v obsahu dusíkatých látek. Nejviditelnějším příznakem otravy dusičnany je namodralá barva kůže.
Petr Havel
18. 6. 2013
1 261
–
1 290
/
1 569
První strana
Předchozí strana
40
41
42
43
44
45
50
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji