největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co pít
Co pít
1 261
–
1 290
/
1 583
První strana
Předchozí strana
40
41
42
43
44
45
50
Následující strana
Poslední strana
Pro mlékárnu jsou antibiotika v mléce velký problém
Každý dodavatel a každá mlékárna si mléko otestuje na rezidua antibiotik. Dodavatel kvůli riziku citelného postihu. Mlékárna proto, že z mléka s antibiotiky nevyrobí jogurt ani mlékárenský pánbůh.
Lenka Krbcová
13. 6. 2014
Jablářství, které umí cider i kvalitní limonády
Skoro půl století zel prázdnotou, teď se potravinářská výroba v kladenském pivovaru znovu obnovila. Pivo se tu ale nevaří, dnes se tu vyrábí cider a limonády bez fůry přídatných látek.
Kateřina Čepelíková
12. 6. 2014
Voda dětem moc chutná, ale hlavně ta sladká
Nový průzkum ukázal, jak málo a špatně naše děti pijí. Jen deset procet z dotázaných dětí vypije dva litry tekutin denně. Chutnají jim zejména kolové a slazené nápoje, vodu skoro neznají.
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2014
Pochybnosti o resveratrolu: víno, tablety, nebo nic?
Asi jen málokdo dosud neslyšel o téměř zázračném resveratrolu a z toho vyplývající prospěšnosti červeného vína. Jenomže názory vědců se neustále mění a žádná pravda není nedotknutelná.
Pavel Houser
9. 6. 2014
Whisky s mořskou pannou, prosím
Galerie
Milovníci whisky se sice neshodnou, zda „s ledem nebo bez“, japonská likérka Suntory má jasno. Svoji reklamní kampaň postavila na neobvyklých „kostkách“ ledu.
Redakce
4. 6. 2014
Pivo na náplavce 2014
Pozvánka
Již tento pátek a sobotu přivítá pražské Rašínovo nábřeží II. ročník degustačního festivalu malých a mini českých pivovarů Pivo na Náplavce, na kterém návštěvníci budou moci vybírat z více než 100 pivních speciálů od 40 malých českých pivovarů a pivovárků.
Redakce
26. 5. 2014
Není škoda vylévat falšované víno?
Vína, u kterých inspekce odhalí nepovolené výrobní postupy, budou likvidována obdobně jako padělky kabelek či mikin. Jde přitom o zdravotně nezávadná vína. Není to zbytečné plýtvání?
Petr Havel
15. 5. 2014
Recept na Becherovku je supertajný. Jak se vaří slavný likér?
Galerie
Přesná receptura na výrobu Becherovky je tajná a předává se z generace na generaci. V současné době ji znají jen dva lidé na světě. Používá se více než dvacet druhů bylin z celého světa.
Redakce
12. 5. 2014
„Andělský pšouk“ – mistrovský zvuk při otvírání sektu
V lahvi se šumivým vínem může být tlak jako v pneumatikách zatížené Škody Fabie. Zátka pak vyletí rychlostí 40 km/hod. Přitom nemá zaznít žádná dělová rána, ale jen tiché „pfff…“.
Bohumil Tesařík
9. 5. 2014
Vyznejte se ve vínech, i když jste laik
Bílé, nebo červené? Pozdní sběr, nebo barrique? Pokud se ve víně příliš neorientujete, ale rádi ho pijete, přijde vám vhod minislovníček nejdůležitějších pojmů.
Redakce
8. 5. 2014
Voda s citronem – zdravý zvyk, ale musí být teplá
Traduje se, že našemu organizmu prospívá, když si ráno dáme sklenici teplé vody s citronem,to není žádná novinka. Ale proč? Přeceňujeme tento zvyk, anebo na něm skutečně něco je?
Blanka Chocová
28. 4. 2014
Plast je pro pivo nedůstojný obal, říkají ve Svijanech
Čeští pivaři nesou velmi těžce, když se zavírá jejich oblíbený pivovar. Podobný osud hrozil svého času i Pivovaru Svijany. Přesto letos slaví 450. výročí svého založení.
Lenka Krbcová
25. 4. 2014
Chcete kávu s obrázkem? Bude jen trochu studená
Galerie
Říkají si „coffee artist“. Baristé, kteří malují obrázky do kávové pěny, mají úspěch u zákazníků. Těm prý ani nevadí, že kávu dostanou poněkud chladnější. „Jemnější vzory vyžadují určitý čas,“ říká Kazuki Yamamoto.
Redakce
15. 4. 2014
Unikátní technologie umí bezlepkové pivo i z ječmene
Díky speciální technologii vyrábí Žatecký pivovar bezlepkové pivo z ječmene, nově i černé, zatímco jinak se do piv pro celiaky používají bezlepkové suroviny, třeba pohanka. A to není ono.
Petr Havel
11. 4. 2014
Slováci chtěli stlačit kvalitu Pražské šunky
Tzv. Pražskou šunku vyrábí řada výrobců v Evropě. Celý problém tkví v tom, že při udělení ochranné známky a ustanovení přísných parametrů již nebudou dále moci toto označení používat.
Petr Havel
5. 3. 2014
Pivo na ex je slabý odvárek. NekNominate už má oběti
Bojím se, kdy mě někdo vyzve: Exni pivo! „Hry“ šířící se na sociálních sítích, ať už Beer Challenge či NekNominate, jsou nebezpečná hloupost.
Kamila Krbcová
17. 2. 2014
10 mýtů o tloustnutí: Kofein způsobuje dehydrataci
Pro ty, kdo usilují o redukci hmotnosti, je zvlášť důležité dodržovat pitný režim a vyhnout se dehydrataci. Lidé si často myslí, že ji způsobují kofeinové nápoje, káva, čaj nebo limonády.
Lenka Krbcová
12. 2. 2014
Jak zacházet se sektem a nespáchat zločin
Není všechno šampaňské, co se jako šampaňské tváří. Označujeme tak šmahem různé „bublinky“. První věc je správný výběr sektu či šumivého vína, druhá zacházení s nápojem.
Petr Havel
17. 1. 2014
100% džus je mrtvá tekutina
Limonády patří mezi nápoje, které nemusí obsahovat ovocnou složku. O něco málo lépe jsou na tom ovocné nektary a šťávy. Žádnou velkou výhru nepředstavuje ani 100% džus z koncentrátu.
Kateřina Čepelíková
3. 1. 2014
Manuál silvestrovského pijáka
Jak ušetřit na pořádání večírku, proč je lák od okurek důležitější než víno a výsměch znalcům čehokoliv. Ještě než se silvestrovské veselí naplno rozběhne, stojí za to se navnadit a o alkoholu si něco přečíst…
Pavel Houser
31. 12. 2013
V každé kávě je cítit hlína, léky i brambory
Říká se, že vůně kávy je opojná, možná proto, že jsou z ní cítit léky a kouř. Nevěříte? Zkuste si svou kávu otestovat dle kávového mistra.
Kateřina Čepelíková
31. 12. 2013
Originální koktejly pro silvestrovskou noc
Kateřina Čepelíková
27. 12. 2013
Vánoční přejídání se dá spláchnout pivem
Pokud se nevyhneme vánočnímu obžerství, tíhy v břiše se zbavíme pivem. Pomáhá zkrotit žaludek po smažených řízcích, kachně, dokonce i po čokoládovém dortu.
Kateřina Čepelíková
23. 12. 2013
Kardamom ochutí vánoční čaj, ale i kávu
Plody kardamovníku se obvykle používají jako koření. Části této původem indické byliny mají i léčivé účinky. Kardamom zklidní podrážděný žaludek a zvedne sexuální apetit.
Simona Procházková
20. 12. 2013
Podzimní čaje na prohřátí i pro zdraví
V chladu zahřejí. A nejen to: čaj pu-ehr odkyseluje organismus, zelený čaj dodává vitalitu a rooibos uklidňuje zažívání. Pomohou i s hubnutím a umí plno dalších věcí.
Simona Procházková
19. 11. 2013
Pivo z tanku je jako polévka z pytlíku
Sodapivo, nepivo, vyvoněný euroškopek, pivo bez tváře, bez charakteru. O pivu vyrobeném v cylindro-kónických tancích se mluví různě. Přezdívky si ale vysloužilo zcela právem.
Jaroslav Lebeda
8. 11. 2013
Doporučení ohledně pitného režimu jsou přežitek
Nevypijete dva litry vody denně, coby kardiak si neodpustíte kávu a před sportovním výkonem saháte po energy drinku? Nevadí, mnohá doporučení a zákazy týkající se pití neplatí.
Kateřina Čepelíková
9. 10. 2013
Tři ze šesti burčáků jsou falšované
Aktualita
Burčák je na každém rohu, proto i inspektoři vyrazili do ulic. Zkontrolovali 472 prodejních míst, odebrali 53 vzorků a mají první výsledky kontrol. Nejsou příliš povzbudivé.
Kateřina Čepelíková
8. 10. 2013
První česká limotéka nabízí 150 druhů limonád
První česká Limotéka otevře své brány už 2. října. Nabídne nepřeberné množství retro limonád, zahraničních limonád, ale i ovocných a hroznových moštů.
Kateřina Čepelíková
1. 10. 2013
Káva na devět způsobů, ale espresso je jen jedno
GALERIE – Dáváte si stále dokola espresso nebo turka, protože se v ostatních druzích kávy nevyznáte? „Neexistuje žádné malé či velké espresso a už vůbec ne piccolo,“ říká odbornice.
Kateřina Čepelíková
20. 9. 2013
1 261
–
1 290
/
1 583
První strana
Předchozí strana
40
41
42
43
44
45
50
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji