největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 491
–
2 520
/
4 955
První strana
Předchozí strana
80
82
83
84
85
86
90
Následující strana
Poslední strana
Na farmářských trzích byl opakovaně falšovaný med
Aktualita
Státní veterinární správa odhalila krátce po sobě případy prodeje falšovaného medu na farmářských trzích.
Redakce
6. 6. 2017
Svatební sladké: Koláčky a výslužka už nejsou nutnost
Nedostali jste na svatbě výslužku? Těšili jste se na svatební koláčky a moc jich nebylo? Není to nic neobvyklého, trendy se mění i ve sladkostech, které se podávají na svatbě. Dnes letí sweet bar a jako výslužka domácí sušenky.
Kateřina Čepelíková
6. 6. 2017
Řecký jogurt, nebo jogurt řeckého typu? Není to totéž
Oba mají modrobílý obal, oba chutnají podobně, ale každý se vyrábí jinak a z výrazně odlišného množství mléka. Který je „přírodnější“ a čím se liší od běžných jogurtů, kromě vyšší ceny?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2017
Kofola koupila výrobnu salátů Titbit
Aktualita
UGO trade, jejíž většinový vlastník je Kofola, koupila salátovou divizi Titbitu. Jednoho z největších výrobců salátů v naší zemi. Proč se majitelé zbavili výdělečného podniku, co bude s podnikem dělat UGO trade?
Kateřina Čepelíková
2. 6. 2017
Žijeme „zdravě“. Jíme přece biopolotovary
Navzdory proklamovanému zdravému životnímu stylu roste zájem o různé bio, vegetariánské či veganské polotovary. Ani restaurace se svých oblíbených konveniencí nevzdávají.
Petr Havel
2. 6. 2017
Jahodová mapa: Kam na jahody
Aktualita
Začíná prodej českých jahod i samosběr. Na webu najdete užitečnou pomůcku, která vám najde nejbližšího prodejce nebo pole s jahodami.
Redakce
31. 5. 2017
Ani senioři by neměli ze stravy vylučovat maso
Stejně jako produktivní generace by měli také přiměřeně zdraví a běžně se pohybující senioři přijímat dostatek pestré stravy, včetně živočišných bílkovin – tedy i masa.
Petr Havel
31. 5. 2017
Pravý italský parmezán má jedlou i kůrku
Parmigiano Reggiano se vyrábí již po devět staletí stejným způsobem. Technologie, suroviny ani místo výroby se za celou historii nezměnily.
Redakce
30. 5. 2017
Jak na moderní svatební menu? Spojte oběd s rautem
Knedlíčková polévka, svíčková a dort. Klasické svatební menu je držák, lze ho ale upravit, nebo zcela nahradit moderní variantou. Bude to bez dohadů a všichni budou spokojeni.
Kateřina Čepelíková
30. 5. 2017
Grilování: Jak na to, aby se maso na gril nechytalo?
Grilujete rádi, ale často se s masem i burgery na grilu perete? Chytí se a nechtějí se pustit? Máme pro vás sadu rad, které vás napříště od potrhaných a nevzhledných kousků masa ochrání.
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2017
„Tohle že je šopský salát?“ Zkuste, jak se dělá v Řecku
„Přejídali jsme se, přesto jsme zhubli.“ Veronika Hájková skoro rok denně vařila domácí řecké recepty, najdete je v nové knize.
Redakce
28. 5. 2017
Kukuřičné lupínky obsahovaly nepovolená azo-barviva
Aktualita
Přestože není užití určitých syntetických azo-barviv v sortimentu pochutin a snacků dovoleno, inspekce našla křupky, které nepovolené látky obsahovaly.
Redakce
26. 5. 2017
Co lze vylít do dřezu?
Ucpaný sifon v bytě vyřeší instalatér, další problém však představuje odpad, který po spláchnutí do dřezu, umyvadla nebo toalety putuje kanalizací.
Petr Havel
26. 5. 2017
Zavařování je nejméně šetrná metoda ze všech
Zachovat co nejvíc vitamínů, nevyhazovat přebytky, pochutnat si během celého roku. Ovoce a zelenina pomalu zaplavuje zahrádky nebo farmářské trhy. Jak je můžeme uchovat a která metoda je nejlepší?
Tereza Víchová
25. 5. 2017
Jídlo v domech pro seniory: málo zeleniny, hodně soli a instantních směsí
Průzkum
Co jedí senioři v zařízeních sociálních služeb? To zjišťovala Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje. Výsledky nepotěší, ale vlastně ani nepřekvapí.
Redakce
23. 5. 2017
Slaný raut na svatbě: Obejdete se i bez chlebíčků
Svatební raut je jednou z nejdražších položek na svatebním účtu. Co host, to pět set, ale i tři tisíce korun. Co všechno vám na stole nesmí chybět a nač si dát při objednávání pozor?
Kateřina Čepelíková
23. 5. 2017
Chleba se salámem je out. Školním svačinám vévodí hamburger
Každý den mezi dva máslem mazané chleby vkládáte kolečko salámu a divíte se, že potomek prská? No aby ne, když spolužáci mají ke svačině hamburgery nebo wrapy, ale pozor, ve zdravých a lákavých variantách. Připravte svačinu líp než vaši rodiče.
Kateřina Čepelíková
22. 5. 2017
Hanka Zemanová: Jak žít zdravě a nezblbnout
Čím více informací se na nás valí, čím více se objevuje nových výživových trendů a čím více se nám nabízí zázračných potravinových doplňků, tím více si potřebujeme osvojit umění rozlišovat.
Redakce
21. 5. 2017
Může se med zkazit? Pravdy a mýty o medu
Vyzkoušejte, co víte o medu. Některá tradovaná tvrzení jsou nesmyslná, jiná pravdivá, a někdy je to tak půl na půl.
Redakce
20. 5. 2017
Mám nadváhu, jsem obézní, mám hubnout?
Téměř každá žena vyzkoušela alespoň jednou za život držet dietu. Neúspěšně. Proč jsou tedy zázračné diety tak oblíbeným prodejním artiklem? Každému se líbí jednoduché a rychlé řešení. V knize Já zhubnu – zdravě a natrvalo zjistíte, proč jste dosud nezhubli a proč diety nefungují; zda vůbec hubnout a jak.
Redakce
19. 5. 2017
Müsli z Janovy pece, láska na první křupnutí
Müsli už dávno nesnídají jen linii držící blondýny. Když chutná jako božská mana, i lamželezo po něm rád skočí. Už jste ochutnali to z Janovy pece? S medem, kvalitní čokoládou a mrazem sušeným ovocem?
Kateřina Čepelíková
19. 5. 2017
9 tipů pro výběr kvalitního másla
Kvalitní máslo se nelepí k obalu, nemá výrazně žlutou barvu a je déle tvrdé a hladké. Lépe se s ním pak peče i vaří. Také vás nasytí na delší dobu než nekvalitní náhražky.
Redakce
18. 5. 2017
Jak se stravovat před a po cvičení: Vynechání jídla je chyba
Rozhovor
„Důležité je brát v úvahu dobu, kdy chodíme cvičit, a cíl našeho snažení,“ doporučuje nutriční terapeutka a osobní trenérka a uvádí tři nejčastější chyby, které lidé dělají.
Veronika Řeháková
18. 5. 2017
Test soli v oplatkách: stejně jako slané buráky
Pozornost upřená na obsah soli v potravinách opakovaně ukazuje na problém. Sůl je snad všude. Časopis dTest nyní zjišťoval, kolik soli ukrývají sušenky a oplatky.
Redakce
17. 5. 2017
Když med, tak od včelaře
Ať už jste pravidelným konzumentem medu, nebo ho máte doma jen pro případ nemoci, dáte jistě za pravdu, že med od včelaře se nemůže měřit s tím, který koupíme v supermarketu. Proč tomu tak je?
Redakce
17. 5. 2017
Soutěž: Svatební přípravy podle Ejvi
Soutěž
Chystáte svatbu? Vyhrajte knihu, která vám pomůže s přípravami. Nechte se provést bez stresu od zásnub až po den D.
Redakce
17. 5. 2017
Tarhoňa – středoevropská varianta vaječných těstovin
Tarhoňa je potravina rozšířená u našich sousedů na Slovensku i v Maďarsku. U nás není běžně k mání, ale můžete si ji třeba koupit na internetu nebo sami uvařit. Poradíme jak a co s ní dál.
Petr Havel
17. 5. 2017
Proč se žitný chléb peče jen ve formách?
Žitný chléb pečený jako pecen pšeničného chleba? To nejde. Kulatý žitný chléb sice v obchodech najít můžete, ale není pečený bez formy. Za všechno může lepek.
Redakce
16. 5. 2017
Svatební dort je třeba objednat i rok dopředu
Svatební dort musíte včas objednat, absolvovat jeho ochutnávku, zaplatit odvoz i stojan… Není toho málo a není to za málo.
Kateřina Čepelíková
16. 5. 2017
Iceland nabízel šizené rybí prsty
Aktualita
Britská prodejna specializující se na mražené zboží má problémy se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Iceland totiž nabízel rybí prsty, které neobsahovaly tolik masa, kolik na obale slibovaly. Inspekce už chystá pokutu.
Redakce
15. 5. 2017
2 491
–
2 520
/
4 955
První strana
Předchozí strana
80
82
83
84
85
86
90
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji