největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
1 681
–
1 710
/
4 955
První strana
Předchozí strana
50
55
56
57
58
59
60
Následující strana
Poslední strana
Hospodaření úředníků poškozuje farmářské trhy
Komentář
Farmářské trhy na Jiřáku kopírují někdejší kauzu Kubáň. Pořadatel z ničeho vydupe úspěšné tržiště, načež ho radnice vyžene a nahradí vlastním organizátorem. A pak už se jede z kopce…
Petr Havel
14. 6. 2019
Triky, jak se zasytit, a přitom se nepřecpat
Při otázce, co nás při jídle uspokojí, asi bez váhání odpovíme, že pokud se dosyta najíme. To by také vysvětlovalo, proč se tolik lidí ve snaze ukočírovat své chutě naučí jíst malé porce.
Susan Bowermanová
13. 6. 2019
Nechte přerůst ředkvičky, vzniklé lusky chutnají líp
Ředkvičky máme spojené s jarním obdobím a první zeleninou. Tedy hovoříme-li o drobných šťavnatých bulvách. Zkusili jste ale někdy nechat ředkvičky na záhoně o něco déle? Protože to, co se na nich objeví za několik dalších týdnů, je teprve ta pravá lahůdka.
Monika Poledníková
13. 6. 2019
Kvůli řepce bychom neměli zanevřít na řepkový olej
Přestože se řada lidí domnívá, že z běžně dostupných rostlinných jedlých olejů je nejkvalitnější olej olivový, případně slunečnicový, je ve skutečnosti nejlepší olej řepkový.
Petr Havel
12. 6. 2019
Důležité poznámky k výživě malých dětí
Dotazy na výživu dítěte patří k nejčastějším otázkám, které dětští lékaři a sestry v ordinacích a poradnách zodpovídají. Pediatr Martin Gregora proto odpovědi zpracoval do knihy Jídelníček kojenců a malých dětí, ze které vám přinášíme ukázku.
Redakce
11. 6. 2019
Už neumíme normálně jíst. Jídlo „řešíme“
Pročítáme etikety, počítáme kalorie, sledujeme složení, měříme se, vážíme. Chceme jíst bez lepku, bez cukru, bez masa, bez vajec, bez tuku… Snaha o zdravou výživu se mnohdy mění v nezdravou obsesi.
Tereza Víchová
11. 6. 2019
KetoDiet: z koupelny k úspěšné značce pro hubnutí
Reportáž
Teplejší dny, během nichž už dál nemůžeme schovávat faldy do dlouhých péřových kabátů, jsou tu. A je zjevné, že do léta s nimi chce celá řada lidí zatočit. Šrumec, který jsme zažili v expedici KetoDiet, u výrobce proteinových nápojů a jídel, je toho důkazem.
Kateřina Čepelíková
10. 6. 2019
Nejlepší chleba v ČR? Odborníci vybrali chléb roku
Aktualita
Svaz pekařů a cukrářů v ČR vyhlásil výsledky 25. ročníku národní soutěže Chléb roku. Vyhlášení proběhlo u příležitosti konání Dnů chleba přímo v rámci velkých oslav a za účasti veřejnosti na pardubickém Pernštýnském náměstí.
Redakce
7. 6. 2019
Migréna byla, je… a nebude?
Trpí jí převážně ženy, migréna se ale vyskytuje i u mužů a dětí. Pokud se vám podaří zjistit, jak u vás migréna vzniká, jaký je její spouštěč, máte z velké části vyhráno, říká neurolog David Doležil. V těžších případech pomůže i nová léčba.
Lenka Krbcová
7. 6. 2019
Penny Market do prodejen investoval už miliardu. A utrácet bude dál
Za více než dva roky se prodejny Penny poměrně výrazně proměnily. Majitelé renovují, staví nové prodejny a sází na regionální produkty. A nese jim to jak řadu nových zákazníků, tak peníze.
Kateřina Čepelíková
6. 6. 2019
Předávkování bylinkami? Kdy je to možné
Byliny a bylinné čaje mají mnohé léčivé účinky, ale je třeba vědět, že i u nás roste řada potenciálně jedovatých rostlin. A také že i nadužívání bylinných čajů může vést ke zdravotním problémům.
Petr Havel
5. 6. 2019
Test: Kterým napěňovačem si nejlépe ušleháte mléčnou pěnu
Test
Spotřebitelský časopis dTest prověřil 22 elektrických, manuálních a ručních bateriových napěňovačů mléka, které slibují mléčnou pěnu z pohodlí domova. Zkoušky odhalily, že s některými se příprava kávy s pěnou pořádně zkomplikuje.
Redakce
4. 6. 2019
Videoanketa: Našemu jídlu chybí pravidelnost, shodují se odborníci
Jak se naše stravování změnilo za uplynulých deset let a kde děláme zcela zjevné chyby? Na to jsme se ptali sedmi odborníků. Poradili, kudy vede cesta k lepšímu jídelníčku i štíhlejším proporcím.
Kateřina Čepelíková
4. 6. 2019
Čirok: Ochutnejte neznámou „pšenici pro celiaky“
Jde o plodinu, která u nás není příliš známá, avšak pomalu se dostává na výsluní. V obchodě ji můžete najít nejen pod označením „čirok“, ale také „sorgo“. Mají ji už na mnoha místech, spíš než ve větších obchodech ji pořídíte v menších obchůdcích se zdravou výživou.
Monika Poledníková
3. 6. 2019
Hořčík vyvolává průjem a nadýmání. Když to s ním přeženete
Nadýmání, křeče v břiše a průjem jsou poměrně známé vedlejší účinky hořčíku. Jak jej užívat bez potíží, vysvětlují odborníci Státního zdravotního ústavu.
Redakce
31. 5. 2019
Sušenky obsahují díky speciální pšenici méně lepku a chemie
Sušenky BeBe Dobré ráno a Brumík jsou vyráběny z obilí, jehož produkce nepoškozuje krajinu. Základní surovinou je specifická a odolná odrůda pšenice pěstovaná za použití sníženého množství pesticidů a chemických hnojiv.
Petr Havel
31. 5. 2019
O kvalitě mlékárenských výrobků: „Nemáme se za co stydět,“ říká šéf svazu
Rozhovor
Jiří Kopáček se v oboru pohybuje řadu let: „Před revolucí českému mlékárenství ujížděl vlak v produkci sýrů. Eidamské cihle jsem říkal gumikéze,“ vzpomíná a komentuje dnešní situaci i již 17. ročník soutěže, která hledá ty nejlepší mlékárenské výrobky. Výrobci přihlašují výborné produkty i přeslazené propadáky, skvělé inovace i rádoby „novinky“ s drobnou změnou obalu.
Lenka Krbcová
30. 5. 2019
Jezme čerstvě: 7 zdravých potravin, které u nás rostou
V době přeplněných hypermarketů jsme si zvykli, že máme kdykoliv k dispozici vše, na co si vzpomeneme. Někdy ale není špatné zkusit přijímat to, co nám aktuálně nabízí příroda v našem okolí. Má to hned několik výhod.
Alena Přídová
29. 5. 2019
Proč chřest na váhu prodává jen jediný řetězec?
Chřest na grilu, s holandskou omáčkou nebo v rizotu, máme ho rádi na všechny způsoby. Ale zas tak často si ho nedopřáváme, půl kila vyjde i na osmdesát korun. Kdyby se tak prodával všude na váhu…
Kateřina Čepelíková
29. 5. 2019
V e-shopu Košík.cz už nenajdete klecová vejce. Jinde to potrvá roky
Aktualita
Košík.cz jako první supermarket definitivně skončil s prodejem vajec z klecí, nabízí podestýlková vejce nebo vajíčka z volného výběhu. Ostatní velcí prodejci změnu teprve plánují, někde potrvá i několik let.
Redakce
28. 5. 2019
Maso přímo z farmy: výhodný a kvalitní nákup
Počet farem nabízejících kvalitní maso z českých chovů roste. Máme pro vás tipy na místa, kde nakoupíte hovězí, vepřové i drůbeží maso i produkty z masa rovnou od chovatelů.
Petr Havel
28. 5. 2019
Učitelky se nejčastěji ptají, zda jsou pro děti vhodné alternativy stravování, třeba bez lepku
Nejen rodina, ale také školka a škola významně ovlivňují to, co budou naše děti jíst. Na vzdělávání pedagogů v tomto směru se zaměřuje speciální program Zdravá 5.
Lenka Krbcová
27. 5. 2019
Fosfor v potravinách – cholesterol 21. století
Nejen přemíra soli a cukru v potravinách škodí. Problémem je i fosfor. Látka, kterou na jednu stranu nezbytně potřebujeme, současně nám může ubližovat, pokud jí v těle máme moc. Fosfor je dáván také do souvislosti s „genem dlouhověkosti“.
Petr Havel
24. 5. 2019
Jsme tvůrci privátních značek, říká šéf Lidlu
Lidl je leader trhu, utrácí stovky milionů za reklamu a další peníze investuje do reformulací svých výrobků, privátních značek. Ale pšš, oficiálně se o tom nesmí mluvit.
Kateřina Čepelíková
23. 5. 2019
Za uplynulý měsíc se do Česka dostalo 16 tun polského masa se salmonelou
Aktualita
Z Polska k nám od 18. dubna dorazilo šestnáct tun drůbežího masa, v němž byla detekována salmonela. Je možné, že už se snědlo.
Redakce
22. 5. 2019
Ujdu deset tisíc kroků, ale pořád tloustnu
Příklady „marného hubnutí“ vidíme všude kolem sebe. Podívali jsme se na to, co lidé, kteří se sice hýbou, ale nehubnou, často dělají špatně a jak si pomoci.
Lenka Krbcová
22. 5. 2019
Paella: zásadní je správná pánev a rýže
Často se jí říká španělské rizoto. Takový popis tradičního španělského pokrmu paella je ale hodně zavádějící a zjednodušující.
Jana Kuklová
21. 5. 2019
Já vůbec nevařím, já do toho jenom žvaním, říká přední česká food fotografka Alena Hrbková
Rozhovor
Vyfotit jídlo není totéž jako vyfotit krajinku nebo modelku. Je třeba umět si hrát se světlem, a hlavně se nesmíte striktně držet psaných pravidel. „Když mi někdo řekne ‚ale tady máš chybu‘, tak já na to ‚no a‘?“ komentuje své snímky přední česká fotografka jídla Alena Hrbková, jejíž rukopis bezpečně poznáte.
Kateřina Čepelíková
20. 5. 2019
Popenec je sice plevel, ale i báječné koření a přírodní lék
Rostlina, která byla ještě donedávna pokládaná za otravný zahradní plevel, v posledních letech nabírá na popularitě. A není se čemu divit. Roste téměř všude, báječně chutná, a navíc se pyšní i pozitivními účinky na naše tělo.
Monika Poledníková
20. 5. 2019
Potraviny, o kterých nevíte, že obsahují lepek
Lepek máme spojený především s pečivem, nicméně gluten je součástí celé řady dalších potravin. Celiaci a všichni, kdo se chtějí vyvarovat nadměrné konzumaci lepku, by měli myslet i na sčítání menších množství lepku u produktů, které jsou dle legislativy bezlepkové.
Petr Havel
17. 5. 2019
1 681
–
1 710
/
4 955
První strana
Předchozí strana
50
55
56
57
58
59
60
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji