největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 151
–
3 180
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
104
105
106
107
108
110
Následující strana
Poslední strana
Mozzarellart: Sýry vyrábějí z českého mléka, obchodují po italsku
Sýr nikdy nevyráběli, přesto si před necelými dvěma lety otevřeli v Praze Mozzarellart – obchod s výrobnou dnes již věhlasných sýrů. Jak se italská dvojice Marco a Tiziana k výrobě mozzarelly dostala?
Kateřina Čepelíková
9. 2. 2016
Ministerstvo: Palmový olej nezakážeme, není důvod
Tlak veřejnosti a médií konečně dohnal k vyjádření i ministra zemědělství. Jenže kdo čekal opatření k omezení palmového oleje, bude zklamán. Zdraví prý až tak neškodí a představuje problém „pouze“ etický.
Kateřina Čepelíková
8. 2. 2016
Snížená sazba DPH na potraviny? Buď všechno, nebo nic
Komentář
Snížení DPH na potraviny a nápoje na deset procent by byl nepochybně předvolební „majstrštyk“. A je to dokonce dobrá myšlenka, která se dá ale neuvěřitelně zkazit.
Petr Havel
5. 2. 2016
Můj sýrový život
Glosa
Uvědomil jsem si, že nejvíce kontroverzní jídlo je pro mě sýr. Může to být gurmánská lahůdka i odporná záležitost. Ten druhý případ se mi vybavuje nejenom v souvislosti s dětstvím, ale i při ochutnávání současných novinek.
Jan Handl
4. 2. 2016
Jak se bránit plesnivým či prošlým výrobkům v obchodě?
Už jste také našli v prodejně potravin shnilé banány, prošlé sušenky nebo klamavě označené potraviny? Poradíme, jak se bránit.
Redakce
3. 2. 2016
Pozor na potraviny s nebezpečným atropinem a skopolaminem
Galerie
Inspekce všechny důrazně upozorňuje, že níže uvedené šarže potravin, jejichž složkou je čirok, dle laboratorního rozboru obsahují nebezpečné tropanové alkaloidy atropin a skopolamin.
Redakce
3. 2. 2016
Kolik palmového oleje kupujeme?
Palmový olej je skoro ve všem. Pokud pochybujete, že se to výrobcům vyplatí, porovnejte ceny s jinými druhy olejů. Jak zastavit „palmovou epidemii“?
Michaela Michalcová
3. 2. 2016
Zachraňte jídlo. Lépe mu bude mimo lednici
Šup s tím do lednice! Podle autorů projektu Save Food From the Fridge nás pohodlí ledniček odnaučilo rozumět potravinám a jejich vhodnému skladování.
Kamila Krbcová
2. 2. 2016
Nesnáším, když vidím v kavárnách rozmražený cheesecake
Rozhovor
Mít kavárnu by nikomu nedoporučila, přesto ji Lenka Miličová už pár let provozuje. Čím je tento malý podnik zajímavý, kolik se do něj vešlo kočárků i proč jsou jejich polštáře výzva?
Kateřina Čepelíková
1. 2. 2016
Bramboračka – polévka, která nasytí, ale netloustne se po ní
Recept na bramborovou polévku těží z minima maximum. Vařené brambory mají oproti chlebu jen čtvrtinu kalorií a v porovnání s pšenicí obsahují jen pět procent tuku.
Petr Havel
29. 1. 2016
Cukr a sůl: bílé zlo
Roky nám lékaři spílají, nesolte jak diví, necukrujte všechno a vždy. A výsledek? Solíme už třikrát víc, než bychom měli, a cukru sníme za rok čtyřicet kilogramů.
Kateřina Čepelíková
28. 1. 2016
Co všechno koluje o jídlech z McDonald's?
Omelety dělají v mekáči ze sušených vajec, nugety ze zářivě růžové hmoty a maso do hamburgerů se barví karmínem. Pravda, nebo lež?
Redakce
27. 1. 2016
Manipulace odpůrců GMO začínají vycházet najevo
Desítky let trvá mediální masáž vedená odpůrci šlechtění zemědělských komodit prostřednictvím biotechnologií (geneticky modifikované organismy – GMO). Nebyla vedena korektním způsobem.
Petr Havel
27. 1. 2016
Kvalita potravin se značkou KLASA? Podle inspekce vysoká
Aktualita
SZPI se loni již po třinácté zaměřila na kontroly potravin s označením KLASA.
Redakce
25. 1. 2016
Benefity a rizika červeného masa
Když budete červené maso konzumovat po kilech a péct ho při vysokých teplotách, pak o veškeré jeho benefity přijdete. Oč konkrétně?
Kateřina Čepelíková
25. 1. 2016
Veterináři: Hmotnost mražených ryb je nižší, než udává obal
Aktualita
Veterináři podrobili padesát dva vzorků mražených ryb laboratornímu vyšetření. U téměř čtvrtiny odebraných vzorků mražených ryb neodpovídá údaj o čisté hmotnosti uváděný na obale skutečnosti. Z pohledu obsahu masa byla nevyhovující téměř pětina vzorků.
Redakce
22. 1. 2016
Uzená polévka s kroupami vás zahřeje
Polévku pro chladné zimní dny zvládne každý. Bude vám stačit jen sedm surovin a jedny šikovné ruce.
Petr Havel
22. 1. 2016
Proč se po hubnutí dostavuje jojo efekt?
Každý rok si dáváte předsevzetí, že zhubnete, tvrdě se do toho opřete, výsledky jsou ohromující, ale po létě se dostavuje jojo efekt? Někde děláte chybu. Možná víme kde.
Kateřina Čepelíková
21. 1. 2016
Chceme sýry čerstvé, tradiční a autentické
Jaké chtějí lidé sýry? Za deset korun deset deka? Konzumentský trend velí nakupovat sýry ještě chutnější, čerstvější, tradiční a přizpůsobené novému životnímu stylu.
Petr Havel
21. 1. 2016
Pane vrchní, vy nemáte wifinu?!
„Vypněte wi-fi,“ doporučuje ostatním restauratérům majitelka kavárny Prádelna. Wi-fi je v kavárnách a restauracích k zlosti i k užitku. Na jedné straně dobrý marketingový nástroj znamená i to, že si tu host za cenu jednoho kafe zřídí kancelář na pět hodin.
Kateřina Čepelíková
18. 1. 2016
Hrachová polévka – vhodná pro sportovce, těhotné i děti
Bojíte se nadýmání? Výhody hrachovky převažují, navíc i luštěniny se dají připravit tak, že riziko nežádoucích vedlejších efektů je minimální.
Petr Havel
15. 1. 2016
Nechci na bezlepkové dietě vydělávat, říká restauratér
Asi jako jediná restaurace má dva druhy jídelních lístků: běžný a bez lepku. Obě varianty navíc stojí stejně. „Na bezlepkových jídlech mám menší marži, ale já nechci být ten, co nabízí jídlo bez lepku a drhne na tom peníze,“ říká Jakub Krischke. Proč to tedy dělá?
Kateřina Čepelíková
14. 1. 2016
Ztužené tuky nelze házet do jednoho pytle
Evropská komise chce regulovat obsah transmastných kyselin v potravinách. Tzv. TFA skutečně patří k nejnebezpečnějším. Chvályhodný záměr lze ale hodnotit jako „chytání kočky za ocas“.
Petr Havel
13. 1. 2016
Ovoce do škol stálo loni sto devadesát milionů
Aktualita
Ministerstvo zemědělství dnes oznámilo, že se mu podařilo vyčerpat na projekt Ovoce do škol více peněz z EU. Konkrétně jde o šedesát čtyři milionů. Jak je to možné?
Redakce
12. 1. 2016
Černou čočku nemusíte namáčet
Luštěniny obecně moc nekonzumujeme, odrazuje nás dlouhá doba přípravy, máčení i následně nafouknuté břicho. To ale ještě neznáme černou čočku a fígle proti nadýmání.
Redakce
11. 1. 2016
Pultový prodej sýrů: Fůra obalů a nervů
Potravinářská fólie je nejčastěji využívaným obalovým materiálem při prodeji sýrů. Je levná a rychle se s ní pracuje. Ale kdo ji má z těch sýrů sundavat? Do čeho nám prodejci ještě balí sýry?
Kateřina Čepelíková
11. 1. 2016
V klobáse od Babiše zákaznice našla kus injekční jehly
Aktualita
SVS nařídila stažení masného výrobku, který obsahoval úlomek kovu. Klobásu vyrobil závod Krahulík a prodával Lidl.
Redakce
8. 1. 2016
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci
Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.
Petr Havel
8. 1. 2016
Ministr a pesticidy: Slibem nezarmoutíš
Glosa
Zemědělci užívají na řepku pesticidy, postřiky jsou nebezpečné, okolí je ohroženo, ale nic netuší. Je to více než rok, co ministr slíbil, že se to změní. Asi již tušíte, jak to dopadlo.
Richard Šedý
7. 1. 2016
Cechovní normy slibují nadstandardní potraviny
„Česká“ potravina je vágně definovaná a žádné usnadnění pro spotřebitele nenabízí. Konkrétní cechovní normy jsou lepším řešením.
Petr Havel
7. 1. 2016
3 151
–
3 180
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
104
105
106
107
108
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji