největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 181
–
3 210
/
5 021
První strana
Předchozí strana
100
105
106
107
108
109
110
Následující strana
Poslední strana
Další jehla v uzenině. Zavinění výrobce tentokrát nebylo prokázáno
Aktualita
Státní veterinární správa (SVS) řeší v poměrně krátkém odstupu už druhý podnět od zákazníka, který našel v masném výrobku úlomek injekční jehly. Výrobek s názvem Čertíci pochází z Kosteleckých uzenin.
Redakce
10. 3. 2016
Třicetidenní výzva má tisíce zájemců o hubnutí. Největším tahákem jsou fotky, říká zakladatelka
Rozhovor
Chcete zhubnout, vytvarovat postavu, nebo se jen dostat do formy a v poměrně krátkém čase vidět první výsledky? Možná vám pomůže třicetidenní výzva – unikátní internetový projekt, který založila Marika Janečková.
Andrea Pencová
10. 3. 2016
Květáková polévka je dietní a brání před revmatismem
Stačí vám jen šest surovin a půl hodina času k tomu, abyste si doma připravili polévku plnou vitamínu B5, která je navíc prostá zbytečných kalorií. Květák se chlubí i dalšími benefity.
Petr Havel
10. 3. 2016
Snídáte Bebe Dobré ráno a tloustnete? Nedivte se
Test
Časopis dTest provedl testy snídaňových cereálií a našel tolik cukru, že by nám vystačil na rok. Cukr totiž tvoří až jednu třetinu celé krabice cereálií.
Kateřina Čepelíková
9. 3. 2016
Hledali jsme zdravé jídlo ve fast foodu
Najde se ve fast foodu i zdravé jídlo? Co si tu může a nemůže dát ten, kdo se snaží jíst zdravě?
Blanka Chocová
9. 3. 2016
Jsou farmářské trhy bez palmového oleje?
Nakoupit potraviny bez palmového oleje na internetu je už snadné, v obchodech stále musíme hodně číst. Jak jsou na tom ale farmářské trhy? Používají tamní prodejci palmový olej?
Redakce
8. 3. 2016
Chtěla si vydělat patnáct tisíc měsíčně, teď má firmu se sto zaměstnanci
Rozhovor
Vybudovala svou firmu od nuly a za deset let existence se stala špičkou v oboru. Produkty Lifefood najdete na trzích po celé Evropě. Jak se Tereza Havrlandová k rawfood dostala a co ji hnalo kupředu?
Kateřina Čepelíková
7. 3. 2016
Jednorázové krabičky na jídlo jsou trend budoucnosti. Co na to Greenpeace?
Uprostřed oceánů už se vytvořily ostrovy plastových odpadků o rozloze Texasu a my nadále zvyšujeme spotřebu jednorázových obalů na potraviny. Jde to i jinak.
Kateřina Čepelíková
4. 3. 2016
DJ, který v Karlíně připravuje kanadskou specialitu poutine
Rozhovor
Za oceánem, kde od svých jedenácti let bydlel, ho živila hudba. Po návratu do Čech začal prodávat hranolky. Ale ne jen tak ledajaké. Jde o speciální kanadskou recepturu, které dominuje na zakázku dělaný sýr a omáčka.
Kateřina Čepelíková
4. 3. 2016
Test másel: Které je kvalitní za dobrou cenu?
Test
Česká másla v testu nezklamala, různé nešvary se ale najdou. Výhodný nákup, tedy výrobek s dobrým poměrem ceny a kvality, představují podle dTestu dvě značky.
Redakce
3. 3. 2016
Okamžitě zavřít! Smutný pohled do zákulisí restaurací
Situace je neutěšená, konstatuje inspekce. Loni na místě uzavřela pro špatné podmínky 144 provozoven společného stravování. Kontroly pokračují i letos a není to o nic lepší.
Redakce
1. 3. 2016
Kurz vaření: Jak se připravuje fingerfood
Navštívili jsme kurz, kde jsme spolu s běžnými kurzisty připravovali jednohubky, tzv. fingerfoods. Jak dlouho kurz za šestnáct stovek trvá, jací lidé na něj chodí a co se na něm naučíte?
Kateřina Čepelíková
1. 3. 2016
Jak doplnit vápník bez mléka
Vápník – minerální látka, bez které se neobejdeme. Stojí na ní zejména pevnost kostí a kazivost zubů. Potřebují ji svaly včetně srdce a celá nervová soustava. Nejvíc vápníku najdeme v mléčných výrobcích. Jak ale doplňovat vápník, pokud máme alergii na mléko, případně trpíme ekzémem, který se užíváním mléčných výrobků většinou zhoršuje?
Helena Singerová
1. 3. 2016
Maso mířící do SAPY veterináři postříkali modrou barvou
Veterinární správa spolu s policií zasahovaly u dodavatelů potravin živočišného původu. Zadržely čtyři tuny masa, které se musely zlikvidovat.
Redakce
29. 2. 2016
Zájem o potraviny bez palmového oleje roste. Kde je seženete?
Palmový tuk se hojně využívá pro své nesporné technologické výhody, jenže řada lidí se mu začala vyhýbat. Zejména z etických důvodů. Reagují na to i výrobci i prodejci.
Kateřina Čepelíková
29. 2. 2016
Test ukázal, které šunky jsou přesolené
Test
Šunky si často spojujeme s dietní stravou. Obsah soli v nich ale není zanedbatelný. Čtrnáct z dvaceti testovaných výrobků neprošlo.
Redakce
27. 2. 2016
V mečounovi z Makra byla rtuť
Aktualita
Státní veterinární správa stáhla z trhu 300 kg mraženého mečouna kvůli obsahu rtuti. Velká část zásilky již byla prodána zákazníkům.
Redakce
26. 2. 2016
Medu s antibiotiky byly tuny. Nyní končí ve spalovně
Nedávná kauza medu společnosti Včelpo, jehož výrobky obsahovaly zakázaná antibiotika, se chýlí ke konci. Firma musela stáhnout stovky tun medu a dostala více než miliónovou pokutu. Stát nyní hledá opatření pro to, aby se podobný případ znovu neopakoval.
Lenka Krbcová
26. 2. 2016
Domácí řeznickou kuchařku užijete i v paneláku
Jitrnice, tlačenka, ovar… Doma vyrobené uzeniny mají své kouzlo, ale i úskalí. Kde sehnat potřebné suroviny a dokdy pak vyrobené pochoutky zkonzumovat?
Petr Havel
26. 2. 2016
Nemám pole, ale koupím, koupím. Takové prodejce ženou na Kulaťáku vidlemi
Rozhovor
Farmářský trh na Kulaťáku začíná tuto sobotu už sedmou sezónu. Podívejte se, co všechno pro vás pořadatelé přichystali. A Pavel Šťastný vysvětlí, proč tu nenajdete zdaleka všechny, kdo se o prodej ucházejí.
Lenka Krbcová
25. 2. 2016
Výrobce stahuje i z českého trhu tyčinku Mars. Našel se v ní plast
Začátkem letošního roku se v Německu v tyčince Mars našel kus červeného plastu. Začalo tak vyšetřování, na jehož konci je stažení tyčinek z padesáti pěti zemí světa, včetně České republiky.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2016
10 tipů, jak omezit sůl
Jedna kávová lžička představuje přibližně pět gramů soli. To je doporučená spotřeba pro dospělého na den, pro děti je to ještě o dost méně. Soli ale jíme mnohem víc, je skrytá v řadě potravin. Příliš soli nám škodí.
Redakce
25. 2. 2016
Salima 2016: Trojice českých výrobců, kterou musíte znát
Před pár dny skončil jubilejní ročník potravinářského veletrhu Salima, který hostil nepřeberné množství vystavovatelů, chutí, vůní i výrobků, které ještě neznáte. Poznejte trojici těch, kteří nás nejvíce zaujali.
Kateřina Čepelíková
25. 2. 2016
Restaurace píší: Alergeny máme ve všem. To je na pokutu
Jindřich Pokora, ředitel kontroly potravinářské inspekce, exkluzivně pro server Vitalia.cz prozradil, proč někdy nemůže udělit milionovou pokutu i jak se v restauracích špatně značí alergeny.
Kateřina Čepelíková
23. 2. 2016
13 tipů, jak nahradit cukr
Sacharóza. Mnozí jí říkají bílý jed. Odvádí z těla minerální látky, oslabuje imunitu a způsobuje řadu civilizačních onemocnění. Víte, jak bílý cukr nahradit? 13 tipů má svá pro i proti.
Michaela Michalcová
23. 2. 2016
Pátrání po stopách falešného sýra připomíná detektivku
Česká veterinární správa odhalila falešný sýr Eidam, který sýrem vůbec nebyl. Jednalo se o náhražku, ve které byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, a šlo o nemalé množství – šestnáct a půl tuny. Kdo stojí za tímto podvodem?
Redakce
22. 2. 2016
Asijský street food jede: Takhle se vaří na ulici
Galerie
Před časem jsme mapovali českou „streetfoodovou scénu“. Na jídlo na ulici u nás teď není zrovna ideální počasí, ale můžeme se zatím alespoň podívat na zahraniční inspiraci.
Redakce
20. 2. 2016
Stejný výrobek, různé složení. Jde o nehoráznou manipulaci, bouří se Češi
V Německu pořídíte identické potraviny jako u nás, ale s rozdílným složením, často lepším. Dochází k etickému klamání spotřebitele, říká ministr zemědělství a hodlá situaci projednávat s dalšími evropskými partnery.
Kateřina Čepelíková
19. 2. 2016
Špína, plíseň a škůdci: Každá třetí restaurace neprošla
Galerie
Potravinářská inspekce od ledna loňského roku kontroluje i restaurace a další provozovny společného stravování. A není spokojená. Podívejte se proč.
Redakce
18. 2. 2016
Zabije EET farmářské trhy?
Farmářské trhy během posledních sedmi let „vstaly z ničeho“ a zaznamenaly nebývalý růst. S tím je podle pořadatelů konec.
Lenka Krbcová
17. 2. 2016
3 181
–
3 210
/
5 021
První strana
Předchozí strana
100
105
106
107
108
109
110
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji