největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 091
–
3 120
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
102
103
104
105
106
110
Následující strana
Poslední strana
Test povidel: Ta nejlepší jsou bez éček a cukru. A nejhorší?
Test
Na výrobu kila povidel jsou výrobci povinni spotřebovat 1,7 kilogramů ovoce. Tím se povidla řadí mezi nejovocnější z ovocných zavařenin. Jak dopadla v testu?
Redakce
1. 4. 2016
Potraviny nevhodné k prodeji smí jít na charitu. Řetězce to mají povinně
Komentář
Novela zákona o potravinách umožní dávat na charitu jídlo, které není vhodné k prodeji. Podmínkou je, aby bylo bezpečné pro lidské zdraví. Vadou na kráse je pokuta, která z možnosti dělá povinnost pro velké prodejce. Obchodní řetězce přitom plýtvají potravinami ze všech nejméně.
Petr Havel
1. 4. 2016
Nová služba Party servis: objednejte si občerstvení na oslavu on-line
Aktualita
Obchodní řetězec Albert přichází s novou službou party servis. Vyberete si na internetu z nabídky chlebíčků, zákusků, obložených mís či nápojů, objednáte online a v domluveném termínu vyzvednete v obchodě.
Redakce
31. 3. 2016
Oskeruše můžete jíst čerstvé. Pověstná je ale pálenka
Oskeruše jsou již téměř zapomenutou plodinou. Na Slovácku přitom na tento tradiční strom nedají dopustit. Pálenka oskorušovica prý léčí trávicí systém a navíc je velmi vzácná.
Blanka Chocová
31. 3. 2016
Pekař Mikula: Neumím vyrobit rohlík za šedesát pět halířů
Rozhovor
„Kdysi bylo jen v Turnově nějakých patnáct obchodníků s potravinami, kteří odebírali pečivo od menších pekařů. S nástupem supermarketů se vše změnilo. Museli jsme najít vlastní cestu,“ říká Jiří Mikula, který dnes peče pro celý Český ráj a chystá se na Prahu.
Kateřina Čepelíková
30. 3. 2016
Kdysi proklínané, dnes hit Retro týdne: mléko v sáčku
Retro týden v Lidlu se pro velký úspěch koná již po třetí. Řetězec rozšiřuje nabídku, ale mléko v sáčku a další taháky zůstávají. Podivné? Není to přitom jen nostalgie po výrobcích mládí, retro potraviny kupují úplně všichni.
Lenka Krbcová
29. 3. 2016
Polské, nebo české? Podnikatel falšoval údaje o kuřecím mase
Aktualita
Zpracovatel drůbeže z Pardubického kraje vydával polské kuřecí za české. Navíc nabízel „uzeniny vlastní výroby“, i když je pouze překupník.
Redakce
25. 3. 2016
Vejce od slepic z haly? Zbytečné utrácení, tvrdí veterináři. Ochránci žasnou
Vyhýbáte se klecovým vejcím a raději kupujete podestýlková? Státní veterinární správa, která slepičárny kontroluje, doporučuje ke koupi vejce od slepic v klecích. Ochranáři takový přístup nechápou.
Kateřina Čepelíková
25. 3. 2016
Farmáři obejdou řetězce, čerstvé potraviny dodají přímo zákazníkům
Čtrnáct středočeských farmářů a zpracovatelů se spojilo v projektu Nákup z farmy. Unikátní systém výroby a prodeje kvalitních českých potravin rozvíjí službu „Mléko z farmy“, která prostřednictvím známých bučících dodávek dodává čerstvé mléčné výrobky již šestým rokem.
Redakce
24. 3. 2016
Veterináři o kontrolách restaurací: Chceme nedostatky řešit hned
Loňský rok přinesl Státní veterinární správě rozšíření působnosti. Nově tak kontroluje zacházení se surovinami živočišného původu zejména v restauracích. S novelou zákona o potravinách se ale jejich kompetence dále rozšíří.
Kateřina Čepelíková
24. 3. 2016
Další maso pochybného původu mířilo do SAPY
Aktualita
Stejné maso, stejný podnikatel, stejné prohřešky. Někdo se prostě z chyb neponaučí. Přestože už na konci února maso pochybného původu veterináři určili k likvidaci, znovu ho u podnikatele našli. Bude pykat.
Redakce
23. 3. 2016
Kam pro mazanec a za kolik?
Mazanec seženete prakticky všude. Připravili jsme pro vás přehled akčních cen v hypermarketech, supermarketech, online prodejnách potravin i některých malých pekárnách.
Michaela Michalcová
23. 3. 2016
Farma Jeřmanice: Náš tvaroh zraje osmnáct hodin
Rozhovor
Na severu Čech, nedaleko Liberce, se před necelými dvěma lety dala do pohybu výroba na Farmě Jeřmanice. Výrobky mají tak kvalitní, že už je zdobí hned dvě významná ocenění. Nahlédněte tam, kde se nic nešidí.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2016
Máslo Dr. Halíř vyhrálo dva testy, výrobce o tom ale moc mluvit nechce
Ve dvou nedávných testech, které proběhly zcela nezávisle na sobě, vyhrálo máslo Dr. Halíř. Ptali jsme se samotného výrobce, co na výhry říká a jak toho hodlá využít při další propagaci. Moc hovorný nebyl.
Kateřina Čepelíková
21. 3. 2016
Gulášová polévka s párkem? Ne, prosím!
Levnější variantou gulášové polévky je využití různých uzenin, obvykle párků. Nedělejte to. Na přípravu skutečně dobré a poctivé gulášovky potřebujete přední hovězí maso.
Petr Havel
21. 3. 2016
Ahold prodával falšovaného pangase. Bylo v něm 50 % vody
Aktualita
Mražené ryby jsou velmi často falšovány. Z pohledu obsahu masa byla loni nevyhovující téměř pětina vzorků, říkají veterináři. A potravináři? Ti ulovili další falšované kousky. Snad je doma nemáte.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2016
Farmářské trhy v Karlových Varech nabídnou sýr máčený v tuzemáku
Rozhovor
Právě dnes s úderem desáté hodiny začaly dlouho očekávané farmářské trhy v Karlových Varech. Nabídnou spoustu novinek i netradičních pochoutek. Více už prozradí Božena Turoňová.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2016
Nejdůležitější je hlídat konec a nefrajeřit, říká výrobkyně řepného sirobu
Cukrová řepa neslouží jen k výrobě cukru, už před dávnými roky se z ní vyráběl řepný sirob. Tradice zaniká, i tak jsme ale našli výrobce, který – prakticky jako jediný – u nás řepný sirob stále vyrábí a prodává.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2016
Tvarůžková cukrárna: Denně zpracujeme deset kilo tvarůžků
Rozhovor
Bez obav, syrečky už dávno nepáchnou, takže i tahle cukrárna voní. Voní čerstvým poctivým těstem a lahodnými náplněmi. A světe div se, tvarůžkové moučníky se krásně hodí i ke kávě. Jak se vyrábí a jak chutnají?
Kateřina Čepelíková
17. 3. 2016
V březnu je nejvíce oslabený žlučník. Jak mu pomoci?
Březen – za kamna vlezem. A můžeme si tam dát do pořádku žlučník, protože ten je podle tradiční čínské medicíny nejvíce oslabený právě v březnu. Co žlučníku nejvíce škodí? A jak mu odlehčit?
Michaela Michalcová
17. 3. 2016
Než si koupíte zaručeně „českou“ potravinu…
Aktualita
„Česká potravina“ musí být česká. Zní to samozřejmě, ale není. Na vlně zájmu o jídlo domácího původu se vezou i potraviny, které s Českou republikou nemají nic moc společného. Až na to, že se jako české prezentují. To by se teď mělo změnit.
Redakce
15. 3. 2016
Separát už není, co býval
Strojně oddělené maso, lidově řečeno separát, má u spotřebitelů velmi negativní zvuk. Většinou však už není tím, čím v minulosti býval, a to v pozitivním slova smyslu. Problém je právě ve slově „většinou“.
Petr Havel
14. 3. 2016
5 metod půstu a detoxikace
Detoxikace organismu je každoroční velké jarní (a podzimní) téma. Než se ale pustíte do boje proti škodlivým látkám, které se nám přes zimu možná usadily v těle, podívejte se na přehled některých detoxikačních metod. Jakoukoli z nich je vhodné konzultovat s lékařem.
Michaela Michalcová
11. 3. 2016
Pozor na uzeného lososa, způsobuje listeriózu
Aktualita
Potravinářská inspekce varuje před plátky uzeného lososa z Polska. Obsahuje bakterie, které způsobují onemocnění listeriózou. Nemoc je nebezpečná, nejvíce pro těhotné ženy.
Redakce
10. 3. 2016
Další jehla v uzenině. Zavinění výrobce tentokrát nebylo prokázáno
Aktualita
Státní veterinární správa (SVS) řeší v poměrně krátkém odstupu už druhý podnět od zákazníka, který našel v masném výrobku úlomek injekční jehly. Výrobek s názvem Čertíci pochází z Kosteleckých uzenin.
Redakce
10. 3. 2016
Třicetidenní výzva má tisíce zájemců o hubnutí. Největším tahákem jsou fotky, říká zakladatelka
Rozhovor
Chcete zhubnout, vytvarovat postavu, nebo se jen dostat do formy a v poměrně krátkém čase vidět první výsledky? Možná vám pomůže třicetidenní výzva – unikátní internetový projekt, který založila Marika Janečková.
Andrea Pencová
10. 3. 2016
Květáková polévka je dietní a brání před revmatismem
Stačí vám jen šest surovin a půl hodina času k tomu, abyste si doma připravili polévku plnou vitamínu B5, která je navíc prostá zbytečných kalorií. Květák se chlubí i dalšími benefity.
Petr Havel
10. 3. 2016
Snídáte Bebe Dobré ráno a tloustnete? Nedivte se
Test
Časopis dTest provedl testy snídaňových cereálií a našel tolik cukru, že by nám vystačil na rok. Cukr totiž tvoří až jednu třetinu celé krabice cereálií.
Kateřina Čepelíková
9. 3. 2016
Hledali jsme zdravé jídlo ve fast foodu
Najde se ve fast foodu i zdravé jídlo? Co si tu může a nemůže dát ten, kdo se snaží jíst zdravě?
Blanka Chocová
9. 3. 2016
Jsou farmářské trhy bez palmového oleje?
Nakoupit potraviny bez palmového oleje na internetu je už snadné, v obchodech stále musíme hodně číst. Jak jsou na tom ale farmářské trhy? Používají tamní prodejci palmový olej?
Redakce
8. 3. 2016
3 091
–
3 120
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
102
103
104
105
106
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji