největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 211
–
3 240
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
106
107
108
109
110
120
Následující strana
Poslední strana
Čech sní průměrně 759 kilo jídla za rok. Víme, co přesně
Kolik čeho sníme? Český statistický úřad vytvořil prezentaci, ze které je patrné, jak se mění naše stravovací zvyky v průběhu uplynulých šedesáti pěti let.
Redakce
7. 12. 2015
Nejdražší vlašské ořechy mají v Globusu. A nejlevnější?
Test
Bez vlašských ořechů by snad ani Vánoce být nemohly. Kupujeme je i přesto, že se jejich cena šplhá ke třem stovkám za kilogram. Hledali jsme, kde koupit nejlepší a nejlevnější ořechy.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2015
Jak uchovat vlašské ořechy? Zavařte je
Vlašské ořechy rády žluknou a plesniví. Jak si ořechy uchovat v dobré kondici co nejdéle? Známe doporučení profesionálů i domácí fígle.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2015
Přijmou prodejci pesticidů kodex jako farmaceuti?
Existuje nepřeberné množství mezinárodních dnů něčeho. Některé jsou všeobecně známé (žen, dětí,…), jiné méně. Mezi ty druhé určitě patří 3. prosinec coby Mezinárodní den bez pesticidů.
Richard Šedý
4. 12. 2015
Farmářské adventní trhy 2015 v Praze
Ryby, cukroví, stromky, drobné dárky. Hudba, občerstvení, svařák. Na farmářských trzích se chystá speciální vánoční nabídka i program.
Lenka Krbcová
4. 12. 2015
Holešovická tržnice bude hostit Festival polévky
Galerie
Poslední sobotu před Vánoci provoní holešovickou tržnici Festival polévky. A vařit se bude přímo před zraky diváků – na otevřeném ohni ve čtyřicetilitrových kotlích dovezených až z Maďarska.
Redakce
3. 12. 2015
Batáty nejsou brambory. Je to svlačec
Batáty, nazývané také „sladké brambory“, přišly stejně jako skutečné brambory z Ameriky. Tam k jejich úpravě používají speciální technologii. A připravují batátový krém, který je skvělý nejen do pečiva.
Petr Havel
3. 12. 2015
Zemědělci budou muset povinně hlásit letecké hnojení
Aktualita
Ministerstvo zemědělství připravilo novelu zákona, podle které budou muset zemědělci hlásit každé letecké hnojení kapalnými hnojivy. A to čtrnáct dní předem. Důvod?
Redakce
2. 12. 2015
Pórková polévka: nutričně jedna z nejhodnotnějších
Jedním z mnoha důkazů, že naše strava nebyla v minulosti, a nemusela by být ani v současnosti, zas tak nezdravá, jak se o ní říká, je tradiční pórková polévka. Vyzkoušejte ji s námi.
Petr Havel
2. 12. 2015
Průměrný oběd jako nesplnitelný ideál
Glosa
Nedávno jsme se dozvěděli, že průměrný oběd stojí baťovských 99 korun. Je to hodně, nebo málo? To asi závisí na finančních možnostech každého z nás, ale položme si i zajímavější otázku – co si vlastně představujeme pod pojmem průměrný oběd?
Jan Handl
1. 12. 2015
Bezlepková dieta je podle akademiků nezdravá módní vlna
Úskalí bezlepkové diety se stalo hlavním tématem konference Akademie věd ČR.
Redakce
30. 11. 2015
Nají se bezlepkář v běžné restauraci? Záleží na kuchaři
Jíst v restauraci bezlepkově je velký problém. Tak tahle věta platí spíš na malém městě, nebo tam, kde kuchař neví, že lepek je v krutonech a často i kečupu. Kde se tedy najíte bez lepku dosyta?
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Restaurace Uhelna: Vaříme bezlepkově, ale nepoznáte to
Bezlepkové stravování je pro jedny módní trend, pro druhé „zas nějaký výmysl“, ale pro někoho nezbytnost. Nají se všichni u jednoho stolu, aniž by někdo prskal nebo lamentoval nad cenou? V Uhelně ano.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Cizí másla obsahují moc vody
Test kvality
Kontrola jakosti másla prokázala zvýšený obsah vody u dvou zahraničních výrobků a potvrdila kvalitu tuzemských másel.
Redakce
29. 11. 2015
Mouka z prodejen zdravé výživy je zdraví nebezpečná
Aktualita
Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje před čirokovou moukou. Zjistila v ní nebezpečné látky, tzv. tropanové alkaloidy.
Redakce
27. 11. 2015
Test kakaa: Důležité informace chybí
Test
Typ kakaa ovlivní výsledek při pečení, výrobci ale potřebné údaje zamlčují. Stejně tak se nedozvíte podíl kakaového másla, což je informace pro kvalitu kakaa zásadní.
Redakce
27. 11. 2015
Průměrný oběd v ČR stojí 99 Kč
Aktualita
Nejdražší obědová menu jsou nepřekvapivě a stabilně v Praze a stojí v průměru sto deset korun, nejlevnější obědy se dají v České republice pořídit za šedesát korun.
Redakce
26. 11. 2015
Kuře je z 72 % voda
Kvalitu drůbežího masa ovlivňují zejména technologie zpracování. Kuřata, ale také třeba krůty, představují vydatný zdroj živočišných bílkovin a zároveň obsahují malé množství tuku.
Petr Havel
26. 11. 2015
Projíme se k Alzheimeru?
Rozhovor
Pokud se lidé vhodně stravují, sníží velmi významně riziko psychických onemocnění včetně obávané Alzheimerovy choroby. Profesor Jiří Raboch představuje i unikátní studii, která naznačuje, že důležitější než geny je náš životní styl.
Lenka Krbcová
25. 11. 2015
Přesunuli výrobu piškotů Opavia do Polska, dostanou pokutu
Letos se výroba piškotů Opavia v tichosti přesunula do Polska, což se odrazilo nejen na změně obalu, ale i na tvaru a údajně i chuti piškotů. Po vlně nevole z řad zákazníků se začíná zlobit i inspekce.
Redakce
24. 11. 2015
Veronika Klamtová, majitelka raw cukrárny: Obchody jdou moc dobře
Rozhovor
„Občas se stává, že k nám přijde host, který hned odejde se slovy: Ježiš, to je snad cena za celý dort, a ne za kousek, ne?“ říká Veronika Klamtová, která už dva roky vede svoji Sweet Secret of raw cukrárnu.
Kateřina Čepelíková
24. 11. 2015
Inspekce kontrolovala „Ovoce do škol“
Aktualita
SZPI provedla kontrolu bezpečnosti a jakosti potravinových balíčků pro žáky základních škol. Kvalita prý je „uspokojivá“.
Redakce
20. 11. 2015
Hnědý banán, dobrý banán
Vyhýbáte se hnědým banánům? Pokud vám nevadí jejich chuť, je to zbytečné. Mají dokonce jistou výhodu oproti žlutozeleným plodům.
Petr Havel
20. 11. 2015
Hovězí vývar: K čemu je dobrá morková kost
Hovězí vývar je výborný na polévku, ale poslouží také jako základ k řadě jiných pokrmů. Zejména pokud použijeme dnes pozapomenuté morkové kosti, které byly cenné pro naše předky.
Petr Havel
19. 11. 2015
Zaveďte do své kuchyně špaldu, jáhly a pohanku
Trochu opomíjené, ale velmi zdravé a vitaminy nabité potraviny čekají na vaše pozvání. Nechte je vejít do své kuchyně a postupně je začleňujte do běžného jídelníčku.
Redakce
18. 11. 2015
Ideální odšťavňovač neexistuje, vybrat kvalitní je ale možné
Test
Mnoho lidí si doma přes celou zimu vyrábí nápoje z ovoce a zeleniny, aby měli i v chladném období dostatečně silnou imunitu. Při přípravě čerstvých šťáv jsou velkým pomocníkem odšťavňovače. Ovšem jen některé.
Redakce
18. 11. 2015
COOP, Globus a Kaufland prodávaly med s obsahem nebezpečných látek
Aktualita
Na tuzemském trhu se objevil výrobek s názvem Dědečkův med s obsahem chloramfenikolu a nitrofuranů, varují veterináři.
Redakce
16. 11. 2015
Salám s plísní se vyrábí z mraženého masa
Jeli jsme se podívat do Kostelce, jak se vyrábí Křemešník i Uherák. Teď už víme, jak dlouho trvá plísni, než zabalí salám do bílé, i proč musí být maso na výrobu fermentovaných salámů mražené.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2015
Antibiotika u zvířat máme pod kontrolou. Zatím
Svět, Evropa i odborníci nabádají k uvážlivému používání antibiotik. Pravidla, která u nás jejich užívání v chovech hospodářských zvířat drží na uzdě, se však mají uvolnit.
Petr Havel
13. 11. 2015
Zvířátka se narodila, abychom jedli, říká Roman Vaněk
Rozhovor
O jídle a vaření mluví s láskou a emotivně. „Jídlo je prožitek, uvádí mě do transu,“ říká Roman Vaněk. Naopak neuznává askezi nebo militantní přístup.
Andrea Pencová
12. 11. 2015
3 211
–
3 240
/
4 955
První strana
Předchozí strana
100
106
107
108
109
110
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji