největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 211
–
3 240
/
4 989
První strana
Předchozí strana
100
106
107
108
109
110
120
Následující strana
Poslední strana
V klobáse od Babiše zákaznice našla kus injekční jehly
Aktualita
SVS nařídila stažení masného výrobku, který obsahoval úlomek kovu. Klobásu vyrobil závod Krahulík a prodával Lidl.
Redakce
8. 1. 2016
Mrkev v zimě? Polévka je ideální k detoxikaci
Mrkev je mezi zeleninou výjimka. Největší užitek z ní máme po tepelné úpravě. Ideální formou je polévka, která se skvěle hodí k detoxikaci organismu, pro děti, při dietě, pro vegetariány… prakticky pro každého.
Petr Havel
8. 1. 2016
Ministr a pesticidy: Slibem nezarmoutíš
Glosa
Zemědělci užívají na řepku pesticidy, postřiky jsou nebezpečné, okolí je ohroženo, ale nic netuší. Je to více než rok, co ministr slíbil, že se to změní. Asi již tušíte, jak to dopadlo.
Richard Šedý
7. 1. 2016
Cechovní normy slibují nadstandardní potraviny
„Česká“ potravina je vágně definovaná a žádné usnadnění pro spotřebitele nenabízí. Konkrétní cechovní normy jsou lepším řešením.
Petr Havel
7. 1. 2016
Jak se vyhnout palmovému oleji?
Palmový olej je superlevná surovina nejen pro potravinářský průmysl. Cena, kterou za něj ale platíme, je příliš vysoká. Nejen že ohrožuje naše zdraví. Masivní rozšiřování plantáží palmy olejné způsobuje i nevratné klimatické změny na celé planetě.
Michaela Michalcová
6. 1. 2016
Hranolky v McDonald's se stříkají cukrem
Hranolky pro český McDonald's jsou dílem polského závodu Farm Frites. Jak taková výroba probíhá a proč se hranolky stříkají hroznovým cukrem?
Kateřina Čepelíková
5. 1. 2016
Nejhorší potraviny roku 2015
Nechutné salámy, plesnivé sýry, šizené ryby… I takové potraviny se v minulém roce našly v našich obchodech. Nejvíce bylo nebezpečných potravin, následují falšované a nejakostní.
Lenka Krbcová
4. 1. 2016
Česnečka – osvědčený „vyprošťovák“
Víte, jaká látka dělá česnečku tak zdravou? Je to alicin, který likviduje i zlatého stafylokoka. Uvařte si silvestrovský vyprošťovák podle tradičního receptu.
Petr Havel
31. 12. 2015
Tmavé pečivo není vypečenější, ale louhované
Možná jste si někdy všimli označení „louhované pečivo“. Zavání vám to něčím nepěkným? Většinou jde o preclíky a bagety a technologii používanou hlavně v Německu.
Petr Havel
28. 12. 2015
Co budou jíst na Vánoce nejlepší foodblogeři?
Zeptali jsme se populárních foodblogerů, copak letos pekli za cukroví i jak bude vypadat jejich štědrovečerní tabule. Nechte se inspirovat.
Kateřina Čepelíková
23. 12. 2015
Recept na bramborový salát a cukroví podle food blogerů
Nevíte, jaký letos uděláte bramborový salát, chcete ještě narychlo připravit nějaké cukroví? Zkuste si vybrat z receptů nejlepších food blogerů.
Kateřina Čepelíková
23. 12. 2015
Vláda posvětila definici české potraviny. A cigarety budou s obrázky
Vláda včera schválila novelu zákona, která jednoznačně vymezuje pojem „česká potravina“. Dozvíme se, co bude opravdu české, ale i proč budou cigarety s ošklivými obrázky.
Redakce
22. 12. 2015
Kapr býval nóbl ryba, losos jídlo chudiny
Statisíce lososů v minulosti brázdily české řeky a chytali je chudí, aby se nasytili. To kapr, ten byl v jiné lize, v té nejvyšší. Proto také patřil k nejdražším rybám.
Kateřina Čepelíková
22. 12. 2015
McDonald's: Maso i hranolky máme z Polska
McDonald's prý nic netají, všechno řekne pěkně na rovinu a odtajní i své dodavatele. Dozvíte se, odkud berou mléko, hranolky, i proč si nechávají ze Slovenska vozit umytou balenou zeleninu.
Kateřina Čepelíková
21. 12. 2015
Kolik stojí vánoční menu v restauraci? I dva a půl tisíce
Rádi byste ochutnali vánoční menu v restauracích? Předkládáme nabídku deseti podniků, a to i s cenovými nabídkami.
Redakce
18. 12. 2015
Datle a fíky: obsahují přidaný cukr i pesticidy
Test kvality
Spotřebitelský časopis dTest podrobil datle a fíky z českých obchodů testu na přítomnost mykotoxinů a pesticidů. Ne všechny obstály. Ale to není vše, výrobci porušují zákony a neznačí použití cukru.
Redakce
18. 12. 2015
Kapr má jediné místo bez kostí
Smrdí vám ryba? Svlékněte ji z kůže. Vadí vám kosti? Víme o jediném místě na kaprovi, kde kosti nejsou.
Kateřina Čepelíková
17. 12. 2015
Břich tlustý, mozek pustý
Tak alespoň praví lidová moudrost. Nové výsledky ukazují, že přecpávat se tučným může skutečně snižovat kognitivní schopnosti. V čase vánočního obžerství by nás snad mohlo uklidnit, že zrovna tahle neurodegenerativní choroba je vratná.
Pavel Houser
17. 12. 2015
Lijete olej do odpadu? To neděláte dobře…
Olej z pánvičky, který zbyl po smažení řízků, často končí v kanalizaci. A to i přesto, že tam nemá co dělat. Může vám ucpat odpad!
Redakce
16. 12. 2015
Rybí polévka: Používejte maso z rybích hlav
Správná a chutná rybí polévka má být uvařena z rybího masa, které je právě v rybích hlavách. Použití žaber je na pováženou.
Petr Havel
16. 12. 2015
Nebezpečné maso a uzeniny: Hrubá chyba, nebo záměrné šokování?
Odborníci odpovídají na nejčastější dotazy, které se objevily v souvislosti s nedávno zveřejněnou informací o škodlivosti červeného masa a uzenin. Podivují se nad tím, že WHO nedala k dispozici detaily hodnocení.
Jiří Ruprich
15. 12. 2015
Farmářské trhy Motol: Zdraví prochází žaludkem
Galerie
Farmářské trhy dnes začaly v areálu FN Motol, pár metrů od výstupu z metra. Ve spolupráci s vedením nemocnice je připravil zkušený tým pořadatelů Farmářských trhů Kulaťák. Kromě běžného sortimentu tady dostanete i kapry, cukroví a plno vánočních maličkostí…
Redakce
15. 12. 2015
Vánoce bez lepku, to je cukroví z bezlepkové mouky i kapr v hrašce
Celiaci prý patří k těm nejdisciplinovanějším pacientům se speciální dietou. Hřešit by ale neměli ani o vánočních svátcích. I jednorázový dietní ústupek se může „zvrhnout“. Máme pro vás tipy, jak připravit bezlepkové vánoční cukroví i smaženého kapra.
Blanka Chocová
15. 12. 2015
Dortletky vyrábí majitelka prvorepublikové cukrárny sama. Tři dny
Přestože se celý život věnovala umění a historii, dnes je hrdou majitelkou cukrárny, která dělá jedinečné dortletky. Minidortíky, které sbírají jednu cenu za druhou.
Kateřina Čepelíková
14. 12. 2015
Žlučníkový záchvat: první pomoc musí přijít rychle
Žlučníková kolika je o Vánocích jeden z nejčastějších důvodů návštěvy pohotovosti nebo volání záchranky. Záchvat dokážete podle dále popsaných příznaků rozeznat, zvládnete i první pomoc, ale dlouhodobé potíže vyžadují léčbu z rukou odborníků. Důležitá je dieta a – nejen o svátcích – prevence.
Tereza Víchová
14. 12. 2015
Vánoční kapr z nemocnice? Na zbrusu novém farmářském trhu v Motole
Pozvánka
To nejlepší z Farmářských trhů na Kulaťáku a na Petřinách přijede do Fakultní nemocnice v Motole.
Redakce
11. 12. 2015
Prvním povoleným GMO živočichem k jídlu je losos
Američané schválili GMO lososa coby pro člověka neškodnou potravinu. Namísto obvyklých tří let roste jen rok a půl. Označování těchto lososů jako GMO je pouze dobrovolné.
Petr Havel
11. 12. 2015
Místo vánočních prémií – vánočka
Galerie
Tradiční vánočka z máslového těsta má dlouhou historii, i když původně vypadala dost jinak než dnes. Dávala se dokonce jako vánoční dárek i coby součást mzdy.
Redakce
10. 12. 2015
Jsem otřesen, píše ministr včelařům
Aktualita
V souvislosti s antibiotikovou kauzou „kolosálních rozměrů“ kritizuje ministr zemědělství kontrolní mechanismy Českého svazu včelařů.
Redakce
9. 12. 2015
Na pečení je nejlepší medovicový med
Na med není kvůli skandálu s antibiotiky nutné zanevřít – jen si musíme vybrat ten poctivý. Můžete ho použít i do vánočního cukroví, pečení má pak ale trochu jiná pravidla, než když dáváte cukr.
Petr Havel
9. 12. 2015
3 211
–
3 240
/
4 989
První strana
Předchozí strana
100
106
107
108
109
110
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji