Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
cukroví
cukroví
1
–
30
/
47
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Čím nahradit pudink v krému? Klidně moukou
Pudinky mají mnohé využití, ať už v sypkém stavu třeba jako pojivo do těst, nebo vařené, kdy se náramně hodí do krémů. Pokud ho nemáte po ruce, vězte, že náhrada za něj čeká v každé spíži.
Kateřina Čepelíková
18. 12. 2020
Vydrží šlehačka bez ztužovače? Samozřejmě, když víte, čím ho nahradit
Zpevnit šlehačku, aby hezky držela tvar, není potřeba, když použijeme vhodnou, vysokotučnou smetanu. Ale když si koupíte tu méně tučnou, je třeba ji takzvaně trochu podržet. Víme jak a čím.
Kateřina Čepelíková
17. 12. 2020
Jsou smetany, ze kterých tuhou šlehačku prostě nevyšleháte
Smetana ke šlehání nejde vyšlehat, nebo z ní vznikne hrudkovité máslo? Poradíme, podle čeho vybrat nejlepší smetanu ke šlehání i jak ji vyšlehat tak, aby držela tvar. Bude se hodit nejen na Vánoce, kdy šlehačku používáme do krémů a na ozdobení cukroví.
Kateřina Čepelíková
16. 12. 2020
Počet nových komentářů
1
Na čem péct cukroví? Pečicí papír není jediná možnost
Pakliže jste zvyklí využívat při pečení cukroví pečicí papír, představíme vám jeho alternativy: několik druhů podložek, které můžete mýt v myčce, opakovaně používat a šetřit tak životní prostředí.
Kateřina Čepelíková
12. 12. 2020
Počet nových komentářů
3
Ivka z MasterChefa: vánočního cukroví vyrábím desítky kil
Miluje fitness a pečení dortů. I vánoční cukroví vyrábí každý rok – díky účasti v soutěži MasterChef Česko teď celé dny i pro své zákazníky. Samozřejmostí jsou zdravé varianty, ale Ivka Sarauerová má svou vánoční slabost v podobě naprosté klasiky: miluje totiž vanilkové rohlíčky. Speciálně pro Vitalia.cz připravila novinku: košíčky plné ořechů a semínek.
Tereza Víchová
11. 12. 2020
Sladké raw Vánoce: cukroví bez mléka, másla i vajec
Raw znamená syrový a i na Vánoce je možné vyzkoušet různé recepty na cukroví s použitím vhodných potravin a postupů.
Lenka Krbcová
10. 12. 2020
Počet nových komentářů
3
Téměř tunu vánočního cukroví zvládnou upéct čtyři lidé: jak to chodí v rodinném podniku?
Čtyři pekaři, čtyři hodiny denně, pět týdnů v kuse. Vykrajování, pečení, promazávání, namáčení v čokoládě. Výsledek? 800 kilo cukroví. Vypravili jsme se do rodinné pekárny, kde se právě chystají linecké kytičky, kokosky a další vánoční dobroty. A všechny pěkně ručně.
Tereza Víchová
9. 12. 2020
Které ořechy se hodí do vánočního cukroví? V receptu je můžeme i zaměňovat
Jednou ze základních surovin pro pečení vánočního cukroví jsou ořechy. Patří ale též k těm nejtučnějším a nejdražším položkám na nákupním seznamu. Zeptali jsme se proto zkušených pekařů a cukrářů, kdy můžeme ořechy v receptu nahradit jiným druhem a kam se které hodí.
Kateřina Čepelíková
8. 12. 2020
Nejlepší kakao do cukroví: i na barvě záleží
Když kupujeme v obchodě kakao, moc asi nepřemýšlíme nad tím, které skončí v košíku. Jak velké rozdíly jsou mezi jednotlivými druhy? Označení „kakao na pečení“ o kvalitě výrobku nic neříká.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2020
Kypřicí prášek do perníku, nebo raději domácí perníkové koření?
Kypřicí prášek do perníku patří do celé řady receptů na vánoční perníčky. Než jsme je začali péci, podívali jsme se na to, co vlastně tvoří obsah sáčků, jak se od sebe liší a jak můžeme tyto kypřicí směsi při pečení nahradit vlastním perníkovým kořením.
Kateřina Čepelíková
3. 12. 2020
Omyly o zdravém a dietním pečení
Kdo si hlídá jídelníček a postavu, může si upéci zdravější variantu dezertů či cukroví. Nejde jen o druh použité mouky, ale také o cukr a tuk. Vždy však záleží hlavně na množství. Ani vánoční cukroví není nezdravé, pokud ho není moc.
Karolína Otavová
1. 12. 2020
Počet nových komentářů
1
Zdravé cukroví, co nevypadá zdravě a chutná
Když cukroví vypadá až moc zdravě, příznivci klasiky se mu obloukem vyhýbají. Nalákejte je na moc dobré, jednoduché, a přitom zdravé cukroví, díky němuž budou jen spokojeně a s plnou pusou mumlat: „Hmm, dobrý…“
Kateřina Čepelíková
16. 12. 2019
Jak poznat, že je cukroví správně upečené
„Tak akorát“ je termín, který se přesně hodí na dobu pečení vánočního cukroví i jako odpověď na otázku: Na kolik stupňů vlastně péct? Aby bylo cukroví upečené co nejlépe, je třeba hlavně dobře znát svoji troubu.
Tereza Víchová
6. 12. 2019
Jak udělat těsto, které se netrhá ani nedrobí
Příliš odleželá mouka, co strávila půl roku ve spíži, nebo třeba ořechy, vyndané z mrazáku z dob, kdy byla hojná úroda u sousedů. To všechno a mnoho dalšího má vliv na kvalitu těsta. Vyhněte se nejčastějším chybám při přípravě vánočního cukroví.
Tereza Víchová
5. 12. 2019
Počet nových komentářů
6
Ořechy do cukroví. Jak poznat ty dobré, když skrz skořápku nevidíme
Ořechy nejsou zrovna levnou položkou na vánočním seznamu pro přípravu vánočního cukroví nebo slavnostní tabule. Proto je dobré vědět, nač si dát pozor, když ořechy kupujete. A je jedno, jestli od souseda, z obchodu na váhu, nebo již balené.
Kateřina Čepelíková
4. 12. 2019
Jak snadno umýt použité formičky
Čas pečení cukroví se přiblížil a s ním i přemýšlení nad tím, jak si ušetřit čas s následným odmýváním formiček a vykrajovátek. Jak efektivně a takřka bez práce docílit vycíděných formiček, které nepáchnou a neobsahují zbytky těsta? A smí vánoční vykrajovátka do myčky?
Kateřina Čepelíková
2. 12. 2019
Počet nových komentářů
1
Jak mít měkké vánoční perníčky
Jsou první na seznamu vánočního pečení. Perníčky jsou klasikou, která provoní domácnost. Často se ale nepovedou podle našich představ. Kde je problém?
Tereza Víchová
29. 11. 2019
Vánoční cukroví: Perníčky bez cukru a linecké z tmavé mouky
Recept
O sladkost vánočních perníčků se postarají rozinky a med. A o chuť a vůni domácí perníkové koření. Na linecké můžete místo klasické mouky použít tmavou chlebovou, která je vhodnější než znovuobjevená špaldová mouka.
Zuzana Čítková
15. 12. 2018
Vánoční cukroví: co kdy péci
Některé druhy cukroví potřebují dostatečný čas, aby se před servírováním hezky rozležely. Jiné můžeme připravit krátce před Štědrým dnem. Kdy se pustit do perníčků, lineckého, vosích úlů a dalších oblíbených druhů vánočního cukroví?
Redakce
6. 12. 2018
Cukroví z másla? U nás samozřejmost, říkají v Koláčovém království
Když člověk nestíhá a zároveň se nechce ochudit o vůni a chuť cukroví, může vsadit na to kupované. To, v němž je skutečně máslo, kde se nešetřilo ořechy ani dobrou čokoládou. Jeden takový podnik jsme objevili a olizovali jsme se až za ušima.
Kateřina Čepelíková
4. 12. 2018
Jak dostat vosí hnízda z formičky?
Znáte to, tlučete s nimi o linku jak diví a těsto ve vosích hnízdech jak přibité. Co s tím? Známe všechny možné fígle, jak těsto z formičky dostat – bez násilí, jen s rumem-prolitím.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2016
Počet nových komentářů
32
Nepečené cukroví vyrobíte i ze zbytků pečeného
Nepečené cukroví patří k těm posledním druhům, které si odškrtáváme z vánočního seznamu. Z čeho a jaké vyrobit, kde ho skladovat a jak dlouho vydrží?
Kateřina Čepelíková
15. 12. 2016
Jakou marmeládou spojovat vánoční cukroví?
Džem, marmeláda nebo „ovocná směs“? S některou marmeládou se pracuje lépe, s jinou hůř. Některé druhy mohou dokonce zplesnivět. Jak se vyznat v marmeládách a jakou vybrat do cukroví?
Helena Singerová
12. 12. 2016
Máte napečeno? Jak skladovat vánoční cukroví
Plastové dózy, nebo krabice od bot? To, co prospívá některým druhům, například perníčkům, může uškodit třeba kokoskám a pusinkám. Jak a kde skladovat vánoční cukroví, aby mělo o Vánocích tu nejlepší chuť?
Helena Singerová
11. 12. 2016
Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví
Dřevěný váleček i vál mizí v českých domácností, vytlačuje je silikon, nerez i umělá hmota. V čem jsou které vály a válečky dobré a v čem pokulhávají?
Kateřina Čepelíková
10. 12. 2016
Jaký tuk je nejlepší do vánočního cukroví
Máslo, olej, margarín? Jaký tuk se hodí do cukroví, aby se nedrobilo a zůstalo dlouho poživatelné? Možná vás to překvapí, ale někdo nedá dopustit na vepřové sádlo.
Helena Singerová
9. 12. 2016
Jak vybrat suroviny k poctivému pečení cukroví?
Není máslo jako máslo, poradíme, jak vybrat to, ze kterého upečete to nejlepší cukroví, i co je důležité při výběru mouky, vajec, ořechů.
Redakce
8. 12. 2016
Počet nových komentářů
1
7 druhů hotových těst na vánoční cukroví
U kupovaného těsta na cukroví musíme počítat s tím, že jde o polotovar se vším, co k tomu patří, výhodami i nevýhodami. Vyplatí se sledovat složení a měrnou cenu.
Lenka Krbcová
8. 12. 2016
Formičky naší babičky: Jak se zbavit rzi
Korodují vám nová vykrajovátka? Našli jste po babičce na půdě hromadu formiček, jejichž stříbrný vzhled je ten tam? Poradíme ozkoušené tipy, které vás zbaví rzi i zašlé barvy.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2016
Počet nových komentářů
3
Jak si ulehčit práci při plánování cukroví
Dědí se nejen věci a barva očí. U nás doma se například vždycky začínalo péct po Mikuláši. A tak peču i já. Každý rok mi pomáhá už starý, potrhaný a ušmudlaný seznam surovin. A několik nových triků.
Lenka Krbcová
6. 12. 2016
1
–
30
/
47
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji