Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
cholesterol
cholesterol
1
–
30
/
46
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Hodnoty cholesterolu si přejte mít co nejnižší, říká předseda odborné společnosti
Rozhovor
ROZHOVOR – Jaký je optimální cholesterol? Hodnoty se opakovaně snižují a pro každého mohou být jiné. „Cholesterol je pro život důležitá látka, ale jeho hladina v krvi má být nízká. Na to je nespočet důkazů,“ popisuje prof. Michal Vrablík, který se věnuje prevenci a léčbě vysokého cholesterolu a preventivní kardiologii.
Lenka Krbcová
7. 1. 2021
Počet nových komentářů
1
Nový screening pro novorozence včas odhalí závažnou nemoc
Nebezpečná nemoc FH, familiární hypercholesterolemie neboli vrozený vysoký cholesterol, postihuje asi jedno z dvou set padesáti dětí a je důvodem infarktu nebo mrtvice třeba ve dvaceti letech věku. Velmi často není odhalena včas, ale screening novorozenců to v budoucnu může změnit.
Tereza Víchová
11. 3. 2020
Kvůli řepce bychom neměli zanevřít na řepkový olej
Přestože se řada lidí domnívá, že z běžně dostupných rostlinných jedlých olejů je nejkvalitnější olej olivový, případně slunečnicový, je ve skutečnosti nejlepší olej řepkový.
Petr Havel
12. 6. 2019
Počet nových komentářů
1
Nejčastější omyly o hovězím mase
Kolem hovězího masa se traduje řada mýtů. Někteří jeho hojnou konzumaci doporučují, jiní varují, že je zdraví nebezpečné. Kde je pravda?
Redakce
6. 10. 2018
Indiánská vejce: odlišná barva je to nejméně zajímavé
Na českém trhu jsou k mání Indiánská vejce; vejce v kulatém obalu, s modrozelenou či tmavě hnědou skořápkou. Liší se nejenom barvou, ale do jisté míry také chutí, využitím při vaření a obsahem cholesterolu.
Kateřina Čepelíková
4. 10. 2018
Dieta cholesterolu na míru: čeho jíst míň a čeho víc?
Hodnoty cholesterolu se dají významně ovlivnit. Zejména důslednou prevencí a v případě potíží správnou léčbou.
Redakce
26. 9. 2018
Máme se bát mikroplastů v pitné vodě?
Vědci potvrdili přítomnost plastových mikročástic v pitné vodě v ČR. Další zajímavé novinky akademických institucí: Jak postupuje boj s leukémií? Potravina z ječmene má stabilizovat hladinu cholesterolu. Mezistátní trojvýměna ledvin. Svalová atrofie u kojenců.
Pavel Houser
10. 9. 2018
Jak si jídelníčkem a sportem snížit hladinu cholesterolu
Bezmála polovina české populace se nachází v riziku srdečně-cévních onemocnění na základě zvýšené hladiny cholesterolu v krvi a přes šedesát procent těchto lidí o svých zdravotních komplikacích ani neví.
Veronika Pourová
4. 9. 2018
Věda potvrzuje babské rady: Česnek je všelék
Všestranně přínosné použití česneku se traduje z generace na generaci. Je využíván při domácí léčbě a znalosti o jeho blahodárných účincích na lidské tělo se předávají stovky let. Jednou z nejvýznamnějších složek obsažených v česneku je alicin.
Kristina Vacková
17. 3. 2018
Počet nových komentářů
3
Jezte vejce, ale ne smažená a s uzeninami
Vejce jsou významným zdrojem vitamínu D. Při typickém českém jídelníčku dokonce nejvýznamnějším zdrojem z potravin. Každý z nás sní v průměru dvě stě padesát vajec za rok. Je to moc, nebo málo?
Redakce
1. 9. 2017
Počet nových komentářů
6
Se snížením cholesterolu pomáhají potraviny, pro každého jiné
Zvýšená hladina nezdravého cholesterolu je fenoménem dnešní doby. Řada lidí, i těch velice štíhlých, se s ní potýká. Vyzkoušejte tipy ke snížení cholesterolu přírodní cestou, úpravou životního stylu a výživy.
Veronika Řeháková
8. 3. 2017
Počet nových komentářů
3
Proč nám tuhnou cévy? Jíme hodně masa a „éček“
Rozhovor
Fosfor je pro nás nepostradatelný, ale stejně jako u mnoha dalších věcí i v tomto případě platí, že příliš dobrého může i škodit. Kvůli restauracím s rychlým občerstvením a průmyslově upravovaným potravinám se nám ho dostává do těla výrazně větší množství, což nám způsobuje obrovské zdravotní potíže.
Redakce
8. 9. 2016
Jezte rýži, snížíte cholesterol
Rýže pomáhá snížit zvýšený cholesterol, ale také tlak a hodnoty cukru. Nejcennější je rýže natural. Léčivý je především rýžový škrob.
Simona Procházková
16. 5. 2016
Kdy vám lékař zdarma změří cholesterol?
Máte ve svém okolí lidi s vysokým cholesterolem? Sledujete jejich obtíže a chcete vědět, jak jste na tom vy sami? Nechte se vyšetřit u lékaře, čas od času je to zdarma.
Redakce
2. 2. 2016
Máte v rodině dědičný vysoký cholesterol? Hrozí vám infarkt ve čtyřiceti
Každý zná pojem „vysoký cholesterol“, ale málokdo tuší, co je familiární hypercholesterolémie. To je také vysoký cholesterol, ovšem dědičný a zákeřný. Probíhá totiž bez příznaků a zabíjí.
Redakce
29. 10. 2015
Počet nových komentářů
5
Ghí a přepuštěné máslo: Podobné, ale ne identické
V první části seriálu jsme se seznámili s přepuštěným máslem. Dnes si představíme jeho indickou sestřenici, daleko starší ghí, máslo známé již z ajurvédy. A řekneme si něco o vztahu ghí a klasického másla.
Kristina Vacková
19. 2. 2015
Počet nových komentářů
5
Kapři se „vylepšují“ krmivem
Tak jako klasický kapr i tzv. funkční kapr mává ploutví v českých rybnících, tělo mu zdobí šupiny a útroby mnoho drobných kostí. Jak je tedy možné, že konzumace omega3 kapra dokáže zlepšit zdraví už po jednom měsíci?
Kateřina Čepelíková
9. 12. 2014
Počet nových komentářů
1
Nejnovější výživová doporučení nemáme šanci dodržet
Zbrusu nové rady o výživě, jež by nám měly zlepšit zdraví a snížit zejména chladinu cholesterolu, jsou na světě. Na krásném papíře, v živých barvách… jen s jejich realizací to bude horší.
Kateřina Čepelíková
21. 10. 2014
Počet nových komentářů
12
Dejte si čerstvá vejce se skořápkou z trilobitů
Pokud se vám zdá titulek poněkud nelogický, máte samozřejmě pravdu. Použitá formulace je skutečně velkou nadsázkou, tak úplně nepravdivá ale není.
Petr Havel
12. 9. 2014
Počet nových komentářů
6
Listové těsto že obsahuje máslo? Zlatý voči
Test
Listové těsto si málokdo pracně připravuje doma, když si ho za pár kaček může pořídit v každém obchodě. Jenže právě proto, že je levné, těžko v něm hledat máslo, které do něj původně patří.
Redakce
8. 9. 2014
Počet nových komentářů
8
Odpůrci cholesterolové teorie zaměňují příčinu a důsledek
Rozhovor
„Je to zkratka, když říkáme hodný a zlý cholesterol, sice užitečná, ale je třeba si uvědomit, že cholesterol je jenom jeden. A i ten hodný se může chovat zle,“ říká Michal Vrablík. Mění se pohled medicíny na cholesterol?
Lenka Krbcová
1. 9. 2014
Počet nových komentářů
8
Časy se mění: Jedno vejce denně je zdravé
Zatímco dříve jsme se cholesterolu ve vajíčkách báli jako čert kříže, dnes už se odborníci shodují na tom, že jedno vejce denně je zdraví prospěšné. Co se změnilo?
Blanka Chocová
29. 7. 2014
Počet nových komentářů
3
Proč nám tučné chutná?
Současný průměrný člověk přijme 120 g tuku denně. Zhruba dvojnásobek toho, kolik by měl přijmout. Výsledkem je, že polovina populace ve vyspělých zemích má nadváhu nebo je obézní.
Karolína Hlavatá
2. 5. 2014
Počet nových komentářů
2
Vrozený vysoký cholesterol se od běžného značně liší
Zvýšený krevní cholesterol má v Čechách kdekdo. V případě onemocnění označovaného zkratkou FH, tedy geneticky daného vysokého cholesterolu, se však jedná o zcela jiné hodnoty a rizika.
Lenka Krbcová
3. 4. 2014
Počet nových komentářů
3
Nic není tak pomíjivé jako doporučení, co jíst
Nová zjištění o cholesterolu a antioxidantech obrací naruby předchozí tvrzení. Ani tato nebudou definitivní. Zdravotní a nutriční doporučení se mění – a měnit se budou dál.
Petr Havel
10. 2. 2014
Počet nových komentářů
11
10 mýtů o tloustnutí: Večer se už nesmí jíst
Mnozí z nás se trápí dietami a dodržují různá doporučení a pravidla. Někdy však v dobré víře můžeme na svém těle napáchat více škody než užitku.
Lenka Krbcová
6. 2. 2014
Počet nových komentářů
6
Kokosový a palmový olej – velmi levné tuky, kterým je lépe se vyhnout
Naším problémem není tuk, ale spíše typy tuků, které konzumujeme. Laciné tropické tuky většina firem používá k výrobě různých druhů potravin. Počínaje pečivem až po trvanlivé potraviny.
Hana Bačíková
21. 8. 2013
Počet nových komentářů
41
Šupinatá kůže je příznakem nedostatku tuku v jídle
Lidé po celém světě konzumují příliš mnoho „špatného“ tuku. Samozřejmě všechny tuky nejsou špatné a jejich příjem ovlivňuje naše zdraví. Důležité jsou hlavně omega-3 mastné kyseliny.
Hana Bačíková
6. 8. 2013
Počet nových komentářů
7
Velbloudí mléko nebude pro krávy konkurencí. Cena je vysoká
Velbloudí mléko může po letech úsilí na evropský trh. Tedy i na ten český. Proč je to tak velká sláva pro alergiky a v čem jsou mléčné výrobky z velbloudího mléka lepší než z kravského?
Kateřina Čepelíková
26. 7. 2013
Počet nových komentářů
6
Cholesterol z potravin nemá na zdraví vůbec žádný vliv, říká studie
Nové poznatky bourají představy o cholesterolu. Vyšší hladina znamená delší život. Přívod prostřednictvím potravin nemá ani pozitivní, ani negativní vliv. A i „hodný“ cholesterol škodí.
Petr Havel
15. 2. 2013
Počet nových komentářů
6
1
–
30
/
46
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji