Hlavní navigace

Bedýnky za 25 korun nabízí Lidl už rok. Kam se poděla jejich kvalita?

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz
Prodávat bedýnky s mixem zbylého ovoce a zeleniny, které by si normálně nikdo nekoupil, je skvělý počin. Řetězec Lidl díky tomu omezil plýtvání jídlem a zákaznici získali za pár korun slušnou zásobu vitamínů. Jenže obsah bedýnek už není tak pěkný, jak býval.

Je tomu přesně rok od doby, kdy jsme vás informovali o tom, že řetězec Lidl začal prodávat tříkilové bedýnky s mixem ovoce a zeleniny, a to za dvacet pět korun. Loni, na konci léta, to bylo jen na zkoušku a jen ve vybraných obchodech. Od listopadu 2021 už Lidl svůj projekt oficiálně oznámil a proklamoval i na svých sociálních sítích. Jak se bedýnkám daří dnes a obsahují stále jen pěkné ovoce a zeleninu? To jsme se zeptali přímo v Lidlu, a také jsme si to ověřili v několika obchodech.

Atraktivní obsah za 25 korun, říká Lidl

Loni v létě se v prodejnách německého řetězce, a to na netradičním místě, za pokladnami, začaly objevovat stojany s papírovými bedýnkami, v nichž jste mohli najít velice pestrou škálu ovoce i zeleniny. Různý mix cibule, brambor, citronů, pomerančů, ale i červených paprik, rajčat, mnohdy doplněný o balený salát. Váha tři kilogramy, plus minus. Kvalita? Skvělá! Alespoň podle fotografií a reakcí lidí, kteří bedýnky koupili, hned zkraje ještě v době neoficiálního spuštění projektu.

Lidl si nový projekt předem otestoval na vybraných prodejnách

Takhle vypadaly bedýnky v roce 2021 v době testování

Autor: Se svolením Kateřiny Fajstlové

I dnes se dle slov mluvčího Lidlu, Tomáše Mylera, řetězec drží stejného principu – prodej ovoce a zeleniny ve vysoké kvalitě a za skvělou cenu. Obsah bedýnek za 25 korun tak prý dál tvoří především ovoce a zelenina, které mají například protrženou síťku či obal. „Složení bedýnek je přitom různorodé, naším cílem je nabídnout zákazníkům atraktivní obsah za pouhých 25 korun,“ říká mluvčí.

Ještě v minulém roce k bedýnkám zařadili i nabídku květin, která, jak zaznívá z Lidlu, je též ve stoprocentní kvalitě.

„Projekt bedýnek ‚S Lidlem šetříme jídlem‘ naplnil všechna naše očekávání a za necelý rok fungování je u našich zákazníků stále velice populární. Svědčí o tom nejen zpětná vazba, kterou dostáváme například prostřednictvím sociálních sítí, ale také rychlé odprodeje,“ radují se v Lidlu.

Takhle vypadá skutečná náplň  

My jsme složení, kvalitu i dostupnost bedýnky průběžně sledovali celý rok a je třeba konstatovat, že kvalita, jaká byla na začátku, už se dnes tak často nevidí. Není vždy stoprocentní, jak se Lidl holedbá.

Takto loni prezentoval Lidl své nové bedýnky

Takto v listopadu 2021 prezentoval Lidl své nové bedýnky

Autor: Lidl

Zejména nabízené květiny mívají své světlé chvíle dávno za sebou a ani veškerá nabízená zelenina a ovoce docela určitě nejsou vždy atraktivní. Zvláště pokud na bedýnky natrefíte jako my, k večeru – viz fotografie níže.

Bedýnky Lidl, rok 2022

Autor: Vitalia.cz

Přijďte ráno, večer bedýnky často nejsou

Podle vyjádření Lidlu jsou bedýnky dostupné ve všech prodejnách a jsou doplňovány celý den, jejich počty se ale mění s ohledem na množství náplně, která je k dispozici. Takže se klidně může stát, že se někdy bedýnky (ani stojan na ně) v obchodech v době, kdy nakupujete, nenachází. 

Největší šance, jak k bedýnkám za 25 korun přijít, je navštívit Lidl ráno, alespoň tak nám to poradili zaměstnanci obchodů a tak si radí lidé v diskuzích na internetu.

Aplikace Lidl Plus vám nově usnadní třeba reklamace Přečtěte si také:

Aplikace Lidl Plus vám nově usnadní třeba reklamace

Ovšem ani když do Lidlu dorazíte dopoledne, nemusíte mít štěstí na ideální kousky. Jak dokládá naše fotogalerie, my jsme kupříkladu v bedýnce našli kromě pěkných brambor, slušné cibule a super jablka i hnědnoucí banány, scvrklé gumové červené řepy i ředkvičky a nahnilou červenou papriku, otlučenou hrušku a hodně unavený salát.

Koupili jste si někdy bedýnky z Lidlu za 25 korun?

Nepolevovat, ať to šetření baví i zákazníka

Je to škoda, protože pohled na mnohdy neutěšený interiér boxů, z nichž si lidé tu a tam navíc udělají odpadkový koš, nebo na bedýnky s někdy tristní náplní, kazí původně skvělou myšlenku.

Za rok se Lidlu díky těmto bedýnkám podařilo zachránit více než 3800 tun ovoce a zeleniny, což je úctyhodné číslo, ale chce to držet laťku stále vysoce nasazenou, jako na začátku. Nepolevovat v nastavených pravidlech, už jen proto, aby se Lidlu dobře navazovalo dalšími projekty proti plýtvání jídlem, které aktuálně připravuje.

Chcete mít každé ráno v mailu přehled aktuálních článků z Vitalia.cz? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze i týdenní přehled nebo také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).