Hlavní navigace

Mrznete? Zahřejte se horkým nápojem

28. 12. 2014

Sdílet

 Autor: Premier Wines & Spirits
Horké drinky jsou v chladném počasí ideální volbou. Zkuste si je podle našich receptů připravit sami, potřebujete jen ovocné sirupy, trochu alkoholu a horkou vodu.

Teplé drinky jsou navýsost aristokratická záležitost, již císařovna Sissi si pochutnávala na punči, stejně jako řada jiných šlechticů. Jak si připravit originální nápoje na zimu, které zahřejí a potěší vaše chuťové pohárky?

Recepty na teplé nápoje, které vás v zimě stoprocentně zahřejí:

Punč k nám přivezli z Indie

Indie je rodným krajem punče, který se do Evropy dostal až v 17. století díky britským kolonistům. Název tohoto nápoje je odvozen od hindského termínu panča, což znamená pět. Přesně tolik bylo původně ingrediencí, z nichž se punč skládal, a to z vody, cukru, čaje, vína a araku – indické pálenky, která vzniká destilací zakvašených palmových šťáv či třtinové melasy. Někdy se do nápoje přidávalo ovoce nebo koření.

Co se dává do punčů a jiných horkých nápojů dnes? Může to být whisky, skotská, víno anebo rum. Hodně záleží na vaší fantazii. Pokud si ale nevíte rady, máme pro vás pár receptů na snadné drinky. Připravil je Pert Vopálenský, barový specialista Premier Wines & Spirits.

Zdroj: Premier Wines & Spirits

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).