největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
jídlo
jídlo
181
–
210
/
626
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Deset jídel, která vás v horku ochladí
Ačkoli při pomyšlení na horké dny člověku vytane na mysli zmrzlina nebo pití s ledem, jídla a nápoje, která nás skutečně mohou ochladit, vypadají úplně jinak.
Anna Příhodová
7. 7. 2015
Člověk by měl sníst denně dvě kila jídla
Víte, že váš jídelníček není správný, ale nevíte, jaká je ta správná cesta k nápravě? Nechte si poradit a inspirujte se zcela novou, snadno zapamatovatelnou pyramidou.
Kateřina Čepelíková
8. 6. 2015
Svačina: malé jídlo s velkým významem
Ďábel se skrývá v detailech. Platí to i pro stravování. Tou maličkostí je vynechání svačiny. Přitom je to malé jídlo s velkým významem, jehož absence během dne vede k večernímu přejídání.
Karolína Hlavatá
11. 5. 2015
Chyby při snídani vedou k obezitě i zácpě
Snídáte, nebo ráno nestíháte? Máte stažený žaludek, ale vůně čerstvého pečiva vás cestou do práce naláká koupit si dobrý koláček. U počítače k němu přidáte kávu a jste po snídani…
Karolína Hlavatá
4. 5. 2015
Nutriční terapeut vs. výživový poradce: Klíčový rozdíl tkví v kvalifikaci
Odborníků na výživu, kteří slibují zázračné i o něco pravděpodobnější zhubnutí, se objevilo jako hub po dešti. Je ale rozdíl mezi tím, když navštívíte nutričního terapeuta, nebo když si vás do péče vezme výživový poradce?
Blanka Chocová
7. 4. 2015
Rodiče mají zkreslenou představu o tom, co je normální jídlo
Vidíme třetí generaci rodin, kde je patologie ve vztahu k jídlu, říkají lékaři. Na děti mají neblahý vliv představy takto postižených rodičů. Jsme zahlceni návody, jak jíst super zdravě – až je to nezdravé.
Lenka Krbcová
30. 3. 2015
Nejhorší potraviny před spaním
To, co jíme, ovlivňuje kvalitu spánku. Mnohé potraviny a nápoje nás ovlivní i na několik hodin předem. Které to jsou?
Kristina Vacková
27. 3. 2015
Globalizace zavedla rohlík s kafem
Kde se vzaly potraviny z druhého konce světa, konzervy, sušené polévky, levný alkohol, automaty se sladkostmi nebo obyčejný rohlík s kávou na snídani? Kořeny moderní kuchyně leží v devatenáctém století.
Pavel Houser
24. 2. 2015
Jezte online a s trochou štěstí vyděláte miliony
Především v Jižní Koreji, ale také v Japonsku i jinde, se objevil nový fenomén, který dostal název gastronomický voyeurismus. Internetové šílenství spočívá v online sledování lidí, kteří jedí.
Kristina Vacková
2. 2. 2015
Proč jsou Američané tlustí a nemocní
Můžete dělat cokoli, snížit příjem sacharidů, tvrdě se dřít v posilovně, ale i přesto kila nejdou dolů a necítíte se dobře. Na vině je stres.
Denise Cumminsová
19. 1. 2015
Mozkem proti žaludku. Soutěže jedlíků vyhrávají hubeňouři
Jaké to je živit se coby žrout-rekordman, tedy živit ve smyslu vydělávat si tímto způsobem na živobytí? Musíte mít anatomicky rozšířený žaludek a vážit půl tuny? Kdepak, důležitý je mozek.
Pavel Houser
6. 1. 2015
Když spálit, tak na uhel
Galerie
Zazvoní telefon, v televizi začne bezva film a jídlo je na uhel. Čoudí to z restaurací i z bytů. Mrkněte na to, možná jsou to fotky z vaší kuchyně.
Redakce
29. 12. 2014
Dají se jíst, nebo jen nosit?
Galerie
Módní návrhář navrhl boty, které vypadají, jako by je perníkář právě upekl a dozdobil… ale chyba lávky.
Redakce
19. 12. 2014
Mladí chtějí tříhodinový oběd
Glosa
Podle nového průzkumu ustupuje trend rychlého oběda. „Dnešní zaměstnanci si chtějí dopřát delší dvou či tříhodinovou pauzu, kterou jsou ochotni nahradit delší prací večer,“ tvrdí zpráva. Nesouhlasím. Ctím odkaz lorda Sandwiche.
Pavel Houser
2. 12. 2014
Co s tvrdým pečivem? Rozsvítit
Galerie
Jak jinak využít ztvrdlé bagety a housky než na strouhanku nebo pro slepice? Japonská designérka Yukiko Morita z nich tvoří unikátní svítidla. Jmenují se Pampshades a jsou skutečně z pečiva. Takže nevyhazovat…
Redakce
25. 11. 2014
National Geographic zmapoval, kde se co jí
Kolik čeho jíme? Platí, že od určitého okamžiku růstu příjmů se už skladba jídelníčku moc nemění? Nakolik se lidé řídí médii, která radí, co je zdravé? Jak se jí v různých částech světa?
Pavel Houser
13. 11. 2014
Dnes servírujeme černočerný hamburger
Je spálený, nebo jen černý jako uhel? Podívejte se do galerie a nechte se nalákat na specialitu, kterou si můžete dát (zatím) jen v Japonsku.
Redakce
6. 11. 2014
Zapomenuté potraviny: Kroupy k zamilování
Ječné kroupy nesměly chybět ve spížích našich prababiček, poctivá kroupová polévka už ale v našem jídelníčku moc často nefiguruje. Ochuzujeme se? Velice.
Blanka Chocová
27. 10. 2014
Nebojme se vnitřností: prase nemá zhuntovaná játra
Kdybychom ze svých jídelníčků škrtli veškeré pokrmy, u kterých se kdy kde objevila informace o potenciálních negativních účincích, umřeli bychom hlady. Platí to i o drobech, tedy zvířecích vnitřnostech.
Petr Havel
17. 10. 2014
Postavte si z plechovek labuť, lebku nebo Obamu
Plechovky s jídlem neslouží jen k zahnání hladu, mohou se stát i docela dobrým materiálem k rozvíjení fantazie a představivosti.
Redakce
10. 10. 2014
Ceny obědů pořád rostou. Podívejte se, jak a kde
Aktualita
V Praze už za oběd zaplatíme přes sto korun, rozdíly mezi jednotlivými kraji jsou až dvacetikorunové.
Redakce
26. 9. 2014
Přílohy se škrobem vyvolávají falešný pocit bezpečí
Přílohy k jídlu chtějí rozumné zacházení, chyba je velké množství i jejich úplné vynechávání, obsahují důležité látky. Škrtnutí příloh v dietě vede navíc k jojo efektu.
Eva Fryšarová
23. 9. 2014
Prsteny s jídlem: Móda, která vám vezme dech
Galerie
Pro někoho je jídlo drogou, pro druhého vášeň, kterou umí skvěle uplatňovat v kuchyni, ale jsou i tací, kteří jídlo promítají do svých výtvorů. Kupte si prsten s obědem.
Redakce
20. 9. 2014
Jen ho nechte, ať si drobí
Galerie
Až vám příště zase budou děti drobit sušenky po celém bytě, neztrácejte nervy, třeba jen tvoří umělecké dílo, tak jako známý britský umělec přes jídlo Nathan Wyburn.
Redakce
12. 9. 2014
Fenomén slev nás trápí, ale ubráníme se, říká šéf Vitany
Rozhovor
Začátkem roku se Českem prohnaly zprávy o prodeji společnosti Vitana. Z něj nakonec sešlo a Vitana se začala více snažit, aby porozuměla českému spotřebiteli, který rád vaří sám.
Kateřina Čepelíková
3. 9. 2014
Jídlo na dovolené: Strasti a slasti cestovatele
Cesty mě zavedly do Českého ráje. Po celodenním trmácení jsem se ocitla před vstupem na nádvoří zámku. Klasický obrázek. Parkoviště a stánky. Můj žaludek si říkal o malou svačinu.
Jana Poncarová
12. 8. 2014
90 % lidí je odkázáno na nepoživatelné obědy
Stravovat se během všedního dne zdravě není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. I Petr Havlíček ví, že nám to školní a závodní jídelny znesnadňují svými nepoživatelnými obědy.
Kateřina Čepelíková
23. 6. 2014
Komunitní zahrady: Pražák zahradníkem
Galerie
Pěstování zeleniny uprostřed města, tzv. „urban gardening“, se stává i v globálním měřítku stále populárnější. Podobné městské zahrady najdete tak i v New Yorku, Londýně nebo Melbourne. Holešovická „Prazelenina“ chce na tuto tradici navázat.
Redakce
9. 6. 2014
Staré reklamy na jídlo dnes vyvolají úsměv
Galerie
Kateřina Čepelíková
11. 3. 2014
Testovali jsme rezervace v restauracích
Dříve to nešlo jinak než telefonicky, ale dnes existují i jiné varianty rezervace v restauracích a kavárnách. Otestovali jsme dvě relativně nové možnosti. Jak jsme dopadli?
Kateřina Čepelíková
24. 2. 2014
181
–
210
/
626
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Na oční bychom měli jít nejpozději ve čtyřiceti
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji