největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
jídlo
jídlo
211
–
240
/
621
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Každá profese chce jiné jídlo
Úředníky trápívá zácpa, jinak je jim celkem fajn. Ale co povolání, kde je člověk vystaven horku, zimě, chemikáliím nebo RTG záření? Jídelníček chemika, horníka či kotelníka se má lišit.
Hana Bačíková
1. 8. 2013
Nejlepší suvenýr z dovolené: dobré jídlo
Na cestách se z nás stávají gurmáni a domů vozíme místní suroviny a speciality. Jako dárek nebo pro vlastní potěchu. Podívejte se, co shánět v Itálii, Španělsku a dalších zemích Evropy.
Beáta Bačíková
30. 7. 2013
Jídlo je první mezilidský vztah
Když mistr Kondelík každý týden manželce pravil: „Ta polévka je prostě delikátní,“ nebylo to zdaleka pouhé ocenění pokrmu. Bylo to i sdělení, že svět je v pořádku a vše funguje, jak má.
Tomáš Novák
24. 7. 2013
Jídlo je všude aneb Kolik znáte přirovnání
Co pro nás znamená jídlo, nevyjadřuje jen naše hlava zasutá věčně v lednici, ale taky desítky rčení, přirovnání, přísloví s názvy potravy. Je jich, no, jako máku. Určitě neznáte všechny.
Tomáš Novák
18. 7. 2013
Evropa se stravuje zdravěji než Amerika
ROZHOVOR – Český spotřebitel není ve svých stravovacích návycích o nic lepší, ani o nic horší než průměrný evropský spotřebitel, naznačuje jeden z šéfů firmy UNILEVER Hans Zevenbergen.
Petr Havel
11. 7. 2013
Extremismus v jídle: Potravní mašíblové
MAgoři-ŠÍlenci-BLbi. Lidé divní a nápadní, což se někdy týká i jídla. Na svoji stravu mají velmi vyhraněné požadavky. Jejich typologii popsali američtí psychologové, ale jsou i u nás.
Tomáš Novák
3. 7. 2013
DameJidlo.cz má mouchy. Má ale i účinné plácačky
Celý měsíc jsme testovali službu DameJidlo.cz. Objednávali jsme v rozličných restauracích, různá jídla, v různou denní i noční dobu. Přivezli nám syrový burger, ale i skvělé sushi.
Kateřina Čepelíková
28. 6. 2013
Těhotenství není nemoc, jezte normálně
Kolem těhotenství se všechno trochu přehání. Ženy řeší, co jíst, zda brát vitamíny, čemu se vyhnout. Co je ještě normální, kdy je to už šílenství a jaký jídelníček se těhotným doporučuje?
Jana Poncarová
25. 6. 2013
Může za anorexii máma a za bulimii táta?
Mentální anorexie je nejen touha po dokonalé postavě, ale spíš strach z dospívání. Ona, i její mladší sestra bulimie mají vážné následky. Říci „rodiče jsou vinni“, je dost zjednodušující.
Tomáš Novák
20. 6. 2013
Sushi vzniklo z nouze
Tradiční japonské jídlo sushi je u nás dost populární. Někteří zkouší domácí přípravu, jiní vsadí na profesionály. Podle služby DameJidlo.cz se jedná o čtvrté nejoblíbenější jídlo.
Lenka Krbcová
18. 6. 2013
Potraviny při záplavách: jen konzervy je možné umýt
Aktualita
Aktualizováno: Většinu potravin, které byly pod vodou, byste měli vyhodit. Jídlo z odpojené lednice a mrazáku podle délky doby, kdy bylo vystaveno vyšším teplotám. A ovoce ze zahrady?
Lenka Krbcová
10. 6. 2013
Jídlo a trauma: Dámě, která kupovala sardinky
Prodělané trauma prožíváme opakovaně a dlouhodobě. Posttraumatický stresový syndrom se projeví poruchami spánku, depresemi, ale třeba i pro jiné nepochopitelným vztahem k jídlu.
Tomáš Novák
21. 5. 2013
Na světle jsme „happy“
Dobrou náladu si může každý sám vyrobit. Zabírá slunce a světlo, ale i dobré jídlo a pohyb, stačí procházka. Důležitá je správná kombinace.
Petr Havel
7. 5. 2013
Jídlo je mocná zbraň. Funguje jako odměna, trest i způsob vydírání
Obědval jsem před lety s Miroslavem Plzákem. Bard manželského poradenství byl na vrcholu, tomu odpovídalo sebevědomé vystupování. Měl jedinou obavu – aby se jeho talíře nedotkl špenát…
Tomáš Novák
6. 5. 2013
10 aplikací, které vám usnadní výběr restaurace
Mobil už není kilová cihla bez displeje. Umí najít nekuřáckou hospodu, objednat jídlo do domu, objevit restauraci, kde čepují kohoutkovou vodu a ještě mnohem víc.
Kateřina Čepelíková
22. 4. 2013
Dlouhý jídelní lístek – špatné znamení
Nesmyslně rozsáhlá nabídka jídel není obvykle signálem dobré restaurace. Tady se asi hraje na „pytlíky“. Čeho si ještě všímat? Příloh, cen a záchoda.
Petr Havel
17. 4. 2013
Zdeněk Pohlreich: Co by pomohlo? Kdyby půlka hospod zkrachovala
ROZHOVOR – „Konina mě neznervózňuje, já bych se spíš bál obsahu toho zbytku,“ říká populární šéfkuchař. Hlavním nešvarem českých restaurací je podle Zdeňka Pohlreicha neprofesionalita.
Lenka Krbcová
16. 4. 2013
Polovina nových restaurací končí během tří let
2200 penzionů, 2500 hotelů a 36 000 gastronomických zařízení včetně stánků a bufetů. Zhruba tolik máme v ČR „občerstvoven“. Část z nich nepřežije. Dokážeme odlišit dobré a špatné hospody?
Petr Havel
10. 4. 2013
Test: Jedli jsme ve slevě (a bez)
Stejná restaurace, stejný čas, stejná objednávka, dva hosté. Jeden platí hotově, druhý voucherem od Slevomatu. Klient se slevou si prý nesmí připadat jako host druhé kategorie. Uvidíme.
Lenka Krbcová
4. 4. 2013
Co s tolika vejci? Vaječné menu na celý den
Kam s vejci natvrdo, když ne zas a znova do pomazánky? Mistr kuchař pro vás sestavil jídelníček, v němž zahučí všechna vajíčka, která zvládnete vykoledovat (nebo která vám zbudou).
Redakce
31. 3. 2013
Uvařit instantní polévku jako na obrázku by nesvedl ani Babica
GALERIE – Uvařili jsme 21 druhů instantních polévek a porovnávali je s obrázky na obale. Polévka z pytlíku to je vlastně vždycky zajíc v pytli. Podívejte se, kdy fotky na sáčcích lžou.
Kateřina Čepelíková
14. 3. 2013
Pizza předběhla řízek i smažák, před ní je jen svíčková
Aktualita
Svíčková, pizza a italské těstoviny – to jsou nejoblíbenější jídla Čechů podle internetové ankety. Denně se v České republice sní na 85 tisíc pizz.
Lenka Krbcová
8. 2. 2013
Velká nemocnice vaří sedm tisíc jídel denně a vyhoví prý i vašim rozmarům
Nemocniční vývařovna funguje jako malá továrna, včetně pásu, nad nímž dohlíží dietní sestra. Nejíte třeba rýži? Stačí říct. Unikátní pohled do kuchyně, kam se nemáte šanci dostat.
Kateřina Čepelíková
7. 1. 2013
Ohnivá bowle a další silvestrovské recepty bez nudy
GALERIE: Chipsy, chlebíčky s haldou majonézy a estráda v televizi. I takový může být Silvestr. Ale také nemusí. Stoly se mohou prohýbat pod veselými chlebíčky i pod ohnivou bowlí.
Kateřina Čepelíková
28. 12. 2012
Šváb v těstíčku a restovaná larva. Mňam
Snědli jste někdy omylem mouchu? Asi jste si moc nepochutnali, ale až okusíte saranče, cvrčka, restovanou larvu nebo moučného červa, budete si jinak šmakovat. Podívejte se.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2012
Jak obědvá poslanec a jak dělník?
Co obědvá nejčastěji rozhlasový moderátor? Srovnávali jsme jeho hlavní chod s tím, který do sebe souká poslanec, učitel, ajťák i dělník. Našli jsme rozdíly ve stolování i cenách.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2012
Šetřit na potravinách? Budiž, ale ne za každou cenu
Aktualita
Sedm tipů, jak ušetřit na potravinách, připravili kolegové ze serveru Měšec.cz. Podívejte se, co doporučují, a napište nám, co si o tom myslíte a jak investici do potravin hodnotíte vy.
Lenka Krbcová
12. 11. 2012
Každá potravina obsahuje něco zdraví prospěšného
Tím, jak žijeme a jak se stravujeme, se můžeme řadě nemocí vyhnout. Podle dietoložky Karolíny Hlavaté to platí zejména pro civilizační choroby, ale také zánětlivá a jiná onemocnění.
Karolína Hlavatá
7. 11. 2012
Tomáš Čupr rozjíždí po Slevomatu nový projekt: Dáme jídlo?
ROZHOVOR – Nekvalitní služby a mentální blok, že správná hospodyně má vařit, to jsou podle Tomáše Čupra důvody, proč Češi nevyužívají rozvoz jídla. Chce nabídnout kvalitní alternativu.
Lenka Krbcová
5. 11. 2012
Znáte desítku nejlepších barů v Česku?
Aktualita
Přinášíme tabulku deseti nejlepších barů v České republice. Kvalitu servisu, jídla i interiéru hodnotili nezávislí návštěvníci z rozličných koutů naší země.
Kateřina Čepelíková
22. 10. 2012
211
–
240
/
621
První strana
Předchozí strana
5
6
7
8
9
10
11
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji