největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
jídlo
jídlo
271
–
300
/
606
První strana
Předchozí strana
7
8
9
10
11
12
13
Následující strana
Poslední strana
Bulgur – celozrnná pšenice vyvrací mýty o zdravé výživě
Bulgur není ani drahý, ani náročný na přípravu a co víc – není to ani „zrní bez chuti“, což jsou obvykle uváděné důvody, proč nejíst zdravě. Podívejte se, co z něj dá vykouzlit.
Kateřina Čepelíková
10. 4. 2012
Levné potraviny mizí z regálů nejrychleji
ROZHOVOR – „Dokud budeme kupovat šunty, tak se budou vyrábět,“ říká Ctibor Perlín. Novináře pak kritizuje za to, že média plní katastrofickými zprávami o kvalitě potravin na českém trhu.
Olga Myslivečková
13. 3. 2012
Pět typů strávníků – nejméně je otesánků a věčných dietářů
Gurmán, otesánek, stravovací pragmatik, věčný dietář a vyrovnaný strávník. Do těchto pěti kategorií rozdělili strávníky autoři průzkumu a zmapovali jejich návyky. Poznali byste se taky?
Redakce
8. 3. 2012
Kupujete výrobky se značkou obchodních řetězců?
Supermarkety lákají zákazníky mimo jiné na své vlastní značky. Proč ne, musíte však vědět, co se za tím skrývá. Tzv. privátky, privátní značky, totiž mohou znamenat ledacos.
Anna Příhodová
2. 3. 2012
Člověk má být zdravý, bohatý a šťastný. Jak to souvisí s jídlem?
„Kdyby mi chyběl řízek, nebyla by to správná cesta,“ říká vitariánka Anna Hýžová v rozhovoru o jídle, který nakonec jen o jídle není. Spíš o hledání cesty, na které vám bude dobře.
Lenka Krbcová
1. 3. 2012
Třetina teplého čerstvého pečiva se tak jen tváří
Teplé pečivo krásně voní i chutná. Jak je možné, že se z něj brzy stane nedobrá gumová věc? Protože často nejde o čerstvý rohlík, ale zmrazený a třeba po měsících dopečený výrobek.
Anna Příhodová
28. 2. 2012
České potraviny nám chutnají víc
Jsou lepší a kvalitnější potraviny z Česka nebo ze zahraničí? Výzkum ministerstva zemědělství zjistil, že Češi čím dál víc začínají věřit vlastním regionálním potravinám.
Redakce
17. 2. 2012
Ovoce do škol, nebo vyhozené peníze?
Čím víc dětem něco nutíte, tím méně to chtějí. Vláda si však zřejmě myslí, že to zlomí, a dává zelenou dalšímu ročníku projektu Ovoce do škol, který stojí téměř 80 milionů korun. Za co?
Anna Příhodová
1. 2. 2012
Krabičkové diety dopadly v testu mizerně. Jsou nějaké kvalitní?
Test MF Dnes vyzkoušel devět diet v krabičce se žalostným výsledkem – uspěly jen tři. Je to důvod zatratit všechny krabičkové diety šmahem? Není, ale neberte první, která se vám namane.
Lenka Krbcová
31. 1. 2012
Džem Jahůdka nebo Borůvka nebo... - stejně jsou to hlavně jablka
Možná vám záleží hlavně na sladké chuti a podíl ovoce moc neřešíte. Cukru je v džemech a marmeládách vážně víc než dost, což se o ovoci vždy říct nedá. Kolik ho má být a jaká je realita?
Anna Příhodová
30. 1. 2012
V čem se liší drahá sůl od té obyčejné?
Mořská sůl, himálajská sůl, lanýžová, ibišková… Obyčejná kuchyňská sůl už zkrátka neletí. Znáte třeba uzenou? Proč jsou některé z těchto solí „nad zlato“?
Anna Příhodová
27. 1. 2012
Jídlo z pytlíku – nejhorší jsou levné směsi
Polotovary jsou pohodlné, ale pro zdraví nic moc. Zvlášť když je konzumujete pravidelně. Nemusí to být jen doma – směsi plné polyfosfátů, solí či aromat používají i jídelny či nemocnice.
Redakce
25. 1. 2012
Dětská výživa - v mrkvi pro nejmenší je třetina rýžové mouky
Vařená, nebo kupovaná kojenecká výživa? Domácí vyjde jasně levněji, ale je s ní práce. Proti kupovaným zase mluví nejen cena, ale taky často množství cukru a různé chytáky ve složení.
Anna Příhodová
25. 1. 2012
Breathariáni prý jídlo k životu nepotřebují
„Henri Monfort je příkladem lidských možností,“ říká o propagátorovi breathariánství, který nejedl 9 let, lékař a odborník na výživu. „Nevěřím, nevěřím, nevěřím,“ oponuje jeho kolega.
Taťána Kročková
24. 1. 2012
Kvalitní uzeniny prostě nemohou být levné
Myslíte si, že šunka je vždycky lepší než salám? A že párky jsou pokaždé jen odřezky? Ani jedno nemusí platit. Jenže jak poznat kvalitu, když na pohled vypadají všechny uzeniny podobně?
Anna Příhodová
23. 1. 2012
Nelegální výrobna: Podívejte se, kde se připravovalo jídlo
Rýžové závitky s masem a taky s myším trusem. Takové „pochoutky“ připravovala skupinka Vietnamců ve špinavém sklepě, odtud putovaly do tržnice. Fotogalerie spíše pro otrlé.
Lenka Krbcová
20. 1. 2012
Jíte doma společně?
Stolování s rodinou je důležité, zvlášť pokud máte děti, puberťáky nevyjímaje. I když se možná tváří otráveně, nenechte se odradit. Studie ukazují, že to má větší smysl, než si myslíme.
Richard Gilík
17. 1. 2012
Pozor: kuřata z Německa ohrožují život
Veterináři kontrolují dovozy drůbeže z Německa. Ukázalo se, že kuřecí maso prodávané u sousedů obsahuje nebezpečné bakterie odolné vůči antibiotikům, což může ohrozit na životě.
Redakce
13. 1. 2012
Opravdu bychom měli sousto přežvykovat dvacetkrát?
Možná jste taky jako děti soutěžili, kdo bude král, tedy kdo sní jídlo první. Jíst rychle ale není dobře. Nejenom že si ho nevychutnáte, ale zaděláváte si na zdravotní potíže a nadváhu.
Veronika Řeháková
26. 12. 2011
EU zpřísňuje podmínky pro dovoz rýže z Číny
Výrobky z rýže dovážené z Číny budou přísněji kontrolovány na příměsi v Evropě nepovolených genetických modifikací. Důvodem jsou případy příměsí v Evropě nepovolených geneticky modifikovaných organismů (GMO). Jak oznámily unijní úřady, rozsah kontaminace není znám. V EU zatím není povolena GM rýže ani jedné linie, a to ani jako potravina ani jako krmivo. Podle Komise trvá riziko další kontaminace.
Redakce
28. 11. 2011
Rybí prsty obsahují strouhanku, mouku, škrob a olej
Z čeho se skládají dětmi oblíbené rybí prsty? S rybami bohužel nemají moc společného. Masa je v řadě z nich tak málo, že je Státní veterinární správa přikázala stáhnout z prodeje.
Redakce
24. 11. 2011
Umami - chuť glutamátu maskuje jídlo, které žádnou chuť nemá
Asijská kuchyně přinesla světu novou, tzv. pátou chuť umami. Mnoha lidem ale také bolesti hlavy, protože jim vadí přemíra glutamátu sodného. Navíc často jde jen o levný kuchařský trik.
Anna Příhodová
24. 11. 2011
Místo potravin kupujeme iluzi a vzduch – které obaly jsou nejvíc "nafouknuté"?
Čím větší obal, tím nápadnější, tím víc místa pro obchodní sdělení a hlavně – véééliká krabice budí zdání, že si zákazník za své peníze odnáší hóóódně jídla. Jenže obal není obsah.
Lenka Krbcová
23. 11. 2011
Perník získal jméno po pepři, v dnešním perníku ho ale nenajdete
Podle starých receptur patřilo do perníku, původně peprníku, tolik pepře, že by byl pro nás dnes těžko poživatelný. Také těsto se nechává odležet jen několik dní, namísto desítek let.
Richard Gilík
22. 11. 2011
Zdražování potravin: Bude se šetřit na surovinách?
Recept řetězců na vyšší sazbu DPH bez ztráty květinky? Tlak na dodavatele k zlevnění potravin. Jenže výrobci tvrdí, že zlevnit už není kde. Leda že by… se použila nějaká ta náhražka.
Lenka Krbcová
21. 11. 2011
Bílý, nebo hnědý? Vyznejte se v cukru
Cukr pořád zůstává cukrem a má mnohem víc energie, než kolik člověk běžně potřebuje. S jeho spotřebou bychom to neměli přehánět, ať si vybereme jakýkoli druh. Jak se v nich vyznat?
Anna Příhodová
18. 11. 2011
Vědci berou tučné sýry na milost
Sýry jsou pro zdraví člověka lepší než máslo. A to i ty tučné. Ukázal to čerstvý výzkum dánských vědců. To znamená, že i lidé s vysokým cholesterolem se už nemusí sýrům vyhýbat.
Redakce
17. 11. 2011
Hosté by měli být na nás kuchaře nároční a nespokojit se s blafy
ROZHOVOR – Češi raději jedou luxusním autem do levné restaurace, ne jako jinde i špatným autem za kvalitním jídlem. Můžeme za to my, profesionálové, říká šéfkuchař Martin Jiskra.
Lenka Krbcová
17. 11. 2011
Polotovary a konvenience, největší (ne)přítel člověka?
„Profesionály“, kteří nám ukvrdlají polívku a brkaši z pytlíku, bychom nejraději taky semleli na jemno a vyhodili po vzoru „šéfa“ do smetí. Co všechno patří mezi „pohodlné potraviny“?
Lenka Krbcová
16. 11. 2011
Středomořská strava místo pivo-vepřo-knedlo-zela
Gurmáni i lékaři jsou zajedno – středomořská strava nám dělá dobře. Pozitivní výsledky se dostavují už po dvou měsících, a navíc – Evropan si na ni dobře zvyká.
Richard Gilík
16. 11. 2011
271
–
300
/
606
První strana
Předchozí strana
7
8
9
10
11
12
13
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji