Hlavní navigace

Jak to včera vypadalo na F.O.O.D. pikniku v Praze?

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz
Včera se v Praze konal sedmý ročník F.O.O.D. pikniku, co přinesl, kde byla největší fronta a v čem organizátoři musí ještě přidat?

Včera se na pražské Ladronce uskutečnil další ročník F.O.O.D. pikniku. Protože byl vstup na akci volný a déšť si dal toho odpoledne pohov, byla na akci doslova hlava na hlavě. Stovky, možná i tisíce lidí sem přišly ochutnat profesionální gastronomii, pohovět si v relaxačních zónách a třeba se i naučit něco vařit od profi kuchařů.

Co stálo za ochutnání

Asi vůbec největší fronta se táhla u stánku s burgery Tommy's Food Truck, kde nabízeli jak masovou, tak i sýrovou varianta burgeru. Kdo si frontu vystál, ten se rozhodně ve výběru nespletl. Zcela neodolatelné byly i palačinky z Palačinkárny Galetka. Těsto bez mléka, zato s medem chutnalo ještě lépe než těsto na klasickou palačinku. Se slanou nebo sladkou náplní neměly chybu. S davem, který chtěl ochutnat asijskou kuchyň, si museli poradit i v Asia point, kde se grilovaly mořské plody a mizely rychleji než fronta u stánku. V nabídce byla i domácí limonáda v lahvi – Divoženka, jejíž autorkou je Anna Grosmanová, která s Martinem Regéczym vyrábí i vývar Silák. Narazili jsme i na další známé firmy, o kterých na Vitalii už leccos víme, Crème de la Crème nebo Lelí's Cupcakes.

Ale není pikniku bez vady…

Poměrně zásadní vadou na kráse celého festivalu byla absence infokoutku, ve kterém byste si vyzvedli plánek s rozložením areálu. Ten byl k dispozici jen na webu nebo v piknikových koších. Jenže ty byly velmi brzy po zahájení pikniku vyprodány, řada návštěvníků areálem bloudila a ptala se lidí se zmrzlinou, odkud jí mají, kde jsou toalety nebo kde se prodávají piknikové koše a co je jejich součástí. Smutné bylo, že řada návštěvníků vůbec netušila, jaký je program celého pikniku, na webu k dispozici nebyl, opět byl součástí letáčku, který ale nebyl k mání. A přitom byl program bohatý, na pódiu se neustále střídali kuchaři, vařili s masem i bez a kdo chtěl, mohl i ochutnat. Asi největší hvězdou byl Martin Škoda, který v šestnácti letech vydal svou první kuchařskou knihu a aktuálně se o vaši přízeň uchází v kuchařském pořadu Hrdina kuchyně. Vidět jste ho na F.O.O.D. pikniku mohli hned dvakrát. Celou akcí pak provázela moderátorka Markéta Hrubešová, nadšená kulinářka, která na pódiu také vařila.

Další F.O.O.D. piknik se koná už tuto sobotu v Olomouci, dost času na to odladit chybky, které jinak pestrému festivalu ubíraly na kráse.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).