Složení medoviny a cena jsou většinou to hlavní, co nás zajímá. Proto se hodí vědět, že podle nových pravidel může být dezertní medovina nastavovaná. A že medové víno není víno, ale medovina, a to ta kvalitnější.
Nová vyhláška, kterou připravilo ministerstvo zemědělství, přináší změny v názvosloví piva. Odlišuje například piva typu „ležák“ od nově nazvaných „plných piv“. Ale ani tato nová kategorizace piv nepostihuje nabídku na trhu.
V obchodech nebývá věk kontrolován a i tvrdý alkohol si klidně koupí šestnáctiletá dívka. Těžko se pak divit, že první kocovinu dnešní děti zažívají už ve dvanácti. Zatrhnout prodej alkoholu a cigaret mladistvým a dětem má akce HAD 2018, která začíná už poslední srpnové pondělí.
Někteří populární youtubeři propagují ve svých videích fast food, sladké a energetické nápoje, cukrovinky i alkohol. Kouří „nehořící“ cigarety a doporučují plastické operace. Děti vůbec nepoznají, že se jedná o reklamu, ukázal výzkum.
Hřebečská medovina už patnáct let vzniká pod rukama Ivany Bakrlíkové, která se spolu se svojí rodinou stará jak o včelstvo, tak o kvašení, ale často i o sběr a nákup bylin. V Bylinné hořké je jich namícháno dokonce jednadvacet.
Medovina je alkoholický nápoj, jehož kvalitu, chuť a vůni ovlivňuje jak druh použitého medu, tak doba kvašení, zrání, ale i přidané bylinky a koření. Bohužel i příliš benevolentní legislativa, která výrobcům umožňuje přidání cukru, lihu, barviv a umělých aromat.
Internet Info Vitalia.cz (www.vitalia.cz)
Chytře na život. ISSN 1802-8012
Copyright © 2009 – 2019 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Vitalia.cz využívá zpravodajství ČTK