Hlavní navigace

Rybí orgie na výlovu Rožmberka

15. 10. 2012

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz / Lenka Krbcová
GALERIE – 150 tun ryb. Zhruba takovou porci vylovili rybáři při víkendovém výlovu našeho největšího rybníka. A hned na místě jste se do nich mohli pustit. Ochutnejte!

„Jihočeské moře“ Rožmberk i blízká Třeboň slavily rybí svátek.

Rožmberk se loví jednou za dva roky. Na tuhle akci se obvykle sjedou místní i přespolní, zaplní třeboňské hotýlky a penziony a od pátku do neděle si pochutnávají na rybách. Podávají se ve všech možných úpravách nejen přímo u hráze rybníka, ale i ve všech restauracích v Třeboni.

Vede kapr, ale jsou tu i sumci, štiky, pstruzi, amur, lín, candát…

Polévky, ryby smažené, pečené, grilované, uzené; rybí hranolky, steaky, špízy, kostky, medailonky, rybí klobásy i guláš…

Podívejte se na nabídku a atmosféru letošního výlovu Rožmberka:

Praktické informace:

  • aktuální zprávy: http://www.trebonsko.cz/
  • termín: říjen jednou za dva roky, příští výlov bude v roce 2014
  • doprava: vlakem do zastávky Lužnice (cca 1 km od hráze); autem až na místo, je ale třeba počítat s velkými kolonami; pěšky nebo na kole po turistické značce z Třeboně (cca 7 km)

Umím si sice představit, že by tu mohla být o něco lepší organizace, kulturnější zázemí pro strávníky a ve větším množství a mnohem méně smažených jídel, respektive mnohem více těch nesmažených, ale přesto – je to zážitek a pochutnáte si.

Na hrázi a z jedné její strany jsou stánky s občerstvením, všechny v obležení; na druhé straně hráze se prodávají ryby nezpracované, maximálně vám je klepnou. I tady se stojí fronty, o čerstvě nalovené kapry, pstruhy či sumce „na doma“ byl ohromný zájem. Ale bohužel – další možnost bude zase až za dva roky.

Čtěte dále: Leklá ryba nevadí a stahování kůže je zlozvyk

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka, editorka, dlouholetá šéfredaktorka serveru Vitalia.cz (do června 2022)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).