Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
ryby
ryby
1
–
30
/
65
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Kde koupit pstruha a proč vlastně jíst i sladkovodní ryby
Právě teď vrcholí sezóna podzimních výlovů rybníků. Přímo na hrázích jde někdy po dvouleté covidové odmlce koupit kapry. Ale co když máte raději pstruhy, třeba proto, že u nich není tolik práce s kostmi?
Petr Havel
24. 10. 2022
Zvěřinu si teď můžete koupit přímo od lesníků
Je to docela paradox – ačkoli jsou ryby a zvěřina všeobecně považovány za jedny z nejkvalitnějších produktů živočišné výroby, pohybuje se již mnoho let spotřeba těchto produktů v Česku na velmi nízké úrovni.
Petr Havel
12. 10. 2022
Proč je tak zdravé jíst ryby
Pravidelná konzumace ryb je právem považována za prostředek k posilování imunity i jako prevence celé řady nemocí. Příznivých účinků konzumace rybího masa na lidský organismus je přitom celá řada, a to jak ryb mořských, tak ryb sladkovodních.
Petr Havel
13. 5. 2022
Iniciativa žádá zákaz prodeje živých ryb, je to trápení zvířat
Blíží se konec nákupu živých ryb (nejen) o Vánocích? V České republice ještě zcela nevymizely tradice, které mnozí vnímají jako týrání a zbytečnou krutost vůči zvířatům, v tomto případě jde zejména o kapry. Pozornost by se přitom měla zaměřit i jiným směrem.
Petr Havel
4. 5. 2022
Počet nových komentářů
4
Iceland v Česku zavírá své obchody. A uzavřel i e-shop
Aktualita
Britská společnost Iceland v tichosti zavírá své prodejny v Česku. Z jedenácti už jich zavřela pět.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2022
Počet nových komentářů
1
Prodej ryb v online supermarketu. Košík.cz zatím nabízí čerstvého lososa a tresku, chce být jednička na trhu
Češi stále jedí poměrně málo ryb. Místo na trhu chce zaplnit online supermarket Košík.cz s novou značkou Fish&Fresh. Slibuje sladkovodní i mořské ryby – čerstvé a s certifikacemi, které kontrolují způsob chovu či výlovu.
Lenka Krbcová
10. 2. 2022
Světový trh dobývají ryby vylepšené editací genů, jsou „masitější“
Po geneticky upraveném lososovi se objevuje další druh ryb, které mají více masa díky editaci genů. V Japonsku se začala prodávat pražma, známá pod japonským názvem Madai, která je v této oblasti velmi oblíbená.
Petr Havel
12. 1. 2022
Počet nových komentářů
1
Co Komerční banka neví o kaprech
Komentář
KOMENTÁŘ – Komerční banka vypustila do světa reklamní kampaň, v níž se pokouší o jakousi společenskou osvětu. Její apel na omezení konzumace kaprů je plný nepravd a neznalostí.
Petr Havel
23. 12. 2021
Počet nových komentářů
6
Aquaponicky chované ryby mají pevnější maso a nemají zemitou chuť. Kde je koupíte?
Aquaponický chov se začíná v Česku rozvíjet. Jde o uzavřený systém chovu ryb a pěstování bylin či zeleniny. Jak přesně funguje a proč je dobré tento způsob pěstování a chovu podporovat?
Kateřina Čepelíková
20. 12. 2021
Počet nových komentářů
1
Makro předělalo téměř všechna oddělení masa a ryb. Změny stály 27 milionů
Aktualita
Řetězec Makro na svých prodejnách zrekonstruoval oddělení, v jejichž nabídce má dlouhodobě pestrý a kvalitní sortiment. Prodej masa a ryb dostal moderní kabát, který potěší zákazníky a usnadní výběr i nakupování.
Redakce
5. 11. 2021
Co říká barva o mase a proč si dát pozor u řezníka, co na něj svítí fialově
Chcete vědět, jak moc je maso čerstvé a jak zvíře žilo? Sledujte jeho barvu. Pro zachování „čerstvého“ zabarvení masa se používají různé metody, triky a technologie. Odborníci je popisují a poradí také, na jaké barvy masa si dát pozor.
Lenka Krbcová
20. 4. 2021
Co obsahují ryby? Veterináři se zaměřili na nežádoucí látky
Konzumace ryb nepředstavuje riziko, ukazují aktuální výsledky kontrol veterinářů. Přestože se v rybách mohou nacházet stopy některých nežádoucích látek, jsou obvykle hluboko pod povolenými limity a benefity konzumace rybího masa výrazně převažují.
Petr Havel
9. 4. 2021
Jíst ryby jako Italové: recept na filety s rizotem a šalvějovým máslem
Ryby jsou zdravé a postní jídlo a Italové jsou mistři v jejich přípravě. Vyzkoušejte sladkovodní a u nás dostupné ryby, třeba okouna či candáta, podle italského receptu. Navíc v neobvyklé kombinaci filetů a rizota.
Petr Havel
17. 3. 2021
Mořské plody v rozkladu a silný zápach čekaly na celníky v dodávce
Aktualita
Přes sto kilo zkažených ryb a mořských živočichů mířilo do České republiky. Státní veterinární správa (SVS) na to přišla při společné kontrole s celníky v Českých Budějovicích.
Redakce
26. 8. 2020
Počet nových komentářů
2
Jezte ryby – i když je v nich trochu rtuti, vzkazují odborníci
Stopy rizikových látek v rybím mase by podle odborníků neměly odrazovat od jeho konzumace. A to dokonce ani u dětských příkrmů. Nezdravé rtuti je v nich velmi málo a přínosy jednoznačně převažují.
Petr Havel
5. 8. 2020
Počet nových komentářů
2
Ryby i chobotnice skladoval volně na dvoře. Majitel večerky porušil, co mohl
Aktualita
Potravinářská inspekce zjistila přes čtyři sta kilogramů mořských živočichů skladovaných na dvoře večerky ve zcela nevyhovujících podmínkách, ale i řadu dalších nedostatků.
Redakce
13. 7. 2020
Počet nových komentářů
1
Málo známé, přesto skvělé. Místo, kde mají čerstvé ryby po celý rok
Nejen čerstvé, ale také uzené nebo grilované sladkovodní ryby a v poslední době i rozvoz pokrmů z ryb až domů nabízí rybárna rodiny Kalendů (Chabrybárna) sídlící na kraji hlavního města, v Dolních Chabrech.
Petr Havel
15. 4. 2020
Analýza rtuti v rybách: můžete sníst desítky porcí týdně
Test
Ryby a rybí výrobky jsou hlavními zdroji rtuti v potravinách. Především forma tzv. methylrtuti je poměrně toxická. Státní zdravotní ústav proto podrobil analýze přes dvacet produktů z ryb prodávaných na našem trhu.
Lenka Krbcová
28. 1. 2020
Veterináři stahují z prodeje rybí konzervy. V jedné z nich se našly úlomky kovu
Aktualita
V uzených šprotech zákazník našel úlomky kovu, z preventivních důvodů se tak stahuje dvacet čtyři tisíc konzerv.
Redakce
15. 7. 2019
Tisíce nebezpečných pstruhů. Obsahují leukomalachitovou zeleň
Státní veterinární správa upozorňuje, že se na českém trhu objevili pstruzi původem z Itálie, v jejichž svalovině vyšetření prokázalo zakázanou látku – leukomalachitovou zeleň. Celkové množství ryb bylo 4200 kg, což představuje 10 500 pstruhů.
Redakce
23. 4. 2019
dTest: Mražený losos neobsahuje toxické látky ani vodu. Problém je ale jinde
Test
dTest zkoumal deset druhů mražených filetů z lososa, které jsou běžně k dostání na českém trhu. Zajímalo ho, zda ryby obsahují toxické látky a kolik vůbec obsahují zdraví prospěšných esenciálních mastných kyselin.
Redakce
12. 12. 2018
Počet nových komentářů
1
Falšovaná treska obsahovala jen čtvrtinu masa, zbytek byla voda
Aktualita
Inspekce zjistila falšování mimořádného rozsahu u filetů Aljašské tresky. Namísto deklarovaného 65% podílu obsahovala ryba jen 25 % masa.
Redakce
21. 2. 2018
Inspekce našla v Aholdu falšované ryby
Aktualita
Tak jako loni, i letos inspektoři pokračují v kontrolách mražených ryb. Tentokrát v tržní síti objevili tilápii nilskou, která byla víc vodou než rybou.
Redakce
20. 2. 2017
Počet nových komentářů
19
Průzkum: na Štědrý den budeme mít kapra, lososa, ale i chobotnice
Průzkum
Dříve byl na Vánočním stole k vidění jen kapr – obalený v trojobalu nebo pěkně na modro. Dnes se běžně vedle salátu vyjímá losos, ale i kalamáry nebo slávky. Alespoň to tvrdí obchody, ve kterých jsme poptávali nejprodávanější ryby a mořské plody.
Kateřina Čepelíková
19. 12. 2016
Ryby původem z Německa stahují kvůli botulotoxinu
Aktualita
Na český trh se dostaly sušené ryby, které by mohly obsahovat nebezpečný botulotoxin, varuje veterinární správa.
Redakce
25. 11. 2016
Jaké nemoci hrozí, když jíme špatně upravenou rybu
Konzumace ryb je všemi odborníky doporučována, ani my vás od ní nebudeme zrazovat. Dejte si ale pozor na to, aby ryba byla správně skladována a dostatečně tepelně upravena.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2016
Počet nových komentářů
1
Nejoblíbenější ryba v Česku? Ta v rybím salátu
V Asii snědí ročně přes dvacet jedna kilogramů ryb, to my v Česku sníme jen šest kilo na osobu a rok. Proč tomu tak je? A kterým podobám ryb nejvíc holdujeme?
Kateřina Čepelíková
12. 10. 2016
Počet nových komentářů
1
A pak kupte nějakou rybu. Treska z Makra opět plná vody
Má dnes vůbec smysl kupovat mražené ryby? V Makru se opět našla Aljašská treska, která měla masa výrazně méně, než výrobce uváděl na obale. Zbytek tvořila voda.
Redakce
7. 6. 2016
Počet nových komentářů
2
Mražené ryby z Makra byly falšované
Mražené ryby jsou už delší dobu v hledáčku jak potravinářů, tak veterinářů. Co našli tentokrát v Makru?
Redakce
19. 5. 2016
Černý pátek pro 43 000 sardinek: veterináři v nich našli kadmium
Uplynulý pátek třináctého Státní veterinární správa potvrdila v sardinkách společnosti ESSA zhruba dvojnásobné překročení maximálního limitu pro kadmium.
Redakce
17. 5. 2016
1
–
30
/
65
První strana
Předchozí strana
1
2
3
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Tourettův syndrom
Tenisový loket
Rakovina hrtanu
Rakovina prsu
Kuří oko
Onemocnění prostaty
Kašel
HIV / AIDS
Mentální anorexie
Spálová angína
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji