Hlavní navigace

Homeopatika na bradavice: perfektně na ně funguje túje

16. 2. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com
Jsou nevzhledné, bolavé a není jednoduché se jich zbavit. Vyzkoušet můžete oleje, tekutý dusík nebo i bylinky. Případně pomůže laser nebo skalpel chirurga. Pomoc nabízí i homeopatie.

Možná ji máte na nose, ačkoliv nejste čarodějnice, nebo jste si ji přinesli na chodidlech z koupaliště, případně vás trápí v okolí kloubů na prstech. Bradavice dokážou potrápit.  

Ačkoliv většina bradavic zmizí do roka sama, je lepší pokusit se jich zbavit. A to už z důvodu, že jsou virového původu a snadno se šíří. I proto se je nikdy nesnažte likvidovat silou. Případně krvácení dokáže viry rozšířit po dalších částech těla nebo na blízké osoby.

„Virové bradavice jsou infekční pro pacienta i jeho okolí. Pacient ani další osoby se nesmí bradavic dotýkat. Mohlo by dojít k přenosu. Z tohoto důvodu proto také nesmí pacient s virovými bradavicemi navštěvovat bazény a sauny,“ varuje kožní lékařka z Kroměříže Lenka Kunčarová.

Bradavice jsou nezhoubné nádorky způsobené lidským kožním papilomavirem HPV. Bradavice jsou zdraví neškodné, jedná se hlavně o kosmetický problém.

Bradavice se mohou vrátit

Bradavice se mohou vrátit a někteří na ně doslova trpí, což mnohdy souvisí s oslabenou imunitou. S trochou nadsázky bychom jim mohli být vděční, že nás upozorní, že s naším tělem není něco v pořádku.

Na podporu imunitního systému, a to zejména v souvislosti s bradavicemi, je velmi doporučovaná hlíva ústřičná. „Můžete ji zakoupit v lékárně ve formě tablet a užívat dle návodu. Dále je možné užívat zinkové tablety (opět dle návodu, protože jsou vhodné u dětí od určitého věku). V případě rozsáhlého a velmi úporného postižení je na zvážení celková léčba předepsaná lékařem imunologem,“ říká kožní lékařka.   

Homeopaté radí lék Thuya occidentalis

Homeopatických léků, které mohou od bradavic pomoci, je více. Pokud se vám bradavice vracejí a chtěli byste se jich zbavit právě pomocí této metody, určitě oslovte homeopata z řad lékařů nebo lékárníků.   

„Jedním ze základních léků léčby bradavic je lék Thuya occidentalis, která by neměla chybět v léčbě právě proto, aby se bradavice nevracely,“ radí lékařka a odbornice v homeopatii Kateřina Formánková a dál vysvětluje:

„Je to lék, který stimuluje imunitní systém tak, aby se přestaly vytvářet bradavice a jiné kožní výrůstky, jako jsou polypy, myomy apod. Kromě toho má Thuya přímý účinek na měkké bradavice, i mnohočetné, stopkaté a nahnědlé barvy. Podáváme ho v ředění 15 CH, 5 granulí 1× denně alespoň po dobu šesti týdnů.“

Homeopatie proti bradavicím

Základním homeopatickým lékem je Thuya occidentalis a lze jej kombinovat s dalšími léky, které volíme podle povahy bradavic:

  • Causticum 15 CH: Tvrdé bradavice, popraskané, s tendencí krvácet. Vyskytující se převážně na rukou, pod nehty nebo na obličeji. Dávkování: 2× denně 5 granulí.
  • Graphites 15 CH: Zrohovatělé bradavice umístěné v okolí nehtů. Pacienti bývají statní až obézní, zpomalení a špatně se jim hojí jakákoliv zranění. Dávkování: 2× denně 5 granulí.
  • Nitricum acidum 15 CH: Velké, rozpraskané, snadno krvácející, žlutě zabarvené, měkké bradavice na obličeji, v koutcích úst či v okolí konečníku. Dávkování: 2× denně 5 granulí. 
  • Dulcamara 15 CH: Velké, ploché, hladké a tvrdé bradavice na hřbetu ruky či na obličeji. Dávkování: 2× denně 5 granulí.

Další tipy, jak se zbavit bradavic přírodní cestou, najdete v článku Léčba bradavic chce trpělivost

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).