největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
1 921
–
1 950
/
4 955
První strana
Předchozí strana
60
63
64
65
66
67
70
Následující strana
Poslední strana
Výživa onkologických pacientů: Uvědomte si včas riziko podvýživy
Nádorové onemocnění je velmi často spojeno s rizikem hubnutí a podvýživy. Více než polovina nemocných s nádory zažívacího traktu má známky podvýživy již při zjištění diagnózy, ale podvýživa je častá také u mnoha jiných nádorů.
Miroslav Tomíška
7. 10. 2018
Nejčastější omyly o hovězím mase
Kolem hovězího masa se traduje řada mýtů. Někteří jeho hojnou konzumaci doporučují, jiní varují, že je zdraví nebezpečné. Kde je pravda?
Redakce
6. 10. 2018
Květožroutka poradí, jak využít pampelišku v kuchyni
„Pampelišku každý zná a to, co člověk zná, v něm budí pocit bezpečí a klidu,“ říká autorka knížky, která se pomalu klube na svět, Jana Vlková. O čem Pampelišky k jídlu budou a jak se můžete na jejím vzniku podílet?
Kateřina Čepelíková
5. 10. 2018
Vědci vymysleli „kód pravdy“, stříká se přímo na steaky
Firma PwC vyvíjí spolu s řezníky neviditelné „čárové“ kódy, které bude možné nastříkat na hovězí maso a posléze naskenovat. Mají sloužit především k zamezení podvodů.
Petr Havel
5. 10. 2018
Lžička jalovcové denně odežene všechny nemoci podzimu
Začínající podzim s sebou přináší i tradiční virózy a nemoci z nachlazení. Málokdo se jim v tomto čase dokáže ubránit, a tak chodíme s kapesníky v ruce, či rovnou uléháme do postele. Prevenci však máme na dosah ruky. Jaké jsou nejlepší byliny na podzimní nachlazení?
Monika Poledníková
5. 10. 2018
Test: Má mořská a himálajská sůl více minerálů než kamenná?
Test
Spotřebitelská organizace dTest otestovala vzorky obyčejné kamenné, himálajské a mořské soli. „Reklama se snaží spotřebitele přesvědčit o tom, že stojí za to připlatit si za dražší sůl kvůli minerálním látkám. Je to ale prašť jako uhoď,“ říkají autoři analýzy.
Redakce
4. 10. 2018
Indiánská vejce: odlišná barva je to nejméně zajímavé
Na českém trhu jsou k mání Indiánská vejce; vejce v kulatém obalu, s modrozelenou či tmavě hnědou skořápkou. Liší se nejenom barvou, ale do jisté míry také chutí, využitím při vaření a obsahem cholesterolu.
Kateřina Čepelíková
4. 10. 2018
Jaký je rozdíl mezi donutem, muffinem a cupcakem?
Jeden má čepičku, druhý zas krém uvnitř a ten třetí, ten se obejde i bez parád. Ale s polevou a barevnými posypkami mu to sluší přeci jen trochu víc. Vyznáte se ve sladkém pečivu?
Redakce
3. 10. 2018
Čokoláda bez cukru: Marketing s projímavými účinky
Vyhýbáte se cukru? A víte, že některé potraviny, které se pyšní tímto označením, jsou namísto toho ochuceny umělými sladidly? Nejlepší čokoláda bez cukru je ta bez náhradních sladidel.
Petr Havel
3. 10. 2018
Nadýmání: jaká jídla nejvíc škodí
Ačkoli plynatost a nadýmání nepatří mezi společensky přitažlivá témata, trápí většinu populace. Víte, jak nadýmání předejít? Pozor na potraviny, které vás doslova nafouknou, i způsob, jakým jíte.
Věra Burešová
2. 10. 2018
Vhodné potraviny pro obézní děti
Odborníci připravili základní doporučení pro léčbu dětské obezity určené dětem a jejich rodičům. Týkají se nejen nakupování, vaření či složení jídelníčku. Pomoci mohou i zdánlivé maličkosti.
Redakce
30. 9. 2018
Akné v dospělosti: bez mastné kosmetiky a nevhodného jídla bude líp
Akné často trápí i v dospělosti. Jak proti němu nejlépe bojovat? Vyřazením nevhodné kosmetiky, úpravou jídelníčku i pomocí moderních technologií v rukou odborníků.
Redakce
29. 9. 2018
Zrádné červené hřiby
Po suchém létu, kdy i zkušený houbař v lese ani o prašivku nezavadil, roste v posledních dnech v našich lesích téměř vše, s čím se lze (nejen) v tomto období setkat. Tedy i takzvané „červené“ hřiby, které jsou docela zajímavou skupinou krásných, chutných, ale i rizikových hub.
Petr Havel
28. 9. 2018
Chemie proniká do vody. Zákaz glyfosátu poznáme až za dlouho
Komentář
Rostoucí tlak na omezení chemických látek používaných v zemědělství, ale také třeba při zahradničení, začíná přinášet své plody. Ministerstvo zemědělství hodlá od příštího roku výrazně omezit používání prostředků na hubení plevelů, jejichž složkou je glyfosát, nadnárodní maloobchodní sítě upouštějí od prodejů Roundupu obsahující stejnou látku.
Petr Havel
27. 9. 2018
Byliny, které pomohou s podzimními nemocemi
S neodvratným nástupem podzimu se brzy začnou ohlašovat všechny podzimní neduhy, jako jsou rýma, bolest v krku, snížená imunita nebo špatná nálada. Proto je dobré se na toto krušné období předem připravit a posílit svůj organismus, aby tak snadno nepodléhal každému nachlazení. Velmi užitečnými pomocníky v tomto boji mohou být bylinky.
Jana Kuklová
27. 9. 2018
Dieta cholesterolu na míru: čeho jíst míň a čeho víc?
Hodnoty cholesterolu se dají významně ovlivnit. Zejména důslednou prevencí a v případě potíží správnou léčbou.
Redakce
26. 9. 2018
Syrovátka: Dříve krmivo pro dobytek, dnes všelék pro lidi
Před třiceti lety se nevědělo, kam s ní, tak se sušená míchala do krmiva telatům. Dnes, kdy už víme, jak se syrovátkou naložit, ji hojně využíváme, kde se dá. Syrovátku najdeme v pivu, pečivu, bonbonech, lécích i kosmetice.
Kateřina Čepelíková
26. 9. 2018
Pekařství Paul: Denně zpracujeme až tunu těsta
Francouzské pekařství Paul je na českém trhu deset let. Začínali s rozpečeným pečivem a jednou prodejnou. My jsme zjišťovali, co se od té doby změnilo i jak se liší jejich croissant od toho ze supermarketu.
Kateřina Čepelíková
25. 9. 2018
Jan Kanzelsberger: Co kuchtí herci, už nikoho nezajímá, dnes lidé vaří podle odborníků
Rozhovor
Před revolucí frčely kuchařky bez obrázků, protože jiné ani nebyly, v devadesátých letech jsme vařili podle herců z obrazovky a recyklovaných starých kuchařek. Známý knihkupec popisuje, jak je to dnes.
Kateřina Čepelíková
24. 9. 2018
Vadí, když je houba „trošku“ plesnivá?
Houbař v nouzi „bere vše“. Měl by ale dávat pozor nejen na to, aby sbíral houby skutečně jedlé, ale také na jejich kondici. Co pro něj znamená, když je houba okousaná nebo jsou na ní patrné stopy plísně?
Petr Havel
21. 9. 2018
Proč je čokoláda Ritter Sport čtvercová
Velká tovární hala tyčící se nad pár hrázděnými domečky neprozrazuje nic moc o tom, jaká legenda za jejími zdmi vzniká. Fanoušci čtvercové čokolády při pohledu na zdejší parkoviště mají ale hned jasno.
Jana Kuklová
20. 9. 2018
Med roku: Nejlepší med je ten z okolí vašeho bydliště
Nabídka českých medů na trhu neustále roste. Výrobci řadu z nich představili na ojedinělé soutěži o med roku 2018. A vítěz je pro mnohé překvapivý.
Petr Havel
19. 9. 2018
Muži jsou tlustší než ženy, přestože více sportují
Jak jsou na tom Češi a Slováci s váhou, sportem a výživou? Kdo jí více luštěnin, jaký olej preferujeme a proč ženy moc nesportují? To všechno sledoval nejnovější mezinárodní průzkum.
Kateřina Čepelíková
18. 9. 2018
Potravinářský Oscar? Co obnáší účast v soutěži Great Taste Awards
Už po čtyřiadvacáté se v Londýně udělovaly ceny Great Taste Awards a i letos na nich zazářilo několik českých produktů. Účast se vyplatí, i když něco stojí, shodují se jejich výrobci. I vítězství má však svá úskalí.
Jana Kuklová
18. 9. 2018
Když česnek smrdí a vy s ním
Nedají dopustit na česnek. Vaří ho, pečou, jedí syrový. Přidávají ho do masa, jogurtu i zeleniny, protože jim chutná a také vědí, že je zdraví vysoce prospěšný. Jenže pak ten zápach! Je možné se ho zbavit?
Helena Singerová
17. 9. 2018
Speciálně do omáček – testovali jsme nový výrobek
Test
Není to šlehačka, není to zakysaná smetana, ale těmto produktům chce být důstojnou alternativou. „Mladší sestra“ Lučiny, obdoba slavného Crème Fraîche, láká na smetanovou omáčku bez hrudek, dobrou chuť a úsporu suroviny. Vyzkoušeli jsme s ní uvařit.
Petr Havel
14. 9. 2018
10 možností, jak uchovat houby
Nejobvyklejším způsobem zužitkování přebytků hub je sušení, ale to není zdaleka jediná možnost. Zkuste houby zmrazit, prosolit nebo naložit.
Redakce
13. 9. 2018
Tvaroh se nedělí na měkký a tvrdý
Čeho si všímáte, když kupujete tvaroh? Dělení na měkký a tvrdý je hodně zjednodušené, tvarohy nabízejí mnohem víc. Vyberte si třeba buchtový tvaroh nebo termotvaroh s vyšším obsahem bílkovin. Jak je poznáte?
Kateřina Čepelíková
13. 9. 2018
Pečivo jako příloha? Trvanlivá bageta je odstrašující příklad
I pečivo může být dobrá složka oběda nebo večeře. Ale záleží na tom, o jakém pečivu se bavíme a co si k němu dáme.
Veronika Pourová
12. 9. 2018
Ahold testuje aplikaci, která v obchodě najde zboží, jež hledáte
Aktualita
Nemůžete v obchodě najít mouku, protože ji obchodník zase přesunul jinam? Možná vám v dohledné době orientaci usnadní nová aplikace „Find my product“. Jak její název naznačuje, najde v obchodě to, co hledáte. Testuje ji provozovatel obchodů Albert.
Redakce
11. 9. 2018
1 921
–
1 950
/
4 955
První strana
Předchozí strana
60
63
64
65
66
67
70
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji