největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 481
–
3 510
/
4 955
První strana
Předchozí strana
110
115
116
117
118
119
120
Následující strana
Poslední strana
COŽE: hlína k jídlu?!
Jedlá hlína? Co to je? Je to opravdu speciální druh zeminy? Nebo jen název pro nějakou kulinářskou specialitu? Každopádně se „to“ občas objeví na jídelním lístku.
Kristina Vacková
24. 3. 2015
Chilli – kdy je zdravé a kdy už ne?
Chilli je rostlina, která vám způsobí oheň na jazyku a možná i slzu v oku. A to kdekoli: když budete jíst pikantní mexickou omáčku, dušené sečuánské maso, doutnající indické kari nebo šťavnatou thajskou kuchyni.
Kristina Vacková
23. 3. 2015
Veterináři objevili nelegální hospodu
Galerie
Redakce
20. 3. 2015
Ve školách snad odzvoní sladkostem a limonádám
Aktualita
Senát dnes projednává novelu školského zákona. Mimo jiné se zabývá stravováním. Pokud zákon projde, znamená to konec pro nezdravé potraviny ve školách.
Redakce
19. 3. 2015
Food stylista je tak trochu podvodník
Rozhovor
Jak vznikají nádherné obrázky jídla? Podobně jako nádherné obrázky modelek. „Je to hodně podobné, jen můj objekt se nehýbe a mohu s ním dělat, co potřebuji,“ říká jeden z mála českých profesionálních food stylistů JAN HAJNÝ.
Kristina Vacková
19. 3. 2015
Food styling – tipy a triky při fotografování jídla
Setkali jste se s fotografováním jídla, nebo vám přijde profese food stylisty sexy a záviděníhodná? Chcete se dozvědět více o tomto oboru? Podívejte se, jak zachytit „mňam“ faktor a další triky.
Kristina Vacková
19. 3. 2015
Kytkožrout se v zimě ukájí šnytlíkem z hypermarketu
Patří květina do vázy, nebo na talíř? Člověk by mohl mít kytkožrouty za blázny, ale až zjistíte, co všechno se dá jíst a čím vším se dají pokrmy ozdobit, vázu schováte a kytkožroutem se stanete.
Kateřina Čepelíková
18. 3. 2015
V USA schválili „zmutovaná jablka“. Nehnědnou
Začátkem března byla ve Spojených státech poprvé schválena geneticky modifikovaná jablka. Jedná se o dvě odrůdy jablek s modifikací zaměřenou proti hnědnutí. Je to urážka, bouří se odpůrci GMO.
Kristina Vacková
17. 3. 2015
Došla vejce? Vraž do toho banán
Rozhovor
Příručka začínajícího vegana, tak by mohl znít podtitul originální kuchařky Místo vejce banán. Ale je i pro ty, kdo chtějí svému jídelníčku dodat pestrost nebo jen ulevit těžkému žaludku.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2015
Odborník o raw stravě: Používejte víc selský rozum
Popularita raw food, výhradně syrové stravy, roste. Dá se ale s takovým jídelníčkem přežít? Co na to říká nutriční terapeut?
Blanka Chocová
13. 3. 2015
Falšování medu v Česku vesele pokračuje
Aktualita
SZPI zjistila, že se do oběhu opět dostal falšovaný med. Tentokráte na pranýři visí medy společnosti Včelpo, kterým byly také hned odebrány dvě značky kvality. Oprávněně?
Kateřina Čepelíková
12. 3. 2015
10 nejzdravějších národních kuchyní světa
Ohlížíte se po něčem dobrém. Možná se stavíte v indické restauraci nebo na skok u Číňanů. Dnes najdete jakoukoli kuchyni, na jakou si jen vzpomenete. Které jsou ty zdravé a čemu se raději vyhnout?
Kristina Vacková
12. 3. 2015
Znáte superovoce?
Galerie
Ovoce extrémně bohaté na minerály, vitamíny, barviva a navíc se silnými antioxidačními účinky má často exotický původ. K nejznámějším druhům patří například granátové jablko, mangostan, papája nebo pitahaya.
Redakce
11. 3. 2015
Dilemata červené řepy
Tři vědecké studie došly k rozdílným výsledkům. Pro koho je červená řepa prospěšná a nakolik jsou její očekávané příznivé účinky spíše pověrou?
Pavel Houser
11. 3. 2015
Jak se vyrábí cukr: pohádka o veliké řepě in natura
V České republice se vyrábí cukr z cukrové řepy. Jak ale z bulvy vznikne kilovka krystalků, kterou koupíme v obchodě? A jak se dnešní výroba liší od té původní, dvě stě let staré?
Kateřina Čepelíková
10. 3. 2015
Kitchenette: Food blog byl můj sen
Rozhovor
Ještě před třemi lety zkrášlovala ženské tváře, dnes je autorkou úspěšné knihy a food blogu, který má téměř třicet tisíc fanoušků. Jak se Markéta Pavleje aka Kitchenette k vaření dostala?
Kateřina Čepelíková
9. 3. 2015
8 způsobů, jak rozproudit zpomalený metabolismus
Špatně fungující metabolismus, tedy látková přeměna, může být příčinou nadváhy i dalších zdravotních potíží. Co s tím?
Kristina Vacková
6. 3. 2015
Proč je japonská kuchyně považována za zdravou?
V Evropě panuje názor, a ponechme si zatím soud, či zdravý nebo mylný, že japonská kuchyně patří k těm nejzdravějším na světě. Jak je to ale doopravdy?
Kristina Vacková
5. 3. 2015
Test: 3 lovecké salámy zcela propadly
Test
Spotřebitelský časopis dTest poslal do laboratoře 12 loveckých salámů z českých obchodů. Byly mezi nimi velké rozdíly – jak v obsahu masa či tuku, tak v chuti.
Redakce
4. 3. 2015
Pučálka – staročeský fast-food
Na jaře všechno klíčí… Klíčit může i jídlo na talíři. Pučálka je tradiční postní pokrm, navíc přímo nabitý vitamíny. Dřív ho prodávaly na ulici báby pučálnice.
Blanka Chocová
4. 3. 2015
Nepravá skořice obsahuje rizikový toxin. Která to je?
Byliny a koření z různých koutů planety se zásadně liší. Výrobci ale nemají povinnost původ uvádět. Například u skořice tak nepoznáte, kolik rizikového kumarinu obsahuje.
Petr Havel
3. 3. 2015
Dříve 197, dnes 7. Proč mizí cukrovary?
Cukr dnes považujeme za zcela běžnou součást naší spíže, což se o období před dvěma sty let říci nedá. Jaká je historie cukru a jak se daří nejstaršímu cukrovaru v Evropě?
Kateřina Čepelíková
2. 3. 2015
Syndrom čínské restaurace
Když dva popisují syndrom čínské restaurace, nemusí to být totéž. Aneb souvisí legendární „Čína“ ve Vodičkově ulici s boji v Pacifiku?
Tomáš Novák
27. 2. 2015
Jako na obrázku v kuchařce, že?
Říkali mi, že to zvládnu, i když jsem nikdy nevařil, nepekl a nesmažil. Podle návodu v kuchařce je to prý hračka. No, nevím…
Redakce
26. 2. 2015
Florentýna: Armáda dobrých kuchařů u nás nevzniká
Rozhovor
Má diplom z vysoké školy ekonomické, ale i výuční list z kuchařské školy. Proč se inženýrka vrhla do vaření? Prozradí ve velkém rozhovoru autorka čtyř úspěšných knih Jana Florentýna Zatloukalová.
Kateřina Čepelíková
26. 2. 2015
15 nejhorších „pamlsků“ na hubnutí
„Svačinky“ nebo jen takové to pojídání brambůrků či slaných buráků není zrovna tím nejlepším, co pro sebe můžeme udělat. Jak mlsat správně, aby naše tělo nebylo v permanentním šoku?
Kristina Vacková
25. 2. 2015
Do dveří lednice vejce nepatří
Vybrat vejce neznamená jen zkontrolovat celistvost skořápek. Nač si při výběru a uchování dát pozor?
Redakce
24. 2. 2015
Globalizace zavedla rohlík s kafem
Kde se vzaly potraviny z druhého konce světa, konzervy, sušené polévky, levný alkohol, automaty se sladkostmi nebo obyčejný rohlík s kávou na snídani? Kořeny moderní kuchyně leží v devatenáctém století.
Pavel Houser
24. 2. 2015
Farmářské trhy Kulaťák začínají
Galerie
Po zimní přestávce se na Vítězné náměstí opět vrací farmářské trhy. První trhy se konají v sobotu 7. března a začínají tradičně v 8 hodin. Najdete tu všechny své oblíbené pochoutky i nové dodavatele a zboží.
Redakce
23. 2. 2015
Dřív, než ho sníte…
Galerie
Jednou se v práci nudila – a výsledkem je kolekce zábavných banánů. Londýnská novinářka Elisa Roche začala tím, že z banánu ke svačině vytvořila unikátní kousek. Postupně přibývaly další. Tématem jsou převážně ikony showbyznysu, od žraloka z Čelistí po návrháře Karla Lagerfelda.
Redakce
23. 2. 2015
3 481
–
3 510
/
4 955
První strana
Předchozí strana
110
115
116
117
118
119
120
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji