největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
3 031
–
3 060
/
4 989
První strana
Předchozí strana
90
100
101
102
103
104
110
Následující strana
Poslední strana
Tuňák obsahoval histamin. Tři sta kilogramů filet přijde nazmar
Státní veterinární správa odhalila tuňáka ze Španělska, který obsahoval zvýšené množství histaminu. Ten vám může pěkně zavařit.
Redakce
27. 5. 2016
RawFest přiveze letos britskou kuchařskou hvězdu Russella Jamese
Rozhovor
Největší festival živé stravy se blíží. Třetí ročník RawFestu letos nabídne kulinářské workshopy, přednášky ve formě TEDs, chůzi po skle, jógu, ale hlavně celou řadu inspirativního raw food.
Kateřina Čepelíková
27. 5. 2016
Vyhrňte si rukáv a darujte krev. Příspěvky jsou dvojnásobné
Už prvního června začne dvacetidenní projekt Českého rozhlasu, který má za cíl šířit povědomí o dárcovství krve a oslovit především ty, kteří dosud krev nedarovali. Přidáte se?
Redakce
26. 5. 2016
Emoční přejídání – zajídáme nepříjemné, příjemné, únavu i nudu
Rozhovor
Jíme bez hladu. Do svých hektických životů potřebujeme zařadit rychlé a účinné potěšení. „Je ale řada mnohem destruktivnějších věcí, o kterých si lidé myslí, že jim pomáhají,“ hodnotí emoční jedení psycholožka Jitka Herlesová.
Veronika Řeháková
26. 5. 2016
Proč máme prasklý chléb nejraději?
Také si v obchodě vybíráte chléb podle velikosti praskliny? A čím větší, tím lepší? Dobře děláte, díky prasklině jsou tyto chleby totiž chutnější.
Kateřina Čepelíková
25. 5. 2016
Falšovaný pangas: Kam zmizela půlka ryby?
Aktualita
V další šarži mražených ryb chybí plná polovina obsahu masa. Jde již o několikátý případ v řadě.
Redakce
24. 5. 2016
Na Kulaťáku bude farmářský trh i Festival ambasád
Aktualita
Po úspěchu předchozích akcí – festivalu asijských chutí zemí ASEANU a afrických trhů, chystají letos pořadatelé tradičního farmářského trhu na Kulaťáku další zážitek plný exotických potravin, chutí a vůní.
Redakce
24. 5. 2016
Vybírám si, komu svůj panenský med svěřím, říká včelař Jiří Smolík
Když hledáte kvalitní med, zajděte ke včelaři, když hledáte ten nejčistější med, zajděte k Jiřímu Smolíkovi. On je jedním z mála, kdo v Česku vyrábí a prodává panenský med. V čem se liší a jak ho včely vyrábějí?
Kateřina Čepelíková
24. 5. 2016
Sója a rakovina
Sója zaznamenává v poslední době vrcholy i pády. Ještě před pár lety módní potravina se dnes netěší zrovna dobré pověsti. Za co mohou i nemohou v ní obsažené fytoestrogeny?
Blanka Chocová
23. 5. 2016
Ministerstvo: tyto příbory jsou nebezpečné
Aktualita
Plastové příbory bez řádných informací o původu či složení mohou představovat riziko, například kvůli možné přítomnosti karcinogenních látek.
Redakce
21. 5. 2016
Základem slepičí polévky bývaly pařáty
Slepičí polévka – to je klasika. V tradiční verzi na ni narazíte už jen stěží. Jak se vaří dnes?
Petr Havel
20. 5. 2016
Jistota není nikde: falšované masné výrobky byly v Tescu i Lidlu
Inspekce našla v Lidlu a Tescu falšované masné výrobky. Tentokrát šlo o guláš a párečky, v obou případech bylo ve výrobcích výrazně méně masa, než bylo deklarováno na obale.
Redakce
19. 5. 2016
Mražené ryby z Makra byly falšované
Mražené ryby jsou už delší dobu v hledáčku jak potravinářů, tak veterinářů. Co našli tentokrát v Makru?
Redakce
19. 5. 2016
Kážou vodu, pijí víno? Jakými sladkostmi zahánějí „mlsnou“ výživoví poradci
Bez nějaké sladkosti si většina z nás nedokáže představit den. Zajímá vás, jak jsou na tom výživoví poradci? Hřeší, nebo jsou vzorní?
Veronika Řeháková
19. 5. 2016
Zabíjejí plevel a způsobují rakovinu: Dva jedy na evropských polích končí
Komentář
Mohou způsobit rakovinné nádory, poškozují nenarozené děti, mají toxické účinky na štítnou žlázu a negativní vliv na plodnost. Dosud se směly používat, nyní končí – další nebezpečné látky ale zůstávají.
Richard Šedý
18. 5. 2016
Mozzarella Zott v Bille byla šizená
Aktualita
SZPI zjistila mozzarellu Zott s nevyhovujícím obsahem tuku a sušiny.
Redakce
18. 5. 2016
Americká brusinka je matoucí název. Jak se liší borůvka, brusinka a klikva
Komentář
Populární americká (kanadská) brusinka přísně vzato není brusinka. A podle zákona by tak neměla být označována. Je to klikva.
Petr Havel
18. 5. 2016
Černý pátek pro 43 000 sardinek: veterináři v nich našli kadmium
Uplynulý pátek třináctého Státní veterinární správa potvrdila v sardinkách společnosti ESSA zhruba dvojnásobné překročení maximálního limitu pro kadmium.
Redakce
17. 5. 2016
Ministerstvo zemědělství nově testuje potraviny. Prošly eidamy?
Test
Ministerstvo zemědělství spustilo testování potravin, kterým reaguje na různá hodnocení potravin objevující se v médiích. Ministerstvu totiž vadí, že u mnoha testů není jasné, kdo tyto potraviny testoval a jestli se při tom řídil platnými postupy a zákony.
Redakce
17. 5. 2016
Prague Cheesecake festival hostí letos více nadšenců
Rozhovor
Už 21. května se v Praze uskuteční třetí ročník Prague Cheesecake festivalu, který nabídne jak díla ostřílených mistrů v oboru, tak i amatérů připravujících cheesecaky s chutí a zapálením.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2016
Řecký balzamikový krém patří do dortu i marinády. Jak se vyrábí?
Řecký balzamikový krém se vyrábí z balzamikového octa a ten zas z korintských rozinek. A rozinky? Ty vyrobí jen řecké slunce během deseti dnů.
Kateřina Čepelíková
17. 5. 2016
Jezte rýži, snížíte cholesterol
Rýže pomáhá snížit zvýšený cholesterol, ale také tlak a hodnoty cukru. Nejcennější je rýže natural. Léčivý je především rýžový škrob.
Simona Procházková
16. 5. 2016
Kaufland prodával salám s falšovaným obsahem masa
Deklarují, že je v masném výrobku sedmdesát procent masa, ale ve finále kupujeme výrazně méně.
Redakce
13. 5. 2016
I salát může být kalorickou bombou. Nač si dát pozor?
Lupení, spousta zeleniny, říkáte si, že zdravější oběd už ani mít nemůžete? Ale co ta slanina, dresink a smažené krutony? Vyvarujte se drobností, které zdravý salát mění v kalorickou bombu. Tady jsou zdravé tipy odborníka.
Susan Bowermanová
13. 5. 2016
10 rad šéfkuchařů pro perfektní grilování
Máte nový gril a v lednici maso za hříšné peníze, protože se chystáte dnes rozjet grilovací sezonu? Přečtěte si tipy ke grilování známých šéfkuchařů, ať neuděláte nějakou botu.
Kateřina Čepelíková
13. 5. 2016
Karel IV. miloval chleba na prst silně namazaný máslem
Středověcí učenci doporučovali režim jídla jednou až dvakrát denně, na zeleninu se hledělo skepticky, stejně jako na plody, které rostly blízko u země. Pitný režim samotného panovníka byl plný vína. Ovšem již tehdejší lékaři si byli dobře vědomi obrovského vlivu jídla a životního stylu na zdraví.
Hana Mojžíšová
13. 5. 2016
Vydával se za český česnek, prozradila ho DNA
Český česnek na trhu ještě není, takže když inspekce narazila u prodejců na Bjetin – českou odrůdu česneku, nechala ji otestovat. A Bjetin to skutečně nebyl.
Redakce
12. 5. 2016
Kde všude lze v Praze grilovat? V parku i na loďce
Grilování je fenomén. Griluje se všude, všechno a stále. Nechte se inspirovat a zkuste grilování na Vltavě, piknik v parku bez vlastního jídla nebo v parku u vody.
Kateřina Čepelíková
12. 5. 2016
Rukama mi prošlo deset tisíc koblížků, říká majitelka Růžového domečku
Rozhovor
Ani kobliha ani donut, ale veselý barevný koblížek s dírou uprostřed. Vlastnoručně je vyrábí veselá Anna Kameníčková. Jak se ke koblížkům dostala a proč je nekoupíte v žádné kavárně?
Kateřina Čepelíková
12. 5. 2016
Třetina kontrolovaných restaurací zákazníkům o pokrmech lhala
Aktualita
Potravinářská inspekce se tentokrát zaměřila na uvádění informací v restauracích a rychlých občerstveních. Řada z nich informovala spotřebitele o složení pokrmů nepravdivě.
Redakce
11. 5. 2016
3 031
–
3 060
/
4 989
První strana
Předchozí strana
90
100
101
102
103
104
110
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji