Hlavní navigace

zmrzlina

Božský kopeček: zmrzlina bez mléka je hit, v plánu jsou nanuky

Veganskou zmrzlinu Božský kopeček poznáte hned – na pohled i po chuti. Prodává se z retro zmrzlinářských autíček v pastelových barvách, je čerstvá, bez chemie a bez složek živočišného původu. A strašně dobrá.

21. 8. 2018 0:00
Doba čtení: 5 minut

Letní jídla ve stáncích na koupalištích a ve městech: jak se vyhnout největšímu zlu

Párky v rohlíku, klobásy, smažené langoše a hranolky, sladké zmrzliny a limonády… Nabídka stánků s občerstvením je bídná. Pro jednou se jistě svět nezboří, ale i na koupališti se můžeme stravovat zdravě.

Doba čtení: 2 minuty

Voda s citronem a další letní potraviny, které škodí zubům

Dokonce i takové potraviny, které považujeme za zdravé, mohou poškodit náš chrup.

5. 8. 2018 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Jak poznat zmrzliny „vylepšené“ éčky a želatinou

Smetanová nebo mléčná zmrzlina bývá nejdražší, ale neskrývá žádný rostlinný tuk. Ovocné s vysokým obsahem vody jsou zase „vycpané“ želatinou. Vybrat nejlepší zmrzlinu je alchymie.

Doba čtení: 3 minuty

Kuchařka Gastrokroužku – spojilo je jídlo

Je tu meníčko a novinky týdne: Na trh přichází Birell bez lepku. Máj je růžový v Costa Coffee. Košík.cz nabízí raw med. Superovocná, taková je UGO zmrzlina. A vychází neobyčejná kuchařka Gastrokroužku.

6. 5. 2018 0:00
Doba čtení: 5 minut

Nejoblíbenější zmrzliny se nemění, trendem jsou multipacky

Tesco předpokládá zájem o multipacky zmrzlin. Billa přichází s privátní značkou chřestu Česká farma. Novinka z Bageterie Boulevard: menu z Apulie v barvách italské trikolory. Alpro představuje letní tipy s chutí kokosu. Do Dlouhé na kremrole od Cukráře Skály.

Doba čtení: 5 minut

Zmrzlina se „šidila“ vždy. Ale jinak

Tváří se jako smetanová, ale spíš bude z odtučněného mléka, je jahodová, ale jahodovou nemá ani barvu. Jsou to hry s barvami a popisky, čím barevnější, tím lépe se upoutá pozornost. Platilo to i tehdy, kdy bylo zmrzlinářství ještě v plenkách.

Doba čtení: 5 minut

Honza Hochsteiger: Do italské zmrzliny patří dvacet procent vzduchu

Zmrzlinařinu studoval v Itálii, ale jeho vytříbené zmrzliny můžete ochutnávat už dva a půl roku i v Praze, ve vysněné zmrzlinárně Crème de la Crème i mnoha špičkových restauracích. Čím se jeho zmrzliny vymykají a jak je vyrábí?

8. 8. 2017 0:00
Doba čtení: 8 minut

Pečená, pivní, olivová… Recepty na nejdivnější zmrzliny

Pórková, zázvorová, svíčková na smetaně… Svět zmrzlin je mnohem rozmanitější, než si myslíme, a zmrazit se dá opravdu všechno. Zmrzlina může být i pečená nebo smažená. Překvapte hosty domácí netradiční zmrzlinou.

Doba čtení: 3 minuty

Nač dát pozor, když si kupujete zmrzlinu?

Točená zmrzlina se prodává na každém rohu, stejně tak kopečková. Leckde ale prodejce netuší, jaké hygienické minimum musí dodržovat. Před koupí zmrzliny si tak zkontrolujte, kdo a kde vám zmrzlinu prodává.

14. 7. 2017 10:00
Doba čtení: 2 minuty

dTest: Čokoládové zmrzliny jsou bez čokolády

O kvalitě čokoládové zmrzliny rozhoduje obsah tuků, kakaa, ale i nášleh a rychlost tání. Jaká čokoládová zmrzlina je podle dTestu ta nej?

12. 7. 2017 14:20
Doba čtení: 2 minuty

Prague Ice Cream Festival: Metráky zmrzliny na jednom místě. Už v neděli

Milujete zmrzlinu? Klasickou, veganskou, raw, wafle v perníku, rolovanou zmrzlinu? Na jakou si vzpomenete, takovou budete v neděli mít. Na Prague Ice Cream Festivalu.

20. 6. 2017 10:00
Doba čtení: 2 minuty

Jak na domácí zmrzlinu?

Nemusí vyjít levněji než zmrzlina z obchodu, ale určitě bude chutnější, voňavější a přesně tak sladká, jak budete chtít. Připravte si tři druhy zmrzlin, podle našich receptů.

22. 7. 2016 11:14
Doba čtení: 1 minuta

Zmrzlinu? Ani snad ne

I zmrzlinám je horko. Nepříliš zmrzlé zmrzliny nebo zmrzliny opakovaně rozmražené a zmražené. Vodová s mlékem a bez alergenů s alergeny. Podívejte se, s jakými nanuky, polárkáči a zmrzlinami se setkává potravinářská inspekce (SZPI).

11. 7. 2016 10:48

Už tuto neděli vás čeká Prague Ice Cream Festival

Zmrzlinový festival letos už podruhé. Přijďte ochutnat zmrzlinu gelato, točenou, kopečkovou a třeba i tu raw a veganskou.

22. 6. 2016 11:00

Zmrzlináři nezvládají hygienu a používají nepovolené barvivo

Hygienici již letos zkontrolovali stovky prodejců zmrzlin. Šest jich bylo nuceno zavřít, desítky zmrzlinářů musely uklízet.

14. 8. 2015 12:05
Doba čtení: 1 minuta

Test: I dobré nanuky kazí šizená poleva

Spotřebitelský časopis dTest se zaměřil na kvalitu zmrzlin s klasickými příchutěmi a poslal do laboratoře sedmnáct vanilkových a pět tvarohových nanuků. Zatímco tvarohové dopadly dobře, kvalita většiny vanilkových trpí hlavně tím, že obsahují velké množství kokosového oleje.

14. 7. 2015 11:37
Doba čtení: 4 minuty

Deset jídel, která vás v horku ochladí

Ačkoli při pomyšlení na horké dny člověku vytane na mysli zmrzlina nebo pití s ledem, jídla a nápoje, která nás skutečně mohou ochladit, vypadají úplně jinak.

Doba čtení: 5 minut

Nevyrábím zmrzlinu pro davy, říká majitel zmrzlinárny 2AD

Na zmrzlinu Darka Hrivňáka si klidně vystojíte frontu až za dva rohy. Není to totiž nabarvená a navoněná směs ze sáčku, ale jahodová zmrzlina z jahod a čokoládová z té nekvalitnější čokolády.

Doba čtení: 6 minut

Test: Když je zmrzlina jen vzduch, voda a chemie

Točenou, kopečkovou nebo vaničkovou z obchodu? Kvalitní mohou být všechny, ale stejně tak dobře mohou stát všechny za starou belu. Na co si dát při výběru pozor, abychom si pochutnali?

Doba čtení: 5 minut

Zmrzlina se dá udělat téměř ze všeho, říká zmrzlinářka

Zmrzlina z řapíkatého celeru, z hrášku, ale i černého piva nejsou pro Kateřinu Kočičkovou nic nezvyklého. Čím podivnější kombinace, tím větší chuť k její výrobě má zmrzlinářka, jejíž slaný karamel láme rekordy v prodeji.

25. 5. 2015 0:00
Doba čtení: 7 minut

Každý desátý prodejce zmrzlin dostal pokutu

Stejně jako loni i letos se hygienici zaměřili na kvalitu prodávaných zmrzlin. Zatímco loni padly pokuty za téměř 150 000 korun, letos je situace lepší. Zatím.

1. 8. 2014 19:10
Doba čtení: 1 minuta

Kopečkovou, nebo točenou?

V souboji chutí už roky vyhrává vanilková nad čokoládovou zmrzlinou. Jak je to ale v případě typu servírování? Jsme národ konzervativní, který miluje točenou, nebo fandíme kopečkům?

Doba čtení: 1 minuta

Nejrizikovější zmrzlina roku 2013? Vanilková

Státní zdravotní ústav loni prověřoval bezmála pětistovku prodejců zmrzlin. Udělil pokuty za skoro sto padesát tisíc. Bylo to za špatnou hygienu nebo přítomnost E.coli?

Doba čtení: 3 minuty

Frozen yogurt: je to jogurt a chutná jako zmrzlina

Byla pýchou všech Čechů, byla první na světě, která vyrobila ovocný jogurt a přesto krachla. Radlická mlékárna je ale zpět a vnáší na český trh moderního představitele jogurtu.

Doba čtení: 3 minuty

Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře

Zmrzlinu s vepřovou želatinou, umělými dochucovadly a ztuženým tukem namísto smetany mají všude. Pravou domácí málokde. Tak si ji zkuste vyrobit podle našich exkluzivních receptů.

Doba čtení: 4 minuty

Velbloudí mléko nebude pro krávy konkurencí. Cena je vysoká

Velbloudí mléko může po letech úsilí na evropský trh. Tedy i na ten český. Proč je to tak velká sláva pro alergiky a v čem jsou mléčné výrobky z velbloudího mléka lepší než z kravského?

Doba čtení: 4 minuty

Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů

Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.

Doba čtení: 5 minut

Na Moravě se čtyři roky zkoumaly zmrzliny. Proč?

V provozovnách stravovacích služeb Moravskoslezského kraje se sledoval obsah syntetických barviv u zmrzlin, které nebyly vyrobeny průmyslovou cestou. Máme pro vás výsledky z laboratoře.

23. 10. 2012 14:26
Doba čtení: 2 minuty

Do správného ovocného nanuku patří kus prasete

Máte rádi ovocné nanuky? Mnohdy v nich žádné ovoce není. Zato v nich jsou věci, které byste nečekali. Dejte si nanuk a podívejte se na náš test, pak už možná nebudete mít chuť.

Doba čtení: 8 minut