Hlavní navigace
největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Témata
»
zmrzlina
zmrzlina
1
–
30
/
50
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Hygienici kontrolovali prodejce zmrzliny: Jak je na tom McDonald’s a malé stánky?
Aktualita
Hygienici v ČR kontrolovali výrobu a prodej zmrzliny. Výsledky svědčí o opětovném nedodržování hygieny výroby. Víme, které podniky v Praze se hygienou příliš nezabývaly.
Kateřina Čepelíková
28. 7. 2023
Stojí za ochutnání: Prodejci nabízejí dýňové kafe, švestkové nápoje i perníkovou zmrzlinu
Jak se projevil podzim v nabídce fast foodu, pekařů i těch, kteří nás zahrnují horkými nápoji? Rozhlédli jsme se a zmapovali, co všechno si můžete dát během sychravých dní.
Kateřina Čepelíková
2. 11. 2022
Samé zdravé jídlo, a přesto kila navíc? Vyzrajte na letní stravovací prohřešky
Přibrali jste přes léto nějaké to kilo navíc, i když si myslíte, že jste se stravovali vzorově? Ke grilovanému masu jen salát, večer jen bílé víno a sem tam zmrzlina? Chyby lze najít i ve zdánlivě zdravém jídelníčku.
Kateřina Čepelíková
29. 8. 2022
Co takhle dát si kefír nebo kefírovou zmrzlinu?
Zdravější a méně tučná než klasická zmrzlina je zmrzlina vyrobená z kefíru. Uměli byste si vyrobit kefír v domácím prostředí?
Petr Havel
22. 8. 2022
Abyste se po alkoholové zmrzlině opili, museli byste jí sníst třicet kilo, říká zmrzlinář
V čem se liší výroba běžné zmrzliny od té s alkoholem? Zákulisí výroby alkoholové zmrzliny jsme probrali s jejími výrobci z vyhlášených zmrzlináren Crème de la Crème a Zmrzlinárny Braník.
Kateřina Čepelíková
2. 8. 2022
Počet nových komentářů
6
Nejoblíbenější zmrzlina je točená. Vanilková ale není vždy jasnou volbou
V horkých letních dnech bychom měli konzumovat takzvané osvěžující potraviny: zakysané mléčné výrobky, meloun, rajčata či studené polévky. I tak ale nejčastěji každý z nás asi stejně zvolí zmrzlinu. Točenou, kopečkovou, nebo sáhneme po nanuku, dřeni si sorbetu. Která příchuť je ta nej a jakou netradiční určitě musíte vyzkoušet?
Kateřina Čepelíková
22. 7. 2022
Zmrzlina může přinést osvěžení i průjem. Kontrolám nevyhověla polovina vzorků
Aktualita
Středočeští hygienici kontrolovali prodej zmrzliny. 56 % odebraných vzorků bylo nevyhovujících kvůli bakteriální kontaminaci.
Hana Válková
9. 6. 2022
Počet nových komentářů
1
3× oceněná zmrzlina, co láká davy: Perníková se švestkovými povidly
Zmrzlina z pardubického perníku, nanuk z krkonošských borůvek či sorbet z čerstvě natrhaných malin? Monika Pavlisová se výrobě zmrzliny na Pardubicku věnuje již šestnáct let. A za své nápady získala řadu ocenění.
Redakce
29. 9. 2021
Inspekce: Prodejci vrací do stroje zmrzliny z předešlého dne, jsou v nich bakterie
Aktualita
Aktuální výsledky kontrol typicky letního sortimentu nepotěší. Při kontrolách potravinářské inspekce nevyhovělo 48 % hodnocených zmrzlin a 65 % vzorků ledů do nápojů.
Lenka Krbcová
19. 8. 2021
K čemu je dobrý zmrzlinovač a jaký vybrat?
Test
Domácí zmrzlina je poctivá a vždy víme, co do ní dáváme. Možná právě zvažujete nákup zmrzlinovače. K čemu je dobrý a jaký obstál v laboratoři dTestu? Přinášíme i lahodné recepty.
Redakce
22. 6. 2021
Proč si neobjednávat nápoje s ledem
Aktualita
Inspektoři zemědělské a potravinářské inspekce se v uplynulých dnech zaměřili na kontroly točených a kopečkových zmrzlin a na kontrolu ledů využívaných jako chlazení do nápojů. V porovnání s roky minulými dopadly letošní kontroly nejhůře.
Redakce
6. 8. 2019
Počet nových komentářů
4
Jestli mají v cukrárně kvalitní zmrzlinu, poznáte podle pistáciové
„Zmrzlinu z prášku poznáte, až se zmrzlinami projíte nebo až ochutnáte opravdu dobré zmrzliny,“ říká Iveta Fabešová z IF Café. Přitom poctivou zmrzlinu můžete leckdy odhalit jen pohledem.
Kateřina Čepelíková
17. 7. 2019
Počet nových komentářů
1
V Praze je 1000 míst, kde prodávají zmrzlinu. Hygienici prověřili jejich bezpečnost
Kontrola pražských hygieniků zjistila problémy u několika prodejců zmrzlin a ledové tříště na území hlavního města. Výrobci nedodržují správně hygienu výroby.
Lenka Krbcová
12. 7. 2019
Ruské zmrzliny nejsou stejné. Některé jsou šizené a nekvalitní
Aktualita
V Rusku se sendvičová zmrzlina vyrábí od třicátých let 20. století, po válce se stala žádaným exportním artiklem a dovážela se i do Československa. Dnes se hojně vyrábí i u nás, a bohužel ne vždy v té nejlepší kvalitě.
Redakce
10. 7. 2019
Cukrařina roku 1910: Hodně vajec a nebezpečná kypřidla
Cukrařina ze začátku dvacátého století byla jednoduchá, strohá, a přesto voňavá. Základní heslo znělo: „Vezmi součástky jen nejlepší jakosti.“ A pak se dílo podařilo… tedy pokud jste se vyhnuli natronu, který silně leptal veškeré tkáně.
Kateřina Čepelíková
29. 1. 2019
Božský kopeček: zmrzlina bez mléka je hit, v plánu jsou nanuky
Veganskou zmrzlinu Božský kopeček poznáte hned – na pohled i po chuti. Prodává se z retro zmrzlinářských autíček v pastelových barvách, je čerstvá, bez chemie a bez složek živočišného původu. A strašně dobrá.
Jana Kuklová
21. 8. 2018
Letní jídla ve stáncích na koupalištích a ve městech: jak se vyhnout největšímu zlu
Párky v rohlíku, klobásy, smažené langoše a hranolky, sladké zmrzliny a limonády… Nabídka stánků s občerstvením je bídná. Pro jednou se jistě svět nezboří, ale i na koupališti se můžeme stravovat zdravě.
Věra Burešová
7. 8. 2018
Počet nových komentářů
2
Voda s citronem a další letní potraviny, které škodí zubům
Dokonce i takové potraviny, které považujeme za zdravé, mohou poškodit náš chrup.
Redakce
5. 8. 2018
Jak poznat zmrzliny „vylepšené“ éčky a želatinou
Smetanová nebo mléčná zmrzlina bývá nejdražší, ale neskrývá žádný rostlinný tuk. Ovocné s vysokým obsahem vody jsou zase „vycpané“ želatinou. Vybrat nejlepší zmrzlinu je alchymie.
Tereza Víchová
2. 8. 2018
Počet nových komentářů
3
Kuchařka Gastrokroužku – spojilo je jídlo
Je tu meníčko a novinky týdne: Na trh přichází Birell bez lepku. Máj je růžový v Costa Coffee. Košík.cz nabízí raw med. Superovocná, taková je UGO zmrzlina. A vychází neobyčejná kuchařka Gastrokroužku.
Lenka Krbcová
6. 5. 2018
Nejoblíbenější zmrzliny se nemění, trendem jsou multipacky
Tesco předpokládá zájem o multipacky zmrzlin. Billa přichází s privátní značkou chřestu Česká farma. Novinka z Bageterie Boulevard: menu z Apulie v barvách italské trikolory. Alpro představuje letní tipy s chutí kokosu. Do Dlouhé na kremrole od Cukráře Skály.
Lenka Krbcová
29. 4. 2018
Počet nových komentářů
1
Zmrzlina se „šidila“ vždy. Ale jinak
Tváří se jako smetanová, ale spíš bude z odtučněného mléka, je jahodová, ale jahodovou nemá ani barvu. Jsou to hry s barvami a popisky, čím barevnější, tím lépe se upoutá pozornost. Platilo to i tehdy, kdy bylo zmrzlinářství ještě v plenkách.
Kateřina Čepelíková
10. 8. 2017
Počet nových komentářů
1
Honza Hochsteiger: Do italské zmrzliny patří dvacet procent vzduchu
Rozhovor
Zmrzlinařinu studoval v Itálii, ale jeho vytříbené zmrzliny můžete ochutnávat už dva a půl roku i v Praze, ve vysněné zmrzlinárně Crème de la Crème i mnoha špičkových restauracích. Čím se jeho zmrzliny vymykají a jak je vyrábí?
Kateřina Čepelíková
8. 8. 2017
Pečená, pivní, olivová… Recepty na nejdivnější zmrzliny
Pórková, zázvorová, svíčková na smetaně… Svět zmrzlin je mnohem rozmanitější, než si myslíme, a zmrazit se dá opravdu všechno. Zmrzlina může být i pečená nebo smažená. Překvapte hosty domácí netradiční zmrzlinou.
Helena Singerová
17. 7. 2017
Počet nových komentářů
2
Nač dát pozor, když si kupujete zmrzlinu?
Točená zmrzlina se prodává na každém rohu, stejně tak kopečková. Leckde ale prodejce netuší, jaké hygienické minimum musí dodržovat. Před koupí zmrzliny si tak zkontrolujte, kdo a kde vám zmrzlinu prodává.
Redakce
14. 7. 2017
Počet nových komentářů
2
dTest: Čokoládové zmrzliny jsou bez čokolády
Aktualita
O kvalitě čokoládové zmrzliny rozhoduje obsah tuků, kakaa, ale i nášleh a rychlost tání. Jaká čokoládová zmrzlina je podle dTestu ta nej?
Redakce
12. 7. 2017
Prague Ice Cream Festival: Metráky zmrzliny na jednom místě. Už v neděli
Rozhovor
Milujete zmrzlinu? Klasickou, veganskou, raw, wafle v perníku, rolovanou zmrzlinu? Na jakou si vzpomenete, takovou budete v neděli mít. Na Prague Ice Cream Festivalu.
Kateřina Čepelíková
20. 6. 2017
Jak na domácí zmrzlinu?
Recepty
Nemusí vyjít levněji než zmrzlina z obchodu, ale určitě bude chutnější, voňavější a přesně tak sladká, jak budete chtít. Připravte si tři druhy zmrzlin, podle našich receptů.
Redakce
22. 7. 2016
Počet nových komentářů
4
Zmrzlinu? Ani snad ne
Galerie
I zmrzlinám je horko. Nepříliš zmrzlé zmrzliny nebo zmrzliny opakovaně rozmražené a zmražené. Vodová s mlékem a bez alergenů s alergeny. Podívejte se, s jakými nanuky, polárkáči a zmrzlinami se setkává potravinářská inspekce (SZPI).
Redakce
11. 7. 2016
Už tuto neděli vás čeká Prague Ice Cream Festival
Galerie
Zmrzlinový festival letos už podruhé. Přijďte ochutnat zmrzlinu gelato, točenou, kopečkovou a třeba i tu raw a veganskou.
Redakce
22. 6. 2016
1
–
30
/
50
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Artróza
Tourettův syndrom
Tenisový loket
Rakovina hrtanu
Rakovina prsu
Kuří oko
Onemocnění prostaty
Kašel
HIV / AIDS
Mentální anorexie
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji