největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
zmrzlina
zmrzlina
31
–
56
/
56
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Nač dát pozor, když si kupujete zmrzlinu?
Točená zmrzlina se prodává na každém rohu, stejně tak kopečková. Leckde ale prodejce netuší, jaké hygienické minimum musí dodržovat. Před koupí zmrzliny si tak zkontrolujte, kdo a kde vám zmrzlinu prodává.
Redakce
14. 7. 2017
dTest: Čokoládové zmrzliny jsou bez čokolády
Aktualita
O kvalitě čokoládové zmrzliny rozhoduje obsah tuků, kakaa, ale i nášleh a rychlost tání. Jaká čokoládová zmrzlina je podle dTestu ta nej?
Redakce
12. 7. 2017
Prague Ice Cream Festival: Metráky zmrzliny na jednom místě. Už v neděli
Rozhovor
Milujete zmrzlinu? Klasickou, veganskou, raw, wafle v perníku, rolovanou zmrzlinu? Na jakou si vzpomenete, takovou budete v neděli mít. Na Prague Ice Cream Festivalu.
Kateřina Čepelíková
20. 6. 2017
Jak na domácí zmrzlinu?
Recepty
Nemusí vyjít levněji než zmrzlina z obchodu, ale určitě bude chutnější, voňavější a přesně tak sladká, jak budete chtít. Připravte si tři druhy zmrzlin, podle našich receptů.
Redakce
22. 7. 2016
Zmrzlinu? Ani snad ne
Galerie
I zmrzlinám je horko. Nepříliš zmrzlé zmrzliny nebo zmrzliny opakovaně rozmražené a zmražené. Vodová s mlékem a bez alergenů s alergeny. Podívejte se, s jakými nanuky, polárkáči a zmrzlinami se setkává potravinářská inspekce (SZPI).
Redakce
11. 7. 2016
Už tuto neděli vás čeká Prague Ice Cream Festival
Galerie
Zmrzlinový festival letos už podruhé. Přijďte ochutnat zmrzlinu gelato, točenou, kopečkovou a třeba i tu raw a veganskou.
Redakce
22. 6. 2016
Zmrzlináři nezvládají hygienu a používají nepovolené barvivo
Aktualita
Hygienici již letos zkontrolovali stovky prodejců zmrzlin. Šest jich bylo nuceno zavřít, desítky zmrzlinářů musely uklízet.
Redakce
14. 8. 2015
Test: I dobré nanuky kazí šizená poleva
Test
Spotřebitelský časopis dTest se zaměřil na kvalitu zmrzlin s klasickými příchutěmi a poslal do laboratoře sedmnáct vanilkových a pět tvarohových nanuků. Zatímco tvarohové dopadly dobře, kvalita většiny vanilkových trpí hlavně tím, že obsahují velké množství kokosového oleje.
Redakce
14. 7. 2015
Deset jídel, která vás v horku ochladí
Ačkoli při pomyšlení na horké dny člověku vytane na mysli zmrzlina nebo pití s ledem, jídla a nápoje, která nás skutečně mohou ochladit, vypadají úplně jinak.
Anna Příhodová
7. 7. 2015
Nevyrábím zmrzlinu pro davy, říká majitel zmrzlinárny 2AD
Na zmrzlinu Darka Hrivňáka si klidně vystojíte frontu až za dva rohy. Není to totiž nabarvená a navoněná směs ze sáčku, ale jahodová zmrzlina z jahod a čokoládová z té nekvalitnější čokolády.
Kateřina Čepelíková
22. 6. 2015
Test: Když je zmrzlina jen vzduch, voda a chemie
Test
Točenou, kopečkovou nebo vaničkovou z obchodu? Kvalitní mohou být všechny, ale stejně tak dobře mohou stát všechny za starou belu. Na co si dát při výběru pozor, abychom si pochutnali?
Kateřina Čepelíková
25. 5. 2015
Zmrzlina se dá udělat téměř ze všeho, říká zmrzlinářka
Rozhovor
Zmrzlina z řapíkatého celeru, z hrášku, ale i černého piva nejsou pro Kateřinu Kočičkovou nic nezvyklého. Čím podivnější kombinace, tím větší chuť k její výrobě má zmrzlinářka, jejíž slaný karamel láme rekordy v prodeji.
Kateřina Čepelíková
25. 5. 2015
Každý desátý prodejce zmrzlin dostal pokutu
Aktualita
Stejně jako loni i letos se hygienici zaměřili na kvalitu prodávaných zmrzlin. Zatímco loni padly pokuty za téměř 150 000 korun, letos je situace lepší. Zatím.
Redakce
1. 8. 2014
Kopečkovou, nebo točenou?
Aktualita
V souboji chutí už roky vyhrává vanilková nad čokoládovou zmrzlinou. Jak je to ale v případě typu servírování? Jsme národ konzervativní, který miluje točenou, nebo fandíme kopečkům?
Redakce
8. 7. 2014
Nejrizikovější zmrzlina roku 2013? Vanilková
Aktualita
Státní zdravotní ústav loni prověřoval bezmála pětistovku prodejců zmrzlin. Udělil pokuty za skoro sto padesát tisíc. Bylo to za špatnou hygienu nebo přítomnost E.coli?
Kateřina Čepelíková
5. 6. 2014
Frozen yogurt: je to jogurt a chutná jako zmrzlina
Byla pýchou všech Čechů, byla první na světě, která vyrobila ovocný jogurt a přesto krachla. Radlická mlékárna je ale zpět a vnáší na český trh moderního představitele jogurtu.
Kateřina Čepelíková
3. 10. 2013
Domácí zmrzliny podle receptu šéfkuchaře
Zmrzlinu s vepřovou želatinou, umělými dochucovadly a ztuženým tukem namísto smetany mají všude. Pravou domácí málokde. Tak si ji zkuste vyrobit podle našich exkluzivních receptů.
Kateřina Čepelíková
5. 8. 2013
Velbloudí mléko nebude pro krávy konkurencí. Cena je vysoká
Velbloudí mléko může po letech úsilí na evropský trh. Tedy i na ten český. Proč je to tak velká sláva pro alergiky a v čem jsou mléčné výrobky z velbloudího mléka lepší než z kravského?
Kateřina Čepelíková
26. 7. 2013
Domácí nanuky s ovocem jsou bez éček, barviv a alergenů
Máte chuť na nanuk? Vyrobte si ho. Není to nic složitého a uděláte pro sebe i své děti daleko víc, než když si ho koupíte. Klasický nanuk mnohdy obsahuje i to, co vůbec nepotřebujete.
Taťána Kročková
22. 7. 2013
Na Moravě se čtyři roky zkoumaly zmrzliny. Proč?
Aktualita
V provozovnách stravovacích služeb Moravskoslezského kraje se sledoval obsah syntetických barviv u zmrzlin, které nebyly vyrobeny průmyslovou cestou. Máme pro vás výsledky z laboratoře.
Kateřina Čepelíková
23. 10. 2012
Do správného ovocného nanuku patří kus prasete
Máte rádi ovocné nanuky? Mnohdy v nich žádné ovoce není. Zato v nich jsou věci, které byste nečekali. Dejte si nanuk a podívejte se na náš test, pak už možná nebudete mít chuť.
Kateřina Čepelíková
15. 8. 2012
Desítka potravin, kterým je lepší se ve vedrech vyhnout
Chlebíček s podivnou oblohou by si dal v horku jen šílenec. Ale jídel, která se pro horké dny vůbec nehodí, je víc a nejde tu rozhodně jen o to, že po některých by vám mohlo být špatně.
Anna Příhodová
25. 7. 2012
Většina zmrzlin obsahuje místo smetany kokosový tuk
Balené zmrzliny pomalu, ale jistě přestávají patřit do kategorie mlékárenských výrobků. Až na výjimky v nich nenajdete mléčný tuk. Je nahrazován levnější rostlinnou variantou.
Petr Havel
27. 6. 2012
Salmonelu z točené zmrzliny nechytíte. To spíš z grilovaného masa
Letní nevolnosti často dáváme na vrub kopečkové či točené zmrzlině. Hodně lidí si ji raději preventivně nedává. Přitom tyto zmrzliny se připravují ze směsí a salmonela z nich nehrozí.
Anna Příhodová
26. 6. 2012
Polská zmrzlina nebezpečná alergikům se prodávala v Tescu
Inspekce nařídila stáhnout z prodeje nanuky Tesco Almond. Je to už podruhé. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Tesco Stores ČR a.s. stáhnout z oběhu potravinu TESCO Almond mražený krém s rostlinným tukem, vanilkový s mléčnou čokoládou a mandlemi původem z Polska.
Redakce
16. 5. 2012
Dražší vanilka zmrzlinu zdražit nemůže – žádná v ní totiž není
Oblíbená „vanilková“ má v nadcházející zmrzlinové sezóně podražit, prý kvůli nedostatku vanilky a její vzrůstající ceně. Nesmysl! Vanilkovou chuť potravin nedělá vanilka, ale vanilin.
Petr Havel
11. 4. 2012
31
–
56
/
56
První strana
Předchozí strana
1
2
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji