Hlavní navigace

Bedýnky s ovocem a zeleninou za pár korun už nabízí i Penny a Albert

Sdílet

 Autor: Se souhlasem řetězce Albert
Ovoce a zelenina v bedýnkách je stále populárnější. Mix tří kilogramů plodů za dvacet pět korun, to je něco, s čím Lidl zabodoval. A bodovat u zákazníků začínají i ostatní řetězce.

Lidl jako průkopník prodeje ovoce a zeleniny, které nikdo nechce – toto prvenství už mu nikdo nevezme. Mix ovoce a zeleniny v bedýnce, která stojí pár korun, se stal už před rokem hitem. Lidé se na sociálních sítích předháněli v tom, kde a jaký mix „ovozel“ pořídili, jiní zas sháněli informace o tom, v kolik hodin se bedýnky v obchodech objevují.

Hrušky nikdy neloupejte a nedávejte je poblíž jiného ovoce, zkazilo by se Přečtěte si také:

Hrušky nikdy neloupejte a nedávejte je poblíž jiného ovoce, zkazilo by se

Podle řetězce o neustávající popularitě bedýnek z projektu S Lidlem šetři jídlem svědčí zejména rychlé odprodeje a reakce na sociálních sítích. A to i přesto, že jsme nedávno upozornili na fakt, že kvalita nabízeného zboží v bedýnkách občas pokulhává za tím, co nám Lidl řekl: „Nadále se držíme stejného principu – prodej ovoce a zeleniny ve vysoké kvalitě, a navíc za skvělou cenu.“

Lidl zachránil 3800 tun ovoce a zeleniny

Buď jak buď, lidé jsou s nabídkou Lidlu vesměs spokojení a tříkilová bedýnka s ovocem a zeleninou za dvacet pět korun je pro ně dnes snadnou cestou, jak do svého jídelníčku dostat nějaký ten vitamín za dobrou cenu. A spokojený je i Lidl, protože už ví, že se mu díky obsahu těchto zelených bedýnek podařilo zachránit více než 3800 tun ovoce a zeleniny. „Do budoucna chceme v projektech zaměřených na omezení plýtvání potravinami pokračovat, bedýnky nás utvrdily v tom, že se jedná o krok správným směrem,“ řekl nám Tomáš Myler, tiskový mluvčí Lidlu.

A vědí to i v ostatních řetězcích, které se k podobné aktivitě připojily. Bedýnky s levným ovocem a zeleninou už totiž nemá jen Lidl.

Takto loni prezentoval Lidl své nové bedýnky

Takto loni prezentoval Lidl své nové bedýnky

Autor: Lidl

Levné naťuklé plody zákazníky nadchly

V obchodech řetězce Penny Market probíhá každé dvě hodiny kontrola kvality ovoce a zeleniny. Zaměstnanci při ní vytřídí kusy, které například nesplňují estetickou kvalitu, nebo je potřeba je zkonzumovat v co nejkratší době. „Může se jednat například o kousky lehce ťuknuté nebo z roztržených balení po více kusech,“ říká Petr Baudyš, vedoucí oddělení Penny Marketu. Proto řetězec připravil pilotní projekt na prodej těchto plodů, který více než půl roku testoval na svých devíti prodejnách.

„Reakce zákazníků a zájem o tyto produkty předčily naše očekávání. Například v Plzni nebo Hradci Králové zákazníci takto nakoupili přes dvě tuny ovoce a zeleniny. Všem, kteří této nabídky využili a využívají, pak patří náš dík, protože nám tím pomáhají v boji proti plýtvání,“ říká Petr Baudyš.

V současné době můžete bedýnky ovoce nebo zeleniny druhé jakosti nakoupit ve více než padesáti obchodech po celé republice, a jak zaznívá z Penny, postupně bude tato nabídka rozšiřována. Mix ovoce nebo zeleniny o váze dvě kila je k mání za 19,90 Kč.

Bedýnky s mixem ovoce a zeleniny se objevily i v Penny Marketu

Autor: Se souhlasem Penny Market

Pozadu nezůstává ani Albert

A po Lidlu a Penny Marketu začali bedýnky skládat i letos v létě v Albertu. Říkají jim záchranářské a jejich obsahem je ovoce a zelenina, kterou zaměstnanci daného sektoru vyhodnotí jako tu, která už nesplňuje požadavky na prvotřídní zboží.

Albert bedýnky zatím testuje, a proto je najdete zatím pouze v Praze Nových Butovicích. Podle našich interních informací se ale co nevidět projekt rozšíří i do dalších obchodů. Tříkilové bedýnky za třicet korun najdete těsně před pokladnami.

Tyto bedýnky jsou nově k mání v Albertu v Nových Butovicích

Autor: Se souhlasem řetězce Albert

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).