Hlavní navigace

Změny v obchodech: Kdo nahradí Iceland a kde se otevře nový Globus a Penny?

Sdílet

 Autor: Vitalia.cz
Zatímco některé obchody zavírají, jiné se na jejich místě chystají otevřít. Přečtěte si, kdo své zboží začne nabízet v prostorách, kde měl pobočky Iceland, i kde Globus nahradí Tesco Expres a Albert.

Škatulata, škatulata, hejbejte se, tak by se dal názvem dětské hry stručně popsat přesun obchodů, který probíhá, nebo se chystá. A dotkne se jak zákazníků obchodu Albert a Globus, tak i Icelandu, Penny Marketu a Tesco Expres. Co všechno se děje? 

Globus nahradí Albert, ale až na jaře

Zkraje července jsme vás informovali o změně, která nastane ve Štěrboholech v Praze, v obchodním centrum (OC) Europark. Dosavadní nájemce Albert opouští tamní nákupní prostory, aby je převzal maloobchodní řetězec Globus.

Vizualizace restaurace Globus ve Štěrboholech

Autor: Se svolením hypermarketu Globus

Na rozdíl od stávající jednopatrové prodejny o rozloze 6500 m² bude Globus dvoupatrový s rozlohou 11 tis. m2 (6 tis. m2 prodejní plochy). Jeho součástí má být i restaurace Globus o celkové ploše téměř 1300 m2.

Albert podle nejnovějších informací ukončí svůj provoz v Europarku 18. září v 16 hodin. Od dalšího dne bude v přízemí na ploše 500 m2 započat provizorní prodej základních potravin s konceptem prodejny Berto. A to do té doby, než v polovině příštího roku na témže místě otevře svou novou prodejnu hypermarket Globus.

Globus expanduje i v malém

Štěrboholský Globus ale není jediný, který v dohledné době hodlá otevřít. Letos na podzim začne svým novým zákazníkům sloužit druhý maloformátový obchod v konceptu Globus Fresh. Fakticky jde ale o třetí podobný projekt, protože druhá prodejna tohoto typu byla otevřena v Praze na Pankráci, během covidu však byla uzavřena.

Globus Fresh v Pardubicích

Autor: Se svolením hypermarketu Globus

Globus Fresh během několika týdnů najdete nedaleko metra Hůrka v místě, kde donedávna provozovalo svou pobočku Tesco Expres.

Do jakého obchodu chodíte nejčastěji?

Obrovskou výhodou zdejšího Globusu Fresh bude blízkost mateřského hypermarketu na Zličíně (bude je dělit zhruba pět kilometrů). Díky tomu bude maloformátová prodejna nabízet i na malé ploše širokou škálu produktů vlastní výroby a vlastních značek. „Nabídka bude obsahovat i poměrně bohatý výběr hotových jídel z naší restaurace,“ řekla mluvčí společnosti Globus Aneta Turnovská s tím, že v Globusu doufají, že zákazníci z Prahy 13 ocení nabídku kvalitního sortimentu a čerstvost produktů jejich výrob.

Místo Icelandu Penny Market

Britská společnost Iceland letos potichu odešla z českého trhu. Dostihl ji pravděpodobně brexit i covidová opatření. Na místech, kde se ještě před pár týdny nacházely mrazicí boxy, je teď pusto. Alespoň na některých místech.

Pobočka v Praze-Hloubětíně je sice zvenčí stále obrandovaná logy britského řetězce, uvnitř je ale prázdno, stejně jako na pobočce, která fungovala do konce srpna 2022 v Leopoldově ulici na Chodově.

V Retail parku v Praze-Štěrboholech v těchto dnech probíhají bleskové manévry a zavážka potravinového zboží. 15. 9. v 7 h ráno se tu totiž místo Icelandu otevře zbrusu nový Penny Market.

Penny Market ve Štěrboholech už má svou reklamu na sloupovém poutači před obchodem

Autor: Vitalia.cz

A to není jediný prostor, který německý řetězec po Icelandu převezme. Do konce roku je v plánu otevření dalšího Penny Marketu v prostorech původní prodejny řetězce Iceland v Galerii Luka na Praze 5 v ulici Mukařovského. A přestože letos Penny Market uzavřel svůj obchod v Pražské tržnici, na trhu se chce dále rozvíjet a být zákazníkům blíž. Během letošního roku proto plánuje otevření svých prodejen ještě v Břeclavi, ve Skutči, v Přibyslavi nebo v Hlučíně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).