největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
6 666
–
6 696
/
16 491
První strana
Předchozí strana
210
214
215
216
217
218
220
Následující strana
Poslední strana
10 otázek a odpovědí o kuřecím mase. Víte, co jíte?
„Na hlavu“ máme v ČR spotřebu drůbežího masa 27 kg. A jeho popularita stále roste. Přečtěte si, jaké jsou způsoby zpracování, chlazení a označování drůbežího masa. Víte, podle čeho se dělí do jakostních tříd a co zjistíme z etikety?
Redakce
9. 1. 2018
Prasklé koutky: Banalita, nebo příčina vážnější nemoci?
Na prasklé koutky lidé trpí zejména v zimě, kdy nás sužuje chlad a vítr a máme velký nedostatek vitaminu B, železa a kyseliny listové. I když ale rty začneme mazat a doplňovat vitaminy, někdy koutky praskat nepřestanou. Proč?
Kateřina Čepelíková
9. 1. 2018
Jídlo na českých horách: od blbouna po hranolky za 130 korun
Glosa
České hory jsou malé, s tím nic moc nenaděláme. Mačkáme se na sjezdovce, ve frontě na lanovku i o místo na oběd. A s tím už by se něco dělat dalo. Stejně tak jako s kvalitou či cenami, které jsou někde skutečně „velehorské“.
Lenka Krbcová
9. 1. 2018
Máme se bát fosfátů v potravinách? Kebabem to nekončí
Komentář
Obecně platná odpověď na výše položenou otázku zřejmě zní – částečně ano. Největší riziko příjmu těchto látek z potravy do lidského organismu ale nepředstavují masné výrobky, které byly v poslední době s fosfáty, kvůli „kauze kebab“, spojovány.
Petr Havel
8. 1. 2018
Nechtěné těhotenství, nechtěné dítě, deprivovaný dospělý
Pokud matka dceru nechce, lze předpokládat, že dcera bude mít jednou komplikace v partnerských vztazích. Původně „nechtěné“ muže provází životem zvýšená kriminalita i vyšší psychiatrická nemocnost.
Tomáš Novák
8. 1. 2018
Fritování: Vyměňují restaurace a stánky olej včas?
Pražští hygienici kontrolovali kvalitu olejů při fritování ve stravovacích zařízeních. Sledovali také dodržování vhodných teplot a výměnu olejů. Došli k jiným závěrům než nedávno potravinářská inspekce.
Redakce
6. 1. 2018
Kamu: nejbarevnější kuchařka, která vařila s Jamie Oliverem
Rozhovor
Kamila Rundusová v sobě měla lásku k jídlu a cestování odmalička, rok co rok ji ale prohlubuje. Cestuje, vaří, fotí, točí pro Českou televizi cestovatelský seriál a sbírá materiály pro své fanoušky a Nejbarevnější kuchařku. Seznamte se s Kamu.
Kateřina Čepelíková
5. 1. 2018
Budeme jednou všichni trpět demencí?
Lidí s Alzheimerovou chorobou přibývá. V současné době jich je v naší republice zhruba 156 tisíc. Odborníci odhadují, že počet nemocných bude celosvětově výrazně narůstat.
Taťána Kročková
5. 1. 2018
Nejhorší potraviny roku 2017
Přinášíme tradiční přehled závadných potravin uplynulého roku. I letos bylo nejvíce nálezů ve skupině masných výrobků a vín. Kteří prodejci a výrobci potravin skončili na pranýři?
Lenka Krbcová
4. 1. 2018
Otužování přináší i benefity, které nečekáte
Otužování posiluje imunitu i psychickou odolnost. Otužováním a plaváním ve studené vodě kromě toho také hubneme, a to dokonce hned dvakrát. A tím přínosy ještě nekončí.
Petr Havel
4. 1. 2018
dTest: Co všechno najdete v instantní kávě?
Spotřebitelský časopis dTest testoval složení a kvalitu instantních káv. Zaměřil se také na přítomnost nežádoucích látek vznikajících při pražení kávových zrn.
Redakce
3. 1. 2018
S igelitkami zadarmo je ámen. Kolik kde zaplatíte?
Aktualita
Doby, kdy byly igelitové tašky téměř všude zdarma, jsou ty tam. Od začátku roku 2018 platí nový zákon o obalech, který obchodníkům nařizuje igelitové tašky zpoplatnit.
Kateřina Čepelíková
3. 1. 2018
Jozef Lucký: Tradiční čínská medicína není revolta vůči zavedeným postupům
Rozhovor
Sám o sobě říká, že je „lékař bez hranic“. Po klasickém lékařském vzdělání a letech praxe v interních oborech se Jozef Lucký zaměřil na tradiční čínskou medicínu, v níž nyní patří k našim předním specialistům.
Jana Tichá
3. 1. 2018
Supermarkety budou smět použít označení pekárna, jen pokud skutečně budou péci
Komentář
Prodejna s pekárnou, z naší pekárny… Podobná označení slouží jako marketingový nástroj, který má vzbudit dojem, že jde o pečivo upečené přímo na místě. To ale většinou není pravda.
Petr Havel
3. 1. 2018
Předsevzetí, na která vám přispěje pojišťovna
Předsevzetí jdou dodržovat snáz, když v tom nejste sami, když máte parťáka a podporu. A to i tu finanční. Kolik peněz vám pojišťovna přispěje, když se rozhodnete zhubnout, trénovat mozek nebo sportovat?
Redakce
2. 1. 2018
Máte nadváhu? Je vám padesát? Nevadí, tančete!
Rozhovor
Lenka Ottová vede kurzy v úspěšném tanečním studiu Dance Perfect, které před lety založila. Podle jejích zkušeností je tanec zdravý pro tělo i pro duši. A začít může kdokoli a kdykoli.
Lenka Krbcová
2. 1. 2018
Čtyři věci, které mi po návratu z Anglie chybí
Poslední dva roky jsem prožila v Anglii. I navzdory tomu, že jsem se zpět do Brna vracela s hřejivým pocitem, že Česko je mnohem příjemnější místo pro život než Britské ostrovy, ještě v Anglii jsem si vytvářela svůj osobní seznam toho, co mi bude po návratu chybět.
Jana Kuklová
2. 1. 2018
Bilance roku 2017: Ceny potravin rostou rychleji než inflace
Komentář
Rychleji než v zahraničí, rychleji než inflace. Takový byl vývoj cen potravin v uplynulém roce. Příčin je víc a plyne z nich snad i jisté ponaučení do budoucna.
Petr Havel
1. 1. 2018
Zuby, máslo, zuby, máslo, hubnutí: nejčtenější články roku 2017
Zajímá vás, jak žít bez bolesti a zdravotních trablů, jak se dobře najíst – a jak co nejefektivněji zhubnout. Tak by se dala shrnout témata článků, které byly na Vitalia.cz nejúspěšnější. Podívejte, které to jsou.
Lenka Krbcová
31. 12. 2017
Nekazte sekt špatným zacházením. Chce klid, tmu, ale ne mráz
Sekt získává na oblibě. V historii výroby nejen českého sektu bylo velké množství ruční práce. Znáte proces jeho vzniku a víte, jak s ním zacházet?
Redakce
30. 12. 2017
Poznáte, co je to? Záhady z výroby potravin
Galerie
Při přípravě článků navštívíme řadu provozů a někdy býváme překvapeni. Vídáme roztodivné technologie, pomůcky i postupy. Setkáváme se s potravinami ve fázi, kdy jsou téměř k nepoznání.
Redakce
29. 12. 2017
Od ledna hubnu: Tohle je můj plán změn
Ne na dárky, rodinu a odpočinek, ale na cukroví, salát a řízky, na to se celá řada z nás těšila nejvíce. A teď sedíme u počítače přecpaní a žaludek nám spílá. Chcete přístup k jídlu změnit? Začněte teď a tady.
Kateřina Čepelíková
28. 12. 2017
Pomáhá kola na nevolnost? Ano. Zjišťovali jsme proč
Je vám těžko od žaludku? Dejte si vychlazeného panáka Coca-Coly, zní jedna z možných rad.
Petr Havel
27. 12. 2017
Jak se rodí Bohemia Chips
Při výrobě chipsů se spotřebuje hodně speciálního oleje, hodně brambor, ale vůbec nejvíc se tu spotřebuje vody. Proč? Nejen to jsme jeli zjistit do výrobny Bohemia Chips v Choustníku v jižních Čechách.
Kateřina Čepelíková
26. 12. 2017
Husokachna neexistuje
Kachna, husa nebo třeba krocan jsou tradiční pokrmy vánočních svátků. A není to přitom zas takový nutriční zločin, jak by se na první pohled mohlo zdát.
Petr Havel
24. 12. 2017
Nerozvařené, nepřipečené, nevychladlé… tipy pro úspěch štědrovečerní večeře
V každé kuchyni, ať profesionální, nebo domácí, platí, že příprava je základ úspěchu. Stejně tak není cílem se celý Štědrý den stresovat a honit kolem plotny. Přípravu je třeba si dobře naplánovat.
Lenka Krbcová
23. 12. 2017
Ne, letos se na Vánoce nepřejím
Neporušit dietní režim, když jsou všude hromady cukroví, je pro hubnoucího člověka těžká zkouška, kterou je třeba vydržet. Takových „zkoušek“ je totiž plný kalendář – narozeniny, svátky, výročí… Jak se ošálit a nepřejíst se?
Kateřina Čepelíková
22. 12. 2017
Řízek, salát, alkohol… Jak ubrat Vánocům kalorie
Je možné si o Vánocích neodpírat, a přitom snížit příjem škodlivých tuků? Tady je pár tipů na „lehčí“ sváteční tabuli.
Šárka Kuželová
22. 12. 2017
Vánoce: Emoce a spousta jídla
Vánoční svátky nemusejí být šťastné a veselé. Můžete se cítit osamělí, můžete mít zažívací problémy, případně potíže s usínáním. Se vším vám může pomoci i homeopatie.
Helena Singerová
22. 12. 2017
Studentská kuchařka: Když jsme to zvládli my, zvládnete to taky
Rozhovor
Jsou tři, všichni studují a vydávají již druhou kuchařku. Po úspěchu první knihy Jíme zdravě s Fitrecepty, která původně vznikla jako online projekt, připravili pokračování.
Lenka Krbcová
21. 12. 2017
Vědci vyšlechtili zlaté brambory
Tzv. zlaté brambory nejsou sice ze zlata, zato jsou plné vitamínů, a to i těch, které běžné brambory neobsahují.
Redakce
21. 12. 2017
6 666
–
6 696
/
16 491
První strana
Předchozí strana
210
214
215
216
217
218
220
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji