největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
6 790
–
6 820
/
16 815
První strana
Předchozí strana
210
218
219
220
221
222
230
Následující strana
Poslední strana
17 benefitů citronové vody podle vědců
Šťáva z citronu může být při každodenním užití stejně efektivní jako cvičení. Je zdrojem zdraví prospěšných látek a vědecké studie dokonce potvrzují, že je užitečná i v boji proti rakovině.
Kristina Vacková
27. 3. 2018
Jaké jsou možnosti léčby obezity? Některé hradí pojišťovna
Lidé, kteří potřebují zhubnout, mají šanci na pomoc zdravotní pojišťovny. Terapie obezity by ale vždy měla být komplexní a nutná je spolupráce pacienta. Vedle farmakoterapie a chirurgické léčby pro závažné případy zahrnuje redukční dietu, pohybovou aktivitu, případně podpůrnou psychologii.
Redakce
26. 3. 2018
Nejchudší je bílá rýže
Množství pro tělo užitečných látek ovlivňuje spíše způsob zpracování než odrůda rýže. Parboiled si uchová vyšší obsah vitaminů a minerálů, skvělá je rýže celozrnná. Roli hraje i to, jak ji uvaříte.
Veronika Pourová
26. 3. 2018
Přesvědčil mě, že jsem hadr na podlahu
„Jsi to nejlepší, co mě v životě potkalo,“ slýchala zpočátku. „Tvoji přátelé jsou svině, blbci a dávají ti špatný příklad. Nevím, proč se zahazuji s tebou, když bych mohl mít lepší…“ přišlo později. A nakonec: „Došla mi s tebou trpělivost. Celou dobu jsem s tebou spal jen z lítosti.“
Tomáš Novák
26. 3. 2018
Zdravá strava je drahá, nemůžeme si ji dovolit. Pravda, nebo mýtus?
Často slýchávám, že si lidé nemohou dovolit jíst zdravě. Je to ale pravda, nebo stále opakované klišé? Podívejte se na ukázkový jídelníček s cenami.
Martin Škába
25. 3. 2018
Časy se mění, ten letní zůstává. Jak vyzrát na hodinový posun?
Po roce to tady máme znovu. Změna času na takzvaný letní čas už dlouhá léta přináší spory mezi příznivci, či možná lépe řečeno zastánci, a zarytými odpůrci.
Šárka Kuželová
24. 3. 2018
Na trhu jsou falšované medy od neexistujícího výrobce
Aktualita
Pokud nemáte známého medaře, je koupě medu sázkou do loterie. Potvrzuje to i nález medů, u nichž laboratoř potvrdila falšování. Navíc výrobce uvedený na daňovém dokladu neexistuje.
Redakce
23. 3. 2018
Kontroly na farmářských trzích 2017: padaly pokuty za statisíce
Loni na farmářských trzích provedli inspektoři přes tři sta kontrol, a přestože tam zákazník očekává vyšší kvalitu produktů, inspektoři našli celou řadu pochybení. Nejčastěji šlo o nedostatky v označování potravin a prokazování jejich původu.
Redakce
23. 3. 2018
Musí být nemocní tuberkulózou izolováni v nemocnici? Lékaři chtějí změnu
Většina evropských zemí nechápe, jak můžeme v ČR někoho držet jako ve vězení i již při pouhém podezření na TBC. Podle odborníků toto opatření ve většině případů skutečně nemá smysl.
Lenka Krbcová
23. 3. 2018
Hřebečská medovina: poklad z tatínkova sešitku
Hřebečská medovina už patnáct let vzniká pod rukama Ivany Bakrlíkové, která se spolu se svojí rodinou stará jak o včelstvo, tak o kvašení, ale často i o sběr a nákup bylin. V Bylinné hořké je jich namícháno dokonce jednadvacet.
Kateřina Čepelíková
23. 3. 2018
V Brně a Ostravě umí „vyrobit“ dítě bez vad
Jak předejít tomu, aby kombinace genů dárkyně vajíček a neplodných párů v budoucím dítěti nezažehly nepříjemné nemoci? Testováním. Unikátním porovnáním už byly zjištěny vlohy k vrozené hluchotě i vady metabolické.
Redakce
22. 3. 2018
Pěstovat ředkvičku kvůli ředkvičce považuji za blbost, říká michelinský bylinkář
Vít Janouš je samouk, který kašle na chemii a proti škůdcům bojuje přírodou. Před sedmi lety si pronajal skleníky, ve kterých dle svých slov pěstuje jedlou bižuterii. Plody, lístky i květy pak dodává do těch nejlepších restaurací.
Kateřina Čepelíková
22. 3. 2018
Příznivý efekt česneku na rakovinu, cukrovku, kůži i obezitu
Zatímco česnek je dnes považován zejména za běžnou surovinu do kuchyně, v dobách minulých byl vysoce ceněn především díky četným, zdraví prospěšným vlastnostem. I když si to dnes tolik neuvědomujeme, česnek je všelék.
Kristina Vacková
22. 3. 2018
Potraviny proti jarní únavě
Zatočte s jarní únavou – načerpejte energii ze správných potravin.
Susan Bowermanová
21. 3. 2018
90 % studní není v pořádku, využijte rozbor vody zdarma
Voda ve studních obsahuje velmi často rizikové látky – nechte si udělat její rozbory. Při příležitosti Světového dne vody je nyní na mnoha místech ČR rozbor vody ze studny, ale i z kohoutku zdarma, nebo za zvýhodněných podmínek.
Petr Havel
21. 3. 2018
4 skvělé wellness metody, které využívají vodu, teplo a chlad
Hydromasáž neboli vířivka, pro kterou se používají také označení jacuzzi a whirlpool. Klasická finská sauna. Méně horká parní sauna zvaná zjednodušeně pára. A Kneippův chodník, jenž stejně jako sauna využívá pozitivních účinků střídání tepla a chladu.
Jana Kuklová
21. 3. 2018
V Brně se rodí čím dál víc dětí, počet císařských řezů klesá
Aktualita
V brněnské fakultní nemocnici se loni narodilo 6285 dětí, je to nejvíce od roku 2011. Naopak ubylo případů tzv. císařů, což je žádoucí trend.
Redakce
20. 3. 2018
5 kroků, po kterých se už nikdy nebudete bát zubaře
Jak mít zdravé zuby? Jednoduše a levně. Cestou ke krásnému a zdravému úsměvu je totiž prevence. Základem je 5 kroků.
Redakce
20. 3. 2018
Co se stane, když zavedete vysoké daně za sladkosti
Pokud chcete sladký život, v Norsku vás momentálně nečeká. Země zavedla „daň z cukru“. Velká Británie ji bude v dubnu následovat. Je to dobrý nápad?
Kristina Vacková
20. 3. 2018
Ryby z „rybích továren“ jsou kvalitnější než ty z přírody
Komentář
Poptávku po rybách z farem omezují různé mýty. Například, že maso ryb z intenzivních chovů „pod střechou“ je méně kvalitní nebo že jsou ryby krmeny nepřirozeným způsobem. Pravdou je ale úplný opak, alespoň u nás.
Petr Havel
20. 3. 2018
dTest: Proč je lepší mýt nádobí v rukavicích?
Aktualita
Ve dřezu plném bublin denně smáčíme ruce a vůbec netušíme, že saponáty určené k mytí nádobí obsahují kontaktní alergeny, které by mohly u citlivých osob způsobit podráždění pokožky.
Redakce
19. 3. 2018
Bio z Lidlu obsahuje salmonelu
Aktualita
Pokud jste zakoupili Golden Sun Bio Organic Amaranth v prodejnách společnosti Lidl, nepoužívejte ho. Obsahuje salmonelu. Vrátit ho můžete i rozbalený a bez účtenky.
Redakce
19. 3. 2018
Nejhorší přílohou z brambor jsou hranolky
Vařené, pečené a šťouchané brambory, hranolky, krokety, bramborové knedlíky i kaše. Brambory samy o sobě jsou zdravé, příloh z nich je celá řada, ale musíte vědět, jak je připravit.
Veronika Pourová
19. 3. 2018
Český chemik kdysi zavedl jednotku stupňovitosti piva
Přehled dění ze světa vědy: připomínáme 150 let od úmrtí významné postavy české vědy a pivovarnictví. V IKEMu provedli transplantaci vlastní ledviny. Prokázán efekt nové účinnější proton-borové terapie nádorů.
Pavel Houser
19. 3. 2018
Jsou morbidně obézní. Jídlo je zabíjí
Galerie
Televizní reality show Můj 300kg život ukáže osudy lidí, kteří nedokáží přestat jíst, přestože jim jejich posedlost ničí život.
Lenka Krbcová
18. 3. 2018
Věda potvrzuje babské rady: Česnek je všelék
Všestranně přínosné použití česneku se traduje z generace na generaci. Je využíván při domácí léčbě a znalosti o jeho blahodárných účincích na lidské tělo se předávají stovky let. Jednou z nejvýznamnějších složek obsažených v česneku je alicin.
Kristina Vacková
17. 3. 2018
Jak bojovat proti alergii na pyl? Častým mytím obličeje i vlasů
Rozhovor
Pylové alergie trápí stále více lidí. Na vině je ztráta imunologické tolerance. Tedy změny mikrobiomu, ale i změny ve způsobu přípravy potravin i nárůstu počtu císařských řezů, kdy dítě neprochází „správným“ mikrobiálním poševním prostředím.
Redakce
16. 3. 2018
Střevní bakterie ovlivňují, zda jsme tlustí, či hubení
Nejen výživa a nedostatek pohybu ovlivňují naši váhu. Za to, jakou konfekční velikost si oblékáme, mohou i bakterie v našich střevech. Můžeme dostat do těla ty, které by nám pomohly zhubnout?
Helena Singerová
16. 3. 2018
6 druhů rýže: V čem se liší jasmínová a basmati? Která lepí a která se sype?
Nemusíme domů kupovat stále stejný druh rýže. Na trhu jich je celá řada a každá se hodí k jinému pokrmu. Naučíme vás připravit rýži basmati i jasmínovou a poradíme, k čemu se hodí rýže černá a červená.
Kateřina Čepelíková
16. 3. 2018
Medovina se pije ledová, ohřátá i v mojitu
Medovina pomalu získává na své dávné oblibě, pije se v létě řádně vychlazená, ale i v zimě tak akorát ohřátá. Nikdy ji ale neservírujte jako „panáka“, zaslouží si víc.
Redakce
15. 3. 2018
Sušené ovoce: najdete v něm pesticidy i brouky
Aktualita
Sušené ovoce se běžně používá do velikonočních mazanců, koláčů, ale jí se i jen tak. Že je v rozumné míře zdravé, o tom není pochyb, jen musíte vybrat správně. To, které není zasažené brouky nebo neobsahuje mnoho pesticidů.
Redakce
15. 3. 2018
6 790
–
6 820
/
16 815
První strana
Předchozí strana
210
218
219
220
221
222
230
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Než si dáte čokoládu, pořádně si vyčistěte zuby
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji