největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 551
–
2 580
/
4 990
První strana
Předchozí strana
80
84
85
86
87
88
90
Následující strana
Poslední strana
Soutěž: Svatební přípravy podle Ejvi
Soutěž
Chystáte svatbu? Vyhrajte knihu, která vám pomůže s přípravami. Nechte se provést bez stresu od zásnub až po den D.
Redakce
17. 5. 2017
Tarhoňa – středoevropská varianta vaječných těstovin
Tarhoňa je potravina rozšířená u našich sousedů na Slovensku i v Maďarsku. U nás není běžně k mání, ale můžete si ji třeba koupit na internetu nebo sami uvařit. Poradíme jak a co s ní dál.
Petr Havel
17. 5. 2017
Proč se žitný chléb peče jen ve formách?
Žitný chléb pečený jako pecen pšeničného chleba? To nejde. Kulatý žitný chléb sice v obchodech najít můžete, ale není pečený bez formy. Za všechno může lepek.
Redakce
16. 5. 2017
Svatební dort je třeba objednat i rok dopředu
Svatební dort musíte včas objednat, absolvovat jeho ochutnávku, zaplatit odvoz i stojan… Není toho málo a není to za málo.
Kateřina Čepelíková
16. 5. 2017
Iceland nabízel šizené rybí prsty
Aktualita
Britská prodejna specializující se na mražené zboží má problémy se Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Iceland totiž nabízel rybí prsty, které neobsahovaly tolik masa, kolik na obale slibovaly. Inspekce už chystá pokutu.
Redakce
15. 5. 2017
Test mozzarell: váží i o třetinu méně
Test
Víte, že mozzarella prodávaná v sáčku může být skoro o dvacet gramů lehčí, než je uvedeno na obalu, a pořád je v normě? My jsme dokonce našli rekordmana, který vážil o čtyřicet tři gramů méně. A to už rozhodně v pořádku není.
Kateřina Čepelíková
15. 5. 2017
Festival ambasád – znovu na Farmářském trhu na Kulaťáku
Galerie
V sobotu 13. května se v rámci Farmářských trhů na Kulaťáku v Praze 6 koná druhý ročník prezentace chutí a kultury Festival ambasád Food and Culture.
Redakce
12. 5. 2017
Jamón – španělská šunka patří k nejdražším a nejlepším na světě
Jamón – pravou sušenou španělskou šunku ze zadní kýty prasat – si lze koupit i v Česku. My jsme se byli podívat přímo v „kolébce“ jamónu, městečku Lanjarón v Andalusii.
Petr Havel
12. 5. 2017
Hodně solíte? Nedivte se, že tloustnete
Příjem soli u nás je extrémně vysoký. Mnohdy ani nevíme, že solíme. Nejvíce soli totiž do potravin dají výrobci, a to i u potravin, kde byste ji nečekali. Jak tělo ošálit, slanou chuť mu dopřát, ale přitom jí konzumovat až o polovinu méně?
Kateřina Čepelíková
11. 5. 2017
Z houbiček se vyrábějí kapky proti stresu
Kousky penízovky sametonohé usušené v troubě posilují imunitu. Kapky z této jedlé houby mají antibiotické účinky a zvyšují odolnost organismu proti stresu, vyčerpání i nespavosti.
Simona Procházková
11. 5. 2017
Podniky s vtipnými názvy: Lehká hlava Jakoby V melounovém cukru
Vtipný, úderný, jednoduchý, svižný, retro, výstřední – alespoň jedno z těchto kritérií by měl splnit název restaurace, kterou si hodláte otevřít. Správný název je základ.
Redakce
10. 5. 2017
5 jídel indické kuchyně, která z restaurace neznáte
Zajít si na indické speciality v České republice není problém, restaurací stále přibývá. Mohlo by se zdát, že indickou kuchyni dobře známe a nemůže nás v ní už nic moc překvapit. Není to pravda.
Jana Kuklová
10. 5. 2017
Pochutnejte si na méně známém exotickém ovoci
Na české ovoce si ještě chvíli počkáme, pro chuť i pro zdraví jsou tu však i exotické plody. Zdravě si zamlsáte, a především prokážete vaší imunitě královskou službu.
Lenka Zelnitiusová
5. 5. 2017
Proč si dát pozor na výrobky z Číny? Protože toto je odšťavňovač na citron
Ne každé kuchyňské a stolní náčiní splňuje nároky, které na ně klademe z hlediska bezpečnosti. Ministerstvo zdravotnictví upozorňuje, jak se nevyhovujícím výrobkům vyhnout. Až na výjimky pocházejí z Číny.
Redakce
4. 5. 2017
François Thuille, kuchař světoběžník, který nejraději sbírá houby na Šumavě
Přestože procestoval celý svět, vařil v Malajsii, v Polsku, na Kypru, ve Francii, ale i v Číně, nakonec celkem nedávno zakotvil v Česku. Proč nechce vařit ve Francii a jací strávníci jsou Číňané? Ptali jsme se šéfkuchaře Nebespánu.
Kateřina Čepelíková
4. 5. 2017
Plody goji obsahovaly devět let zakázaný přípravek na hubení hmyzu
Aktualita
Fandíte superpotravinám, bez goji už si nedokážete představit svou snídani? Dejte pozor, zda doma nemáte balení, které inspekce našla v Uherském Hradišti. Obsahovalo pesticidy i insekticidy.
Redakce
3. 5. 2017
Homemade Fest nabídne makrelu na hůlce, burgery i pralinky
Už tuto sobotu se uskuteční na Smíchovské náplavce první ročník food festivalu Homemade Fest. Představí se na něm čtyřicítka nadšenců i profíků, které běžně na festivalech neuvidíte. Okuste něco nového na novém festivalu.
Redakce
3. 5. 2017
Sestra pomáhá bratrovi, aby nebyl obézní
Pro bratra bojujícího s nadváhou, pro holčičku, která bude opakovat první třídu kvůli onkologické léčbě, pro osamělou starou paní i pro místního myslivce… Děti připravovaly svačiny, ale hlavně dělaly radost jídlem.
Redakce
3. 5. 2017
Špagety jedí lžící (ne)jen Češi
Italská kuchyně se po celém světě těší velké popularitě. Kromě pizzy si ve stejné míře lidé také oblíbili italské těstoviny. Špagety, penne nebo linguine se připravují téměř v každé české domácnosti. Jíme ale těstoviny stejně jako Italové?
Jana Kuklová
2. 5. 2017
Ministr zemědělství ukázal na devět potravin: Je to Klasa
Aktualita
Přestože loni o štempl kvality dva výrobky přišly, letos si logo Klasa na svůj obal nechalo natisknout devět výrobků. Mimo jiné tři druhy mouky, šunka a sterilovaná zelenina. Čím jsou výjimečné?
Redakce
28. 4. 2017
Díky krmení ze lžičky a pití z hrníčku se dítě učí mluvit
Dnešní děti jedí pozdě tuhou stravu, a proto špatně mluví. Pravda, nebo omyl? Klinická logopedka vysvětluje souvislosti mezi příjmem potravy a schopností správně vyslovovat.
Barbora Červenková
28. 4. 2017
Syntetická barviva mizí z cukrovinek pro děti
Na pestrobarevné potraviny zabírají nejvíce děti. Přitom právě pro ně mohou být určitá barviva nevhodná. Potravinářský kolos Nestlé mění syntetiku za přírodní koncentráty.
Petr Havel
28. 4. 2017
Brixton Balls: bistro, co má koule. Masové koule
Co mají společného „Depešáci“ a Zdeněk Pohlreich s masovými koulemi? Víc, než si jen můžete představit. Zakousněte se do příběhu Luďka a Tima, kteří si navzdory rozdílným profesím i jazyku založili bistro s masovými koulemi, o kterých mluví celá Praha.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2017
Německo varuje: Tyto dezerty mohou obsahovat úlomky kovu
Aktualita
Ať už dezerty nakupujete v COOPu, Jednotě, Hrušce, nebo Bille, překontrolujte si lednici. Možná jste do ní uložili výrobky obsahující kovové úlomky.
Redakce
26. 4. 2017
Pořad A DOST! odhalil rýže s arsenem a pesticidy
Aktualita
Kupujete dražší rýži v bio kvalitě a pevně věříte v její lepší chuť či zdravotní benefity? Možná vás překvapí, že i taková rýže může obsahovat pesticidy a arsen.
Redakce
26. 4. 2017
Tradiční české potraviny i letos na Selských slavnostech
Nákup surovin téměř z pole či chléva, ale i ochutnávky tradiční selské kuchyně najdete na již čtvrtém ročníku Selských slavností. Konat se budou hlavně během léta a díky pestrému programu potěší celou rodinu.
Petr Havel
26. 4. 2017
Jakub Přibyl o katastrofální výživě dětí: Bílé pečivo považuji za hračku
Rozhovor
Konzultant pro personalizovanou výživu ostře kritizuje doporučení pro dětský jídelníček: „Informace jsou povrchní a nedotažené. Doporučení z oficiálních institucí jsou hnána byznysem,“ tvrdí.
Veronika Řeháková
25. 4. 2017
Velká Británie je zaplavená stravovacími řetězci
Z center většiny britských měst vymizely lokální podniky, nahradily je řetězce. Ty ale v Anglii nejsou synonymem pro fast food, mnohdy se v nich najíte velmi kvalitně a zdravě.
Jana Kuklová
24. 4. 2017
Slzovka pro přípravu čaje, mouky i k detoxikaci
Semena exotické trávy mají téměř univerzální použití. Tradiční čínská medicína ji doporučuje k detoxikaci a přípravě léčivého čaje. Nejen vegetariáni a vegani využívají recepty k běžnému vaření slzovky. Hodí se i na pečení. Slzovková mouka neobsahuje lepek, takže je vhodná i pro celiaky.
Petr Havel
21. 4. 2017
Jarní slavnosti nabízejí bylinky od pažitky po angínovník
Aktualita
Farmářské tržiště Náplavka zve všechny milovníky bylinek. V sobotu nakoupíte na výsadbu i do kuchyně, klasiku i exotické byliny, na místě ochutnáte a odnesete si rady a recepty.
Redakce
20. 4. 2017
2 551
–
2 580
/
4 990
První strana
Předchozí strana
80
84
85
86
87
88
90
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Zahoďte všechny cigarety. Nezkoušejte jen snížit počet
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji