největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Jídlo
»
Co jíst
Co jíst
2 281
–
2 310
/
4 955
První strana
Předchozí strana
70
75
76
77
78
79
80
Následující strana
Poslední strana
Kypřicí prášek nahradíte šlehanými vejci, alkoholem i mletými ořechy
Pálí vás žáha po kypřicím prášku? Cítíte jeho pachuť v zákuscích? Do sladkého pečiva se přidává běžně, některé recepty ho používají i do vánočního cukroví. Poradíme, čím kypřicí prášek nahradit.
Helena Singerová
8. 12. 2017
Co dělat, když si koupíte hnusný svařák
Svařené víno z vánočního trhu – i odjinud – je bohužel bez pravidel. I na trhu je ale možná reklamace.
Redakce
7. 12. 2017
Klecová Arnoštova vajíčka prodávají jako farmářská. Je to snad v pořádku?
Lidl prý vydává vajíčka z velkochovu za produkt od farmáře, stěžují si zákazníci. Kde je pravda?
Daniel Mareš
7. 12. 2017
Čím nahradit máslo při pečení cukroví
Příprava cukroví je v plném proudu, a přestože i ceny másla už padly na přijatelnější úroveň, pokud pečete hodně, jistě oceníte naše tipy, jak a čím lze máslo nahradit.
Kateřina Čepelíková
7. 12. 2017
Čím naředit čokoládu na polevu?
Napečeno, byt provoněn, stačí už jen dozdobit vánoční cukroví čokoládovou polevou? Poradíme, jak naředit polevu z čokolády i tukovou polevu. Odborné rady poskytla viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů ČR.
Kateřina Čepelíková
6. 12. 2017
Moučka, nebo krupice? Cukry na vánoční pečení
Také někdy váháte, jaký cukr použít na přípravu vánočních pokrmů? Cukr moučku, krystal, krupici? Případně – jaké jiné druhy a verze cukrů jsou vhodné?
Petr Havel
6. 12. 2017
Test chipsů: Známe ty nejmastnější i ty nejškodlivější
Množství jedovatého akrylamidu, které vzniká i při výrobě brambůrků, je velmi vysoké. Které brambůrky ho obsahují nejvíce a jaké jsou přesolené? Zjišťoval dTest u devatenácti druhů chipsů.
Redakce
5. 12. 2017
Kůra z běžných citronů není na pečení vhodná
Není nezbytná. Pokud ji ale použijete, cukroví se „rozsvítí“. Bude svěží, voňavé a zdravější. Kde získat citronovou kůru, proč není vhodná ta z běžných citronů a jak ji uchovat?
Helena Singerová
4. 12. 2017
Vánoční pečení: Jaký je rozdíl mezi vanilkovým a vanilínovým cukrem
Vanilínový cukr neobsahuje skutečnou vanilku, ale její náhražky. V čem se liší a jak si vyrobit domácí cukr z pravé vanilky?
Petr Havel
3. 12. 2017
Proč každý perníček chutná jinak
Vánoční perníčky představují tradici s nekonečným množstvím variant. Výslednou chuť i vzhled ovlivníme mnoha způsoby – kořením a dalšími použitými surovinami, zdobením či skladováním.
Petr Havel
2. 12. 2017
Čokoládové mince se vyrábějí podobně jako ty kovové
Čokoládové mince už co nevidět naplní mikulášské balíčky našich ratolestí. Budou třpytivé, s obrázky nebo s plastickými motivy. Pojďte se podívat, jak se vyrábějí.
Kateřina Čepelíková
1. 12. 2017
Polská jablka obsahují pesticidy. Kde všude se prodávají, se neví
Aktualita
Do České republiky bylo dovezeno tisíc pět set šedesát kilogramů jablek, která obsahovala šestkrát více pesticidů, než je v Česku povoleno. Kde jablka můžete koupit? To nikdo neví.
Redakce
30. 11. 2017
Jak se reklamuje jídlo v restauraci?
Salát, který už pamatuje své lepší časy, přesolená polévka, dva knedlíky ke svíčkové, tohle si v restauraci nemusíte nechat líbit. A nemusíte za to ani platit. Jak reklamovat jídlo v restauraci, radí dTest.
Redakce
30. 11. 2017
Vlákninu můžete dostat i do knedlíků a omáček
Vláknina je pro nás důležitá, ale ne každý ji má v potravinách dostatek. Pokud vám vyhovuje doplňovat vlákninu spíše z jiných zdrojů, třeba doplňků stravy, určitě je to lepší než ji úplně vynechat. Představíme si několik možností, například psyllium či inulin.
Veronika Pourová
30. 11. 2017
Na tyhle pozor, nabízejí nelegální potraviny
Aktualita
Nelegální výrobny i prodejny potravin představují riziko. Veterináři v poslední době odhalili hned několik případů. Jak je sami poznáte?
Redakce
29. 11. 2017
Vejce za pět korun jsou nesmysl. Není pro ně důvod
Komentář
V ČR nejsou objektivní důvody pro ceny vajec výrazně nad tři koruny za kus. Z dostupných dat vyplývá, že na vině jsou částečně producenti vajec, především ale maloobchod.
Petr Havel
29. 11. 2017
Řetězce prodávaly nebezpečnou slaninu
Aktualita
Veterinární inspekce varuje spotřebitele, kteří by měli doma slaninu od slovenského výrobce. Obsahuje listerie.
Redakce
28. 11. 2017
Akrylamid v jídle: Čím propečenější, tím hůř
Brambory či chléb s tmavě opečenou kůrkou, pražená káva, smažené chipsy… Jak informuje časopis dTest, čím propečenější, tím škodlivější. Nyní je šance na změnu, výrobci dostali návod na snížení množství toxického akrylamidu v potravinách.
Redakce
28. 11. 2017
10 věcí, které se dají říct o tvarůžcích
Syrečky se kdysi vyráběly podomácku, současná výroba Olomouckých tvarůžků je modernizovaná, ale jejich benefity zůstávají.
Redakce
28. 11. 2017
V čem je kozí mléko lepší než kravské?
Máte po konzumaci kravského mléka zažívací obtíže? Možná pro vás bude východiskem koza, respektive potraviny, které se z jejího mléka vyrábějí. A nebojte se zápachu, když je mléko správně ošetřeno, není cítit.
Kateřina Čepelíková
27. 11. 2017
Má smysl nejíst po 17. hodině večer?
Určitě jste už mnohokrát slyšeli, že pokud si chcete udržet štíhlou linii, neměli byste jíst po určité hodině večerní, a to buď vůbec, nebo alespoň ne určité potraviny.
Veronika Pourová
23. 11. 2017
Chystáte se péct? Těmto surovinám se při nákupu vyhněte
Galerie
Začínáme si dělat zásoby na pečení, nechybí mouka, sušené ovoce, med ani kandované ovoce. Víte, které z nich nekoupit? Připravili jsme pro vás galerii potravin, kterým je lépe se vyhnout. Těch, které v nedávné době inspekce poslala na pranýř.
Redakce
22. 11. 2017
Ve srovnání s loňským rokem se prodej křivé zeleniny zvýšil o 300 %
Průzkum
Kdybychom si měli vybrat mezi křivou a hezkou zeleninou, většina lidí si vybere tu souměrnou. I tak se ale křivá zelenina docela slušně prodává, dle průzkumu ji preferuje stále více lidí. Víme, co je k nákupu nevzhledné zeleniny vede i jak narůstá odbyt křivé zeleniny u pěstitelů.
Kateřina Čepelíková
21. 11. 2017
Jak jíst, když sportujete? Výživa udělá i 10 % výkonnosti
Stará se jak o vrcholové, tak „hobby“ sportovce. „Sportovní výživa u nás se sice zlepšuje, ale stále ještě je to Popelka,“ říká profesor Libor Vítek.
Lenka Krbcová
20. 11. 2017
Test kvality překvapil: potíže měla jen másla z Německa
Test
Časopis dTest zareagoval na situaci na trhu a rychlý nárůst cen másla. Ceny vyletěly, jak je to s kvalitou?
Redakce
16. 11. 2017
Dita Pichlerová: Jen dvě procenta lidí, kteří zhubnou, si váhu udrží
Rozhovor
Někdo jí za čtyři a netloustne, druhý si dá jednou za čas dort a ručička na váze se stočí doprava. A když už obézní zhubne, tak obvykle zase nabere. Proč je to tak nefér? A co s tím můžeme dělat? „Zhubnout zvládne prakticky každý, ale udržet váhu je mnohem horší,“ říká obezitoložka.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2017
Podzimní plody jako lék
Podzim vybarví jak přírodu, tak naši kuchyň. Přivábí do ní totiž celou řadu barevných podzimních surovin, které jsou doslova nadité vitamíny a imunitu posilujícími látkami. Zkuste topinambur s olivovým olejem, zázvorový sirup nebo kaštanové pivo.
Redakce
15. 11. 2017
Krásně barevné? Díky arzeniku! Kvalitní strava nebyla ani před sto lety
Pokud se dnes někdo pozastavuje nad tím, že jsou nám do jídla přidávány jedy a někteří výrobci šidí, co se dá, vězte, že ani před více než sto lety tomu nebylo jinak.
Taťána Kročková
15. 11. 2017
Jedno selhání neznamená konec diety
Asi to známe všichni. Ráno začíná skvěle, dopřejeme si zdravou snídani, jsme motivovaní a snažíme se být výkonní. Ale v průběhu dne stačí jediná stresová situace a už nás honí mlsná na uklidňovací koblihu nebo dort.
Susan Bowermanová
14. 11. 2017
Test: Vyplatí se výroba domácího másla?
Test
Kdo z vysokoprocentní smetany ještě nevyzkoušel vyrobit domácí máslo, jako by ani nebyl. Jenže vyrábíte si doma opravdové máslo? Na kolik vyjde jeho výroba a vydrží v lednici? Domácí máslo je hokus pokus, říká šéf mlékařů.
Kateřina Čepelíková
13. 11. 2017
2 281
–
2 310
/
4 955
První strana
Předchozí strana
70
75
76
77
78
79
80
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji