Hlavní navigace

RawFest přiveze letos britskou kuchařskou hvězdu Russella Jamese

Sdílet

 Autor: RawFest
Největší festival živé stravy se blíží. Třetí ročník RawFestu letos nabídne kulinářské workshopy, přednášky ve formě TEDs, chůzi po skle, jógu, ale hlavně celou řadu inspirativního raw food.

Nejživější festival v Evropě se blíží. Třetí ročník RawFestu totiž otevře své brány na ostrově Štvanice už 4. – 5. června. Přítomna bude řada exkluzivních hostů a nejlepších raw kuchařů současnosti, krom degustací vás čeká i mnoho kulinářských workshopů, sportovní vyžití, bohatý doprovodný program, ale i zábava pro nejmenší. Co konkrétně? To nám přiblížila Tereza Havrlandová, zakladatelka a majitelka společnosti Lifefood a zároveň pořadatelka třetího ročníku RawFest.

V čem bude třetí ročník RawFestu jiný, lepší, pestřejší…?

Těžko říct, jak udělat lepší něco, co už bylo samo o sobě skvělé, úžasné a jedinečné. Pár novinek by tu ale přeci jen bylo. Pro velký zájem věnujeme více prostoru přednáškám, které tentokrát poběží ve formě TEDs – budou to kratší, ale o to živější a atraktivnější vstupy, které obsáhnou daleko pestřejší nabídku témat. Letos je také zajímavá dramaturgie kuchařských workshopů. Ponese se v duchu aktuálních trendů a různých přístupů k živému jídlu v podání inspirativních osobností z Čech i jiných zemí Evropy. Zpestřením jsou také noví vystavovatelé, i z oblasti nepotravinových produktů, které se k tomuto životnímu stylu vztahují, a restaurace, které se loni neúčastnily, stejně jako nové formy sportovních a relaxačních aktivit – kromě jógy a dynamických sportů si tak můžete vyzkoušet například osvobozující glasswalking – chůzi po skle.

Jaké hosty jste si letos pozvali?

Loni jsme přivezli do Čech americkou guru syrové stravy Mimi Kirk a britského šampióna ve free runningu Tima Shieffa, letos to budou topmodelka a velká milovnice rawfood Helena Houdová a britská kuchařská hvězda Russell James. Z Německa k nám zavítá Piter Caizer, který přiblíží vše o benefitech a přípravě nápojů z divokých trav, dále se představí francouzští nomádi na raw stravě La France Cure a slovenská bloggerka Nikoleta Kováčová z Raw Mother and Daughter. Z nových českých hostů bych zmínila například Margit Slimákovou, Cecílii Jílkovou nebo Katku Královou z Nevýchovy.

Co všechno budeme moci na festivalu ochutnat? Budou ceny nižší než v obchodě?

Na RawFestu bude možné ochutnat prakticky vše, co se dnes dá v rámci raw potravin pořídit v obchodech. Ale i to, co v regálech běžně nenajdete, tedy pokrmy připravené speciálně pro tento festival. Bude to opravdu bohatá inspirace rawfoodem a jeho nesmírnou šíří chutí, vůní a barev. Od raw delikates a sýrů, přes vynikající dezerty až po osvěžující nápoje z exotického ovoce, které k rawfood také patří.

V otázce cen jsme vůči našim vystavovatelům benevolentní, nepřikazujeme jim žádnou cenovou politiku, dá se ovšem očekávat, že budou pracovat s nějakou festivalovou cenovou nabídkou. Pak tu ale máme novinku, která potěší každého návštěvníka festivalu – při vstupu do areálu obdrží obálku s dárkem od partnera festivalu Atranet.cz. Kromě slevového poukazu ve výši tisíc korun v ní naleznou interaktivní informační materiál k projektu cosnim.cz a hlavně slosovatelný poukaz, na který je možné vyhrát mixér, odšťavňovač, sušičku nebo spiralizéry.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).