největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
Zdravá výživa
Zdravá výživa
721
–
750
/
785
První strana
Předchozí strana
21
22
23
24
25
26
27
Následující strana
Poslední strana
Desatero: Jak jíst pro maximální účinek cvičení
K dobré kondici a zdraví nestačí samo o sobě ani cvičení, ani jakkoliv vyvážená strava. Deset jednoduchých tipů poradí, jak cvičení a výživu skloubit s co nejlepším efektem.
Ivan Mach
27. 3. 2012
Margaríny mají do umělé hmoty asi tak daleko jako tuha k diamantu
Za svou negativní image vděčí margaríny jednak počátku minulého století a tehdejším technologiím. Pověst jim ale kazí i dodnes opakované nesmysly. Třeba že Rama je z 99,99 % plast…
Petr Havel
21. 3. 2012
Člověk má být zdravý, bohatý a šťastný. Jak to souvisí s jídlem?
„Kdyby mi chyběl řízek, nebyla by to správná cesta,“ říká vitariánka Anna Hýžová v rozhovoru o jídle, který nakonec jen o jídle není. Spíš o hledání cesty, na které vám bude dobře.
Lenka Krbcová
1. 3. 2012
České potraviny nám chutnají víc
Jsou lepší a kvalitnější potraviny z Česka nebo ze zahraničí? Výzkum ministerstva zemědělství zjistil, že Češi čím dál víc začínají věřit vlastním regionálním potravinám.
Redakce
17. 2. 2012
Je měděné nádobí jen drahou módou nebo je zdravé?
S módou televizních kuchařů vtrhla do Čech móda krásného, leč drahého měděného nádobí. Ozdobí každou kuchyň a vaří se na něm skutečně dobře. Měděné hrnce ovšem nejsou pro pohodlné.
Anna Příhodová
14. 2. 2012
Stále holdujeme obžerství
ROZHOVOR – „Půl roku se mnou nemluvila,“ říká MARTIN JELÍNEK o reakci své dcery na knihu, kterou jí napsal k patnáctinám. Jmenuje se Mámo, táto, nezabíjejte mě! a je o jídle.
Olga Myslivečková
8. 2. 2012
Ovoce do škol, nebo vyhozené peníze?
Čím víc dětem něco nutíte, tím méně to chtějí. Vláda si však zřejmě myslí, že to zlomí, a dává zelenou dalšímu ročníku projektu Ovoce do škol, který stojí téměř 80 milionů korun. Za co?
Anna Příhodová
1. 2. 2012
Breathariáni prý jídlo k životu nepotřebují
„Henri Monfort je příkladem lidských možností,“ říká o propagátorovi breathariánství, který nejedl 9 let, lékař a odborník na výživu. „Nevěřím, nevěřím, nevěřím,“ oponuje jeho kolega.
Taťána Kročková
24. 1. 2012
Taky jíte zeleninu jen přepasírovanou přes čuníka?
V každém supermarketu je ovoce a zeleniny, až oči přecházejí. Zdálo by se, že konečně můžeme vybírat – i v zimě máme borůvky či maliny. Jenže Češi dají často přednost párkům.
Redakce
20. 1. 2012
Bílý, nebo hnědý? Vyznejte se v cukru
Cukr pořád zůstává cukrem a má mnohem víc energie, než kolik člověk běžně potřebuje. S jeho spotřebou bychom to neměli přehánět, ať si vybereme jakýkoli druh. Jak se v nich vyznat?
Anna Příhodová
18. 11. 2011
Vědci berou tučné sýry na milost
Sýry jsou pro zdraví člověka lepší než máslo. A to i ty tučné. Ukázal to čerstvý výzkum dánských vědců. To znamená, že i lidé s vysokým cholesterolem se už nemusí sýrům vyhýbat.
Redakce
17. 11. 2011
Polotovary a konvenience, největší (ne)přítel člověka?
„Profesionály“, kteří nám ukvrdlají polívku a brkaši z pytlíku, bychom nejraději taky semleli na jemno a vyhodili po vzoru „šéfa“ do smetí. Co všechno patří mezi „pohodlné potraviny“?
Lenka Krbcová
16. 11. 2011
Hubnutí a dia potraviny? To není dobrá kombinace
Často se to plete – bez cukru, bez přidaného cukru. Dia potraviny a potraviny pro diabetiky. Dia neznamená dietní a obvykle ani bez cukru.
Anna Příhodová
9. 11. 2011
Pekelná česká kuchyně: hlavně že je toho hodně, rychle a levně
Češi doma nevaří ani dobře, ani levně, ale „jakože dobře z nekvalitních, jakože levných surovin“. „Čvachtáme“ si nad „babicárnami“ z Mimibazaru a vzýváme božské trio: tatarku, Vegetu, kečup.
Martin Malý
8. 11. 2011
Light potraviny svádějí k větší konzumaci
Co byste měli vědět o light potravinách? Navzdory obecnému povědomí mohou hubnutí spíše zkomplikovat. Nejsou vhodné pro každého a navíc ne vždy znamená označení light nižší podíl tuku.
Anna Příhodová
4. 11. 2011
Olivový olej můžete konzumovat ve velkém
Nezáleží ani tak na množství tuků, které člověk zkonzumuje, jako na jejich kvalitě. Jenže pozor – i u olivových olejů jde příznivá cena často na vrub kvality. Který je ten nejlepší?
Richard Gilík
31. 10. 2011
Jídlo pro puberťáky: I hamburger s kečupem může být zdravý
Smažený sýr, špagety se sýrem a kečupem a samozřejmě hranolky. Chuťové preference dětí jsou někdy na pováženou a v pubertě jako by to vyvrcholilo. Naučte potomky jíst pořádně.
Anna Příhodová
26. 10. 2011
Vitamíny mají svá rizika, zjistila nová studie
Ukazuje se, že bezhlavé dopování organismu vitamíny může tělu víc škodit, než prospívat. Některé vitamíny mohou být pro člověka až nečekaně škodlivé. Zjistila to nová studie v USA.
Redakce
20. 10. 2011
Děti vegetariánů nestrádají, jsou zdravější
Není pravda, že děti musí mít odmalička maso, jinak jim něco důležitého pro vývoj bude chybět. I malé dítě může být vegetariánem, pokud rodiče bedlivě promýšlejí jeho jídelníček.
Kateřina Kolářová
19. 10. 2011
Děláme dobře, když se cpeme umělými vitamíny?
Reklama samozřejmě tvrdí, že ano. Ale existuje řada výzkumů, které říkají něco zcela jiného. Jde o naše zdraví, nebo skutečně o multimiliardový podvod?
Richard Gilík
19. 10. 2011
Porovnejte: domácí celozrnné pečivo a výrobky ze supermarketu
V nacpaných přepravkách pečivo vlhne a gumovatí. Běžně prodávaný chleba za dva tři dny napadá zelená plíseň. Co s tím, když chřupavé, kypré, voňavé pečivo nejen po ránu tak chutná?
Ivan Mach
17. 10. 2011
Příliš mnoho syrové stravy škodí
Příznivci tepelně neupravovaných potravin tvrdí, že zpomalují stárnutí. Jenže studie ukazují i negativní účinky – ztrátu menstruace, narušení zubů, nedostatek vitamínů…
Richard Gilík
13. 10. 2011
Které tuky jsou fuj? Každou chvíli jiné
Zdravotní doporučení by neměla vyústit v posedlost. Jaké tuky jíst? Jsou trans-nenasycené kyseliny sprosté slovo? Zítra se třeba objeví nová studie, která bude tvrdit zase něco jiného.
Pavel Houser
12. 10. 2011
Hele, myslíte, že je to možný??? aneb fámy o jídle
Kdysi si lidé vyprávěli mýty a legendy, my si dnes posíláme mailem poplašné zprávy. Jsou to úmyslné lži, fámy z hlouposti, nebo na nich něco bude? Co už se taky tvrdilo o značení potravin?
Lenka Krbcová
5. 10. 2011
Vrací se prošlé mléko v krabicích znovu do oběhu?
Podle dost děsivé zprávy šířené na internetu se neprodané mléko vrací zpět výrobci, který ho převaří a znovu pošle do obchodů. Není to pravda. Jak je to s tím mlékem ve skutečnosti?
Anna Příhodová
5. 10. 2011
Škodlivá éčka neexistují, tvrdí potravináři
Přídatné látky jsou buď povolené, nebo nepovolené, říká Potravinářská komora. Půjdeme-li do extrémů a všechny je zakážeme, pak nevyrobíme třeba nakládané okurky ani tavený sýr, upozorňuje.
Redakce
29. 9. 2011
Prodejci tají nebo neznají složení chleba. Víte, co vlastně jíte?
Pekaři používají řadu triků, jež jsou ale v EU vesměs povoleny a řídí se zákonem. Přesto jsou konzumenti často překvapeni, když nějaké to pekařské „tajemství“ vypluje na povrch.
Ivan Mach
29. 9. 2011
Chcete potraviny bez éček? Nové logo usnadní hledání
Snažíte se vyhýbat některým zpochybňovaným přídatným látkám v potravinách? Namísto pracného zkoumání etiket vám v orientaci pomůže speciální logo na obalu.
Redakce
27. 9. 2011
Pivo – démon alkohol, potravina, nebo lék?
Čím lákavější je potravina nebo nápoj, tím víc chtějí lidé slyšet, že je mohou s klidem konzumovat. Do této kategorie patří i pivo. Jak to s ním tedy je? Lze ho doporučit, nebo zatratit?
Ivan Mach
20. 9. 2011
Zdravé srdce – ani jedna z cest nevede přes pohovku a mísu koblih
V Evropě umírá na infarkt každou minutu jeden člověk a koronární příhoda postihne Evropana každých 26 sekund. Nespoléhejte jen na lékaře – úsměv a pohyb jsou důležitější než pilulky.
Redakce
16. 9. 2011
721
–
750
/
785
První strana
Předchozí strana
21
22
23
24
25
26
27
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji