Hlavní navigace

Výroba potravin

„Živá“ a „mrtvá“ voda ve výrobě potravin

Voda může mít v potravinářství mnohem širší použití, než se zdá. Český výrobce využívá kyselou vodu k dezinfekci, zásaditou pak pro zlepšení senzorických vlastností pokrmů. Nabízejí se i další benefity zásadité vody.

Doba čtení: 3 minuty

Rodinná firma vaří hotová jídla na cesty a slaví úspěchy

Společnost Expres Menu se zaměřuje na výrobu pokrmů s dlouhou trvanlivostí a jednoduchou přípravou, které se obejdou bez konzervantů a éček. Navíc jsou bez lepku, a to díky banánům, respektive banánové mouce. Možná budou létat i do vesmíru.

11. 1. 2019 0:00
Doba čtení: 3 minuty

Proč je čokoláda Ritter Sport čtvercová

Velká tovární hala tyčící se nad pár hrázděnými domečky neprozrazuje nic moc o tom, jaká legenda za jejími zdmi vzniká. Fanoušci čtvercové čokolády při pohledu na zdejší parkoviště mají ale hned jasno.

20. 9. 2018 0:00
Doba čtení: 5 minut

Oleje Bartoš: Naše jméno na obalu je záruka kvality

Nejdříve chtěli lisovat olej a pohánět jím zemědělské stroje, nakonec za studena lisovaný olej prodávají ve vysoké kvalitě pro kulinární účely. Jak vznikají v jihomoravském Lanžhotu Oleje Bartoš a proč nenesou označení bio, když mnohé bio jsou?

15. 3. 2018 0:00
Doba čtení: 4 minuty