Hlavní navigace
chytře na život
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Databáze léků
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Vitalia.cz
»
Nálepky
»
Probiotika
Probiotika
Živé mikroorganismy, které osidlují střevní mikroflóru.
1
–
22
/
22
Co jíst ve dvaceti a co v šedesáti letech?
Co si můžeme dovolit ve dvaceti, to nám už tělo nebude tolerovat v padesáti letech. Nač se nejen ve výživě zaměřit ve dvaceti, třiceti, čtyřiceti, padesáti a šedesáti letech?
Susan Bowermanová
2. 11. 2020
Počet nových komentářů
2
Řecký versus obyčejný jogurt: v čem se liší a který je vhodný pro vás?
Pokud jste stáli u regálu v obchodě a přemýšleli, v čem vlastně tkví rozdíl mezi „běžným“ a řeckým jogurtem, první, čeho jste si pravděpodobně všimli, je rozdíl v jejich ceně. Znamená to, že je dražší řecký jogurt kvalitnější? Anebo vám zcela postačí obyčejný? Co je od sebe vlastně odlišuje?
Kateřina M. Košutová
20. 7. 2020
Jak dlouho budete žít? To prozradí bakterie ve vašich střevech
Průlom v určování reálného věku člověka: čeští vědci umějí předpovědět délku života a riziko předčasného úmrtí po rozboru bakterií ve střevech. „Například třicátník může být na úrovni devadesátiletého seniora,“ vysvětluje Petr Ryšávka, vedoucí výzkumu.
Redakce
3. 2. 2020
Počet nových komentářů
1
Střeva jsou klíčová pro naši imunitu
Klíčovým orgánem imunity jsou střeva. Ovlivňují tvorbu bílých krvinek a učí obranyschopnost správně fungovat.
Bohumil Ždichynec
17. 12. 2019
Jaká probiotika jsou nejlepší pro střeva? Budete se divit
Klidně jezte jogurty, kysané zelí a další potraviny obsahující probiotika. Ale nečekejte zázraky. Nové vědecké práce a závěry odborníků ukazují, že konzumace probiotik zřejmě nemá na střevní mikroflóru prakticky žádný vliv.
Petr Havel
24. 4. 2019
Zakysané mléčné nápoje musí obsahovat živé bakterie
Všechny vznikají z mléka naočkovaného mléčnými bakteriemi. Kefír, acidofilní mléko, zakysané podmáslí, jogurtové mléko… Tušíte, jaký je mezi těmito zakysanými mléčnými nápoji rozdíl a proč je dobré je pít?
Jana Kuklová
19. 2. 2019
Počet nových komentářů
1
Antibiotika vyvolávají průjem u 30 % dospělých a 40 % dětí
Užívání antibiotik často provázejí střevní potíže. Pro organismus oslabený nemocí a užíváním léků znamená průjem další velmi vyčerpávající komplikaci. Prevenci a ochranu mikrobiálního prostředí ve střevě představují probiotika.
Redakce
16. 1. 2019
Pro děti jsou lepší antibiotika v sirupu
Lékárníci varují: Nadužívání antibiotik i zbytečné obavy z jejich užívání jsou extrémy, které škodí. Důležité je užívat antibiotika správně.
Redakce
17. 11. 2018
Bakterie ve střevech řídí naše životy víc, než jsme mysleli
Rozhovor
Průměrný člověk má ve svých střevech až 1,5 kg bakterií. „Tento takzvaný mikrobiom zásadním způsobem ovládá nejen imunitu, ale i obezitu, psychiku, a má tak spojitost i s řadou onemocnění,“ popisuje biolog Petr Ryšávka.
Lenka Krbcová
6. 9. 2018
Počet nových komentářů
6
Je miso polévka skutečně zdravá? Musíte ji správně připravit
Miso polévka je tradiční japonský pokrm, který získává stále větší popularitu i u nás. Z čeho se vlastně vaří, co obsahuje a jak ji připravit, aby byla prospěšná našemu zdraví?
Daniel Mareš
30. 4. 2018
Kysané zelí z našich obchodů není zdravé, ukázal test
Test
Kysané zelí nesmí být sterilované, aby si zachovalo tělu prospěšné látky – vitamín C a probiotické bakterie. Takové vlastnosti očekáváme od zelí v sáčku. Test odhalil, jak moc se pleteme.
Redakce
6. 2. 2018
Počet nových komentářů
2
Co to je? Zdravé bakterie aneb tibi krystaly
Říká se jim tibi nebo také japonské krystaly. Tibi získáte ve formě houby nebo prášku a sami si z něj můžete připravit tzv. vodní kefír. Jde vlastně o fermentovanou vodu, nápoj populární pro své zdravotní účinky.
Veronika Pourová
25. 1. 2018
Počet nových komentářů
1
Jíte kysané zelí a nakládané okurky? Jíte zdravá probiotika
Asi už jste slyšeli o důležitých střevních bakteriích, kterým se říká probiotika a mají pozitivní vliv na naše trávení a střevní imunitu. Možná ale nevíte, které potraviny jsou významným zdrojem těchto probiotických bakterií.
Veronika Pourová
10. 11. 2017
Počet nových komentářů
5
Probiotika ke každým antibiotikům
Zdravá imunita začíná ve zdravém střevě. Probiotika pomáhají nejen při zažívacích problémech, rozhodně na ně nezapomeňte během chřipkového období a při užívání antibiotik – můžete se tak vyhnout opakovaným infekcím.
Tereza Víchová
29. 10. 2015
Počet nových komentářů
2
Příští stanice metra: Bohušovická mlékárna
Jediná mlékárna u nás, která má vlastní „metro“. Nejde o samoúčelnou frajeřinku, doprava podzemními chodbami umožní zachovat správnou teplotu od výroby až po distribuci.
Lenka Krbcová
20. 5. 2013
Počet nových komentářů
1
Fastfood za beďary nemůže
Proč se ve zkouškovém období osypáváme a proč máme hroznou pleť, i když nakupujeme nejdražší krémy? Kdo může na naše popraskané koutky? Poradí dermatolog z FN Královské Vinohrady.
Kateřina Čepelíková
15. 4. 2013
Počet nových komentářů
1
Zapomeňte na probiotika, úředníci zakázali toto slovo používat
Musí zmizet. Nápisy probiotika či prebiotika na obalech potravinářských výrobků, i tvrzení obsahující tyto výrazy a poukazující na jejich pozitivní vliv na lidský organismus.
Petr Havel
13. 11. 2012
Počet nových komentářů
4
Probiotické tampóny jsou účinnější než jogurt v pochvě
S nepříjemnými výtoky a vaginálními záněty se setkávají tisíce žen. Probiotické tampóny mírní potíže a předcházejí infekcím. Navzdory domněnkám je nenahradí ani bílý jogurt, ani tabletky.
Redakce
31. 7. 2012
Počet nových komentářů
3
Více vody, nižší cena - osud salámu Vysočina. A nejen jeho
Všimli jste si? Kvalitnější verze tradičně vyráběných českých potravin se celkem nenápadně vytratily z pultů. Nebyl o ně zájem a výrobci buď opustili, nebo minimalizovali jejich výrobu.
Petr Havel
1. 6. 2012
Počet nových komentářů
14
Za vitamíny utrácíme čím dál víc peněz
Říká se, že v Americe teče do záchodu nejdražší moč na světě. To proto, že právě v USA polykají lidé nejvíc potravinových doplňků. A Češi se co do vitaminů Západu přibližují.
Redakce
28. 2. 2012
Počet nových komentářů
2
Posilování imunity je dobrý byznys, co ale opravdu funguje?
Pilulek, které se nám vnucují a podbízejí, že vylepší naši imunitu, jsou stovky. A nejsou levné. Jak se v nich vyznat a co skutečně pomáhá? Imunoložka Blanka Říhová to ví.
Kateřina Kolářová
9. 12. 2011
Počet nových komentářů
14
Kefír, acidofilní mléko, zákys, kyška – jak se vyznat v zakysaných mléčných nápojích
Zakysané výrobky se liší co do obsahu a účinnosti, některé navíc obsahují probiotika. A co víc – pro každého je vhodná jiná mléčná či probiotická kultura a v jiném množství.
Lucie Tomanová
6. 12. 2011
Počet nových komentářů
17
1
–
22
/
22
Domácí lékař
Kuří oko
Bolest hlavy
Záškrt (difterie)
Nachlazení
Infekční mononukleóza
Zánět hrtanu (laryngitida)
Zánět hltanu (faryngitida)
Bolest v krku
Artróza
Astigmatismus
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vánoce
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny nálepky
Internet Info
Lupa
Měšec
Podnikatel
BusinessCenter
Root
Vitalia
Slunečnice
Stahuj
SW
Tuesday
Navrcholu
Sherpas
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji