největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
gastronomie
gastronomie
91
–
120
/
202
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
7
Následující strana
Poslední strana
Píše ájurvédské kuchařky, podle kterých zvládne vařit Evropan
Rozhovor
Ájurvédská kuchyně nemusí znamenat indická kuchyně. „Vařit se mohou jakákoliv jídla, je ale nutné vědět z čeho,“ říká Tereza Lindauerová. Každá z jejích kuchařek ze série Ájurvéda evropskou cestou je určená jedné ze tří dóš.
Jana Kuklová
14. 7. 2017
Správné španělské tapas musí splňovat dvě důležité podmínky
Tapas je vždy určené ke sdílení s ostatními spolustolovníky a musí se dát jíst rukama, aby se mohlo snadno uzobávat po celý večer.
Jana Kuklová
4. 7. 2017
Žabí stehýnka se u nás konzumovala už v pravěku
Na světě se sní více než tři miliardy žab ročně. Přestože za typické „žabožrouty“ máme Francouze, hojně se konzumují v Asii a Indonésii. Odtud se také žáby vyvážejí do celého světa – včetně České republiky.
Petr Havel
28. 6. 2017
Kamil Mucha v Cattani vaří nejlepší těstoviny v Brně
Rozhovor
„Nejsem žádný pasta nazi,“ říká majitel dvou oblíbených pasta barů. Kamil Mucha si otevřením vlastního podniku splnil dávný sen, i když původně to měla být samoobslužná restaurace. Dodnes ale platí, že jídla s čerstvými těstovinami si může každý host nakombinovat dle vlastní chuti.
Jana Kuklová
8. 6. 2017
Žijeme „zdravě“. Jíme přece biopolotovary
Navzdory proklamovanému zdravému životnímu stylu roste zájem o různé bio, vegetariánské či veganské polotovary. Ani restaurace se svých oblíbených konveniencí nevzdávají.
Petr Havel
2. 6. 2017
Michael Kocáb: Nekuřáckému zákonu se podřídím. Jsou tu důležitější problémy
Anketa
Od středy 31. května 2017, symbolicky a zřejmě nezamýšleně ve Světový den bez tabáku, vstupuje v platnost zákon „o veřejných prostorách bez kouře“. „Není to zákon proti kuřákům, a dokonce ani proti kouření,“ říká jedna z oslovených osobností.
Lenka Krbcová
31. 5. 2017
„Tohle že je šopský salát?“ Zkuste, jak se dělá v Řecku
„Přejídali jsme se, přesto jsme zhubli.“ Veronika Hájková skoro rok denně vařila domácí řecké recepty, najdete je v nové knize.
Redakce
28. 5. 2017
5 jídel indické kuchyně, která z restaurace neznáte
Zajít si na indické speciality v České republice není problém, restaurací stále přibývá. Mohlo by se zdát, že indickou kuchyni dobře známe a nemůže nás v ní už nic moc překvapit. Není to pravda.
Jana Kuklová
10. 5. 2017
Nápoje na svatbě: Vlastní alkohol není žádná výjimka
Svatební přípravy vrcholí, rozpočet se tenčí, ale je třeba ještě zařídit nápojové balíčky. Nebo to jde i jinak? Poradíme, jak na nápojích na svatbě co nejvíce ušetřit a čeho se vyvarovat.
Kateřina Čepelíková
9. 5. 2017
François Thuille, kuchař světoběžník, který nejraději sbírá houby na Šumavě
Přestože procestoval celý svět, vařil v Malajsii, v Polsku, na Kypru, ve Francii, ale i v Číně, nakonec celkem nedávno zakotvil v Česku. Proč nechce vařit ve Francii a jací strávníci jsou Číňané? Ptali jsme se šéfkuchaře Nebespánu.
Kateřina Čepelíková
4. 5. 2017
Špagety jedí lžící (ne)jen Češi
Italská kuchyně se po celém světě těší velké popularitě. Kromě pizzy si ve stejné míře lidé také oblíbili italské těstoviny. Špagety, penne nebo linguine se připravují téměř v každé české domácnosti. Jíme ale těstoviny stejně jako Italové?
Jana Kuklová
2. 5. 2017
Brixton Balls: bistro, co má koule. Masové koule
Co mají společného „Depešáci“ a Zdeněk Pohlreich s masovými koulemi? Víc, než si jen můžete představit. Zakousněte se do příběhu Luďka a Tima, kteří si navzdory rozdílným profesím i jazyku založili bistro s masovými koulemi, o kterých mluví celá Praha.
Kateřina Čepelíková
27. 4. 2017
Velká Británie je zaplavená stravovacími řetězci
Z center většiny britských měst vymizely lokální podniky, nahradily je řetězce. Ty ale v Anglii nejsou synonymem pro fast food, mnohdy se v nich najíte velmi kvalitně a zdravě.
Jana Kuklová
24. 4. 2017
V Anglii frčí mikrohospody
Zatímco v Česku rostou mikropivovary, Anglií už otřásá jiný trend. Angličané si v posledních letech oblíbili mikrohospody. Kromě toho, že se v nich točí piva z mikropivovarů, jsou to skutečně také prostorově velmi titěrné hospůdky.
Jana Kuklová
24. 3. 2017
Vaření je odrazem osobnosti, říká michelinský šéfkuchař Cristiano Tomei
Rozhovor
V pražské restauraci Grand Cru se ode dneška budou nabízet exkluzivní pokrmy, které uvaří Cristiano Tomei, italský kuchař uznávaný po celém světě. Co všechno vám s šéfkuchařem Janem Punčochářem naservírují?
Kateřina Čepelíková
28. 2. 2017
Známá čínská restaurace skladovala stovky kilogramů pochybného masa
Aktualita
Veterinární kontrola zjistila v pražské restauraci Peking vážné prohřešky. Ve skladu našla velké množství neoznačeného masa neznámého původu.
Redakce
30. 1. 2017
Liberecký Papírák ožil, může za to U2B. Coffee U Dvou buchet
V Liberci není zrovna moc podniků, kde vám napečou čerstvé domácí buchty, slané koláče a fajnovou bábovku jako od babičky. Proto se velkou senzací stává U2B na Papíráku. Račte vstoupit.
Kateřina Čepelíková
30. 1. 2017
Halina Pawlowská: Měla jsem období, kdy jsem nejedla vůbec nic
Rozhovor
Opakovaně – a většinou marně – se snažila zhubnout. Halina Pawlowská ráda jí, ráda a dobře vaří a bedlivě sleduje trendy v gastronomii. Sleduje, ale slepě nenásleduje.
Kateřina Čepelíková
12. 8. 2016
Speciality z konce světa: Cornwall
Jedním ze tří hlavních důvodů, proč lidé navštěvují Cornwall, je podle výzkumu zdejší kuchyně. A i pro mě cornwallské speciality představovaly dost vážný argument, proč se na nejzápadnější výběžek Velké Británie vydat.
Jana Kuklová
29. 7. 2016
Éra sušených těstovin je pryč. Pastař nabízí čerstvé „italské“
Galerie
Jan Blažek se po italské zkušenosti přestal věnovat pohostinství, aby se pustil do výroby vlastních těstovin. A s čerstvými těstovinami dle italských receptur se zase do pohostinství vrátil.
Redakce
14. 7. 2016
Cheese and Chilli a předsudky o nudné britské kuchyni
Ochutnala jsem tradiční sýry i extravagantní chilli na anglickém food festivalu. Byl dobrým příkladem toho, že předsudky o nudné britské kuchyni už dávno neplatí.
Jana Kuklová
14. 7. 2016
Paní výčepní: Holka, co mluví chlapům do piva
Rozhovor
Představte si, že máte hospodu a nějaké to svoje ego. Najednou vám do ní vleze mladá žena a začne vás školit, co děláte špatně. Přesně tohle dělá Veronika Mikésková.
Lenka Krbcová
12. 7. 2016
Foodparade vyhlašuje soutěž pro všechny amatérské kuchaře
Galerie
Festival jídla a pití Foodparade, který se koná 3. a 4. 9. 2016 již pošesté v zahradách zámku Troja, připravil již tradiční soutěž „I LOVE FOOD“. Tentokrát na téma chilli.
Redakce
1. 7. 2016
Kniha Chvála české kuchyně odhaluje kořeny naší gastronomie
Nová publikace chce obohatit pohled na klasické české stravování, jeho historii i významné osobnosti. Máme být na co pyšní?
Petr Havel
1. 7. 2016
Nemohu prodávat koláče za cenu vajíčka a mouky, říká majitelka Tartaletky
Rozhovor
Přestože má před sebou čerstvý diplom z Vysoké školy ekonomické, živí se Olga Vančurová pečením francouzských koláčů. A i když nejsou za babku, lidé je milují a ve velkém objednávají. Co stojí za jejím úspěchem?
Kateřina Čepelíková
21. 6. 2016
Máte chutě? Nejezděte do světa, ale do Dobřichovic
Galerie
Food festival mezinárodní gastronomie Všechny chutě světa se koná v sobotu 18. června od 10 do 21 hodin.
Redakce
16. 6. 2016
Na Kulaťáku bude farmářský trh i Festival ambasád
Aktualita
Po úspěchu předchozích akcí – festivalu asijských chutí zemí ASEANU a afrických trhů, chystají letos pořadatelé tradičního farmářského trhu na Kulaťáku další zážitek plný exotických potravin, chutí a vůní.
Redakce
24. 5. 2016
Bosch Fresh Festival nabídne krom Pohlreicha i žáby
Bosch Fresh Festival se letos uskuteční rovnou ve čtyřech městech. Už zítra začne velká kulinářská show v Brně, následovat bude Plzeň, Pardubice a nakonec Praha. Co všechno vás čeká?
Redakce
6. 5. 2016
Jíme s Mírou: Domácí výrobna, kterou si zamilujete
Rozjíždějí se, nikam nespěchají. To proto, aby mohli všechno dělat tak poctivě, jak si předsevzali. Vyrábějí jídlo tradičních názvů, avšak neotřelých chutí a z neobvyklých surovin. Pojďte nahlédnout tam, kde Jíme s Mírou.
Kateřina Čepelíková
29. 4. 2016
Sen o Jamiem Oliverovi jsem zaplašil, říká Pavel Maurer
Rozhovor
Největší problém pro pořadatele našeho největšího a nejstaršího food festivalu nepředstavují kuchaři ani jídlo, ale auta, vidličky a počasí. V tom, jestli za ohromné peníze pozvat či nepozvat světovou hvězdu, má ale Pavel Maurer jasno. „Máme na co lákat,“ zve na jubilejní desátý Prague Food Festival.
Lenka Krbcová
25. 4. 2016
91
–
120
/
202
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
7
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji