největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Témata
»
gastronomie
gastronomie
121
–
150
/
202
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
7
Následující strana
Poslední strana
Prague Food Festival 2016 se blíží: letos už po desáté
Aktualita
Jubilejní ročník Prague Food Festivalu opět nabídne unikátní možnost ochutnat pokrmy špičkových šéfkuchařů pražských i mimopražských restaurací.
Redakce
9. 4. 2016
Výjimečné menu pod „taktovkou“ šéfkuchaře Jana Punčocháře
Galerie
Vyhlášený český šéfkuchař Jan Punčochář vařil v Mariánských Lázních. Jak vypadá takové degustační menu? Podívejte se.
Redakce
4. 4. 2016
Tvarůžková cukrárna: Denně zpracujeme deset kilo tvarůžků
Rozhovor
Bez obav, syrečky už dávno nepáchnou, takže i tahle cukrárna voní. Voní čerstvým poctivým těstem a lahodnými náplněmi. A světe div se, tvarůžkové moučníky se krásně hodí i ke kávě. Jak se vyrábí a jak chutnají?
Kateřina Čepelíková
17. 3. 2016
Průměrný oběd jako nesplnitelný ideál
Glosa
Nedávno jsme se dozvěděli, že průměrný oběd stojí baťovských 99 korun. Je to hodně, nebo málo? To asi závisí na finančních možnostech každého z nás, ale položme si i zajímavější otázku – co si vlastně představujeme pod pojmem průměrný oběd?
Jan Handl
1. 12. 2015
Nají se bezlepkář v běžné restauraci? Záleží na kuchaři
Jíst v restauraci bezlepkově je velký problém. Tak tahle věta platí spíš na malém městě, nebo tam, kde kuchař neví, že lepek je v krutonech a často i kečupu. Kde se tedy najíte bez lepku dosyta?
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Restaurace Uhelna: Vaříme bezlepkově, ale nepoznáte to
Bezlepkové stravování je pro jedny módní trend, pro druhé „zas nějaký výmysl“, ale pro někoho nezbytnost. Nají se všichni u jednoho stolu, aniž by někdo prskal nebo lamentoval nad cenou? V Uhelně ano.
Kateřina Čepelíková
30. 11. 2015
Průměrný oběd v ČR stojí 99 Kč
Aktualita
Nejdražší obědová menu jsou nepřekvapivě a stabilně v Praze a stojí v průměru sto deset korun, nejlevnější obědy se dají v České republice pořídit za šedesát korun.
Redakce
26. 11. 2015
Veronika Klamtová, majitelka raw cukrárny: Obchody jdou moc dobře
Rozhovor
„Občas se stává, že k nám přijde host, který hned odejde se slovy: Ježiš, to je snad cena za celý dort, a ne za kousek, ne?“ říká Veronika Klamtová, která už dva roky vede svoji Sweet Secret of raw cukrárnu.
Kateřina Čepelíková
24. 11. 2015
Zvířátka se narodila, abychom jedli, říká Roman Vaněk
Rozhovor
O jídle a vaření mluví s láskou a emotivně. „Jídlo je prožitek, uvádí mě do transu,“ říká Roman Vaněk. Naopak neuznává askezi nebo militantní přístup.
Andrea Pencová
12. 11. 2015
Hladolinky se rozšiřují. O co v letadlech přijdeme?
Galerie
Dvě letecké společnosti skoncují s podáváním bezplatných jídel v letadlech. O co už brzy přijdeme? Podívejte se do galerie.
Kateřina Čepelíková
2. 11. 2015
Nová restaurace vaří zcela bez lepku
Galerie
Restaurace Uhelna v Praze vychází vstříc celiakům a dalším lidem, kteří dodržují bezlepkovou dietu. Jídlo bez lepku je tu automatické.
Redakce
30. 10. 2015
Francouz snídá hlavně sladké. Alespoň hodinu
Rozhovor
Proč Francouzi snídají minimálně hodinu a proč si každý den kupují čerstvou bagetu? Ptali jsme se zcestovalého šéfkuchaře francouzské restaurace Pot-Au-Feu Jana Kracíka.
Kateřina Čepelíková
19. 10. 2015
Tamarind Tree: asijské knedlíčky tisíce chutí
Dim sum jsou jedním ze stavebních kamenů asijského street foodu, tedy pouličního jídla. U nás s nimi zkouší uspět Tamarind Tree, projekt kuchaře Ladislava Dvořáka.
Kamila Krbcová
25. 9. 2015
Prague Jerk Station: Jak je možné, že tu není něco tak skvělého?
Rozhovor
„Street food je kvalitní fast food,“ říká Luke Grunshaw. Je Brit a v Praze vaří na ulici jamajskou kuchyni. Přijde vám to zvláštní? „Zatím tu není žádný Jamajčan a karibské jídlo rozhodně stojí za ochutnání.“
Kamila Krbcová
24. 9. 2015
Nejlepší burger Burgerfestu
Galerie
O víkendu se na pražském Výstavišti konal čtvrtý ročník Burgerfestu. Největší burgerový festival ve střední Evropě představil kuchařské umění vybraných restaurací z celé ČR, jimiž je burger a bbq tématika vlastní. Kdo byl nejlepší?
Redakce
23. 9. 2015
Hot God: božský párek v rohlíku
Rozhovor
Vlastní rohlíky, vlastní párky uzené pěkně postaru v komíně, vlastní receptury. To je pak hot dog tak božský – a přitom to je pořád „jen“ párek v rohlíku.
Kamila Krbcová
23. 9. 2015
Albrecht Street Food Cirkus: Pravá neapolská pizza se peče necelé dvě minuty
Rozhovor
Albrecht Street Food Circus je street foodový underground, rodinný podnik, kdy si manželé Jan a Nellie Albrechtovi z lásky k dobrému a kvalitnímu jídlu otevřeli živnost s pizzou. Na korbu malinké dodávky přidělali pec, jezdí a pečou po republice.
Kamila Krbcová
22. 9. 2015
Street food: Na ulici by měli vařit ti nejlepší
Téma týdne
Street food je jídlo ulice – rychlé, dobré, levné. I u nás se objevují nadšenci, kteří ukazují, že pouliční občerstvení není jen mastný smažák. Je jich už tolik, že se jim budeme věnovat celý týden.
Kamila Krbcová
21. 9. 2015
Street Food Festival: Chceme se rozšiřovat a vytlačit nesmysly
Rozhovor
Street Food Festival je festival pouličního jídla. Původně vznikl jako akce pro pár kamarádů, která se setkala s tak velikým ohlasem veřejnosti, že organizátoři prvního setkání před Crossem v pořádání festivalů pokračují už druhým rokem. A zájem pořád narůstá.
Kamila Krbcová
21. 9. 2015
Burgerfest – nejmasožravější svátek roku
Pozvánka
Přijďte se o víkendu 19. a 20. září podívat na pražské Výstaviště v Holešovicích a ochutnat burgery, které připravují čeští mistři. Je tady čtvrtý ročník Burgerfestu.
Redakce
16. 9. 2015
Lukáš Vokrouhlík: Na Expu letí smažený sýr
Lukáš Vokrouhlík alias Kajda, autor nové knihy i kuchař známý z pořadu Mňam aneb Prima vařečka, už potřetí vaří na světové výstavě Expo 2015. Hosty tu ohromují zvěřinovými hody, ale i českým smažákem.
Kateřina Čepelíková
10. 9. 2015
Foodparade chystá na víkend ten nejlepší program
Galerie
Již 5. ročník festivalu jídla a pití Foodparade se koná 5. a 6. 9. 2015 v zahradách pražského zámku Troja. Návštěvníci se mohou těšit na menu nejlepších restaurací a pestrý doprovodný program, ochutnají delikatesy z celého světa, výběrovou kávu a lahodné nápoje v podobě prvotřídního vína a několika druhů piva.
Redakce
2. 9. 2015
Hlavní hygienik: Pro bezpečnost potravin jsme nezbytní
V souvislosti s navrhovanou novelou zákona o potravinách se v poslední době opět rozvířila diskuze stran kompetencí dozorových orgánů v oblasti stravovacích služeb. Dovolte mi tedy přiblížit situaci z pohledu orgánů ochrany veřejného zdraví.
Vladimír Valenta
12. 8. 2015
Zachraň svou hospodu, volají majitelé restaurací
Aktualita
Regulace, nařízení, nesmyslná pravidla a zákazy ještě více ztěžují naše podnikání, nelíbí se hospodským. Přišli proto s iniciativou Zachraň svou hospodu, s níž to chtějí změnit.
Redakce
10. 8. 2015
Kontroly restaurací: už zase se bojuje o kompetence
Nové a nové zákazy a povinnosti. Současná vládní garnitura v míře větší, než tomu bylo doposud, zatěžuje živnostníky a menší podnikatele. Nejvíc dopadnou zřejmě na majitele a provozovatele restaurací.
Petr Havel
10. 8. 2015
Zdeněk Pohlreich: Chováme se jak ožralí milionáři
Rozhovor
Zákaz kouření v restauracích mu nevadí, zato vnucování kohoutkové vody, značení všemožných diet a alergenů i kontroly bez účinných sankcí ho vytáčejí. Co říká Zdeněk Pohlreich na vměšování státu do podnikání v gastronomii a Babišovu EET?
Lenka Krbcová
4. 8. 2015
Kolik to stojí, když vás v hospodě vezmou na hůl
Poctivý vývar, nebo polévka z kostky? Zisk pro kuchaře až dvacet korun na jediné porci. Potravinářská inspekce ukazuje na příkladech modelových menu, jak moc tratíte na šizení v restauraci.
Redakce
21. 4. 2015
Food stylista je tak trochu podvodník
Rozhovor
Jak vznikají nádherné obrázky jídla? Podobně jako nádherné obrázky modelek. „Je to hodně podobné, jen můj objekt se nehýbe a mohu s ním dělat, co potřebuji,“ říká jeden z mála českých profesionálních food stylistů JAN HAJNÝ.
Kristina Vacková
19. 3. 2015
Další nechutná restaurace uzavřena
Galerie
Inspekce uzavřela bar a restauraci pro závažné hygienické nedostatky. Je to již několikátý případ od ledna, kdy se rozšířily kompetence SZPI i o provozovny společného stravování.
Redakce
6. 2. 2015
Kde se v bordelu vaří, tam to brzy zavřou
Aktualita
Silné vrstvy mastnoty na pracovních plochách, bez přívodu teplé vody, zbytky jídel všude po zemi, tak fungovala bistra a bar v Praze, Jeseníkách a na Plzeňsku.
Redakce
4. 2. 2015
121
–
150
/
202
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
7
Následující strana
Poslední strana
Domácí lékař
Plicní embolie
Svrab (skabies)
Spálová angína
Pátá nemoc
Bolest na hrudi
Revmatoidní artritida
Vysoký krevní tlak (hypertenze)
Černý kašel (pertuse)
Růže (erysipel)
Agorafobie (strach z otevřených prostorů)
Všechny nemoci
Dieta
Dítě
Farmářské trhy
Hubnutí
jídlo
Kvalita potravin
Psychologie
Vztahy
Zdravá výživa
zdraví
Všechny témata
PODCAST: Léky na obezitu jsou skoro zázračné, říká lékař z IKEMu
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji