největší server o zdraví
Zdraví
Jídlo
Dieta
Psychologie
Testy
Nemoci
Podcast
Kalkulačky
Těhotenská kalkulačka
Ovulační kalkulačky
BMI kalkulačka
BMI kalkulačka pro ženy
BMI kalkulačka pro muže
Hledat
Vitalia.cz
»
Články
Aktuální články
7 007
–
7 037
/
16 712
První strana
Předchozí strana
220
225
226
227
228
229
230
Následující strana
Poslední strana
SPRCHOVÁ TOALETA GROHE SENSIA ARENA
Komerční sdělení
Inteligentní péče a zcela nová úroveň čistoty, která změní váš pohled na váš nejintimnější rituál.
20. 11. 2017
Amalgám pro socky a bílá pro honoraci? Paradigma obyčejné amalgámové výplně
Košilatý a notně vousatý vtip praví, že inteligentní žena je jako Yetti: všichni o ní mluví, ale nikdo ji neviděl. Podobným fantomem ústních dutin příslušníků českého národa je „obyčejná amalgámová výplň“.
Adam Šíma
19. 11. 2017
Voda plná lásky? O čem (ne)vypovídají vodní krystaly Masaru Emota
Jeho snímky mají přinášet důkazy, že zachází-li se s vodou dobře, tvoří při zmrznutí krásné krystaly, zatímco při špatném zacházení tvoří krystaly nedokonalé a ošklivé. A nemusí se jednat jen o fyzické zacházení, stačí na vodu působit různými elektromagnetickými poli nebo jen na ni myslet.
František Kožíšek
17. 11. 2017
Na co máte nárok, když si pořizujete nové brýle
Jaký je příspěvek na skla a obruby a co když chcete multifokální brýle? Změnily se vám dioptrie? Rozbili jste brýle? Viděli jste špatně na dálku a teď potřebujete i brýle na čtení? Mluvčí VZP vysvětluje, na co máte či nemáte nárok.
Redakce
16. 11. 2017
Test kvality překvapil: potíže měla jen másla z Německa
Test
Časopis dTest zareagoval na situaci na trhu a rychlý nárůst cen másla. Ceny vyletěly, jak je to s kvalitou?
Redakce
16. 11. 2017
Dita Pichlerová: Jen dvě procenta lidí, kteří zhubnou, si váhu udrží
Rozhovor
Někdo jí za čtyři a netloustne, druhý si dá jednou za čas dort a ručička na váze se stočí doprava. A když už obézní zhubne, tak obvykle zase nabere. Proč je to tak nefér? A co s tím můžeme dělat? „Zhubnout zvládne prakticky každý, ale udržet váhu je mnohem horší,“ říká obezitoložka.
Kateřina Čepelíková
16. 11. 2017
Co je podstatou vzniku rakoviny
Před třiceti lety nikdo o rakovině otevřeně nehovořil, před pacienty v nemocnici se jejich diagnóza dokonce tajila, dnes je ale rakovina tématem, o kterém se otevřeně mluví. Proč nemoc vzniká, jaké jsou nejčastější typy a v čem spočívá prevence vzniku nádorů?
Jana Tichá
16. 11. 2017
Podzimní plody jako lék
Podzim vybarví jak přírodu, tak naši kuchyň. Přivábí do ní totiž celou řadu barevných podzimních surovin, které jsou doslova nadité vitamíny a imunitu posilujícími látkami. Zkuste topinambur s olivovým olejem, zázvorový sirup nebo kaštanové pivo.
Redakce
15. 11. 2017
Co nevíte o WC: Zdravé vyprazdňování probíhá ve dřepu
První záchod byl důlek v zemi. Pokrok nezastavíš ani na WC, dnešní záchody jsou komfortní, ale v něčem nezdravé. Přirozené a zdravé vylučování totiž probíhá ve dřepu, tvrdí autoři Štokrle, první české záchodové stoličky.
Lenka Krbcová
15. 11. 2017
Krásně barevné? Díky arzeniku! Kvalitní strava nebyla ani před sto lety
Pokud se dnes někdo pozastavuje nad tím, že jsou nám do jídla přidávány jedy a někteří výrobci šidí, co se dá, vězte, že ani před více než sto lety tomu nebylo jinak.
Taťána Kročková
15. 11. 2017
Jedno selhání neznamená konec diety
Asi to známe všichni. Ráno začíná skvěle, dopřejeme si zdravou snídani, jsme motivovaní a snažíme se být výkonní. Ale v průběhu dne stačí jediná stresová situace a už nás honí mlsná na uklidňovací koblihu nebo dort.
Susan Bowermanová
14. 11. 2017
Roman Šmucler: O jedovatosti amalgámových výplní nejsou důkazy
V médiích se často objevují články o tom, že amalgámové plomby obsahují rtuť a jsou jedovaté, co je na tom ale pravdy? Na problematiku amalgámových výplní jsme se zeptali prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera.
Daniel Mareš
14. 11. 2017
Rebelbean praží výběrovou kávu a nabízí i kvalitní cascaru
Rozhovor
Michal Stec v Brně nestudoval pouze etnologii. Během studia si přivydělával ve studentské kavárně. Zde se potkal s partou nadšenců obdivujících výběrovou kávu. Vůně kvalitní kávy mladého studenta nadchla tak, že se rozhodl vytvořit vlastní kávovou značku.
Jana Kuklová
14. 11. 2017
Kdy přesně máte nárok na sanitku zdarma?
Nemáte auto ani nikoho, kdo by vás v ne ideálním zdravotním stavu odvedl k lékaři na kontrolu? Voláte si taxi, nebo se i přes zdravotní obtíže dopravujete za lékařem městskou dopravou? Nemusíte, můžete zdarma využít sanitku.
Redakce
13. 11. 2017
Test: Vyplatí se výroba domácího másla?
Test
Kdo z vysokoprocentní smetany ještě nevyzkoušel vyrobit domácí máslo, jako by ani nebyl. Jenže vyrábíte si doma opravdové máslo? Na kolik vyjde jeho výroba a vydrží v lednici? Domácí máslo je hokus pokus, říká šéf mlékařů.
Kateřina Čepelíková
13. 11. 2017
Triky proti rýmě. Chytře, bez klasických kapek
Podzim v plném proudu a sekrece z vašeho nosu také? Rýmu neřešte klasickými kapkami, tak si ji totiž můžete prodloužit, nebo dokonce zadělat na chronický problém. Pomohou spíš staré dobré rady i novinky.
Tereza Víchová
13. 11. 2017
Bez GMO. Nový certifikát zaručí ověřené potraviny
Aktualita
Česká republika má první organizaci, která bude udělovat certifikáty potravinám vyrobeným bez použití GMO a kontrolovat, zda skutečně neobsahují geneticky modifikované složky.
Redakce
11. 11. 2017
Velký přehled: Potraviny obohacené vitamínem D
Galerie
Vitamínu D máme obecně málo, přitom je pro nás důležitý. Zdrojem je slunce a vhodné potraviny či doplňky stravy. Nedostatek vitamínu D hrozí zejména v zimě, tělu totiž docházejí „zásoby z léta“.
Redakce
10. 11. 2017
Jíte kysané zelí a nakládané okurky? Jíte zdravá probiotika
Asi už jste slyšeli o důležitých střevních bakteriích, kterým se říká probiotika a mají pozitivní vliv na naše trávení a střevní imunitu. Možná ale nevíte, které potraviny jsou významným zdrojem těchto probiotických bakterií.
Veronika Pourová
10. 11. 2017
Psychická porucha ovlivní i výchovu dítěte
Nevhodné chování rodičů má vliv, nebo dokonce vyvolává neurózu u jejich dětí. Závislá porucha osobnosti sice není duševní poruchou chorobného charakteru, výchovu dítěte však může poznamenat zásadně.
Tomáš Novák
10. 11. 2017
Uvařte si hustou snídani. Na světě je kuchařka od Naše kaše
Kaše si ke snídani můžete uvařit z instantních směsí nebo si je koupit hotové. Inspirací vám ale může být i herečka Klára Issová, která co nevidět začne vařit kaše podle nové knihy Naše hustý kaše.
Kateřina Čepelíková
9. 11. 2017
Proč se ženám vrací rakovina? Spící nádorové buňky se probudí
Rozhovor
Rakovina prsu je vážná nemoc, kterou se ale poměrně úspěšně daří držet pod kontrolou, zejména při včasném odhalení. Máme preventivní programy, různé formy léčby… Bohužel až u třetiny žen, které nemoc prodělají, se rakovina vrátí.
Lenka Krbcová
9. 11. 2017
Tesco pracuje na změně. Chce snížit plýtvání jídlem
Jako první ze všech řetězců Tesco odkrylo, co všechno a proč ve svých obchodech v ČR vyhazuje. Důvod je jediný. Chce, abychom věděli, že se tato čísla snaží radikálně snížit.
Kateřina Čepelíková
9. 11. 2017
Máslo je drahé, ale levnější než na Slovensku
Aktualita
Zvyšování cen másla v Evropě neobešlo ani Čechy a Slovensko. Letos v srpnu byla cena másla v Čechách 191,10 Kč (cca 7,2 EUR) a na Slovensku 8,3 EUR za kilogram. Z másla se tak stal „prémiový“ produkt.
Redakce
8. 11. 2017
Potvrzeno. Pravidelná konzumace vajec je zdravá
Snažíte se jíst zdravě? Pak zapomeňte na varování související s nebezpečným cholesterolem a vejce bez obav zařaďte do svého jídelníčku. Vaše tělo vám podle odborníků poděkuje.
Redakce
8. 11. 2017
Jak vrstvit funkční prádlo, abyste nenastydli
Špatná velikost a materiál: to jsou časté chyby, kterých se při výběru outdoorového oblečení dopouštíme. Dokonale vymyšlené materiály totiž fungují jen za určitých podmínek. Službu vypovědí i při špatné údržbě a užívání.
Tereza Víchová
8. 11. 2017
Psycholog: Prokrastinace je otázka sebevědomí a mentálních bloků
Rozhovor
Prokrastinace, tedy odkládání povinností na později, člověka většinou trápí. Zato když lenošíme, měli bychom si to pořádně užít. „Je vhodné rozlišit podstatné úkoly od nepodstatných a představit si, že uspěji,“ doporučuje Otakar Fleischmann.
Daniel Mareš
8. 11. 2017
dTest testoval majonézy. Vyhrála ta levná
Při domácí výrobě majonézy víme, co jíme, ale jak je to v případě majonézy, kterou kupujeme v obchodech? Který výrobce používá nejvíce žloutků a který nejméně? Nejen to u osmnácti majonéz zjišťoval dTest.
Redakce
7. 11. 2017
Vracíme se k tetování přírodních národů?
Zatímco v dřívějších dobách bylo tetování skandální výsadou námořníků, vojáků a prostitutek, dnešní doba přináší módní trend v podobě barevně vyzdobené kůže celého těla.
Taťána Kročková
7. 11. 2017
Máma mele vločky a radí, jak jíst přirozeně bezlepkově
Rozhovor
Přestože Martina Dvořáková nemá problémy s lepkem, musela se naučit vařit a péct zcela bezlepkově. Protože jí ale vadily drahé bezlepkové směsi, které doporučují i lékaři, šla na bezlepkovou stravu trochu jinak.
Kateřina Čepelíková
7. 11. 2017
Tyhle fráze nikdy pozůstalým neříkejte. Nepomáhají
Rozhovor
Vyrovnávání se se ztrátou blízkého člověka může trvat půl roku i déle. Je důležité chytnout truchlícího třeba za ruku, podpořit ho, aby věděl, že ho vnímáte, že si uvědomujete, že je to pro něj těžké. Ale vyhněte se známým frázím.
Redakce
6. 11. 2017
7 007
–
7 037
/
16 712
První strana
Předchozí strana
220
225
226
227
228
229
230
Následující strana
Poslední strana
PODCAST: Nutriční terapeutka vysvětluje, kolik jíst příloh
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji